Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#126 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

zmijasa wrote:A ko zeli kupiti novi stan ili vidjeti cijene nesto starijih stanova, evo mu :
http://www.jabihnekretninu.com

Sto se upravitelja tice, svi su isti, manje vise :)
Uh, koja dvosmislena rečenica....Uh,...!

Znam sigurno da su u FAMOS-GRADNJI KRIMINALCI,...Imam dokaze,
ne pišem bezveze ovakve izjave na forumu koji je javan.

UH, baš dvosmislena rečenica, dubokomisaona,....

Ako ovu dubokomisaonu rečenicu razvijamo dalje,
onda su isti i oni koji im daju certifikat upravitelja,
mislim na Ministarstvo stambene politike Kantona, Vladu Kantona.
Evo ih ovdje, pa odaberite da ne začatavam dalje o problemu upraviteljstva koji nije tema
ovog topica:

http://msp.ks.gov.ba/upravitelji
cica maca

#127 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by cica maca »

Haris.ba wrote:
Ja ne znam šta da ti uradim. Još da nacrtam. Dobićeš račune. Na nekim računima će ti pisati tvoje ime(ili imena) ko je sklopio ugovor. Na nekim će pisati kantonalni fond(nebitno šta). Ne sekiraj se da nećeš dobiti račun. Ako si napisala na sandučiću prezime, i ispred vrata piše ako ništa broj ulaza - nema frke. Upoznati su npr. u elektroprivredi šta i kako.
Nemoj odmah da me ruzis, vidis da sam zbunjena oko ovog svega :( Ev, vidis da ti tek sad odgovaram na post, koliko sam u frci, hvala tebi na savjetima i velika pusa, nema ljutnje.
cica maca

#128 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by cica maca »

xinu wrote:
cica maca wrote:Malo da ozivim temu, svi dobili kljuceve pa se usutili :-D Pitanje za buduci komsiluk, u ovom zapisniku koji smo potpisali da smo preuzeli stan stoji da smo obavezni da sami prijavimo vodu, struju itd. Ja sam zvala vodovod i toplane, kazu ne trebamo se mi javljati pojedinacno, nego ce izvrsilac radova dostaviti liste vlasnika stanova, jer svakako nemamo adrese? Jel iko zna vise o ovome?

jesil' se uselila, da trazim secera? :)
Cuj komsije iz H1, ti bi secera, ja ni kuhinje jos nemam :D Kad bude gotova kuhinja, bujrum na slatku, a bice i secera :)
xinu

#129 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by xinu »

cica maca wrote:
xinu wrote:
cica maca wrote:Malo da ozivim temu, svi dobili kljuceve pa se usutili :-D Pitanje za buduci komsiluk, u ovom zapisniku koji smo potpisali da smo preuzeli stan stoji da smo obavezni da sami prijavimo vodu, struju itd. Ja sam zvala vodovod i toplane, kazu ne trebamo se mi javljati pojedinacno, nego ce izvrsilac radova dostaviti liste vlasnika stanova, jer svakako nemamo adrese? Jel iko zna vise o ovome?

jesil' se uselila, da trazim secera? :)
Cuj komsije iz H1, ti bi secera, ja ni kuhinje jos nemam :D Kad bude gotova kuhinja, bujrum na slatku, a bice i secera :)
hahaha ma i ja oko kuhinje deveram, jos mi je to ostalo i zato sam kod keve na klopi :))
a i da je imam... blage veze u kuhinji nemam :)))

zovi na slatku, a mogla si i na klopu :)= hahahaha vise bi godilo :)))
minjonja

#130 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by minjonja »

uuu, jes vama spica :D

stanari jedne zgrade imaju svoju temu :D

hocu i ja :x
MontBlanc

#131 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

Svi smo izgleda krenuli prvo sa kuhinjom, pa eto ko je prvi napravi nek' zove na slatku (i na klopu) ;-)
xinu

#132 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by xinu »

minjonja wrote:uuu, jes vama spica :D

stanari jedne zgrade imaju svoju temu :D

hocu i ja :x
Hos' sipak :p hehehe
Haris.ba

#133 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Haris.ba »

cica maca wrote:
Haris.ba wrote:
Ja ne znam šta da ti uradim. Još da nacrtam. Dobićeš račune. Na nekim računima će ti pisati tvoje ime(ili imena) ko je sklopio ugovor. Na nekim će pisati kantonalni fond(nebitno šta). Ne sekiraj se da nećeš dobiti račun. Ako si napisala na sandučiću prezime, i ispred vrata piše ako ništa broj ulaza - nema frke. Upoznati su npr. u elektroprivredi šta i kako.
Nemoj odmah da me ruzis, vidis da sam zbunjena oko ovog svega :( Ev, vidis da ti tek sad odgovaram na post, koliko sam u frci, hvala tebi na savjetima i velika pusa, nema ljutnje.
Ma nema ljutnje, samo se malo iznerviro (do mene je). Hvala na pusi, ali ne mogu da ti je otpošaljem (špijuni su među nama :) ).
Sretno sa kuhinjom, i imam pitanje. Ima li posebna ventilacija za napu u kuhinji? Da ti preporučim najbolji način kako to iskoristiti u kuhinji (barem meni).
cica maca

#134 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by cica maca »

Haris.ba wrote:
Sretno sa kuhinjom, i imam pitanje. Ima li posebna ventilacija za napu u kuhinji? Da ti preporučim najbolji način kako to iskoristiti u kuhinji (barem meni).
Nema ventilacije, niti su je projektovanjem predvidili, zato sam se posvadjala sa likom pri primopredaji stana. Ima ventilacija u hodniku, odvod za ventilaciju koji je predvidjen za ostavu (odbila sam da mi naprave ostavu), pa sam kontala ili da busim rupu do ventilacije ili neku dobru napu postaviti, naravno svaki savjet je dobro dosao!
MontBlanc

#135 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

I meni to pravo smeta što nema ventilacije u kuhinji. Jedina nam je opcija kupiti napu sa filterom, ali nijedna nije toliko dobra da neutralizira mirise kao one sa ventilacijom. Ja sam čula da su nape Gorenje sa dva motora dobre, pa sad ne znam, kako čula, tako prenijela :?
Haris.ba

#136 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Haris.ba »

MontBlanc wrote:I meni to pravo smeta što nema ventilacije u kuhinji. Jedina nam je opcija kupiti napu sa filterom, ali nijedna nije toliko dobra da neutralizira mirise kao one sa ventilacijom. Ja sam čula da su nape Gorenje sa dva motora dobre, pa sad ne znam, kako čula, tako prenijela :?
Ili ako ima dimnjak pored zida(pošto se grije na toplane) dogovoriš se sa komšijama na istoj vertikali da tu priključite napu. Nije valjda da nema dimnjaka(a logično bi bilo da je tu negdje oko kuhinje).

P.S.
Vidjeh MontBlac -a odgovor. :lol: Dobri ti stanovi. :) Ne znam isplati li se praviti izlaz za napu. Mada se može.
Imaš dva načina. Dogovoriti se sa stanarima u vertikali. Ali to je skoro nemoguće. Osim što zahtjeva relativno povelika finansijska sredstva, sustanari su se već istrošili kupovinom stana, a i nije im do kopanja novih podova. Jedino ako na zadnjem spratu neko ima ćejf to može najlakše.
Ili uz plafon na uglu dnevnog boravka postaviti cijev i probiti na zid pored prozora. I onda to obložiti rigipsom i omaltati. Možeš onda tu postaviti i one male lampice unutar - romatično osvjetljenje. A i treba ti uber jaka napa da ti izbaci sve mirise na tu metražu.
Last edited by Haris.ba on 08/02/2010 14:31, edited 1 time in total.
MontBlanc

#137 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

Haris.ba wrote:
MontBlanc wrote:I meni to pravo smeta što nema ventilacije u kuhinji. Jedina nam je opcija kupiti napu sa filterom, ali nijedna nije toliko dobra da neutralizira mirise kao one sa ventilacijom. Ja sam čula da su nape Gorenje sa dva motora dobre, pa sad ne znam, kako čula, tako prenijela :?
Ili ako ima dimnjak pored zida(pošto se grije na toplane) dogovoriš se sa komšijama na istoj vertikali da tu priključite napu. Nije valjda da nema dimnjaka(a logično bi bilo da je tu negdje oko kuhinje).
Ima dimnjak, ali u dnevnom boravku, skroz na drugoj strani. :roll:
MontBlanc

#138 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

Je li neko od stanara završio sa svim priključcima? Osim Elektroprivrede, Toplana i Vodovoda i kanalizacije, šta još treba prijaviti?
cica maca

#139 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by cica maca »

MontBlanc wrote:Je li neko od stanara završio sa svim priključcima? Osim Elektroprivrede, Toplana i Vodovoda i kanalizacije, šta još treba prijaviti?
Nista jos nisam moja draga, treba jos komunalno-odvoz smeca, al nisu nam jos ni kontejnere postavili, pa onda izabrati kucepazitelja, pa vidjet ko ce nam biti zaduzen za odrzavanje... Sacekat cu jos ovaj mjesec sa ovim svim pa cu se onda baciti u akciju oko prijavljivanja.
xinu

#140 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by xinu »

cica maca wrote:
MontBlanc wrote:Je li neko od stanara završio sa svim priključcima? Osim Elektroprivrede, Toplana i Vodovoda i kanalizacije, šta još treba prijaviti?
Nista jos nisam moja draga, treba jos komunalno-odvoz smeca, al nisu nam jos ni kontejnere postavili, pa onda izabrati kucepazitelja, pa vidjet ko ce nam biti zaduzen za odrzavanje... Sacekat cu jos ovaj mjesec sa ovim svim pa cu se onda baciti u akciju oko prijavljivanja.

pametno zboris :D
MontBlanc

#141 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

I ja sam tako mislila, nekad do kraja ovog mjeseca prijaviti sve što treba, a ovako možda neko i završi sve te formalnosti pa podijeli svoje iskustvo s nama ;-)
jana32

#142 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jana32 »

Pozdrav kosije drage. Ja sam zavrsio sa toplanama prijavio se, sto se tice vodovoda rekose mi da ce to oni uraditi preko kantonalnog stambenog fonda fonda, eh sto se tice elektrodistribucije za prijavu je potreban notarski ugovor tko mi rekose kojeg mi nemamo pa neznam sta tu raditi. Planiram zvati fond i pitati ih sta oni o tome misle uglavnom sva brojila su sad u vlasnistvu Kantonalnog stambenog fonda i mislim da ce njima dolaziti racuni a kako cemo mi placati to neznam.
Nego imali ko od vas da je uselio u stan kako ste zadovoljni sa grijanjem? Ja sam u stanu vec deset dana i nisam se posteno jos ugrijao.
cica maca

#143 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by cica maca »

jana32 wrote:Pozdrav kosije drage. Ja sam zavrsio sa toplanama prijavio se, sto se tice vodovoda rekose mi da ce to oni uraditi preko kantonalnog stambenog fonda fonda, eh sto se tice elektrodistribucije za prijavu je potreban notarski ugovor tko mi rekose kojeg mi nemamo pa neznam sta tu raditi. Planiram zvati fond i pitati ih sta oni o tome misle uglavnom sva brojila su sad u vlasnistvu Kantonalnog stambenog fonda i mislim da ce njima dolaziti racuni a kako cemo mi placati to neznam.
Nego imali ko od vas da je uselio u stan kako ste zadovoljni sa grijanjem? Ja sam u stanu vec deset dana i nisam se posteno jos ugrijao.
Nisam se jos uselila, sto se tice grijanja i mene je to malo strah kako ce funkcionisati, al mozda je i do toga da su zidovi jos hladni, nije se nikako grijalo, tek se stan poceo zagrijavati, al bum videli.
Haris.ba

#144 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Haris.ba »

jana32 wrote: eh sto se tice elektrodistribucije za prijavu je potreban notarski ugovor tko mi rekose kojeg mi nemamo pa neznam sta tu raditi.
Kakav ba notarski ugovor? Zar niste sa kantonalnim fondom sklapali ugovor (nešta kao) o udruživanju sredstava za gradnju. Jer ako je tako išlo treba ti samo ovjerena kopija tog ugovora i kopija lične.
Vragolan

#145 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Vragolan »

jana32 wrote:Pozdrav kosije drage. Ja sam zavrsio sa toplanama prijavio se, sto se tice vodovoda rekose mi da ce to oni uraditi preko kantonalnog stambenog fonda fonda, eh sto se tice elektrodistribucije za prijavu je potreban notarski ugovor tko mi rekose kojeg mi nemamo pa neznam sta tu raditi. Planiram zvati fond i pitati ih sta oni o tome misle uglavnom sva brojila su sad u vlasnistvu Kantonalnog stambenog fonda i mislim da ce njima dolaziti racuni a kako cemo mi placati to neznam.
probaj sa ozracivanjem radijatora, posto je nova zgrada mozda salabajzeri nisu ozracili radijatore
MontBlanc

#146 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

I ja mislim da je dovoljna ovjerena kopija ugovora o udruživanju sredstava (eventualno uz onu potvrdu koju smo dobili prilikom preuzimanja ključeva-da smo izmirili sve obaveze prema KSFS). Notar stupa na scenu tek kasnije, kod uknjižbe, nakon što se izvrši etažno knjiženje zgrade odnosno stanova, ali o tom potom.
Toplane, Elektroprivreda i Vodovod i kanalizacija - svi traže iste dokumente, ovjeren ugovor i ovjerenu kopiju LK.
jana32

#147 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jana32 »

Postao/la Haris.ba dana 10/02/2010 15:43

jana32 je napisao/la:
eh sto se tice elektrodistribucije za prijavu je potreban notarski ugovor tko mi rekose kojeg mi nemamo pa neznam sta tu raditi.

Kakav ba notarski ugovor? Zar niste sa kantonalnim fondom sklapali ugovor (nešta kao) o udruživanju sredstava za gradnju. Jer ako je tako išlo treba ti samo ovjerena kopija tog ugovora i kopija lične.

Gospodja u elektrodistribuciji kaze da od 2007 godine vaze samo notarski ugovori, kopiju ugovora i zapisnik o promopredaji stana glatko vratila, ali je rekla da ce poslati dopisi kantolnom stambenom fondu da vidi sta uraditi sa tim.
Postao/la cica maca dana 10/02/2010 14:58

jana32 je napisao/la:

Nisam se jos uselila, sto se tice grijanja i mene je to malo strah kako ce funkcionisati, al mozda je i do toga da su zidovi jos hladni, nije se nikako grijalo, tek se stan poceo zagrijavati, al bum videli.

Pitao sam ove iz Dzekosa i oni su tog misljenja i kazu da je malo stanova useljeno svega 4-5 u citavoj zgradi pa je protok energije slab. Mada radijatori griju skoro da nemozes ruku drzati na njma, ali imam osjecaj da su mali u situaciji ako se svi stanovi ne zagrijavaju.
bumboo

#148 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumboo »

Pozdrav budućim komšijama!
Prije 2 sedmice su nas zvali da potpišemo Zapisnik o primopredaji kojeg smo glatko odbili zbog slijedećih razloga:
- vrata dnevnog boravka se ne mogu zatvoriti
-svi dihtunzi (ili kako se to već zove) na unutrašnjoj stolariji su "prekratki", fali po 10-15 cm, negdje i više i itekako se primjeti,
-pločice u kuhinji djelimično fugirane - na jednom dijelu nisu, čak stoje oni križići između pločica :-D
-u kupatilu kod kade jedan dio pločica zaboravili fugirati,
-ispod WC šolje voda malo pušta pa je stalno malo mokro
-fale 3 ključa unutrašnjih vrata
-na balkonu ona klupica (između prozora od dnevnog boravka i balkona) nije dobro zalijepljena
-prag kupatila izgleda ko stara izgrebana i prljava daska, ne vjerujem da se može očistiti

Ne znam jesam li sve nabrojala... Srećom, muž i ja smo došli pola sata prije gospode iz Fonda i Džekosa i to sve razgledali. Možda ovo nekom zvuči beznačajno, ali za iznos koji smo platili (2.150 KM/m2)hoćemo da sve bude u redu. Rekli se javiti za par dana i sve sanirati, ali čekamo evo već 15 dana i ne javljaju se... Išla sam prošle sedmice nešto mjeriti za kuhinju, ništa nisu popravili! Užas!!!
atko

#149 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by atko »

bumboo wrote:Možda ovo nekom zvuči beznačajno, ali za iznos koji smo platili (2.150 KM/m2)hoćemo da sve bude u redu.
Ma sto bi bilo beznacajno, svi ti problemi koje pobroja nisu nimalo beznacajni ... u ostalom taman da nedostaje jedna kljuc i jedna plocica ... vase pravo je da sve bude 100% ok ... za te novce ima da uzmu krpu i sve jos ispoliraju ...
Haris.ba

#150 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Haris.ba »

jana32 wrote: Gospodja u elektrodistribuciji kaze da od 2007 godine vaze samo notarski ugovori, kopiju ugovora i zapisnik o promopredaji stana glatko vratila, ali je rekla da ce poslati dopisi kantolnom stambenom fondu da vidi sta uraditi sa tim.
Vjeruj kome hoćeš. Ali ta teta u elektroprivredi je mnogo pametna, samo ću to da kažem. Znam da su tete na šalteru elektroprivrede gospodari života i smrti. Kakvi ba notarski ugovori? Niko od vas niti je vidio, niti treba da vidi, niti će vidjeti ni N od notara. Sasvim su dovoljni ti ugovori sa kantonalnim fondom. I nemoj napraviti grešku ko ja. Traži da i ti dobiješ jedan ugovor o isporuci električne energije, (pip) im birokratsku.

Možda ja ne kontam, al šta ćeš kod notara? Tražiti notarski ugovor o?
Post Reply