pozzzz
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#126 Re: Teretana
eh....ja sam duboko u fazi kad su mi misicne grupe podijeljene...evo upravo sad idem na trening...danas radim ledja i biceps...uh..kad se sjetim da sad moram da radim mrtvo dizanje ubio bi se
...al sta ces..mora se....to je najbolja vjezba 
pozzzz
pozzzz
-
laguna84
#127 Re: Teretana
heheh i riba je meso
tako da ako je djevojka rekla da se odrice mesa pa valjda se podrazumjeva svih vrsta mesa 
-
laguna84
#128 Re: Teretana
a ja cekam no xplode i onda novi program:) ima da se ubijem treningom
do tada laganini trening mase 
-
enisss
#129 Re: Teretana
Ma ja definitivno ne smijem raditi masu...bio bi ogroman...radim od 10-12 ponavljanja i lagano
....e sad stvarno idem na trening
....pozzz
-
callmethebreeeze
#130 Re: Teretana
dobro onda, neka jede piletinu.laguna84 wrote:heheh i riba je mesotako da ako je djevojka rekla da se odrice mesa pa valjda se podrazumjeva svih vrsta mesa
salim se, ja mislim da se uz malo truda moze i nejedenje mesa kompenzirati. ako nista jeftinije je, a i bolje za okolis.
-
enisss
#131 Re: Teretana
organizam moze proizvesti protein i sam....bez toga da ga vi unosite....
-
callmethebreeeze
#132 Re: Teretana
cire nam sta si treniraoenisss wrote:organizam moze proizvesti protein i sam....bez toga da ga vi unosite....
-
enisss
#133 Re: Teretana
Pocetak treninga uvijek radim trbusnjake...i to redovno radim razlicite vjezbe...sa opterecenjem...posto su danas na rasporedu bila ledja radio sam odmah poslije trbusnjaka zgibove na vratilu...one iza ledja...to mi najbolje pogadja latisimuse...radio sam 5 serija po 10 ponavljanja...poslije toga sam presao na mrtvo dizanje...isto 5 serija 10 ponavljanja...poslije mrtvog dizanja uzeo sam malo veci odmor jer sam bio "razvaljen"
....nakon toga slijedilo je veslanje u pretklonu..isto 5 serija 10 pon....poslije veslanja radio sam trapezius...slaganje ramenima...onda malo na lat mashinu...3 serije 10 pon...i na kraju veslanje na masini....
poslije ledja odradio sam biceps...skotova klupa i pregibi sa ez sipkom..obje vjezbe 5 serija sa 10 pon....
na kraju treninga odradio sam kratko i cardio...nekih 15 tak minuta na biciklu....
Evo jos uvijek se osjecam "razvaljeno"...bas naporan trening..al mora se tako
..nema druge 
pozzz
poslije ledja odradio sam biceps...skotova klupa i pregibi sa ez sipkom..obje vjezbe 5 serija sa 10 pon....
na kraju treninga odradio sam kratko i cardio...nekih 15 tak minuta na biciklu....
Evo jos uvijek se osjecam "razvaljeno"...bas naporan trening..al mora se tako
pozzz
-
callmethebreeeze
#134 Re: Teretana
zanimljivo da stomak radis prvi? ja ga uvijek radim zadnjeg jer se stomak uvijek aktivra dok radis druge vjezbe, a i vazan je radi stabilnosti.enisss wrote:Pocetak treninga uvijek radim trbusnjake...i to redovno radim razlicite vjezbe...sa opterecenjem...posto su danas na rasporedu bila ledja radio sam odmah poslije trbusnjaka zgibove na vratilu...one iza ledja...to mi najbolje pogadja latisimuse...radio sam 5 serija po 10 ponavljanja...poslije toga sam presao na mrtvo dizanje...isto 5 serija 10 ponavljanja...poslije mrtvog dizanja uzeo sam malo veci odmor jer sam bio "razvaljen"....nakon toga slijedilo je veslanje u pretklonu..isto 5 serija 10 pon....poslije veslanja radio sam trapezius...slaganje ramenima...onda malo na lat mashinu...3 serije 10 pon...i na kraju veslanje na masini....
Evo jos uvijek se osjecam "razvaljeno"...bas naporan trening..al mora se tako..nema druge
pozzz
- Cholina_Lokica
#135 Re: Teretana
i ja isto stomak uvijek zadnji, to mi k'o pravilo neko 
-
enisss
#136 Re: Teretana
ono sto tebi najvise treba i ono sto ti je najvaznije radis prvo
....meni je stomak najvazniji 
-
laguna84
#137 Re: Teretana
i sto je najteze isto vazi pravilo da se radi prvo al se slazem sa enisom sta ti je najvaznije to prvo radi
normalno dobro se zagrijati prije toga

-
enisss
#138 Re: Teretana
zagrijavanje se podrazumjeva
...a eto to za trbusne...bitno je da ih radite...a sad prije i poslije treninga nije toliko bitno...mozda je bolje prije iz razloga sto ce vam biti mrsko da ih radite na kraju treninga 
-
callmethebreeeze
#139 Re: Teretana
ja danas odoh gornji dio tijela trenirati.
evo vjezbi koga zanima:

samo radim kosu klupu:

isto kosi

vjezbu slicnu ovoj samo sa tegovima:

i jos dvije za stomak.
i to je to.
p.s ja nisam na slikama.

evo vjezbi koga zanima:

samo radim kosu klupu:

isto kosi

vjezbu slicnu ovoj samo sa tegovima:

i jos dvije za stomak.
i to je to.
p.s ja nisam na slikama.
-
enisss
#140 Re: Teretana
druze..puno ti je ovo misicnih grupa za jedan trening...jedino ako nisi pocetnik pa radis sve...al opet nije ok...ti ovdje radis...ledja..grudi..ramena...triceps biceps....to je previse...grudi i ledja ne treba raditi na istom treningu jer su to dvije velike grupe misica...opet kazem...ako si pocetnik onda radis sve grupe misica ali samo po jednu vjezbu za svaku grupu...
Ako vec dijelis misice onda ti je bolje da to uradis po programu kako ja radim a to je...
prvi dan-grudi i triceps
drugi dan-ledja i biceps
treci dan odmor
cetvrti dan-noge i ramena
peti dan-odmor
sesti dan-odmor
sedmi dan-ciklus ispocetka...znaci grudi i triceps
Jos jednom...ako si pocetnik onda radi sve grupe misica ali samo po jednu vjezbu..
pozdrav
Ako vec dijelis misice onda ti je bolje da to uradis po programu kako ja radim a to je...
prvi dan-grudi i triceps
drugi dan-ledja i biceps
treci dan odmor
cetvrti dan-noge i ramena
peti dan-odmor
sesti dan-odmor
sedmi dan-ciklus ispocetka...znaci grudi i triceps
Jos jednom...ako si pocetnik onda radi sve grupe misica ali samo po jednu vjezbu..
pozdrav
-
callmethebreeeze
#141 Re: Teretana
vidi, lik koji je pisao ovu semu i sam kaze da je jako zahtjevna i, naravno, nije pocetnicka. on se takmici, zavrsio je cini mi se za fizioterepeuta, radi valjda i kao PT, pa mu ja vjerujem. meni su sve njegove seme super, ali varijacija ne skodi, pa cu moza jedan mjesec raditi i po tvom sistemu.
-
enisss
#142 Re: Teretana
Aha...pa dobro...kako tebi odgovara...no..vidi...velikim grupama misica...grudi ledja noge...treba puno vremena da se povrate...tj da se odmore i da bi bile spremne ponovo da ih opteretis...znaci i do 3 dana se ti misici trebaju odmoriti...po ovom tvom programu taman kad se neke grupe misica trebaju odmoriti ti ih dodatno opteretis sto znatno smanjuje tvoj napredak..vjeruj mi..jer poslije teretane misicna vlakna djeluju po principu kao kad se posijeces...znaci treba proci vremena da rana zaraste..
Ne znam opet svako ima svoj sistem vjezbanja:)....vjerovatno znas da misic raste u toku faze odmora...vjezbajuci ovako ne dajes im previse prostora za odmor....
Ne znam opet svako ima svoj sistem vjezbanja:)....vjerovatno znas da misic raste u toku faze odmora...vjezbajuci ovako ne dajes im previse prostora za odmor....
-
callmethebreeeze
#143 Re: Teretana
da, da u pravu si i naravno da znam da misici rastu dok se odmaraju. samo, ako ubacis jedan dan odmora onda ti tacno prodje tri dana prije nego opteretis istu grupu, s tim da ova sema funkcionise po sistemu da svaku grupu misica radis "tesko", i "lako".enisss wrote:Aha...pa dobro...kako tebi odgovara...no..vidi...velikim grupama misica...grudi ledja noge...treba puno vremena da se povrate...tj da se odmore i da bi bile spremne ponovo da ih opteretis...znaci i do 3 dana se ti misici trebaju odmoriti...po ovom tvom programu taman kad se neke grupe misica trebaju odmoriti ti ih dodatno opteretis sto znatno smanjuje tvoj napredak..vjeruj mi..jer poslije teretane misicna vlakna djeluju po principu kao kad se posijeces...znaci treba proci vremena da rana zaraste..
znaci, ovako :
1. vjezbe za donio dio, tesko, puno kila, malo repeticija.
2. odmor
3. vjezbe za gornji dio, lagano, manje kila, vise repeticija
4. odmor
5. donjio dio, lagan
6 odmor
7. gornji dio tezak
i td.
3. donjio dio tije
-
enisss
#144 Re: Teretana
hm...ne znam koliko je to dobro..da na istom treningu radis i masu i definiciju....mislim da je to nemoguce 
pardon..mislio sam reci u sedmici a ne na treningu
- burek_in_space
#145 Re: Teretana
Moram se malo osvrnuti na ovaj nachin treniranja koji je @enisss napisao. Naime, ja vec pola godine radim triceps sa ledjima a biceps sa grudima, i ne znam kako kod vas ide, ali meni bash prija ta kombinacija. Jeste li vi pokushavali ovako, ili oduvijek radite na ovaj nachin?!
-
enisss
#146 Re: Teretana
meni je ovaj nacin najbolji jer prvi dio treninga radim recimo grudi i onda poslije triceps...a dok radim grudi triceps mi se bas dobro zagrije...mislim da je vec efekat ako tako radis 
-
callmethebreeeze
#147 Re: Teretana
pa, eto ja ovo radim i zadovoljan sam. mislim, da sam ja samo zehru ozbiljniji, da ne locem, spavam kako treba, ovo bi super bilo, vjeruj mi, a i ovako odlicno funkcionise.enisss wrote:hm...ne znam koliko je to dobro..da na istom treningu radis i masu i definiciju....mislim da je to nemoguce
-
callmethebreeeze
#148 Re: Teretana
jesam ja, i odlicno mi je funkciosalo jer sam imao osjecaj da svaki misic treniram maksimalno. kad sam isao ledja/biceps onda bi se bicepsi vec dobro napregli jer ih puno koristis dok ledja treniras. mislim, ovo nema nikakvog naucnog temelja, vec se iskljucivo radi o mom subjektivnom dozivljaju.burek_in_space wrote:Moram se malo osvrnuti na ovaj nachin treniranja koji je @enisss napisao. Naime, ja vec pola godine radim triceps sa ledjima a biceps sa grudima, i ne znam kako kod vas ide, ali meni bash prija ta kombinacija. Jeste li vi pokushavali ovako, ili oduvijek radite na ovaj nachin?!
- burek_in_space
#149 Re: Teretana
Hajde, bash cu probati mjesec dana, nishta me ne koshta, ovaj nachin treninga, pa javim rezultate oko 1. februara.enisss wrote:meni je ovaj nacin najbolji jer prvi dio treninga radim recimo grudi i onda poslije triceps...a dok radim grudi triceps mi se bas dobro zagrije...mislim da je vec efekat ako tako radis
- burek_in_space
#150 Re: Teretana
Dobro ba, rek'o sam da cu probati.callmethebreeeze wrote:
jesam ja, i odlicno mi je funkciosalo jer sam imao osjecaj da svaki misic treniram maksimalno. kad sam isao ledja/biceps onda bi se bicepsi vec dobro napregli jer ih puno koristis dok ledja treniras. mislim, ovo nema nikakvog naucnog temelja, vec se iskljucivo radi o mom subjektivnom dozivljaju.