Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#126 Re: Teretana

Post by enisss »

eh....ja sam duboko u fazi kad su mi misicne grupe podijeljene...evo upravo sad idem na trening...danas radim ledja i biceps...uh..kad se sjetim da sad moram da radim mrtvo dizanje ubio bi se :)...al sta ces..mora se....to je najbolja vjezba :)
pozzzz
laguna84

#127 Re: Teretana

Post by laguna84 »

heheh i riba je meso :) tako da ako je djevojka rekla da se odrice mesa pa valjda se podrazumjeva svih vrsta mesa :)
laguna84

#128 Re: Teretana

Post by laguna84 »

a ja cekam no xplode i onda novi program:) ima da se ubijem treningom :) do tada laganini trening mase :)
enisss

#129 Re: Teretana

Post by enisss »

Ma ja definitivno ne smijem raditi masu...bio bi ogroman...radim od 10-12 ponavljanja i lagano :)....e sad stvarno idem na trening :)....pozzz
callmethebreeeze

#130 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

laguna84 wrote:heheh i riba je meso :) tako da ako je djevojka rekla da se odrice mesa pa valjda se podrazumjeva svih vrsta mesa :)
dobro onda, neka jede piletinu. :D :D :D

salim se, ja mislim da se uz malo truda moze i nejedenje mesa kompenzirati. ako nista jeftinije je, a i bolje za okolis.
enisss

#131 Re: Teretana

Post by enisss »

organizam moze proizvesti protein i sam....bez toga da ga vi unosite....
callmethebreeeze

#132 Re: Teretana

enisss wrote:organizam moze proizvesti protein i sam....bez toga da ga vi unosite....
cire nam sta si trenirao
enisss

#133 Re: Teretana

Post by enisss »

Pocetak treninga uvijek radim trbusnjake...i to redovno radim razlicite vjezbe...sa opterecenjem...posto su danas na rasporedu bila ledja radio sam odmah poslije trbusnjaka zgibove na vratilu...one iza ledja...to mi najbolje pogadja latisimuse...radio sam 5 serija po 10 ponavljanja...poslije toga sam presao na mrtvo dizanje...isto 5 serija 10 ponavljanja...poslije mrtvog dizanja uzeo sam malo veci odmor jer sam bio "razvaljen" :)....nakon toga slijedilo je veslanje u pretklonu..isto 5 serija 10 pon....poslije veslanja radio sam trapezius...slaganje ramenima...onda malo na lat mashinu...3 serije 10 pon...i na kraju veslanje na masini....
poslije ledja odradio sam biceps...skotova klupa i pregibi sa ez sipkom..obje vjezbe 5 serija sa 10 pon....
na kraju treninga odradio sam kratko i cardio...nekih 15 tak minuta na biciklu....
Evo jos uvijek se osjecam "razvaljeno"...bas naporan trening..al mora se tako :)..nema druge :)
pozzz
callmethebreeeze

#134 Re: Teretana

enisss wrote:Pocetak treninga uvijek radim trbusnjake...i to redovno radim razlicite vjezbe...sa opterecenjem...posto su danas na rasporedu bila ledja radio sam odmah poslije trbusnjaka zgibove na vratilu...one iza ledja...to mi najbolje pogadja latisimuse...radio sam 5 serija po 10 ponavljanja...poslije toga sam presao na mrtvo dizanje...isto 5 serija 10 ponavljanja...poslije mrtvog dizanja uzeo sam malo veci odmor jer sam bio "razvaljen" :)....nakon toga slijedilo je veslanje u pretklonu..isto 5 serija 10 pon....poslije veslanja radio sam trapezius...slaganje ramenima...onda malo na lat mashinu...3 serije 10 pon...i na kraju veslanje na masini....
poslije ledja odradio sam biceps...skotova klupa i pregibi sa ez sipkom..obje vjezbe 5 serija sa 10 pon....
na kraju treninga odradio sam kratko i cardio...nekih 15 tak minuta na biciklu....
Evo jos uvijek se osjecam "razvaljeno"...bas naporan trening..al mora se tako :)..nema druge :)
pozzz
zanimljivo da stomak radis prvi? ja ga uvijek radim zadnjeg jer se stomak uvijek aktivra dok radis druge vjezbe, a i vazan je radi stabilnosti.
Cholina_Lokica

#135 Re: Teretana

Post by Cholina_Lokica »

i ja isto stomak uvijek zadnji, to mi k'o pravilo neko :D
enisss

#136 Re: Teretana

Post by enisss »

ono sto tebi najvise treba i ono sto ti je najvaznije radis prvo :)....meni je stomak najvazniji :)
laguna84

#137 Re: Teretana

Post by laguna84 »

i sto je najteze isto vazi pravilo da se radi prvo al se slazem sa enisom sta ti je najvaznije to prvo radi :) normalno dobro se zagrijati prije toga :lol: :lol:
enisss

#138 Re: Teretana

Post by enisss »

zagrijavanje se podrazumjeva :)...a eto to za trbusne...bitno je da ih radite...a sad prije i poslije treninga nije toliko bitno...mozda je bolje prije iz razloga sto ce vam biti mrsko da ih radite na kraju treninga :)
callmethebreeeze

#139 Re: Teretana

ja danas odoh gornji dio tijela trenirati.

evo vjezbi koga zanima:

Image

samo radim kosu klupu:
Image

Image

Image

Image isto kosi

Image

Image

vjezbu slicnu ovoj samo sa tegovima:

Image

i jos dvije za stomak.
i to je to.

p.s ja nisam na slikama.
:D
enisss

#140 Re: Teretana

Post by enisss »

druze..puno ti je ovo misicnih grupa za jedan trening...jedino ako nisi pocetnik pa radis sve...al opet nije ok...ti ovdje radis...ledja..grudi..ramena...triceps biceps....to je previse...grudi i ledja ne treba raditi na istom treningu jer su to dvije velike grupe misica...opet kazem...ako si pocetnik onda radis sve grupe misica ali samo po jednu vjezbu za svaku grupu...:)
Ako vec dijelis misice onda ti je bolje da to uradis po programu kako ja radim a to je...
prvi dan-grudi i triceps
drugi dan-ledja i biceps
treci dan odmor
cetvrti dan-noge i ramena
peti dan-odmor
sesti dan-odmor
sedmi dan-ciklus ispocetka...znaci grudi i triceps
Jos jednom...ako si pocetnik onda radi sve grupe misica ali samo po jednu vjezbu..
pozdrav
callmethebreeeze

#141 Re: Teretana

vidi, lik koji je pisao ovu semu i sam kaze da je jako zahtjevna i, naravno, nije pocetnicka. on se takmici, zavrsio je cini mi se za fizioterepeuta, radi valjda i kao PT, pa mu ja vjerujem. meni su sve njegove seme super, ali varijacija ne skodi, pa cu moza jedan mjesec raditi i po tvom sistemu.
enisss

#142 Re: Teretana

Post by enisss »

Aha...pa dobro...kako tebi odgovara...no..vidi...velikim grupama misica...grudi ledja noge...treba puno vremena da se povrate...tj da se odmore i da bi bile spremne ponovo da ih opteretis...znaci i do 3 dana se ti misici trebaju odmoriti...po ovom tvom programu taman kad se neke grupe misica trebaju odmoriti ti ih dodatno opteretis sto znatno smanjuje tvoj napredak..vjeruj mi..jer poslije teretane misicna vlakna djeluju po principu kao kad se posijeces...znaci treba proci vremena da rana zaraste..
Ne znam opet svako ima svoj sistem vjezbanja:)....vjerovatno znas da misic raste u toku faze odmora...vjezbajuci ovako ne dajes im previse prostora za odmor....:)
callmethebreeeze

#143 Re: Teretana

enisss wrote:Aha...pa dobro...kako tebi odgovara...no..vidi...velikim grupama misica...grudi ledja noge...treba puno vremena da se povrate...tj da se odmore i da bi bile spremne ponovo da ih opteretis...znaci i do 3 dana se ti misici trebaju odmoriti...po ovom tvom programu taman kad se neke grupe misica trebaju odmoriti ti ih dodatno opteretis sto znatno smanjuje tvoj napredak..vjeruj mi..jer poslije teretane misicna vlakna djeluju po principu kao kad se posijeces...znaci treba proci vremena da rana zaraste..
Ne znam opet svako ima svoj sistem vjezbanja:)....vjerovatno znas da misic raste u toku faze odmora...vjezbajuci ovako ne dajes im previse prostora za odmor....:)
da, da u pravu si i naravno da znam da misici rastu dok se odmaraju. samo, ako ubacis jedan dan odmora onda ti tacno prodje tri dana prije nego opteretis istu grupu, s tim da ova sema funkcionise po sistemu da svaku grupu misica radis "tesko", i "lako".
znaci, ovako :

1. vjezbe za donio dio, tesko, puno kila, malo repeticija.

2. odmor

3. vjezbe za gornji dio, lagano, manje kila, vise repeticija

4. odmor

5. donjio dio, lagan

6 odmor

7. gornji dio tezak

i td.

3. donjio dio tije
enisss

#144 Re: Teretana

Post by enisss »

hm...ne znam koliko je to dobro..da na istom treningu radis i masu i definiciju....mislim da je to nemoguce :)
pardon..mislio sam reci u sedmici a ne na treningu :)
burek_in_space

#145 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Moram se malo osvrnuti na ovaj nachin treniranja koji je @enisss napisao. Naime, ja vec pola godine radim triceps sa ledjima a biceps sa grudima, i ne znam kako kod vas ide, ali meni bash prija ta kombinacija. Jeste li vi pokushavali ovako, ili oduvijek radite na ovaj nachin?!
enisss

#146 Re: Teretana

Post by enisss »

meni je ovaj nacin najbolji jer prvi dio treninga radim recimo grudi i onda poslije triceps...a dok radim grudi triceps mi se bas dobro zagrije...mislim da je vec efekat ako tako radis :)
callmethebreeeze

#147 Re: Teretana

enisss wrote:hm...ne znam koliko je to dobro..da na istom treningu radis i masu i definiciju....mislim da je to nemoguce :)
pardon..mislio sam reci u sedmici a ne na treningu :)
pa, eto ja ovo radim i zadovoljan sam. mislim, da sam ja samo zehru ozbiljniji, da ne locem, spavam kako treba, ovo bi super bilo, vjeruj mi, a i ovako odlicno funkcionise.
:D
callmethebreeeze

#148 Re: Teretana

burek_in_space wrote:Moram se malo osvrnuti na ovaj nachin treniranja koji je @enisss napisao. Naime, ja vec pola godine radim triceps sa ledjima a biceps sa grudima, i ne znam kako kod vas ide, ali meni bash prija ta kombinacija. Jeste li vi pokushavali ovako, ili oduvijek radite na ovaj nachin?!
jesam ja, i odlicno mi je funkciosalo jer sam imao osjecaj da svaki misic treniram maksimalno. kad sam isao ledja/biceps onda bi se bicepsi vec dobro napregli jer ih puno koristis dok ledja treniras. mislim, ovo nema nikakvog naucnog temelja, vec se iskljucivo radi o mom subjektivnom dozivljaju. :D
burek_in_space

#149 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

enisss wrote:meni je ovaj nacin najbolji jer prvi dio treninga radim recimo grudi i onda poslije triceps...a dok radim grudi triceps mi se bas dobro zagrije...mislim da je vec efekat ako tako radis :)
Hajde, bash cu probati mjesec dana, nishta me ne koshta, ovaj nachin treninga, pa javim rezultate oko 1. februara. :-D
burek_in_space

#150 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
jesam ja, i odlicno mi je funkciosalo jer sam imao osjecaj da svaki misic treniram maksimalno. kad sam isao ledja/biceps onda bi se bicepsi vec dobro napregli jer ih puno koristis dok ledja treniras. mislim, ovo nema nikakvog naucnog temelja, vec se iskljucivo radi o mom subjektivnom dozivljaju. :D
Dobro ba, rek'o sam da cu probati. :P :mrgreen: :thumbup:
Post Reply