MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#126 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
da,ali ova presuda je za optuznice 2002-2005
a gdje je ostalo ???????
a gdje je ostalo ???????
-
callmethebreeeze
#127 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
moracu se ponoviti, bez obzira sto je ovo prvostepena presuda usanovic treba da se gubi iz saveza. sve ostalo je katastrofa. ja jos veceras ocekujem da ce podnijeti ostavku na sve funkcije, od predsjednika kucnog savjeta do predsjednika saveza. skandal je da nije nogu dobio ili bar bio supsendovan cim je dignuta optuznica.
- Dammme
#128 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Tačnije od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006.simonese wrote:da,ali ova presuda je za optuznice 2002-2005
a gdje je ostalo ???????
Za ostalo nisam siguran da je podignuta tužba.
-
Richard Peti
-
kijameta
#130 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Malo,malo. Znaci dokazano je da je pronevjerio cca 330 hiljada KM i zato dobije samo 5 godina. Tuzno. Dobije i mogucnost da +pozajmljeni' novac vrati. Pa ova nasa drzava isto beskamatna banka,isto humanitarna organizacija,za pojedince naravno.

-
Alfa_Ze
#131 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
jel se oglasio Munib, povodom izrecene presude ?? Garant je na BAZENIMA !! -
LSD
#132 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Povjesnu cistku od Čolakovića ocekuješ,jel...pa dobro,ali nek krene prvo od sebe - tako je najpoštenije...neka prvi on,kao predsjednik saveza,da ostavku i neka bude primjer i putokaz drugima...Čolaković je zaista polupismen covjek,vrlo oskudnog vukabulara i opcenito teško prica pred kamerama,sklapa recenice,izražavanje ravno nuli,sve neko mumljanje u bradu i zamuckivanje...predsjednik NS jedne države je bitna funkcija i tu mora biti pismen covjek,obrazovan i koji ima neke veze sa fudbalom...da zna neki jezik (Čolaković ne zna ni maternji kako treba)...e kako da takav polupismeni covjek nađe sebi "kompetentne i poštene suradnike"?? ako ce ih po sebi birati bolje nek ih ne dovodi.libertyBiH wrote:Colakovic sada moze da napravi povijesnu cistku u Savezu i dovede kompetentne i postene suradnike pa se imamo cemu nadati.Sulejmane ucini nesto svi to ocekuju od tebe.
Neka on prvi da ostavku i tako ce zapoceti tu povijesnu cistku...ali sve su ovi pusti snovi,ništa od toga nece biti.
- amrica
#133 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
vecernji list
NS BiH
Ćirin prvi oslonac u Savezu dobio pet godina zatvora
Generalni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović i tajnik za financije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima zbog porezne utaje i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora, potvrđeno je iz Suda BiH.
Autor: Velimir Begić
23.11.2009 17:47
(Foto: 'Photoshop')
Dopredsjednik NS BiH Iljo Dominiković kaže kako će u pravomoćnoj presudi Ušanović sigurno biti oslobođen, a Ćiro Blažević branio ga je i prije izricanje presude.
- Pa i ja sam bio u zatvoru, a ništa nisam bio kriv govorio je Ćiro. Uefa je savezu blokirala sredstva za razvoj omladinskog nogometa, ali je za v. d. tajnika ponovno izabran Ušranović, kažu najviše zbog lobiranja izbornika Blaževića. Sada bi mogli zuajedno otići budući da se otkaz sprema i Ćiri Blaževiću. Sve su glasiniji članovi Izvršnog odbora koji žele njegovu smjenu.
- Obećao je odvesti reprezentaciju na SP, i ovo je neuspjeh, kazao nam je jedan od članova IO NS BiH, kojemu sada smeta i Ćirina nekultura, iako im je to prije deset dana bilo itekako simpatično.
- Kako izbornik BiH može reći ‘je... ćemo majku Portugalcima’, pita se on. Za to vrijeme Predsjedništvo NS BiH tvrdi kako u savezu nikad nisu bili složniji, te da Ćiro ostaje, iako se već licitira s imenima njegovog nasljednika.
NS BiH
Generalni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović i tajnik za financije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima zbog porezne utaje i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora, potvrđeno je iz Suda BiH.
Autor: Velimir Begić
23.11.2009 17:47
(Foto: 'Photoshop')
Dopredsjednik NS BiH Iljo Dominiković kaže kako će u pravomoćnoj presudi Ušanović sigurno biti oslobođen, a Ćiro Blažević branio ga je i prije izricanje presude.
- Pa i ja sam bio u zatvoru, a ništa nisam bio kriv govorio je Ćiro. Uefa je savezu blokirala sredstva za razvoj omladinskog nogometa, ali je za v. d. tajnika ponovno izabran Ušranović, kažu najviše zbog lobiranja izbornika Blaževića. Sada bi mogli zuajedno otići budući da se otkaz sprema i Ćiri Blaževiću. Sve su glasiniji članovi Izvršnog odbora koji žele njegovu smjenu.
- Obećao je odvesti reprezentaciju na SP, i ovo je neuspjeh, kazao nam je jedan od članova IO NS BiH, kojemu sada smeta i Ćirina nekultura, iako im je to prije deset dana bilo itekako simpatično.
- Kako izbornik BiH može reći ‘je... ćemo majku Portugalcima’, pita se on. Za to vrijeme Predsjedništvo NS BiH tvrdi kako u savezu nikad nisu bili složniji, te da Ćiro ostaje, iako se već licitira s imenima njegovog nasljednika.
-
smijesni_ste
#134 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
hahahaha..kraljubijelo_dugme wrote:
- Gandalf
#135 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Država se KONAČNO odlučila obračunati sa organizovanim kriminalom - kada sam vidio Gašijev, Ždralin, Elezov pad kao najbezobzirnijih kriminalaca, reketaša, ubica, pa zatim pad braće Dacića uglrednih "turističkih radnika", sunovrat " biznismena " Čage" ne vidim razloga zašto bi pored svih tih krupnih fačurina SuperMunib bio izuzetak i zašto bi ga žalba drugostepenoj instanci spasila "službenog puta" u Zenicu - Munibu poručujem - A sad adio a sad adio ...
- bijelo_dugme
#136 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
callmethebreeeze wrote:moracu se ponoviti, bez obzira sto je ovo prvostepena presuda usanovic treba da se gubi iz saveza. sve ostalo je katastrofa. ja jos veceras ocekujem da ce podnijeti ostavku na sve funkcije, od predsjednika kucnog savjeta do predsjednika saveza. skandal je da nije nogu dobio ili bar bio supsendovan cim je dignuta optuznica.
Djubre se jos ne predaje
http://www.nfsbih.net/Default.aspx?id=N873#873
-
Did
#137 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
GOTOV JE!!!
Konacno!
Ma moralo se nesto lijepo desit nakon svih ovih razocarenja: te repka, te Sidran...
Konacno!
Ma moralo se nesto lijepo desit nakon svih ovih razocarenja: te repka, te Sidran...
-
callmethebreeeze
#138 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
nevjerovatno, ali, hebi ga, upala mu kasika u med, tesko da ce se odreci ovako lukrativne pozicije...bijelo_dugme wrote:callmethebreeeze wrote:moracu se ponoviti, bez obzira sto je ovo prvostepena presuda usanovic treba da se gubi iz saveza. sve ostalo je katastrofa. ja jos veceras ocekujem da ce podnijeti ostavku na sve funkcije, od predsjednika kucnog savjeta do predsjednika saveza. skandal je da nije nogu dobio ili bar bio supsendovan cim je dignuta optuznica.
Djubre se jos ne predaje![]()
http://www.nfsbih.net/Default.aspx?id=N873#873
- mousstapha
#139 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Munib Scofieldsmijesni_ste wrote:hahahaha..kraljubijelo_dugme wrote:![]()
- Trasimaco
#140 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Upravo sam pregledao 60 minuta, i prosto mi se povraca kad vidim kako ti ljudi ofirno lazu. Sve sami potpisuju, a niko ne zna ko je sta potpisao.
Ako slucajno ostanu na vlasti, onda stvarno ne znam kako cu pratiti repku i imam li se cemu nadati. I nije mi jasno kako ta FIFA i UEFA sve slijepo posmatraju. Na funkciji su ljudi koji su u procesu krivicnog gonjenja. Sjecam se kad su njihovi izaslanici dosli u NFSBiH i podnijeli izvjestaj da je sve OK.
A najjaci mi je Ciro sa izjavom da nije bilo športski praviti kartone protiv Estonije.
Koji moralista jbt! 
A najjaci mi je Ciro sa izjavom da nije bilo športski praviti kartone protiv Estonije.
-
EUROBIH
#141 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Alfa_Ze wrote:jel se oglasio Munib, povodom izrecene presude ?? Garant je na BAZENIMA !!
![]()
DANAS U SAVEZU SUTRA U KAVEZU
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#142 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Samo ga treba podsjetiti na EP 1996 kad je u trecoj utakmici grupne faze kompelt izmjenio prvi tim i ubacio sve rezerve. Javno je tad rekao da je to namjerno uradio. Jel to bilo Športski?Trasimaco wrote:Upravo sam pregledao 60 minuta, i prosto mi se povraca kad vidim kako ti ljudi ofirno lazu. Sve sami potpisuju, a niko ne zna ko je sta potpisao.Ako slucajno ostanu na vlasti, onda stvarno ne znam kako cu pratiti repku i imam li se cemu nadati. I nije mi jasno kako ta FIFA i UEFA sve slijepo posmatraju. Na funkciji su ljudi koji su u procesu krivicnog gonjenja. Sjecam se kad su njihovi izaslanici dosli u NFSBiH i podnijeli izvjestaj da je sve OK.
![]()
A najjaci mi je Ciro sa izjavom da nije bilo športski praviti kartone protiv Estonije.Koji moralista jbt!
- Point.
#143 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Radije cu ko papak Henry otic na SP nesportski nego gledat to prvenstvo preko malih ewkrana, onako.....sportski.
- Trasimaco
#144 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Ma to je smijesna izjava, a najvise zbog toga sto svi znamo da on nije imao pojma o tom pravilu. Nije znao da se kartoni prenose. Sad mu je ovo izvlakusa, jer je ispao glup ko stub.Admir_1984 wrote:Samo ga treba podsjetiti na EP 1996 kad je u trecoj utakmici grupne faze kompelt izmjenio prvi tim i ubacio sve rezerve. Javno je tad rekao da je to namjerno uradio. Jel to bilo Športski?
A i sramota je ona organizacija u barazu. Jbt, u hotelu stampedo totalnih anonimusa. A 90% ovih sto nisu anonimusi uopste ne trebaju da budu tamo. Jedan Davor Suker prvo mora da se probije preko naseg cijenjenog premijera da bi dosao do igraca i slektora. WTF?! Stvarno smijesno. A kako se tek ulaznice prodaju!
- Dammme
#145 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Skupi Bosanski buvljak usred Lisabona. I nek mi neko samo kaže da smo papci, seljaci i tome slično kad pravimo buku ispred hotela protivničke ekipe. Pa ovi majmuni iz saveza su bili jedini koji su nas obrukali u Lisabonu, 4 dana prije Zenice. Nije ni čudo kako su se ponašali prema našim navijačima kad vidiš buvljak usred hotela u Lisabonu. Isto čerga! (uz dužno izvinjenje Romima)Trasimaco wrote:Ma to je smijesna izjava, a najvise zbog toga sto svi znamo da on nije imao pojma o tom pravilu. Nije znao da se kartoni prenose. Sad mu je ovo izvlakusa, jer je ispao glup ko stub.Admir_1984 wrote:Samo ga treba podsjetiti na EP 1996 kad je u trecoj utakmici grupne faze kompelt izmjenio prvi tim i ubacio sve rezerve. Javno je tad rekao da je to namjerno uradio. Jel to bilo Športski?
A i sramota je ona organizacija u barazu. Jbt, u hotelu stampedo totalnih anonimusa. A 90% ovih sto nisu anonimusi uopste ne trebaju da budu tamo. Jedan Davor Suker prvo mora da se probije preko naseg cijenjenog premijera da bi dosao do igraca i slektora. WTF?! Stvarno smijesno. A kako se tek ulaznice prodaju!I fino se cuje kad kaze 50 EURA!
A svi znamo koliko su kostale karte. Mene je stvarno stid. Zamisli kakva je to slika za neke strance.
- primus-sa
#146 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Ma Munib je pjano,koji preko brata suruje sa lokalnom mafijom,nista dok ne provale i otjeraju Pusinu,njegova je zadnja....
-
Alfa_Ze
#147 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Buraz ne bi se ni ti predavo da moras odgulit 5 godina robije u KPD Zenica.
a ovaj ce mu dres lijepo pristajati - Šibicar
#148 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Ne znam šta se slavi?Doći će drugi "munib" i sve po starom...
- bijelo_dugme
#149 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Pa sta? I nakon Karadzica je doso novi Karadzic, znaci netreba ni slat u Haag?Šibicar wrote:Ne znam šta se slavi?Doći će drugi "munib" i sve po starom...
- Šibicar
#150 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???
Htio sam reći da je naš problem kompletan savez,a odlazak jednog smrada,u armiji istih i sličnih njemu,neće nešto puno toga promijeniti...nažalostbijelo_dugme wrote:Pa sta? I nakon Karadzica je doso novi Karadzic, znaci netreba ni slat u Haag?Šibicar wrote:Ne znam šta se slavi?Doći će drugi "munib" i sve po starom...