Kusturica izvrijeđao Stankovića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#126 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

konrad wrote:
Orbini wrote:Stankovic nije uspio ali se nadam da ce prije ili poslije neki novinar se sjetiti da mu uputi par jednostavnih pitanja.

OK, postao je pravoslavni Srbin koji govori srpski, ali zasto se toga sjetio tek u 40 i nekoj, sto nije "spoznao svoj identitet i poreklo" prije rata - nebi ga zbog toga onda niko ni kritikovao a kamoli napadao.
Njegov zvanican prelazak u pravoslavlje je najmanje bitan. Danas, juce, bilo kada... I Igor Raznatovic je u isto vrijeme postao Hamza Raznatovic, pa niko od toga ne pravi frku.
Orbini wrote:A moramo priznati da istina najvise boli i zato njegove izjave tangiraju. Sarajevo jeste izgubilo svoj prijeratni duh i provincijalizam je u usponu kao i drugdje. I bosanska drzavna ideja ipak prestaje kod Mostara i Doboja,.. to jeste surova istina.
Mnogo, mnogo ozbiljnija stvar je da je ideja o Sarajevu kao multietnickom gradu na izdisaju i da je ocigledno da ne postoji nacin, niti bilo ko pokazuje ikakvu inicijativu da Srbi i Hrvati ostanu u gradu. Kada se konacno uradi popis rezultati ce biti porazavajuci.
Sad sta je vaznije, poraz ove ideje ili neki filmadzija koji zivi na planini i koji ne bi ni dosao u studio da uradi taj intervju da taj nazovi novinar nije njemu dosao na noge. Znaci on ne trci i ne vuce za rukav nikoga da pravi intervjue, nego njemu dolaze na noge.
Pa u cemu je stvar da se njegova izgleda ipak toliko pika, i ako mu smrdi iz usta, i prljava mu kosa itd itd
Jedan covjek sa kojim je opsjednut jedan grad koji je on napustio. A koliko je ljudi napustilo Sarajevo, pa nikoga nije briga, i ako je to u stvari sustina problema, da je otislo na hiljade i hiljade malih ljudi za koje nije nikoga briga, a u stvari te hiljade i hiljade ljudi su cinile grad, a ne jedan covjek, pa bio to i Kusta.
Ovaj slucaj Kusturica je ocigledno potpuno pogresno postavljen, sto je meni jasno, jer na Kusti se zele oprati vlastite greske, svaliti krivica.
Zbog toga niko nece da prica o propasti ideje koju smo vec spomenuli, o kojoj trebaju da pricaju ovi sto su osuli drvlje i kamenje na nekog tipa koji zivi u planini, ako im je uopste stalo do toga.

BIRAMO NAJSRBINA savremenog doba, od početka 20. veka do danas - FINALE -
Image
http://pressonline.rs/sr/ankete/poll.html

jooooooj ja se dvoumio izmedju ČiČa Draže i Nemanje :shock: Image
pici

#127 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

....
Last edited by pici on 10/11/2009 16:52, edited 1 time in total.
pici

#128 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

.....
Last edited by pici on 10/11/2009 16:53, edited 1 time in total.
konrad

#129 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

Abacija wrote:Ovo sto ti radis se zove trollanje jer na sve ovo sto ti pitas vec su dati odgovori. Treba samo temu procitati od pocetka ali ti to neces. Vazno je praviti se vazan. :roll: :-)
Prvo ti ne mozes dati ni na sta konkretan odgovor. Tvoji odgovori su najobicnija podmetanja.
Abacija wrote:Pogotovo je prozirno i maliciozno tvoje pozivanje na ideju multietnicnosti i multikulture a prvi si koji podrzavas velikosrspku fasisticku ideologiju.
Gdje se ja to zalazem za multietnicnost i mulitkulturu ? Multietnicnost i multikulutura je sjajna stvar, ali nije moja stvar da se ja zalazem za to, jer ja sam zrtva da to ne funkcionise i ljudi koji bi trebali da se brinu o tome se ne brinu, nego se kao ti otvoreno zalazu da etnicko ciscenje.
Prema tome suva je cinjenica da je ta ideja toliko spominjana umrla i da se ljudi kao ti nadaju da ce se etnicko ciscenje i dalje nastaviti.

Vidis umjesto toga ja mislim da jedino dogovor naroda u BiH moze trajno da rijesi probleme. Sve ostale zelje ko sto je tvoja da ce se Srbi nekom magijom preseliti u Vojvodinu su najobicnije gluposti na nivou djetata od 13-14 godina koji se tek pocinje zanimati za te stvari.
pici

#130 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

......
pici

#131 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

......
pici

#132 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

......
Last edited by pici on 10/11/2009 16:54, edited 1 time in total.
pici

#133 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

.......
pici

#134 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

.....
konrad

#135 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

Abacija wrote:Ovo sto ti radis se zove trollanje jer na sve ovo sto ti pitas vec su dati odgovori. Treba samo temu procitati od pocetka ali ti to neces. Vazno je praviti se vazan. :roll: :-)

Pogotovo je prozirno i maliciozno tvoje pozivanje na ideju multietnicnosti i multikulture a prvi si koji podrzavas velikosrspku fasisticku ideologiju.
Kako ti volis da lazes i podmeces, a nisi u stanju da odgovoris na naj prostija pitanja.
Eto u mom tekstu nadji nesto konkretno i kazi da nije tacno, pa cemo nastaviti...
pici

#136 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

.....
Last edited by pici on 10/11/2009 16:55, edited 1 time in total.
konrad

#137 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

...
Last edited by konrad on 10/11/2009 16:22, edited 1 time in total.
konrad

#138 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

...
Abacija

#139 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Abacija »

konrad wrote:
Prvo ti ne mozes dati ni na sta konkretan odgovor. Tvoji odgovori su najobicnija podmetanja.
Moj odgovor je PROCITAJ TEMU OD POCETKA!
konrad wrote:
Abacija wrote:Pogotovo je prozirno i maliciozno tvoje pozivanje na ideju multietnicnosti i multikulture a prvi si koji podrzavas velikosrspku fasisticku ideologiju.
Gdje se ja to zalazem za multietnicnost i mulitkulturu ? Multietnicnost i multikulutura je sjajna stvar, ali nije moja stvar da se ja zalazem za to, jer ja sam zrtva da to ne funkcionise i ljudi koji bi trebali da se brinu o tome se ne brinu, nego se kao ti otvoreno zalazu da etnicko ciscenje.
Prema tome suva je cinjenica da je ta ideja toliko spominjana umrla i da se ljudi kao ti nadaju da ce se etnicko ciscenje i dalje nastaviti.

Vidis umjesto toga ja mislim da jedino dogovor naroda u BiH moze trajno da rijesi probleme. Sve ostale zelje ko sto je tvoja da ce se Srbi nekom magijom preseliti u Vojvodinu su najobicnije gluposti na nivou djetata od 13-14 godina koji se tek pocinje zanimati za te stvari.
Nisam napisao da se zalazes za multietnicnost jer bi to bila laz. Ja od ranije znam da si ti fasista i to si upravo sad priznao ostalim forumasima, kao i neregistrovanim citaocima. Napisao sam da pozivas da se o multietnicnosti Sarajeva diskutuje i da je to, zato sto dolazi od tebe, u najmanju ruku cinicno.
Tvoje pozivanje za ovom diskusijom je identicno kao kad bi npr. Ante Pavelic organizovao okrugli sto sa temom o kvalitetu zivota Srba i Jevreja u Hrvatskoj. :x smajlikojipovraca
konrad

#140 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

Abacija wrote:Nisam napisao da se zalazes za multietnicnost jer bi to bila laz. Ja od ranije znam da si ti fasista i to si upravo sad priznao ostalim forumasima, kao i neregistrovanim citaocima. Napisao sam da pozivas da se o multietnicnosti Sarajeva diskutuje i da je to, zato sto dolazi od tebe, u najmanju ruku cinicno.
Tvoje pozivanje za ovom diskusijom je identicno kao kad bi npr. Ante Pavelic organizovao okrugli sto sa temom o kvalitetu zivota Srba i Jevreja u Hrvatskoj. :x smajlikojipovraca
I dalje podmeces, jer nista drugo nisi u stanju, da sjeces i lijepis izjave i slicno.
O nestanku multietnicnosti u Sarajevu bi trebao da pokrenes temu ti, a ne ja. O tome bi trebao da pricas ti, a ne ja, jer ja sam kao sto sam vec rekao zrtva tog problema, a ne ti.
Ali ti imas tesku infekciju fasizma, jer ga ne vidis i ne zelis da vidis tu sebi ispred nosa, ali ces zato da se sanjas o buducim protjerivanjima naroda, o iseljavanju jednog naroda u Vojvodinu i slicnim nebulozama.
Sasvim je jasno ko zeli fasizam na djelu, ja koji pozivam na dijalog ili ti koji pozivas na protjerivanje.
Kada vidim kod tebe makar jedan post u kome se zalazes za nesto normalno onda cu to reci, ovako i dalje si jedan teski ekstremista, huskac kao tvoj idol Dalton.
pici

#141 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

konrad wrote:
Abacija wrote:Nisam napisao da se zalazes za multietnicnost jer bi to bila laz. Ja od ranije znam da si ti fasista i to si upravo sad priznao ostalim forumasima, kao i neregistrovanim citaocima. Napisao sam da pozivas da se o multietnicnosti Sarajeva diskutuje i da je to, zato sto dolazi od tebe, u najmanju ruku cinicno.
I dalje podmeces, jer nista drugo nisi u stanju, da sjeces i lijepis izjave i slicno.
O nestanku multietnicnosti u Sarajevu bi trebao da pokrenes temu ti, a ne ja. O tome bi trebao da pricas ti, a ne ja, jer ja sam kao sto sam vec rekao zrtva tog problema, a ne ti.
Ali ti imas tesku infekciju fasizma, jer ga ne vidis i ne zelis da vidis tu sebi ispred nosa, ali ces zato da se sanjas o buducim protjerivanjima naroda, o iseljavanju jednog naroda u Vojvodinu i slicnim nebulozama.
Sasvim je jasno ko zeli fasizam na djelu, ja koji pozivam na dijalog ili ti koji pozivas na protjerivanje.
Kada vidim kod tebe makar jedan post u kome se zalazes za nesto normalno onda cu to reci, ovako i dalje si jedan teski ekstremista, huskac kao tvoj idol Dalton.

vid slavujketa šo se zado u odbranu sunarodnjaka od emirata s mokru goru :mrgreen: .....dok je nemanja 92 pozivo "zelene beretke" da se nepenju na brda i ne granatiraju po njegovom gradu dotle se je njegov kompanjon dabiČka 95 pozivao da se srbi isele iz sarajeva i pajz sad onda slavujko apeluje da se otvori posebna tema o samogranatiranju i protjerivanju :shock:

žrtvo problema...eve ti biljina adresa u begešu i haška od dabičke.....od krajišnika nema jer je u najČuvanijem zatvoru na prostoru VB s omraženim muslimanskim fanaticima :mrgreen:
HAVANA

#142 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

konrad wrote:

Ako igdje možeš pronaći kritike i čiščenja po vlastitoj avliji onda je to u sarajevu a i abaciju i picija na svim temama koje su u cilju održavanja multietičnosti u ovom gradu i državi.Sebe neću spominjati jer ja sam poznati islamofob,komunjara,balija,pravim kopilad,bio sam jednom i ustaša :lol: ma svestran sam ti u PM. :D
Tebe samo vidimo kad treba lajati na sarajevo...
Zašto ne živiš ovde kao dosta mojih prijatelja,komšija,žene...koji su ostali i dalje žive u ovom gradu.
Kome ba vi držite lekcije,daj mi jedan ovakav forum u rs-u,ima li kod vas iko muda da kritikuje i iznosi prljavi veš iz vlastitog dvorišta kao što se ovde radi?Vi da imate jednog bakira,objesili bi ga na prvu banderu kao izdajnika srpskog roda.
Nikada ljude nisam dijelio tako kako bi ti to volio ali četnik je četnik i hebem im sve po spisku na svaku promjenu vremena i svaki put kad se sjetim rata.
Imaš li ti šta reći o njima,još bolje kritikuj ih na nekom banjalučkom forumu recimo.
Ja ću sve loše u sarajevu kritikovati,od efendije do arzije,cace,ćele ,imam muda u ovom gradu i na forumu to da kažem,čak mi ima i slika na jednoj od tema.Probaj ti,nemoj se kriti ko pizda.
Osim ako ih ne podržavaš :? :oops:
Na par tema si se predstavljao kao neko ko je tolerantan,regularan,nije nacionalista...
konrad

#143 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by konrad »

HAVANA wrote:Ako igdje možeš pronaći kritike i čiščenja po vlastitoj avliji onda je to u sarajevu a i abaciju i picija na svim temama koje su u cilju održavanja multietičnosti u ovom gradu i državi.
He, he, Abacija borac za multienticnost koji ce svakom Srbinu koji ne misli kao on, prvo dati etiketu salonskog cetnika, pa ako to potraje i etiketu velikosrpskog fasiste, a znas dobro sta znaci kad te u Sarajevu tako neko okvalifikuje, kakva ti je perspektiva...
Slican je i Pici, samo on ti kaze ti si Slavuj ili ko mu vec padne na pamet...
Rezultati su ocigledni :oops:
HAVANA wrote:Zašto ne živiš ovde kao dosta mojih prijatelja,komšija,žene...koji su ostali i dalje žive u ovom gradu.
Odlicno pitanje. :thumbup: Probaj da sam sebi das odgovor, ne samo za mene, nego za hiljade i hiljade drugih ljudi.
pici

#144 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by pici »

konrad wrote:
HAVANA wrote:Ako igdje možeš pronaći kritike i čiščenja po vlastitoj avliji onda je to u sarajevu a i abaciju i picija na svim temama koje su u cilju održavanja multietičnosti u ovom gradu i državi.
He, he, Abacija borac za multienticnost koji ce svakom Srbinu koji ne misli kao on, prvo dati etiketu salonskog cetnika, pa ako to potraje i etiketu velikosrpskog fasiste, a znas dobro sta znaci kad te u Sarajevu tako neko okvalifikuje, kakva ti je perspektiva...
HAVANA wrote:Zašto ne živiš ovde kao dosta mojih prijatelja,komšija,žene...koji su ostali i dalje žive u ovom gradu.
Odlicno pitanje. :thumbup: Probaj da sam sebi das odgovor, ne samo za mene, nego za hiljade i hiljade drugih ljudi.

pa dobro si prošo Slavuj prima plaĆu u mrskome teHeranu...ima šHofera,kuĆu,stan,vikendicu,imanje,podeblji iznos na banci itd....što je tu loše :oops: :mrgreen:
HAVANA

#145 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

konrad wrote:

Dosta ih je otišlo u potrazi za boljim životom(vani) a dosta zato što su krivi i što su podržavali fašiste i ubice.
Ovi krivi, sreo sam ih dosta koji su u početku bili tu ,pa ih čak i branio dok im nisam u garažama i kućama našao bombe ,oružje i municiju.
Hočeš da ti nabrojim sva mjesta gdje su se pred rat sastajali i dijelili oružje,konkretno na čengić vili.
Znaš kako znam,rekao mi jedan pero koji nije htio ići kad su ga zvali i koji je čitav rat bio tu.
Iznosio sam sve to sa jednim zokom koji je poginuo na hrasnom brdu...
Hočeš da pustim ženu da ti napiše par postova kako je bilo na grbavici i šta je radio batko,denis...i kako i zašto je ona prešla u sarajevo prvi dan kad se otvorio most.Srpkinja je.
Hočeš da znaš kako je taj denis pucao snajperom iz bijelih nebodera u grbavičkoj(lenjinovoj)
Da bilo je i ovde pojedinačnih slučajeva gdje se svašta dešavalo ali mi smo se borili protiv toga i borimo se koliko možemo.
Svi su ili spriječeni u tome ili ubijeni,zatvoreni...
Gdje je sada batko,denis...
Jeste li vi ikoga zatvorili.Ne.Za vas su oni veliki srpski junaci.

Ti dobro znaš zašto ne možeš da se vratiš.Em nemaš muda.
Oni koji nisu ništa loše uradili i koji odluče da se vrate,oni se i vračaju.
Od mojih prijatelja,u ovoj godini troje.
SnezanaM

#146 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by SnezanaM »

konrad wrote:
Jos da si covjeku odgovorio zasto na pc-forumima nema tema u kojima ce se kritikovati CETNICI, pricati o ubistvima Muslimana i Katolika, protjerivanjima, masovnim grobnicama na svakom koraku itd.
muha_sa

#147 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by muha_sa »

vratili bi se oni al prodali stanove,kuce i imanja--tamo -vecina-guzovace dobila tudje stanove i kuce-kontajuci da ce ih zadržati :-) lovu potrošili a tudje vratit moradoše :D
Balavci ne znaju a treba im rec kako ih je 150.000. ( stopedeset hiljada ) otišlo sa kesama i civarama prilikom reintegracije okupiranih sarajevskih opština.
Balavunderi ne znaju da ogromna vecina nije htjela ici al su ih Klickoviceve i Krajišnikove horde tjerali sa kucnih pragova--svakodnevno im dolazili na kucni prag pitajuci šta cekaju--što ne idu.
O paljevini stanova i fabrika prilikom selidbe ,možda ,je suvišno i pisat.
Sve i jednom koji je od Krajišnika i Klickovica protjeran dobio je nazad svoju imovinu-šta su uradili sa svoje babovine ???? prodali i sad žive po raznoraznim vukojebinama a i u Lukavici koju nazivaju Istocno Sarajevo--žive i kukaju kako u Sarajevu nema Srba :-)
smijesni_ste

#148 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by smijesni_ste »

HAVANA wrote:
Dosta ih je otišlo u potrazi za boljim životom(vani) a dosta zato što su krivi i što su podržavali fašiste i ubice.
Ovi krivi, sreo sam ih dosta koji su u početku bili tu ,pa ih čak i branio dok im nisam u garažama i kućama našao bombe ,oružje i municiju.
Hočeš da ti nabrojim sva mjesta gdje su se pred rat sastajali i dijelili oružje,konkretno na čengić vili.
Znaš kako znam,rekao mi jedan pero koji nije htio ići kad su ga zvali i koji je čitav rat bio tu.
Hočeš da pustim ženu da ti napiše par postova kako je bilo na grbavici i šta je radio batko,denis...i kako i zašto je ona prešla u sarajevo prvi dan kad se otvorio most.Srpkinja je.
Hočeš da znaš kako je taj denis pucao snajperom iz bijelih nebodera u grbavičkoj(lenjinovoj)
Da bilo je i ovde pojedinačnih slučajeva gdje se svašta dešavalo ali mi smo se borili protiv toga i borimo se koliko možemo.

Bold 1..kad se vec nudis..napisi :-D :) ...bold 2...pero...hmmm....onaj sto je dobro kosarke igrao? :)

Pa dobro muha..bas da su apsolutno svi otisli na Krajisnikov poziv ili jer su bili krivi ili u potrazi za boljim zivotom...tesko mi je povjerovati...kao da nije bilo maltretiranja, zastrasivanja itd, da ne pisem o gorim stvarima...zao mi je, ali je bilo i toga...
dugacki

#149 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by dugacki »

konrad wrote:
Konrad, stvarno ne kontam da ljudi tvog kalibra mogu pisati ovakve komentare.Ocito je da se ne radi o tvom neznanju nego o provokaciji.
Sarajevo se prvo podijeli na dva dijela pa onda Krajisnik i ostala cetnicka bulumenta isprepadaju Srbe i pozovu ih da se presele u Istocno Sarajevo i onda se ti cudis sto Sarajevo nije multietnicko onako kako bi ti htio.Nego, de nam malo pisi o tome kako B.Luka,Prijedor,Bos.Dubica,Bos.Kostajnica,Bos.Brod,Zvornik,Visegrad,Derventa,Prnjavor....postadose jednonacionalni. Meni cetnici u konc.logor Trnopolje donesose nekakav tekst na cirilici u kojem stoji da se dobrovoljno odricem svog pokretnog i nepokretnog vlasnistva u korist Opstine Prijedor...To bih kao morao potisati da bih sa konvojem Crvenog Kriza mogao napustiti logor. E moj Konrade...koju ti suplju ovde prosipas.
HAVANA

#150 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by HAVANA »

smijesni_ste wrote:
HAVANA wrote:

Bold 1..kad se vec nudis..napisi :-D :) ...bold 2...pero...hmmm....onaj sto je dobro kosarke igrao? :)

Pa dobro muha..bas da su apsolutno svi otisli na Krajisnikov poziv ili jer su bili krivi ili u potrazi za boljim zivotom...tesko mi je povjerovati...kao da nije bilo maltretiranja, zastrasivanja itd, da ne pisem o gorim stvarima...zao mi je, ali je bilo i toga...

Ma ja,najbolje da ime i prezime napišem pa kad prodju lukavicom da ih ko štangom opali. :-)
Naravno da je bilo ali uvijek je bilo ljudi koji su se borili protiv toga.
Dosta ih je otišlo vani zbog boljeg života i imam jako puno takvih prijatelja koji dolaze svake godine u sarajevo.Neće na pale ,garant. :-) Kao što rekoh,prošle godine ih se troje i vratilo.Otvorili firme i rade. :-D
E haj sad zamisli da ja odem na pale i otvorim firmu.Evo nek mi konrad opiše šta bi mi se desilo.
Na svakog njegovog 1 navedenog iz sarajeva koji je otvorio firmu u lukavici,palama...ja mu nabrojim 5 onih koji žive tamo a posluju i rade u sarajevu.
Nisam ni rekao da nije ali me nervira kada tipovi poput konrada pišu samo kada treba kritikovati sarajevo.
Napišite nešto na rs portalima i branite multietičnost ako ste već za nju.
Imajte muda kao jedan srdjan što je imao a zna se kako je završio.
Imajte muda da se suprotstavite a ostanete dosljedni svojim idejama kao npr. bojan bajić.
Živi tamo a suprotstavi se bagri na bilo koji način,to cijenim.
Lako je biti u krdu i lajati.
Post Reply