Pušite li cigarete?
-
Oriental_snowflake
#126 Re: Pušite li cigarete?
Ne. I smeta mi. Jako bih voljela kada bi Zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima ugledao svjetlo dana i kod nas. Ujuto kada krenem negdje obradujem se svjezem vazduhu, stanem na semafor pafff lola pusi cigaru i pokvari mi ceif jutarnje setnje. O kombinaciji smrada cigara sa svim ostalim oblicima smrada u javnom prevozu ne trebam govoriti, zato i tabanam najvise. Ok zelis da se trujes...onda to radi daleko od mene, jer ja ne zelim da mi smri odjeca, da mi smrdi kosa
da kasljem kada legnem da spavam jer osjecam smek tudjeg smrada u plucima.
- chuchumbamayumbe
#127 Re: Pušite li cigarete?
Ja kao donedavni pusac (prestao prije 20-tak dana), samo da pitam ove strasne nepusace sto im smetaju kojekakvi smradovi...
Sta bi radili sa svojim zivotima da vam je zanimanje, slucajno, smetljar?!
Ubili se?!

Sta bi radili sa svojim zivotima da vam je zanimanje, slucajno, smetljar?!
Ubili se?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#128 Re: Pušite li cigarete?
vjerovatno ne jer bi zarađivali mirišući smrad
a vako samo štete imaju
a vako samo štete imaju
- chuchumbamayumbe
#129 Re: Pušite li cigarete?
Ma jok ba, eto smeta sada i kada neko zapali na ulici?!
Pa odmakni se brate ako ti smeta.
Jesam za zabranu u zatvorenim prostorima, i tako to, ali na otvorenom?!
Pa 1000x vise smrde izduvni gasovi (+ sto su 1000x stetniji) od duhanskog dima nekoga ko je zadundulio vani.
Pa odmakni se brate ako ti smeta.
Jesam za zabranu u zatvorenim prostorima, i tako to, ali na otvorenom?!
Pa 1000x vise smrde izduvni gasovi (+ sto su 1000x stetniji) od duhanskog dima nekoga ko je zadundulio vani.
-
Oriental_snowflake
#130 Re: Pušite li cigarete?
Ides u krajnost
, ne bih se ubila. Jedno je nuznost a drugo je odabir koji nije nuznost. Smetljiste i kontejneri su jedna stvar a sasvim druga restoran ili fakultet. I sretno ... neka to bude i vise od 20 godina. 
-
callmethebreeeze
#131 Re: Pušite li cigarete?
ja najvise volim pusiti lake droge. ali to nije zdravo raditi svakodnevno. a cigarete pusim samo kad mi je cejf. poslije dobre vecere, u dobro vino, finu kafu. zadnji put sam zapalio prosle nedelje. i nisu mi cigare na pamet pale dok nisam poceo pisati ovaj post.
- chuchumbamayumbe
#132 Re: Pušite li cigarete?
Ma znam, pretjerujem, znam ja tako, sorry.Oriental_snowflake wrote:Ides u krajnost, ne bih se ubila. Jedno je nuznost a drugo je odabir koji nije nuznost. Smetljiste i kontejneri su jedna stvar a sasvim druga restoran ili fakultet. I sretno ... neka to bude i vise od 20 godina.
Kao sto rekoh, zabrana u zatvoreni prostorima je skroz OK.
Ali na otvorenom, meni uvijek 100x vise smeta auspuh u Titovoj nego ako neko zapali na semaforu.
20 dana, a ne godina...
-
Oriental_snowflake
#133 Re: Pušite li cigarete?
Ne smeta mi kada neko pusi na ulici, samo sam navela primjer semafora sto smatram vrlo nekulturnim. I kad se odmaknem malo dodje drugi lola, a to je ipak semafor i nemam prostora za bjezanje niti vremena da bjezim, jer i ja bih da predjem ulicu. 
- chuchumbamayumbe
#134 Re: Pušite li cigarete?
Razumijem te u potpunosti.Oriental_snowflake wrote:Ne smeta mi kada neko pusi na ulici, samo sam navela primjer semafora sto smatram vrlo nekulturnim. I kad se odmaknem malo dodje drugi lola, a to je ipak semafor i nemam prostora za bjezanje niti vremena da bjezim, jer i ja bih da predjem ulicu.
-
Oriental_snowflake
#135 Re: Pušite li cigarete?
Pa ja ti zelim da ne pusis 20 godina i visechuchumbamayumbe wrote:Ma znam, pretjerujem, znam ja tako, sorry.Oriental_snowflake wrote:Ides u krajnost, ne bih se ubila. Jedno je nuznost a drugo je odabir koji nije nuznost. Smetljiste i kontejneri su jedna stvar a sasvim druga restoran ili fakultet. I sretno ... neka to bude i vise od 20 godina.
Kao sto rekoh, zabrana u zatvoreni prostorima je skroz OK.
Ali na otvorenom, meni uvijek 100x vise smeta auspuh u Titovoj nego ako neko zapali na semaforu.
20 dana, a ne godina...![]()
- bez_ideje
#136 Re: Pušite li cigarete?
U zatvorenim prostorima POD HITNO.....
Za otvorene me zaboli,samo se makni od mene
Za otvorene me zaboli,samo se makni od mene
-
Oriental_snowflake
#137 Re: Pušite li cigarete?
Last edited by Oriental_snowflake on 23/01/2010 19:37, edited 1 time in total.
- Angelina84
#138 Re: Pušite li cigarete?
besana wrote:Draga moja ......... 53 posto drage nam BiH je "pod shumom" ... pa ti predlazem kakvu parcelu ... gdje ima dosta shume, a samim tim i dosta svjezeg zraka.... pa nema ni semafora.![]()
Jesi ti nafurana, jebo te
I pricamo o cigaretama, a ne cigarama... btw
Jasno mi je kad čovjek puši i ne može prestati. Ali može poštovati barem izbor nepušača da NE puši. Ili ne može?
Ako čovjek na ulici zapali, to se ne tiče nikog, ali ako ti zadimi jedini prostor u kojem moraš bit 8 sati dnevno... pa daj
-
Oriental_snowflake
#139 Re: Pušite li cigarete?
Mislim da razumijem o cemu pricamo, premda mi je bosanski drugi jezik. Ne vidim sto sam nafurana ako iznesem misljenje o tome sta mi smeta. I da draga ja zaista kasljem kada dodem kuci nakon sto sam boravila u zadimljenom prostoru. A gdje ja zivim to je irelevantno.
-
callmethebreeeze
#140 Re: Pušite li cigarete?
ja mislim da svima treba sve zabraniti!
salim se, pusenje je stetno za zdravlje i nema potrebe da pusacka manjina truje nepusacku vecinu.

salim se, pusenje je stetno za zdravlje i nema potrebe da pusacka manjina truje nepusacku vecinu.
- glade
#141 Re: Pušite li cigarete?
od tolikog zraka ti bas osjetis cigaru nekoga ko stoji pored tebe na semaforu?Oriental_snowflake wrote:Ne. I smeta mi. Jako bih voljela kada bi Zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima ugledao svjetlo dana i kod nas. Ujuto kada krenem negdje obradujem se svjezem vazduhu, stanem na semafor pafff lola pusi cigaru i pokvari mi ceif jutarnje setnje. O kombinaciji smrada cigara sa svim ostalim oblicima smrada u javnom prevozu ne trebam govoriti, zato i tabanam najvise. Ok zelis da se trujes...onda to radi daleko od mene, jer ja ne zelim da mi smri odjeca, da mi smrdi kosada kasljem kada legnem da spavam jer osjecam smek tudjeg smrada u plucima.
a da mu se odmaknes od usta i nosa? nekih 15-ak cenata ce biti dovoljno
- glade
#142 Re: Pušite li cigarete?
polako dok se ljudi vrate pa da glasaju... izasli na balkon da zapalebesana wrote:Ali nema potrebe da nepusacka (nisam sigurna da je vecina) maltretira pusacku, recimo manjinu.callmethebreeeze wrote:ja mislim da svima treba sve zabraniti!
![]()
Pa nikad nisam vidjela da pusac na sve nacine pokusava cigaretu uvaliti u usta nepusacu
49 posto pusi, 51 ne pusi hehehe ja vecine i g....
- Loulou
#143 Re: Pušite li cigarete?
S ovim se u potpunosti slažem.Angelina84 wrote:...
ali ako ti zadimi jedini prostor u kojem moraš bit 8 sati dnevno... pa daj
-
zelenashica
#144 Re: Pušite li cigarete?
Poštujem tuđu volju da ne puši i iz poštovanja neću zapaliti pred nekim ko ne puši....ali vala nek' se poštuje i moje što pušim....koga briga šta ja radim u svoja 4 zida,moja volja da se trujujem i trovat' ču se...ali mi to nedaje za pravo da trujem ljude oko sebe,a ni svoje dijete...........
- iz dna duše
#145 Re: Pušite li cigarete?
Ja nisam nikada bila pušač, čak imam i alergiju na duhan, ali nisam toliko rigorozna, po pitanju cigareta...
Na radnom mjestu nemam sa tim problema, nije dozvoljeno pušenje u kancelarijama, ima za to čajna kuhinja.
U ugostiteljskim objektima mi ne smeta, jer svakako kada izađem u takav objekat, obavezno neko puši, ko je sa mnom u društvu, i ne pada mi napamet da npr,prijateljica ode sa mnom na kafu, ručak ili večeru i ne može zapaliti cigaretu.
U javnim ustanovama tipa bolnica, škola, šalter sale...sam apsolutno protiv pušenja, nije to mjesto za to.
Principijelno jesam protiv pušenja, ali nikome ne želim da solim pamet i pričam kako se to ne treba....Većina pušača bi svakako voljela da prestane sa pušenjem-da može.
Na radnom mjestu nemam sa tim problema, nije dozvoljeno pušenje u kancelarijama, ima za to čajna kuhinja.
U ugostiteljskim objektima mi ne smeta, jer svakako kada izađem u takav objekat, obavezno neko puši, ko je sa mnom u društvu, i ne pada mi napamet da npr,prijateljica ode sa mnom na kafu, ručak ili večeru i ne može zapaliti cigaretu.
U javnim ustanovama tipa bolnica, škola, šalter sale...sam apsolutno protiv pušenja, nije to mjesto za to.
Principijelno jesam protiv pušenja, ali nikome ne želim da solim pamet i pričam kako se to ne treba....Većina pušača bi svakako voljela da prestane sa pušenjem-da može.
-
callmethebreeeze
#146 Re: Pušite li cigarete?
cesto ovo cinimiz dna duše wrote:Ja nisam nikada bila pušač, čak imam i alergiju na duhan, ali nisam toliko rigorozna, po pitanju cigareta...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#147 Re: Pušite li cigarete?
Pusac bio jesam (nekih 5 godina), ali nikad nesto ono stravstveno da kazes (kahva takodjer ista stvar), tako da mi i nije bio neki problem okaniti ih se, eto vec 9 godina 
-
Mina_sa
#148 Re: Pušite li cigarete?
neeeeeee, fuj fuj...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#149 Re: Pušite li cigarete?
Meni se cini kada sam zadnji put provjeravala ovdje je svako imao pravo da kaze svoje misljenje.
Zato malo lakse sa tim pricama, princeza, Hilton i fazoni...
Inace, da, ja kasljem kada god se nadjem u zadimljenim prostorima, a kao neko ko ima sinusitis nije mi bas najveselije sjediti u kaficu punom dima, jer kasnije i po 2 sata osjecam posljedice istog tog udisanja dima.
Ali dok ne donesu zakon, sta cu...suti i trpi.
Inace, to da ja nekome solim pamet i branim da zapali cigaru dok je sa mnom...nikada.
Jal na kafi, jal u kolima...i tako to. To mi ipak ne smeta toliko.
Inace, da, ja kasljem kada god se nadjem u zadimljenim prostorima, a kao neko ko ima sinusitis nije mi bas najveselije sjediti u kaficu punom dima, jer kasnije i po 2 sata osjecam posljedice istog tog udisanja dima.
Inace, to da ja nekome solim pamet i branim da zapali cigaru dok je sa mnom...nikada.
- Loulou
#150 Re: Pušite li cigarete?
@lady, kao nekome ko ima sinusitis, itekako bi ti trebalo smetati pušenje u tako malom prostoru kao što je auto. Ja kao pušač, izrazito sam protiv pušenja u autu; mogu samo zamisliti kako je nepušačima, a tek onima koji imaju bilo kakve probleme dišnog sistema...ladyblue18 wrote:Meni se cini kada sam zadnji put provjeravala ovdje je svako imao pravo da kaze svoje misljenje.
Puhati "u lice" nekom za koga znam da ima te tegobe i u tako malom prostoru, smatram izrazitom bezobzirnošću i nepoštovanjem.