Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
anais_nin

#126 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by anais_nin »

Aurora Borealis wrote:
vee-jay wrote: Po meni: Vicki Cristina Barcelona je OK, ali sigurno ne spada u najbolje filmove Woody Allena. Najvise me razocarala prica koje ustvari i nema, ali zato je film prepun klisea: amerikanci ne znaju sta hoce a ni sta nece, spanci = francuzi = talijani = grci -> stereotipna slika kao da je u pitanju ekranizacija filma za neku evropsku TV kucu. Woody se inace uvijek koristi kliseima ali i vicom i ironijom kojih ovaj put nigdje ne vidjeh.

Twilight :shock: :?

da ga je kojim slucajem Gus Van Sant napravio barem bi znao da je plastika namjerna, ali ovako NO WAY :D
Pa otprilike na to sam i mislila kad sam rekla da je OK (citaj srednja zalost) :). Nakon filma je bio osjecaj :"Dobro, gdje idemo dalje?" :-? Ono - ni tamo ni 'vamo. Neka sredina. Nisam osjecala da sam protracila taj novac za ulaznicu, ali opet... :)
Mada ipak mislim da su i ti silni klisei - sto u pogledu radnje, sto dijaloga dosta solidno upakovani, i zbog toga ne bih taj film stavila na ovu temu. Stavila bih ga na Srednja- zalost-filmovi :) Iako poruka ima savrseno smisla: fix ideje, navike su cisto zlo, robstvo, zapreka ka napretku, zadovoljstvu, sreci bla bla :) :)

Ma inace meni Woody ne lezi bas najbolje, ali eto, pogledam ga. :)

EDIT: E da, a Twilight... :D
Mislim sta se moze ocekivati od ljubavne price vampira i ljudskog bica? :roll: I to u wanabe-romansa shtihu :roll:
Ma ajde, sacekat cemo, pa suditi :)
cekam da mi naleti callmethebreeze da me podrzi (zajedno smo jaci) :lol: meni je recimo ovo jedan od solidnijih Woodijevih filmova (ne i najboljih ali meni recimo ne spada u kategoriju "srednja zalost")...medjutim po meni se kao sto sam vec spomenula puno toga svodi na to kome pasha ta vrsta "suhog" humora, a kome ne...recimo ja sam vise od polovine filma plakala od smijeha (recimo scena kad Javier Bardem prvi put prilazi Vicky i Christini, pa onda mnoge od scena u kojima Penelope Cruz ima svoje "dramaticne ispade") :D naravno da svaki gledalac donosi filmu svoje stavove i prethodna iskustva koji boje njegov dozivljaj istog, ali ja uopste nisam dozivjela film kao neku podjelu na osnovu amerikanci vs. evropljani :) ako cemo rastavljati likove na proste faktore po toj liniji u biti u filmu skoro niko ne zna sta hoce, svi tragaju za necim, samo na potpuno razlicite nacine...isto tako ja sam u prici vidjela slikanje slojevitosti ljudskog karaktera, da je malo sta i malo ko jednodimenzionalan i jednostavno za shvatiti, da svi imamo neke skrivene niti licnosti koje ne pokazujemo uvijek i svima :) i kako su definicije termina koji su postali "svakodnevni" u upotrebi tipa ljubav, veza, sreca, zadovoljstvo raznolike koliko i ljudi koji ih definisu (i prozivljavaju) za sebe :)
ProS

#127 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ProS »

ne gledajte zaboga max payne movie :roll: :-) :sad:
Aurora Borealis

#128 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
anais_nin

#129 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by anais_nin »

Aurora Borealis wrote: Mada, opet, mislim da je naslov teme malo pogresno koncipiran, jer :"De gustibus non est disputandum" :P
da, jedna od popularnijih izreka...s kojom se ja ne slazem bas u potpunosti :D slazem se s tim djelom da treba drugim ljudima dozvoliti da imaju svoj ukus...ali zasto se o njemu ne bi diskutovalo (bez da se to dozivljava kao neki komentar o karakteru osobe tog ili takvog ukusa)...cinjenica je da nas nase preference (u svim aspektima zivota) definisu u velikoj mjeri...ljudi kojima se okruzujemo, nasi interesi, vrsta muzike koju slusamo, filmovi koje gledamo, knjige koje citamo, stvari koje nam se svidjaju i ne svidjaju, sta smatramo lijepim ili ruznim :) na bazi toga cesto otkrivamo s imamo malo, s kim vise, a s kim nista zajednicko...a istovremeno mislim da se iz potpuno razlicitog dozivljaja iste stvari vrlo cesto moze puno toga nauciti :) tako da to ne moraju neminovno biti stvare koje nas dijele, ponekad razlike mogu biti te koje spajaju :D moje skromno misljenje naravno :)
walkabout

#130 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by walkabout »

Transporter IV :oops:
Aurora Borealis

#131 Re: Gledali ste ne preporucujete

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#132 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Šeherzada »

vee-jay wrote: Po meni: Vicki Cristina Barcelona je OK, ali sigurno ne spada u najbolje filmove Woody Allena. Najvise me razocarala prica koje ustvari i nema, ali zato je film prepun klisea: amerikanci ne znaju sta hoce a ni sta nece, spanci = francuzi = talijani = grci -> stereotipna slika kao da je u pitanju ekranizacija filma za neku evropsku TV kucu. Woody se inace uvijek koristi kliseima ali i vicom i ironijom kojih ovaj put nigdje ne vidjeh.
Meni se ovaj film nimalo ne svidja......Bas nista u filmu me nije dirnulo....U stilu je -ne zna se ko je s kim.....I ne pohvatah nista do kraja

Ni dugo hvaljeni Australia mi nije nista posebno.Mozda zato sto sam ocekivala mnogo vise
vee-jay

#133 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by vee-jay »

anais_nin wrote:
Aurora Borealis wrote: Mada, opet, mislim da je naslov teme malo pogresno koncipiran, jer :"De gustibus non est disputandum" :P
da, jedna od popularnijih izreka...s kojom se ja ne slazem bas u potpunosti :D slazem se s tim djelom da treba drugim ljudima dozvoliti da imaju svoj ukus...ali zasto se o njemu ne bi diskutovalo (bez da se to dozivljava kao neki komentar o karakteru osobe tog ili takvog ukusa)...cinjenica je da nas nase preference (u svim aspektima zivota) definisu u velikoj mjeri...ljudi kojima se okruzujemo, nasi interesi, vrsta muzike koju slusamo, filmovi koje gledamo, knjige koje citamo, stvari koje nam se svidjaju i ne svidjaju, sta smatramo lijepim ili ruznim :) na bazi toga cesto otkrivamo s imamo malo, s kim vise, a s kim nista zajednicko...a istovremeno mislim da se iz potpuno razlicitog dozivljaja iste stvari vrlo cesto moze puno toga nauciti :) tako da to ne moraju neminovno biti stvare koje nas dijele, ponekad razlike mogu biti te koje spajaju :D moje skromno misljenje naravno :)
Mozda bi trebali otvoriti novu temu -> "Gledali ste, diskutujte" :D
MaxoR

#134 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by MaxoR »

25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:20, edited 2 times in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:20, edited 2 times in total.
black

#137 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by black »

dzemmo wrote:da li je do mene ili je Gran Torino opasno patetican, zastave u svakom kadru, gluma i ono rezanje, ona scena sa ispadanjem case u slo mo fazonu, onaj klise na kraju.. i onda jos Klint pjeva na end credits.. WTF :shock:
eh drug znaci nisam sam :mrgreen: nisam htio nista pominjati jer vidim svi odusevljeno pisu o njemu, ja uopste nisam odusevljen, sto kazes pomalo patetican i sav od klisea
vee-jay

#138 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by vee-jay »

black wrote:
dzemmo wrote:da li je do mene ili je Gran Torino opasno patetican, zastave u svakom kadru, gluma i ono rezanje, ona scena sa ispadanjem case u slo mo fazonu, onaj klise na kraju.. i onda jos Klint pjeva na end credits.. WTF :shock:
eh drug znaci nisam sam :mrgreen: nisam htio nista pominjati jer vidim svi odusevljeno pisu o njemu, ja uopste nisam odusevljen, sto kazes pomalo patetican i sav od klisea
e sad ste me bas natjerali da ga pogledam...
omar little

#139 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

MaxoR wrote:25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
ne samo da si bio pijan nego jos k tomu i na nekom losem tripu.

film je mrak.
Soul_Sista

#140 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Soul_Sista »

..o cemu je ovaj 25th hour? :)

nesto mi se trenutno gleda pa zato pitam :D
vee-jay

#141 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by vee-jay »

Soul_Sista wrote:..o cemu je ovaj 25th hour? :)

nesto mi se trenutno gleda pa zato pitam :D
Za mene precjenjen film Spike Lee-a. Philip Seymour Hoffman :thumbup: kao i uvijek. Radnja: zadnjih 24 sata prije nego sto momka strpaju u zatvor koji eto i nije bas toliko zao. Nesto kao zadnji Brankovicev dan prije 7 godina Zenice. :D

Ima jedna scena kada on psuje New York i sve ostalo -> ona je super, praaaaavo urbano -> sa poentom ;-)
jedna

#142 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by jedna »

omar little wrote:
MaxoR wrote:25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
ne samo da si bio pijan nego jos k tomu i na nekom losem tripu.

film je mrak.
I meni je film odličan. Ali recimo... 10 000 BC - gledati samo ako se nema šta pametnije raditi i ako te opaka dosada smara. Čovječe, kakva hrpa nebuloza
Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog života :?
zrla_frla

#143 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by zrla_frla »

vjerovatno je vec bio Wanted s Angelinom i Morganom Freemanom...fuj! Pobij sve i vrati se sam...
Layne

#144 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Layne »

jedna wrote:Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog života :?
Zar si uspjela pregledat' do kraja :shock: Divim ti se ocam' :mrgreen:
Ja nakon 15 min. izvadio cd iz dvd-a i zapalio :mrgreen:
jedna

#145 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by jedna »

Layne wrote:
jedna wrote:Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog života :?
Zar si uspjela pregledat' do kraja :shock: Divim ti se ocam' :mrgreen:
Ja nakon 15 min. izvadio cd iz dvd-a i zapalio :mrgreen:
A ja tebi zavidim 8)
beka_mo

#146 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by beka_mo »

Ma ovaj novi BH film "Cuvari noci" nimalo mis enije dopao. Nekako mi je bio depresivan,prva scena On povraca u nekakvom wc pa se umiva i to traje pola sata....Citav film nema 10 recenica. OK,mozda je on dobio dobre kritike,ali jednostavno mi se nije svidio.
jasko_ba

#147 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by jasko_ba »

babylon a.d. i uber guru vin dizel
koji je smisao ovog filma?
Aurora Borealis

#148 Re: Gledali ste ne preporucujete

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:01, edited 1 time in total.
2407

#149 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by 2407 »

Znam da se ne bi trebalo dirati u ikone ali nikome pa ni neprijatelju ne bi preporucio da gleda Apocalypse Now, pogotovo onu verziju od skoro 4h. Kad se sjetim samo te patnje uhhhhhhhh
jedna

#150 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by jedna »

2407 wrote:Znam da se ne bi trebalo dirati u ikone ali nikome pa ni neprijatelju ne bi preporucio da gleda Apocalypse Now, pogotovo onu verziju od skoro 4h. Kad se sjetim samo te patnje uhhhhhhhh
WTF!!! Ja bih to gledala i gledala... nikad da mi ne dosadi :?
Post Reply