cekam da mi naleti callmethebreeze da me podrzi (zajedno smo jaci)Aurora Borealis wrote:Pa otprilike na to sam i mislila kad sam rekla da je OK (citaj srednja zalost)vee-jay wrote: Po meni: Vicki Cristina Barcelona je OK, ali sigurno ne spada u najbolje filmove Woody Allena. Najvise me razocarala prica koje ustvari i nema, ali zato je film prepun klisea: amerikanci ne znaju sta hoce a ni sta nece, spanci = francuzi = talijani = grci -> stereotipna slika kao da je u pitanju ekranizacija filma za neku evropsku TV kucu. Woody se inace uvijek koristi kliseima ali i vicom i ironijom kojih ovaj put nigdje ne vidjeh.
Twilight![]()
![]()
da ga je kojim slucajem Gus Van Sant napravio barem bi znao da je plastika namjerna, ali ovako NO WAY. Nakon filma je bio osjecaj :"Dobro, gdje idemo dalje?"
Ono - ni tamo ni 'vamo. Neka sredina. Nisam osjecala da sam protracila taj novac za ulaznicu, ali opet...
![]()
Mada ipak mislim da su i ti silni klisei - sto u pogledu radnje, sto dijaloga dosta solidno upakovani, i zbog toga ne bih taj film stavila na ovu temu. Stavila bih ga na Srednja- zalost-filmoviIako poruka ima savrseno smisla: fix ideje, navike su cisto zlo, robstvo, zapreka ka napretku, zadovoljstvu, sreci bla bla
![]()
![]()
Ma inace meni Woody ne lezi bas najbolje, ali eto, pogledam ga.
EDIT: E da, a Twilight...![]()
Mislim sta se moze ocekivati od ljubavne price vampira i ljudskog bica?I to u wanabe-romansa shtihu
![]()
Ma ajde, sacekat cemo, pa suditi
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- anais_nin
#126 Re: Gledali ste ne preporucujete
- ProS
#127 Re: Gledali ste ne preporucujete
ne gledajte zaboga max payne movie

- Aurora Borealis
#128 Re: Gledali ste ne preporucujete
.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
- anais_nin
#129 Re: Gledali ste ne preporucujete
da, jedna od popularnijih izreka...s kojom se ja ne slazem bas u potpunostiAurora Borealis wrote: Mada, opet, mislim da je naslov teme malo pogresno koncipiran, jer :"De gustibus non est disputandum"![]()
-
walkabout
#130 Re: Gledali ste ne preporucujete
Transporter IV 
- Aurora Borealis
#131 Re: Gledali ste ne preporucujete
.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 23:59, edited 1 time in total.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#132 Re: Gledali ste ne preporucujete
Meni se ovaj film nimalo ne svidja......Bas nista u filmu me nije dirnulo....U stilu je -ne zna se ko je s kim.....I ne pohvatah nista do krajavee-jay wrote: Po meni: Vicki Cristina Barcelona je OK, ali sigurno ne spada u najbolje filmove Woody Allena. Najvise me razocarala prica koje ustvari i nema, ali zato je film prepun klisea: amerikanci ne znaju sta hoce a ni sta nece, spanci = francuzi = talijani = grci -> stereotipna slika kao da je u pitanju ekranizacija filma za neku evropsku TV kucu. Woody se inace uvijek koristi kliseima ali i vicom i ironijom kojih ovaj put nigdje ne vidjeh.
Ni dugo hvaljeni Australia mi nije nista posebno.Mozda zato sto sam ocekivala mnogo vise
- vee-jay
#133 Re: Gledali ste ne preporucujete
Mozda bi trebali otvoriti novu temu -> "Gledali ste, diskutujte"anais_nin wrote:da, jedna od popularnijih izreka...s kojom se ja ne slazem bas u potpunostiAurora Borealis wrote: Mada, opet, mislim da je naslov teme malo pogresno koncipiran, jer :"De gustibus non est disputandum"![]()
slazem se s tim djelom da treba drugim ljudima dozvoliti da imaju svoj ukus...ali zasto se o njemu ne bi diskutovalo (bez da se to dozivljava kao neki komentar o karakteru osobe tog ili takvog ukusa)...cinjenica je da nas nase preference (u svim aspektima zivota) definisu u velikoj mjeri...ljudi kojima se okruzujemo, nasi interesi, vrsta muzike koju slusamo, filmovi koje gledamo, knjige koje citamo, stvari koje nam se svidjaju i ne svidjaju, sta smatramo lijepim ili ruznim
na bazi toga cesto otkrivamo s imamo malo, s kim vise, a s kim nista zajednicko...a istovremeno mislim da se iz potpuno razlicitog dozivljaja iste stvari vrlo cesto moze puno toga nauciti
tako da to ne moraju neminovno biti stvare koje nas dijele, ponekad razlike mogu biti te koje spajaju
moje skromno misljenje naravno
-
MaxoR
#134 Re: Gledali ste ne preporucujete
25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
-
Richard Peti
-
Richard Peti
- black
#137 Re: Gledali ste ne preporucujete
eh drug znaci nisam samdzemmo wrote:da li je do mene ili je Gran Torino opasno patetican, zastave u svakom kadru, gluma i ono rezanje, ona scena sa ispadanjem case u slo mo fazonu, onaj klise na kraju.. i onda jos Klint pjeva na end credits.. WTF
- vee-jay
#138 Re: Gledali ste ne preporucujete
e sad ste me bas natjerali da ga pogledam...black wrote:eh drug znaci nisam samdzemmo wrote:da li je do mene ili je Gran Torino opasno patetican, zastave u svakom kadru, gluma i ono rezanje, ona scena sa ispadanjem case u slo mo fazonu, onaj klise na kraju.. i onda jos Klint pjeva na end credits.. WTFnisam htio nista pominjati jer vidim svi odusevljeno pisu o njemu, ja uopste nisam odusevljen, sto kazes pomalo patetican i sav od klisea
-
omar little
#139 Re: Gledali ste ne preporucujete
ne samo da si bio pijan nego jos k tomu i na nekom losem tripu.MaxoR wrote:25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
film je mrak.
- Soul_Sista
#140 Re: Gledali ste ne preporucujete
..o cemu je ovaj 25th hour?
nesto mi se trenutno gleda pa zato pitam
- vee-jay
#141 Re: Gledali ste ne preporucujete
Za mene precjenjen film Spike Lee-a. Philip Seymour HoffmanSoul_Sista wrote:..o cemu je ovaj 25th hour?![]()
Ima jedna scena kada on psuje New York i sve ostalo -> ona je super, praaaaavo urbano -> sa poentom
- jedna
#142 Re: Gledali ste ne preporucujete
I meni je film odličan. Ali recimo... 10 000 BC - gledati samo ako se nema šta pametnije raditi i ako te opaka dosada smara. Čovječe, kakva hrpa nebulozaomar little wrote:ne samo da si bio pijan nego jos k tomu i na nekom losem tripu.MaxoR wrote:25th hour... Film je tolko glup, da na kraju uopce ne ukapiras kaj si gledao (ili sam ja samo bio dooooobro pijan?)
film je mrak.
Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog života
- zrla_frla
#143 Re: Gledali ste ne preporucujete
vjerovatno je vec bio Wanted s Angelinom i Morganom Freemanom...fuj! Pobij sve i vrati se sam...
- Layne
#144 Re: Gledali ste ne preporucujete
Zar si uspjela pregledat' do krajajedna wrote:Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog života
Ja nakon 15 min. izvadio cd iz dvd-a i zapalio
- jedna
#145 Re: Gledali ste ne preporucujete
A ja tebi zavidimLayne wrote:Zar si uspjela pregledat' do krajajedna wrote:Meet the Spartans - NI U KOM SLUČAJU NE GLEDATI. Film je odron odrona. Priznajem da nisam očekivala nešto spektakularno, niti neki smjeh do suza, ali ovaj film je toliko glup da tih sat i po nije izvuklo ni jednu emociju, niti trzaj na mome licu, samo isčuđavanje samoj sebi na kraju filma - na šta sam ja to protraćila dragocjene minute svog životaDivim ti se ocam'
![]()
Ja nakon 15 min. izvadio cd iz dvd-a i zapalio
-
beka_mo
#146 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ma ovaj novi BH film "Cuvari noci" nimalo mis enije dopao. Nekako mi je bio depresivan,prva scena On povraca u nekakvom wc pa se umiva i to traje pola sata....Citav film nema 10 recenica. OK,mozda je on dobio dobre kritike,ali jednostavno mi se nije svidio.
- jasko_ba
#147 Re: Gledali ste ne preporucujete
babylon a.d. i uber guru vin dizel
koji je smisao ovog filma?
koji je smisao ovog filma?
- Aurora Borealis
#148 Re: Gledali ste ne preporucujete
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:01, edited 1 time in total.
- 2407
#149 Re: Gledali ste ne preporucujete
Znam da se ne bi trebalo dirati u ikone ali nikome pa ni neprijatelju ne bi preporucio da gleda Apocalypse Now, pogotovo onu verziju od skoro 4h. Kad se sjetim samo te patnje uhhhhhhhh
- jedna
#150 Re: Gledali ste ne preporucujete
WTF!!! Ja bih to gledala i gledala... nikad da mi ne dosadi2407 wrote:Znam da se ne bi trebalo dirati u ikone ali nikome pa ni neprijatelju ne bi preporucio da gleda Apocalypse Now, pogotovo onu verziju od skoro 4h. Kad se sjetim samo te patnje uhhhhhhhh