Kako to Izrael radi (bojkot)!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zonbirile

#126 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

nije ni čudo što ode tema u off,pa čovjeće tema je o bojkotu na državnoj razini,ti stalno o cajkama i četkicama za zube.
kv99

#127 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote:problem je što dečko rabi pogrešne primjere i previše se oslanja na lični stav.Ko je kakav lični stav ima za bojkot LILI Marlen.Nema granice između bojkota i zabrane na državnoj razini,on bojkot sveo na Cecu i kafanu.Svako prema svom horizontu.Inače priča je o državnom bojkotu Izraela,jedne druge države,o pjevačima nisu rekli ništa-za sada.
zonbirile wrote:nije ni čudo što ode tema u off,pa čovjeće tema je o bojkotu na državnoj razini,ti stalno o cajkama i četkicama za zube.
Ma nemoj , gdje je to DRZAVA Izrael bojkotovala Tursku pa da je prekinula ekonomsku saradnju ? Drzava Izrael je u politickim kontaktima izrazila nezadovoljstvo sa postupcima Turske ( odgadzanje vojne vjezbe ) ali je ekonomski bojkot nastao od GRADZANA Izraela tj nikakva naredba od drzavnih organa nije dosla. Znaci pojedinci i skupine gradzana su pokrenuli i vode tu akciju i to se moze ocekivati od njih jer kao sto sam naveo onaj ko ne zaboravlja sta se dogodilo prije 60 godina nece ni promasiti aktuelna dogadzanja koja imaju veze sa stvarima koje mu mnogo znace ( drzava i holokoust). Kako ocekivati kod nas da se ljudi aktiviraju kad i tehnoloski napredni vise vremena trose da izmisljaju izgovore za letargiju nego sto to koriste za poboljsanje situacije ?

P.S Pitao sam te za Thompsona , koje pokrenuo inicijativu da se on bokotira u EU , drzavni organi ili pojedinci i gradzanske grupe ?
Znam da je isticanje fasistickih simbola zabranjeno u EU ali kao sto sam naveo ranije Wagner nije zvanicno zabranjen u Izraelu ali ga ljudi ipak ne idu slusati na koncertima ? Znaci nije samo da drzave a ni zakona vec do stava ljudi.
kv99

#128 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

ostro i na prvu wrote:@kv99 o kakvom ti bojkotu govoris :?:
ben gurion aerodrom je svaki dan krcat na relaciji za tursku a za praznike i da ne govorim .
dilovi tipa all included su nezamjenjivi za izraelce u turskim turistickim mjestima .

Sto ste se na mene navrzli :? evo ti postavljaca teme pa njega pitaj :
kenzo wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/izrael ... dista.html

bojkotuju sve st oje tursko, samo zato st ose turska protivi njihovom ucestvovanju u manifestciji gdje bi prikazivali avionske akrobacije...

sta npr da mi nakon osude Jurisiac ne kupujemo nijedan proizvod na kojem pise ad je proizvodjac iz srbije, da vlada zabrani prolaz svim transportnim sredstvima sa srpskim tablicama, da prolaze kroz BiH..pa mislmi da bi ga oslobodili u roku od 10 dana

ugledajmo se kako mali doprinose velikim stvarima
Post Reply