Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lutko

#126 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lutko »

Ono sto je ispred citirano vrijedi ali za samo svjetsko prvenstvo tj. kraj grupne faze na SP. Za baraz se kartoni ne brisu i meni je jako zao da neki nasi kljucni igraci (Spaha, miske, rahimic) nisu dobili namjerno (to bar nije tesko) drugi zuti u finisu meca protiv Estonije. Ne znaci da ce ga dobiti protv spanije ali mogu ga dobiti u prvom mecu baraza i onda ih nema u revansu
sam84

#127 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

ciro sere sa spanijom! ebo ga oni...sto se mora dokazivat i tako ce neki dobit drugi zuti i morat ce pauzirat jednu utakmicu u barazu umjesto da u estiniji prave zute i pauziraju spaniju....sto nam treba pobjeda protiv spanije kad i onako ne mozemo uci medju 4 nosioca!
ja mislim da trazi alibi ako ispanemo u barazu da moze reci da su nam neki igraci falili!
klixober

#128 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

lutko wrote:Ono sto je ispred citirano vrijedi ali za samo svjetsko prvenstvo tj. kraj grupne faze na SP. Za baraz se kartoni ne brisu i meni je jako zao da neki nasi kljucni igraci (Spaha, miske, rahimic) nisu dobili namjerno (to bar nije tesko) drugi zuti u finisu meca protiv Estonije. Ne znaci da ce ga dobiti protv spanije ali mogu ga dobiti u prvom mecu baraza i onda ih nema u revansu
Taman smo mislisli da smo rijesili misteriju i sad sve ispocetka.. :D

Meni se u onom citiranom cini da se odnosi i na baraz.Ima li neko ko stvarno i definitivno zna da li se prenose kartoni?
BarbaDue

#129 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BarbaDue »

komeba wrote:
lutko wrote:Ono sto je ispred citirano vrijedi ali za samo svjetsko prvenstvo tj. kraj grupne faze na SP. Za baraz se kartoni ne brisu i meni je jako zao da neki nasi kljucni igraci (Spaha, miske, rahimic) nisu dobili namjerno (to bar nije tesko) drugi zuti u finisu meca protiv Estonije. Ne znaci da ce ga dobiti protv spanije ali mogu ga dobiti u prvom mecu baraza i onda ih nema u revansu
Taman smo mislisli da smo rijesili misteriju i sad sve ispocetka.. :D

Meni se u onom citiranom cini da se odnosi i na baraz.Ima li neko ko stvarno i definitivno zna da li se prenose kartoni?
Mislim da sam negdje procitao da se kartoni prenose cak i na utakmice Svjetskog prvenstva.
sam84

#130 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

moraju negdje biti FIFA-ina pravila u vezi ovog....ja sam trazio na FIFA-inoj stranici ali nisam mogao naci...
udrch

#131 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

Ne mogu sad da se rovim, nemam vremena za to..100% sam siguran da se u prošlom baražu nisu prenosili kartoni i 100% sam siguran da baraž nema veze sa kvalifikacijama..primjenjuje se isto pravilo kao na SP gdje se brišu kartoni nakon utakmica po grupama..
Možda se pravilo u međuvremenu promjenilo, ali s obzirom da na FIFA stranici nema o tome ništa, znači ipak nije..
A to što je Spahić tražio da dobije žuti je samo njegova neinformiranost.. :D ..pa on i Ćiro zajedno ne prate fudbal više od mene..a te informacije im je trebao dati neko relevantan iz Saveza, a valjda vi ne očekujete da ga o tome informišu Ušanović ili Slavica Pecikoza.. :D
sam84

#132 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

a fakat idiota u savezu...trebaju zaposlit nekog mladog da pretrazuje ove sitnice i rupe...al bitno je da je usanovic jos u zavezu...da ne misli umrijet u savezu pa da mu oni plate dzenazu jer i to kosta a pogotovo sto i hodze danas deru racunajuci inflaciju!!!
klixober

#133 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

sam84 wrote:a fakat idiota u savezu...trebaju zaposlit nekog mladog da pretrazuje ove sitnice i rupe...al bitno je da je usanovic jos u zavezu...da ne misli umrijet u savezu pa da mu oni plate dzenazu jer i to kosta a pogotovo sto i hodze danas deru racunajuci inflaciju!!!
Dovoljno je da iz saveza nazovu FIFA-u i pitaju...ali kako tod a urade,kad niko ne govori strani jezik.. :D
scheph

#134 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by scheph »

To bi trebao neko strucan da ispita kod Fife...evo moj prijedlog Baka Sliskovic :D :lol:
scheph

#135 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by scheph »

Zuti se kartoni nazalost ne brisu za baraz...moguce da Spahic nece igrati - sportsport ba
Last edited by scheph on 13/10/2009 12:18, edited 1 time in total.
ragib

#136 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by ragib »

neka zove salihamidzica i papca pa mozda jedan pristane i onako je fond igraca mali
trebalo se cistiti u estoniji da je spahic dobio zuti nebi sada igrao sa spanijom i usao bi cist a sad ce na klupu pa i u barazu ne smije praviti zute kartone jer ce opet morati pauzirati, nevjerovatno, sta briga ciru sta narod ocekuje

Ćiru muče žuti kartoni

Piše: M. Dautbegović
Utorak, 13.10.09. 11:57.

Dan prije posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje Bosna i Hercegovina igra sa Španijom, selektora Zmajeva brinu žuti kartoni.
Gotovo kompletan prvi tim bh. reprezentacije ima problema sa žutim kartonima i u sutrašnji susret sa Špancima ulaze sa opasnošću da ukoliko dobiju opomenu ne igraju u baražu. Ćiro je zato u dilemi: Koga staviti, a koga ne?

"Zbog straha da se ne povrijedi na golu neće biti Kenana Hasagića, braniće Nemanja Supić. Opet cijelu noć nisam spavao misleći šta i kako. Mudro bi bilo misliti i koncentrisati se na baraž, ali narod od nas protiv Španije očekuje predstavu. Međutim, nama je teže nego bilo kome drugom, jer nemamo dovoljan broj igrača", rekao je Ćiro na današnjoj konferenciji za medije.

U sastavu će od prve minute najvjerovatnije zaigrati Zlatan Bajramović, koji je jučer napustio pripreme reprezentacije, ali se predomislio i ponovo priključio Zmajevima.

"Kada sam vidio da Džeko i Ibišević dovode nazad Bajramovića obradovao sam mu se kao ćaća sinu. Činjenica je da igrač koji ne igra u svom klubu teško može konkurisati za prvi tim", kazao je selektor BiH.

Ćiro se potom ponovo osvrnuo na svoju najveću brigu - žute kartone.

"Recimo da stavim protiv Španaca Emira Spahića i Safeta Nadarevića i obojica dobiju žute kartone, ja onda mogu u baraž sa visoko podignutom bijelom zastavom. Jednog od njih dvojice neće biti protiv Španije, a bliži klupi je Spahić, koji ima i povredu, pa ne bih želio rizikovati s njim. Sudi će nam sudija koji misli da nije prisutan na utakmici ako ne dijeli žute kartone i siguran sam da će biti javnih opomena. Utakmica sa Španijom je rezultatski beznačajna, ali je s druge strane svaka utakmica bitna. Zato ću biti primoran napraviti kompromis".

"FIFA je napravila glupost zato što je donijela odluku da se kartoni iz kvalifikacija ne brišu u baražu, jer se tu ipak radi o sasvim drugom takmičenju. Takva odluka najviše je pogodila male reprezentacije, poput naše. Mi nemamo veliki izbor igrača i sada ćemo se morati dati u potragu za novim fudbalerima. Iz tog razloga Rahimić i Muratović pričaju u prazno. Ma nema govora o nekom opraštanju. Nama je svaki igrač potreban. Nek' se oproste od svojih žena", dodao je Ćiro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#137 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Tomahawk11 »

I sta sad, prenose se ili ne prenose... :mrgreen:
svasta procitah, al nisam skont'o foru...FIFA nista ne kaze, a Ciro kaze... :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#138 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

Kako mene samo ovaj Ciro nervira sto danas prica jednu pricu, sutra drugu pricu :x :x

Juce kaze igra prvi tim, danas kaze da ce ipak neko od sdandardnih na klupu

Imam osjecaj da se lik poigrava sa nashom inteligencijom, masla nam isto kao da smo ovce neke :x :x
udrch

#139 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

Admir_1984 wrote:Kako mene samo ovaj Ciro nervira sto danas prica jednu pricu, sutra drugu pricu :x :x

Imam osjecaj da se lik poigrava sa nashom inteligencijom, masla nam isto kao da smo ovce neke :x :x
Pa to mu je posao..da kalkuliše..
Ne vidim nijedan razlog zašto bi bilo koji čovjek na svijetu osim trenera trebao znati sastav prije nekih dva, tri sahata pred utakmicu..
Pogotovo u jednoj utakmici koja ne odlučuje ni o čemu..
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#140 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

Ma nebitno za sastav, al inace konstantno neshto petlja. Kad se Salihovic lafo povrijedio i nece doci na okupljanje, Ciro kaze taman sam ga mislio stavit na njegovu prirodnu poziciju blize golu, sljedeci dan ipak dodje Salihovic, a ovaj kao da nishta dan ranije nije rekao

p.s. sastav za estoniju objavio je 2 dana prije tekme
Edin H.

#141 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Edin H. »

Fino mu je rekao Spahic da draufne nekog Estonca za zuti, kaze mu Ciro mojne sviju ti :skoljka:

Pa nece se valjda u barazu cuvati :roll: a sada ce propustiti Spaniju i ovako i onako.

Inace BH B tim je ionako prejak za one spanske klosare :oops:
udrch

#142 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

Admir_1984 wrote:Ma nebitno za sastav, al inace konstantno neshto petlja. Kad se Salihovic lafo povrijedio i nece doci na okupljanje, Ciro kaze taman sam ga mislio stavit na njegovu prirodnu poziciju blize golu, sljedeci dan ipak dodje Salihovic, a ovaj kao da nishta dan ranije nije rekao

p.s. sastav za estoniju objavio je 2 dana prije tekme
Sve te kontam, ali u tome i jeste fazon..dodatni naboj prije utakmice..treba se navići na njega..
Generalno Ćiro nije nijedno mišljenje zadržo duže od 24 sata od kad taj čovjek postoji..
Pred polazak u Estoniju govori ko da ide na noge Brazilu, a u povratku za moguće suparnike: Francuska, Portugal, Grčka i Rusija, kaže da mu se je.e za njih i da mu je svejedno ko je u pitanju..
Pogađaš: kad dobijemo bilo koju od ovih ekipa, Ćiro će pričati o njima ko da su Dedžall..
Takav je Ćiro opičen 100%..jedino je takav mogao i uspjeti u ovom našem haosu..
sam84

#143 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

pjanic je najmladji a moze svima da dijeli savjete pa i ciri...na vrijeme se ocistio i sad moze da igra kao i ibricic! ljudi pametni da skontaju sami a ne za svaku da moraju pitati ciru...i spahic je trebo nekom uklizat pa da dobije zuti zasluzeno pa moze kasnije reci da ga nije mogao zaustavit....
rado_vidjen

#144 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Ako ce Spahic svakako presjedit na klupi, onda je Ćiro katastrofalno pogrjesio sto mu nije dozvolio da pravi zuti u Estoniji

Neko ce na bitan propustit drugi mec baraza, ostaje samo da vidimo ko

Ciro se ponio kao zadnji amater :sad: sahranice ga razni sinani koji su bili u avionu (ukupno 22 novinara sa pratnjom/fotografima)) kao i bulenta biznismena i politicara
Cafe Camargue

#145 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Cafe Camargue »

Admir_1984 wrote:Kako mene samo ovaj Ciro nervira sto danas prica jednu pricu, sutra drugu pricu :x :x

Ne znam stvarno što bi ikog od nas nerviralo ovo kako Ćiro radi, a i ako je riječ o poigravanju, onda nije sigurno sa nama već sa protivnicima.
Mene iskreno do minut pred početak utakmice sastav uopšte ne zanima, Ćiro je selektor i pokazao je do sad da ipak zna najbolje.
Ne trebamo se vazda pravit pametniji. :bih:
karanana

#146 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by karanana »

pa jeli da igram dvicu na spance onda?
ibnHome

#147 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by ibnHome »

Edin H. wrote:Fino mu je rekao Spahic da draufne nekog Estonca za zuti, kaze mu Ciro mojne sviju ti :skoljka:

Pa nece se valjda u barazu cuvati :roll: a sada ce propustiti Spaniju i ovako i onako.

Pretpostavimo da je Spaha trazio na poluvremenskoj pauzi (1:0).... i Ciro mu kaze, de sine, dasta ces....zegni nekog....a ono 1:1...i haj se vadi protiv spanije za baraz....
miske je u 1. poluvremenu licio na nekog ko hoce zuti karton...ali eto sudija mu ne dade...
medjutim, da se razumijemo, individualno, svak hoce da igra protiv spanije u nadi da ce proc bez karte...
s
buzzer

#148 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by buzzer »

ibnHome wrote:
Edin H. wrote:Fino mu je rekao Spahic da draufne nekog Estonca za zuti, kaze mu Ciro mojne sviju ti :skoljka:

Pretpostavimo da je Spaha trazio na poluvremenskoj pauzi (1:0).... i Ciro mu kaze, de sine, dasta ces....zegni nekog....a * ono 1:1...i haj se vadi protiv spanije za baraz....
miske je u 1. poluvremenu licio na nekog ko hoce zuti karton...ali eto sudija mu ne dade...
medjutim, da se razumijemo, individualno, svak hoce da igra protiv spanije u nadi da ce proc bez karte...
s
* spaha lijepo saceka 83. minut, pobjeda sigurna i paaf onoga estonca po nozi i ... cist u barazu. kontas?
buzzer

#149 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by buzzer »

od ovih sa zutim kartonom jedino bajramovica pustiti u igru da se prestane duriti, ostalo popuniti rezervama. ko spanci. :bih:
Globus

#150 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

Mozda se ne prenosi ba ko je imao jedan zuti .. ali ko zaradi drugi zuti protiv Spanije mozda ne igra u barazu u prvoj ? :/
Post Reply