Butmirski Pregovori - Dayton 2

Locked

Sta ocekujete od Butmirskih pregovora??

Ipak se desava nesto pozitivno.
27
16%
Apsolutno nista, sve ce ostati isto.
49
28%
Mislim da ce biti samo gore.
42
24%
Nisam siguran. Skeptican sam. Ali ko zna...
56
32%

Total votes: 174

mo77

#126 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by mo77 »

Brcko-Srbima, Mostar Hrvatima, i sta osta? Trokutic SA-ZE-TZ = Bosnjakistan tj BH-Palestina...........
Alfons Kauders

#127 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

mo77 wrote:Brcko-Srbima, Mostar Hrvatima, i sta osta? Trokutic SA-ZE-TZ = Bosnjakistan tj BH-Palestina...........
jok, ode i tuzla... :D sta cemo koji kurac u drzavi sa zenicanima i saralijama... :D
seln

#128 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
mo77 wrote:Brcko-Srbima, Mostar Hrvatima, i sta osta? Trokutic SA-ZE-TZ = Bosnjakistan tj BH-Palestina...........
jok, ode i tuzla... :D sta cemo koji kurac u drzavi sa zenicanima i saralijama... :D
Tako je.... :D
karanana

#129 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by karanana »

na kraju cete poslusati dubajica? :D

balosi, ako izdate ko sto ste izdali 95. to je kraj vas ali i nas.
plemba

#130 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by plemba »

nokia6170 wrote:Dvije stvari ce predstavljati sustinu ovog sastanka:

1. da Bosna i Hercegovina nije privremena tvorevina, vec drzavni okvir gdje svaki konst. narod treba da rjesava svoje nacionalno-politicko pitanje, ali na nacin da ne blokira drzavu u tom rjesavanju.
2. da Bosna i Hercegovina mora da otkloni svoje najneophodnije sistemske nedostatke u smislu participiranja ka medj. preuzetim obavezama.
slazem se u vecini sa tvojim postom...
trebamo funkcionalnu drzavu, a da bi to dobili (posto bosnjacka i hrvatska strana to zagovoaraju) trebamo se necega i odreci... sta ce to da bude pitanje je veliko...
dodik nece samo tek tako da pristane na bilo kakvo rjesenje koje jaca drzavu.
oni koji misle da ce se ukinuti entiteti i napraviti nova reorganizacija, nece! nema nikakvih uslova za to. da li je moguce da naprave funkcionalniju drzavu, jeste... bitno je samo koliko je medunarodna zajednica spremna da zavrce ruke... nista drugo
11sumirp

#131 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

nokia6170 wrote:Dvije stvari ce predstavljati sustinu ovog sastanka:

1. da Bosna i Hercegovina nije privremena tvorevina, vec drzavni okvir gdje svaki konst. narod treba da rjesava svoje nacionalno-politicko pitanje, ali na nacin da ne blokira drzavu u tom rjesavanju.
2. da Bosna i Hercegovina mora da otkloni svoje najneophodnije sistemske nedostatke u smislu participiranja ka medj. preuzetim obavezama.

Znaci gledano ocima nasih politicara,nista se nece,desiti,nastavljamo ko i dosad :skoljka:
palermo

#132 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by palermo »

pure_love wrote:
"Sarajevo bi moglo biti ujedinjeno (dakle, uključenje i Istočnog Sarajeva) i cijelim gradom u početku bi upravljala neka vrsta "lake" administracije, s tendencijom jače integracije grada. "

otkud sad ovo?

ajmo sarajlije, da vas cujemo vezano za ovo.

nema nista od toga

nece se dogoditi nikakve bitne promjene

a sta reci na ovo?

Špekulira se i da bi za hrvatske glasove u Državnom parlamentu, političkim predstavnicima tog naroda moglo biti ponuđeno da Mostar bude glavni grad Federacije BiH i da u njemu bude sjedište RTV kanala na hrvatskom jeziku.

Neki naši izvori upozorili su da se u paketima promjena ne tretira Brčko te to tumače predajom tog grada Republici Srpskoj.
Pa šta fali da Mostar bude glavni grad federacije, men se čini po ovim vašim komentarima da ga vi već tretirate kao hrvatski grad. Nije, niti će biti, mislim neće biti samo hrvatski grad. Ako će se za taj kanal na hrvatskom jeziku dobiti nešto durog, važnije,, onda je to i najmanji ustupak,ne bojte se neće to niko gledati (ni hrvati), imaju i sad razne hercegovačke televizije, i razni Kissevi, pa niko to ne gleda.
Mada ja mislim da su ovo samo čiste špekulacije.....i da svi napamet pričamo
bijelo_dugme

#133 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by bijelo_dugme »

Pa to bi bio najbolji kompromis. Nama Srpska a vama i Hrvatima Federacija pa cjepajte kako hocete...
uvijek dobar post

#134 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by uvijek dobar post »

...eno uhapsiše dvojicu momaka, u pokušaju da u blizini baze naprave akciju....
11sumirp

#135 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

bijelo_dugme wrote:
Pa to bi bio najbolji kompromis. Nama Srpska a vama i Hrvatima Federacija pa cjepajte kako hocete...
Znaci vracamo se u doba paleolita. :-)
A ko smo to mi,a ko ste to vi???
damirm

#136 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by damirm »

Eno Dodik na Spiricevu asistenciju probio po lijevoj strani, ali ih je Tihic pravovremenom intervencijom sve odveo na meso.
11sumirp

#137 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

damirm wrote:Eno Dodik na Spiricevu asistenciju probio po lijevoj strani, ali ih je Tihic pravovremenom intervencijom sve odveo na meso.
:lol: :lol: :lol: jel lešo il je... :lol: :lol:
bijelo_dugme

#138 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by bijelo_dugme »

11sumirp wrote:
bijelo_dugme wrote:
Ja sam gradjanin Srpske, a "vi" ste vi muslimani sto hocete Veliku Bosnu.
addem

#139 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by addem »

Neka Mostar bude glavni grad Federacije. Nemam nista protiv toga. Nemam nista ni protiv kanala na hrvatskom jeziku, ako u svicarskoj imaju 3 kanala na 3 razlicita jezika onda to moze i u Bosni. Zato bi volio da se ukinu kantoni i sva ministarstva u tim kantonima i da federacija postane jedna cjelina.
bijelo_dugme

#140 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by bijelo_dugme »

damirm wrote:Eno Dodik na Spiricevu asistenciju probio po lijevoj strani, ali ih je Tihic pravovremenom intervencijom sve odveo na meso.
Evo Dodik dobi zuti zbog lajanja.
palermo

#141 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by palermo »

addem wrote:Neka Mostar bude glavni grad Federacije. Nemam nista protiv toga. Nemam nista ni protiv kanala na hrvatskom jeziku, ako u svicarskoj imaju 3 kanala na 3 razlicita jezika onda to moze i u Bosni. Zato bi volio da se ukinu kantoni i sva ministarstva u tim kantonima i da federacija postane jedna cjelina.
Bez daljnjeg, doduše ne vjerujem baš u to, al bila bi to dobra opcija i prihvatljiva opcija...
11sumirp

#142 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

bijelo_dugme wrote:
11sumirp wrote:
bijelo_dugme wrote:Brcko-Srbima, Mostar Hrvatima, i sta osta? Trokutic SA-ZE-TZ = Bosnjakistan tj BH-Palestina...........
Ja sam gradjanin Srpske, a "vi" ste vi muslimani sto hocete Veliku Bosnu.[/quote]

Znaci opet iz pocetka,grajdanin srpske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I po dvanesti put,ja sam BOSANAC...to sto vama smeta,ime BOSNE,BOSANACA,I BOSANSTVA,to je jarane vas komplex,ne moj... _:=)
i tema je butmir 1 dejton 2...kaze do do se sinoc prejeo pa mu pozlilo,s obzirom na njegovu konstituciju,njemu kada pozli,samo jedna stvar stroca,herzika :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
karanana

#143 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by karanana »

ja bi federaciju ukino. nek bude 10 kantona. to je prihvatljivije za sve.
damirm

#144 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by damirm »

bijelo_dugme wrote:
Evo Dodik dobi zuti zbog lajanja.
A odmah za njim i Silajdzic zbog blejanja.
Abacija

#145 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Abacija »

karanana wrote:ja bi federaciju ukino. nek bude 10 kantona. to je prihvatljivije za sve.
Ja bi ukin'o i federaciju i kantone. Nek sve bude 1 distrikt. :D
11sumirp

#146 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

karanana wrote:ja bi federaciju ukino. nek bude 10 kantona. to je prihvatljivije za sve.
nije problem u sistemu,problem je u ljudima..
a drug berija je davno rekao... :D
bijelo_dugme

#147 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by bijelo_dugme »

11sumirp wrote:

I po dvanesti put,ja sam BOSANAC...to sto vama smeta,ime BOSNE,BOSANACA,I BOSANSTVA,to je jarane vas komplex,ne moj... _:=)
i tema je butmir 1 dejton 2...kaze do do se sinoc prejeo pa mu pozlilo,s obzirom na njegovu konstituciju,njemu kada pozli,samo jedna stvar stroca,herzika :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
"Vama smeta..", kome smeta?

Ne smeta meni, slobodno budi bosanac u novoj muslimanskoj drzavi, ali bez Srpske. Dosta je i vaseg fasizma vise, referendum i sta narod Srpske odluci to treba i da bude. Vrijeme je za demokraciju. :-?
Alfons Kauders

#148 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:na kraju cete poslusati dubajica? :D

balosi, ako izdate ko sto ste izdali 95. to je kraj vas ali i nas.
nije dubajic, vec major pracer... :D

mi odosmo, a vi slobodno po sarajevu i zenici gradite dzamije, tornjeve i reisove dvore... :D
damirm

#149 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by damirm »

bijelo_dugme wrote:
11sumirp wrote:

Ne smeta meni, slobodno budi bosanac u novoj muslimanskoj drzavi, ali bez Srpske. Dosta je i vaseg fasizma vise, referendum i sta narod Srpske odluci to treba i da bude. Vrijeme je za demokraciju. :-?
Nema ovdje demokratcije. Ovdje ti je sve posteno, pa ko ga kome slozi.
11sumirp

#150 Re: Butmirski Pregovori - Dayton 2

Post by 11sumirp »

bijelo_dugme wrote:
11sumirp wrote:

stan malo,jel ti mene zaje.avas?il si mrtav ladan ozbiljan????
znači brate kale,ne mogu da verujem...svojim ocima,usima,obrvama,nozdrvama,....
reci da se salis...
Locked