Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
osa

#126 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

mrchinho wrote:
osa wrote:
mrchinho wrote:kveščn

otkud doticnom mutavom predsjedniku SB pravo da kaze da se utakmica reprezentacije BIH ne moze igrati u Sirokom?
ne bih se iznenadio da je dotični na neki način involviran u vlasničku strukturu stadiona na pecari, ako je, valjda može odlučiti tko će igrati u njegovoj "kući", šalu na stranu, misliš li da bi to bilo dobro.
nije pitanje bil bilo dobro ili ne, reprezentacija moze igrati i treba igrati na bilo kojem stadionu u drzavi, normalnoj drzavi (mi to nismo). ali dolijevat ulje na vatru takvim izjavama...nepotrebno. mogao je sasvim hladno reci, da je repka dobrodosla, i biti 100% siguran da u skorije vrijeme nece tako biti.
u pravu si,u jednu ruku, ali i sam reče mišljenje o bih, stvarno misliš da je jelić trebao lagati ili je poštenije reći istinu, ja sam za istinu koliko god ona bolna bila, jer samo tako će se ti problemi riještiti, ti imaš klasični bosanski sindrom, koji se u punom svjetlu pokazao sinoć u emisiji otvoreno, problemi pod "tepih". nadalje jelić baš i nije neki intelekt, pa mu takve kalkulacije niti ne padnu na pamet, on je "što na umu to na drumu", bar mi se tako čini. imao sam se prilike upoznati s njim negdje početkom 1995. u centru za obuku specijalne policije na malom lošinju, jedna ekipa iz herceg-bosanskog mup-a je bila kod nas na obuci, "jednostavan" čovjek, čak malo jednostavniji od prosjeka.
JThomas

#127 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

Liska wrote:JThomas,

Ti mijesas policiju i tuziteljstvo. Tuziteljstvo vodi istragu i sve one izjave da je Vedran stradao od ovog ili onog nisu policijske izmisljotine, nego ono sto su dobili od tuziteljstva. Policija ne radi obdukciju. Ja sam siguran da je Knezovic pucao, kad i kako utvrdice zajednicka istraga. Je li on ubio Vedrana ili je u pitanju policajac, pokazace vjestacenje. Sto se tice bijega, MUP ZHK nema nista sa njim poslije uzimanja izjave i predavanja tuziteljstvu. To su dvije razlicite institucije. Ljudi mijesaju stvari i misle da npr. policija radi obdukciju. Ne radi, radi je patolog ovlasten od tuziteljstva i sto god on napise, policija mu ne moze reci nisi u pravu, jer nisu strucni da pobijaju njegovo misljenje.
A sve greske policije opet ne demantiraju snimke gdje se vidi da nema organiziranog "doceka" Skripara i policije i da navijaca Sarajeva pocinju belaj cim su sisli na ulicu, i da ih nitko ne gadja. Ulaze u sukobe sa malobrojnijom policijom i sukob poslije eskalira u ono sto vecina, normalnih ljudi, nije zeljela.
znam ja slučajno šta radi policija, a šta tužilaštvo. riječ je o tome da su u pitanju očigledne i zlonamjerne LAŽI u cilju prikrivanja ubistva. ni moja senilna nana ne može zamijeniti ranu od kamena i ranu od metka, a ne "iskusni liječnici". to je bolan nemoguće, prestani gurati glavu u pijesak. to nije bila greška, ni dijete ne može napraviti takvu grešku, a ne patolog - to je bila gnusna laž da se prikriju počinioci. prestanimo se lagati.
mrchinho

#128 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mrchinho »

cek

mislim da on nije taj koji odlucuje hoce li i moze li se igrati utakmica dole. Mozda griješim, al zbog toga kazem da je trebao izbjeci taj odgovor, prebaciti lopticu na savez. kada moze lagati o dogadjajima dole, ubistvu, moze vala, ne lagati, nego prebaciti pitanje na ciru ili nekoga iz saveza.
AdnanSA

#129 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by AdnanSA »

Ništa se slučajno ne dešava. Biće grdnih problema JOŠ I VIŠE u našoj maloj zemlji.
buna

#130 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by buna »

Jedna od udarnih vijesti danas na sluzbenoj stranici RTV MOSTARA:

http://www.rtvmo.ba/index.php?option=co ... 2&Itemid=2
osa

#131 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

JThomas wrote:
Liska wrote:JThomas,

Ti mijesas policiju i tuziteljstvo. Tuziteljstvo vodi istragu i sve one izjave da je Vedran stradao od ovog ili onog nisu policijske izmisljotine, nego ono sto su dobili od tuziteljstva. Policija ne radi obdukciju. Ja sam siguran da je Knezovic pucao, kad i kako utvrdice zajednicka istraga. Je li on ubio Vedrana ili je u pitanju policajac, pokazace vjestacenje. Sto se tice bijega, MUP ZHK nema nista sa njim poslije uzimanja izjave i predavanja tuziteljstvu. To su dvije razlicite institucije. Ljudi mijesaju stvari i misle da npr. policija radi obdukciju. Ne radi, radi je patolog ovlasten od tuziteljstva i sto god on napise, policija mu ne moze reci nisi u pravu, jer nisu strucni da pobijaju njegovo misljenje.
A sve greske policije opet ne demantiraju snimke gdje se vidi da nema organiziranog "doceka" Skripara i policije i da navijaca Sarajeva pocinju belaj cim su sisli na ulicu, i da ih nitko ne gadja. Ulaze u sukobe sa malobrojnijom policijom i sukob poslije eskalira u ono sto vecina, normalnih ljudi, nije zeljela.
znam ja slučajno šta radi policija, a šta tužilaštvo. riječ je o tome da su u pitanju očigledne i zlonamjerne LAŽI u cilju prikrivanja ubistva. ni moja senilna nana ne može zamijeniti ranu od kamena i ranu od metka, a ne "iskusni liječnici". to je bolan nemoguće, prestani gurati glavu u pijesak. to nije bila greška, ni dijete ne može napraviti takvu grešku, a ne patolog - to je bila gnusna laž da se prikriju počinioci. prestanimo se lagati.

istina policija se nije ponijela profesionalno, međutim ti si malo neprecizan, kažeš da je policija iznijela tezu o uzroku smrti a onda kažeš da se to iskusnom liječniku ne može desiti, uzrok smrti daje patolog, nakon obdukcije, policija je pogriješila zašto je prije nalaza patologa uopće davala izjave o uzroku smrti, jer za to nije niti ovlaštena niti kompetentna, postoje dva razloga po meni za taj postupak policije( loš i neprofesionalan) ili su htjeli umiriti javnost jer kao manje je zlo ubistvo kamenom ili su htjeli zataškati nedjelo nekog od svojih djelatnika, to nas dovodi do još jedne potvrde o nesposobnosti policije u širokom i njenog zapovjednog kadra.
nadalje patolog nije napravio grešku, tek nakon nalaza patloga se i došlo do pravog uzroka smrti.
da li si ti ikad vidio ranu na glavi koju napravi metak, ja jesam , i od pištolja, što se odmah može prepoznati ali vidio sam i od fall.(takozvana argentinka) 7,62x51, tu bi i patolog imao problema pri utvrđivanju uzroka smrti jer je dotičnom metak doslovno razorio glavu, većina laika(ako bi to uopće mogla gledati) mislila bi da ga je netko udario maljem. tako da ne izletavaš kod mišljenja o neprofesionalnosti patologa, za policiju, to da, već napisah.
bhxxl

#132 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by bhxxl »

pa nije mi cudo sto laze , jer neku noc gledam isto tako na hayatu vodju skupa ispred hordi gdje covjek kaze da u sarajevu nikad niti jednoj navijackoj skupini nije falila dlaka sa glave ... mislim svi se sad od jednom prave toliko fini i toliko nevini ... ne znam samo ako nikad niko nije pravio belaje i svi se ogdadjuju otkud onda zapljeni autobusi , rabijene glave , bombe , i evo sad gubitak nevinog zivota , ljudi nemaju stida i srama kad mogu da lazu narod i sve oko sebe ....
osa

#133 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

mrchinho wrote:cek

mislim da on nije taj koji odlucuje hoce li i moze li se igrati utakmica dole. Mozda griješim, al zbog toga kazem da je trebao izbjeci taj odgovor, prebaciti lopticu na savez. kada moze lagati o dogadjajima dole, ubistvu, moze vala, ne lagati, nego prebaciti pitanje na ciru ili nekoga iz saveza.
večć ti rekoh šta mislim o mentalnom sklopu dotičnog jednostavan po navodnicima, je lijep način za označavanje čovjeka, koji baš i nije na nekoj isokoj intelektualnoj razini, opet kažem, više volim ljude koji govore istinu i jasno iznose svoje stavove, nego one koji za rad "općeg dobra" lažu ljude.
Liska

#134 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Liska »

JThomas,

Opet zaboravljas da nije policija pisala zapisnik o obdukciji nego patolog. A patolog nije zaposlen u MUP-u i prema tome sve greske u obdukciji se trebaju adresirati patologu i tuziteljstvu koji ga je angazirao a ne policiji. A nije bilo sansi da se nesto prikrije jer se poslije preliminarnog pregleda radi pregled sa ovlastenim patologom koji potpisuje zavrsno izvjesce. A to je u citavoj Federaciji Hamza Zujo i on radi sve obdukcije u Federaciji. Dakle, prva obdukcija je bila vizuelni pregled tijela gdje je doktor ili neki drugi patolog zakljucio kako je ubijen tupim oruzjem, bez da je napravio pravu obdukciju sa potrebnim alatom. Kako god, ja ovdje ne vidim gresku policije jer nema nijednog policajca koji smije napraviti obdukciju tijela a moraju vjerovati svemu sto im doktor napise. Jedino drugi patolog ili sud moze osporiti nalaz, a ne policija i netko iz policije. Ovdje je adresa tuziteljstvo i njihov rad ili nerad.
Ali sve to opet ne demantira snimke na kojima se ne vidi organizirana zasjeda policije i navijaca prema nevinim navijacima Sarajeva, koji poslije upadanja u puscanu vatru jurisaju da bi se spasili.
JThomas

#135 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

poenta je jedna - da je bilo riječ o zlonamjernoj laži policije. a ti to i ne poričeš. ja i govorim da nikakav patolog nije mogao napraviti takvu grešku - nego je policija lagala. vrlo je jednostavno.

postupke policije od pu ovom slučaju je jednostavno nemoguće odbraniti. laž, laž i samo laž. počev od toga da nisu znali koliko ih dolazi (iako su zaustavljeni nekoliko puta od sarajeva, prvi put u tarčinu), preko kamena, preko otimanja pištolja, pa snimci kako stoje s lokalcima koji napadaju horde, pa snimak kako ćelavom liku daju nešto, pa kamera koja prigodno gleda u beton baš u trenutcima kad se čuju pucnjevi, pa sad taj duh-čovjek, oliver twist ili oliver mlakar koji se predaje pa bježi iz pritvora (zašto se onda predao? i gdje si ti vidio da se tako lako bježi iz pritvora?), dok njegova žena priča nešto sasvim drugo...

zašto policija ovoliko laže i mijenja priče ako nešto ne krije? onako zdravorazumski?
osa

#136 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

JThomas wrote:poenta je jedna - da je bilo riječ o zlonamjernoj laži policije. a ti to i ne poričeš. ja i govorim da nikakav patolog nije mogao napraviti takvu grešku - nego je policija lagala. vrlo je jednostavno.

postupke policije od pu ovom slučaju je jednostavno nemoguće odbraniti. laž, laž i samo laž. počev od toga da nisu znali koliko ih dolazi (iako su zaustavljeni nekoliko puta od sarajeva, prvi put u tarčinu), preko kamena, preko otimanja pištolja, pa snimci kako stoje s lokalcima koji napadaju horde, pa snimak kako ćelavom liku daju nešto, pa kamera koja prigodno gleda u beton baš u trenutcima kad se čuju pucnjevi, pa sad taj duh-čovjek, oliver twist ili oliver mlakar koji se predaje pa bježi iz pritvora (zašto se onda predao? i gdje si ti vidio da se tako lako bježi iz pritvora?), dok njegova žena priča nešto sasvim drugo...

zašto policija ovoliko laže i mijenja priče ako nešto ne krije? onako zdravorazumski?
tvoj post:

evo šta si napisao, "napišeš da ni tvoja senilna nana ne bi zamijenila ranu od metka i kamena a ne iskusni liječnik", u trenutku davanja ovog priopćenja sumnjam da je iskusni liječnik uopće pregledao ubijenog a kamoli napravio obdukciju, zato napisah ono o postupku i priopćenju policije, oni to uopće ne smiju raditi pogotovo prema javnosti do nalaza patologa, jer nisu niti ovlašteni niti kompetentni, nadalje si napisao"to nije bila greška, ni dijete ne može napraviti takvu grešku, a ne patolog - to je bila gnusna laž da se prikriju počinioci", čime pokušavaš reći, bar se meni tako čini, da je patolog obmanjivao javnost, što nije istina, zato i ja kažem , prestanimo lagati.
oridjidji

#137 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by oridjidji »

Policijski snimak haosa u Širokom je cenzurisani snimak, snimak koji je izrezan i sastavljen iz vise razlicitih dijelova. Ono sto se desavalo je trajalo par sati.
Ne moze se jedna prica ispricati iz jednoga snimka, isto tako saznati cijela istina, ali evidentno je ko je zasrao i to je policija ZHK svojom pristrasnoscu sa navijacima Širokog tj. Škriparima. Ti navijači i ta uprava kluba su prije heftu pravili letke sa ubijenim ustašama iz drugog svijetskog rata, najavljujući utakmicu sa Veležom, pripremajuci se za velike nemire, kada su im propale šanse da naprave iste jer je tada u Širokom bilo i policije iz Mostara. Okrenuli su se prvom sljedečem susretu i prenjeli to na navijače Sarajeva. Čudi me kako je savez tako loše reagovao i ove dvije utakmice stavio na isti dan i u isti termin. Uvijek su navijači Sarajeva ili Željezničara u Širokom bili izloženi torturi mjesnih navijača. Ali nikada do sada se na njih nije pucalo...

Mi zatvaramo oči pred navijačima Širokog koji su desničari i simpatizeri U ideologije. Dan poslje su pokazali da ono sto se desilo u Sirokom nije slučajnost već surova realnost u tome mjestu. Čak nisu izrazili žaljene zbog smrti jednog navijača koji je sasvim slučajno Hrvat, a ne Balija kako su oni mislili ...
elSaik

#138 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by elSaik »

@osa - Nija patalog obmanjivao javnost nego POLICIJA. Dali su izjavu prije bilo kakvih dokaza, a to, kao što, čini mi se, ti napisa, mogu uraditi iz dva razloga: 1. da smire javnost; 2. da prikriju stvarna dešavanja. Smirivanje javnosti bi bilo: momak jeste poginuo, ali još ne znam na koji način, radi se na tome, davati detaljniju izjavu u ovom momentu ne bi bilo prikladno, jer nemamo dovoljno dokaza. Građani terbaju ostati mirni, jer se intenzivno radi na rješavanju ovog slučaja. Davati izjavu o tome da "policija 100% garantirano nije povlačila vatreno oružje i 100% nije ubila momka, jer je momak 100% ubijen kamenom ili oštrim predmetom" NIJE smirivanje javnosti, već OBMANjIVANjE, LAGANjE i PRIKRIVANjE, i kao takvo mora biti pravno sankcionisano.
oridjidji

#139 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by oridjidji »

Najveći krivci za ono što se desilo u Širokom je policija. Policija ZHK nije reagovala na način na koji je trebala. Njihovi propusti su sljedeči:
1. navodna neinformisanost o broju navijača Sarajeva koji dolaze u Lišticu,
2. neadekvatno i malobrojno obezbijeđenja za gostujuče navijače,
3. nezauzimanje neutralnog stava prema navijačima oba kluba,
4. pristrasnost policije prema navijačima Širokog,
5. pucanje policajaca iz vatrenog oružja po navijačima Sarajeva,
6. nesuzbijanje i sprijecavanje pucnjave lokalnih navijača i mještana na navijače Sarajeva, kao i kamenjanja istih,
7. sirenje dezinformacija od strane potparola policije u Lištici i mjenjanje iskaza o događajima u Lištici,
8. istrajavanja u lazima,
9. sticenje lokalnih krivaca za nerede i pucnjavu,
10. cenzurisanje videa i svijesno mjenjanje istine i td.

Krivaca Škripara i pojedinih mještana:
1. pripremljeni pakao za navijače Sarajeva,
2. kamenjanje navijača pri dolasku na stadion,
3. pucanje na istih,
4. branjenje nasilja kojeg su počinili, opravdavajući to nacionalnim pobudama,
5. maltretiranje dijevojaka navijačica sarajeva unutar prostorija stadiona,
6. zato što i danas nisu izrazili žaljenje za uzalud izgubljen život Vedrana Puljiča,
7. zato što su danas na protestima zapalili zastavu BIH i zato sto su svoje zlo branili transparentom "Opet cemo biti spremni stati" na kojem je znak NDH i ustaske ideologije, kombinovano sa crnim bojama U ideologa itd.

Krivica navijača Sarajeva je sljedeča:
1.to što su na napad odgovorili napadom (drugačiji izbor nisu imali),
2. sto su nanjeli veliku materijalnu stetu oko stadiona u Širokom,
3. sto su neki uzeli za pravo da pored Škripara gađaju i pojedine mještane kamenjem...

Međutim ono što su navijači Sarajeva uradili je mizerno naspram onoga što su uradili policija i navijači Širokog, te pojedini nesvjesni građani Širokog Brijega. Ovo je prvi put da je u Bosni pucano na gostujuće navijače i 15 je ranjenih ljudi od vatrenog oružja (14 navijača Sarajeva i 1 Širokobriježanin), jedan navijač Sarajeva je poginuo. Največe žrtve ovoga sukoba su navijači Sarajeva, koliki god su oni huligani, ovi ljudi koji su pucali su veći huligani od njih. Ne može se to pravdati materijalnom štetom i nečijom razbijenom glavom. Odgovornost je trostrana. Ali nije ista. Ne moze se jedna mrtva glava i 14 ranjenih navijača od vatrenog oružja poistovijetiti sa pokojom razbijenom glavom i nanesenom materijalnom stetom. Nemojte misliti da i navijači Širokog Brijega u kamenjanju nisu pridonjeli navijačima Sarajeva u nanošenju materijalne stete svojim sugrađanima pogodivši koje auto kamenicom. Ovo je sramota za se nas. Ali za Širokobriježane je daleko veća. Svi navijači Sarajeva su rekli sve ono sto se desilo nebi ih pogodilo kao to sto je pala mrtva glava i to sto je pucano na njih. Gotovo svi Širokobriježani su stali na stranu ubice i jasno se vidi da su na strani zločina.
Last edited by oridjidji on 08/10/2009 06:53, edited 1 time in total.
Liska

#140 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by Liska »

JThomas, u Tarcinu su ih pregledali policajci iz Kantona Sarajevo. Odakle znamo da su o tome obavjestili kolege? I koliko je policajaca moglo pregledati toliko ljudi i koliko bi takav pregled trajao. Da su trosili minutu na svakoga, taj bi pregled trajao petsto minuta i ovi bi zakasnili na utakmicu. Sto se tice patologa, ne znamo ni tko ni kako je napravio i potpisao prvi preliminarni nalaz da bi mogli zakljuciti da je namjerno lagao. A i sve da su svi lagali, opet ostaje cinjenica da su lagale i Horde o zasjedi policije i Sirokobrijezana na ulici, jer snimke to demantiraju. Vidi se dolazak autobusa, i ne vidi se da bilo tko puca ili kamenuje autobuse. Do toga je doslo znatno kasnije. Znaci i Horde su lagale i mozemo se pitati zasto bi lagali ako nista ne kriju? Zasto bi se netko skrivao pod kapuljacom u Sarajevu ako je siguran da govori istinu? Onako zdravorazumski kad pogledamo?
A sukob je trajao sat vremena, do dolaska specijalaca a ne par ili vise sati. Snimci pokazuju dolazak autobusa i napad navijaca cim su izasli iz autobusa. To se ne moze izmontirati.
statix

#141 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by statix »

Sreca pa Hrvati ili Srbi nisu vecina u BiH, davno bi Bosnjaci nestali ili bi bili u nekakvom getu.
osa

#142 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by osa »

elSaik wrote:@osa - Nija patalog obmanjivao javnost nego POLICIJA. Dali su izjavu prije bilo kakvih dokaza, a to, kao što, čini mi se, ti napisa, mogu uraditi iz dva razloga: 1. da smire javnost; 2. da prikriju stvarna dešavanja. Smirivanje javnosti bi bilo: momak jeste poginuo, ali još ne znam na koji način, radi se na tome, davati detaljniju izjavu u ovom momentu ne bi bilo prikladno, jer nemamo dovoljno dokaza. Građani terbaju ostati mirni, jer se intenzivno radi na rješavanju ovog slučaja. Davati izjavu o tome da "policija 100% garantirano nije povlačila vatreno oružje i 100% nije ubila momka, jer je momak 100% ubijen kamenom ili oštrim predmetom" NIJE smirivanje javnosti, već OBMANjIVANjE, LAGANjE i PRIKRIVANjE, i kao takvo mora biti pravno sankcionisano.
:thumbup: potpisujem to što si rekao, jer ni ja nisam rekao ništa drugo, recimo po meni bi normalno policijsko izvješće bilo ovako" uslijed divljanja navijačkih skupina, policijski službenici su bili prisiljeni uporabiti sredstva prisile, na način da su pucnjavom u zrak pokušali smiriti podivljale navijače, tijekom intervencije jedna osoba je smrtno stradala a više drugih osoba i policijskih službenika je što teže a što lakše ozlieđeno, sve dalje informacije policija će dati u suradnji s relevantnim institucijama županije i federacije( pri tom mislim na županijsko državno odvjetništvo)." amen, sve ostale odluke donose nadležni, pa tako i kontakt s medijima i davanje izjava za iste.
ali kapacitet policije u maloj sredini, nigdje nije na zavidnom nivou pa tako ni u širokom.
oridjidji

#143 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by oridjidji »

Liska wrote:JThomas, u Tarcinu su ih pregledali policajci iz Kantona Sarajevo. Odakle znamo da su o tome obavjestili kolege? I koliko je policajaca moglo pregledati toliko ljudi i koliko bi takav pregled trajao. Da su trosili minutu na svakoga, taj bi pregled trajao petsto minuta i ovi bi zakasnili na utakmicu. Sto se tice patologa, ne znamo ni tko ni kako je napravio i potpisao prvi preliminarni nalaz da bi mogli zakljuciti da je namjerno lagao. A i sve da su svi lagali, opet ostaje cinjenica da su lagale i Horde o zasjedi policije i Sirokobrijezana na ulici, jer snimke to demantiraju. Vidi se dolazak autobusa, i ne vidi se da bilo tko puca ili kamenuje autobuse. Do toga je doslo znatno kasnije. Znaci i Horde su lagale i mozemo se pitati zasto bi lagali ako nista ne kriju? Zasto bi se netko skrivao pod kapuljacom u Sarajevu ako je siguran da govori istinu? Onako zdravorazumski kad pogledamo?
A sukob je trajao sat vremena, do dolaska specijalaca a ne par ili vise sati. Snimci pokazuju dolazak autobusa i napad navijaca cim su izasli iz autobusa. To se ne moze izmontirati.
Snimci su cenzurisani... Osim pojedinih s mobitela koji su snimili mjestani Sirokog, kao onaj ispred kafane gdje se vidi da je jedan navijac sirokog bacio pepeljaru prema navijacima Sarajeva i oni dolaze i razbijaju izlog trazeci da on izadje van, a covjek iz baste lokala govori da njih ne udaraju jer oni nisu nista skrivili... Nered nije trajao pet minuta, nered je trajao od 2 sata do 6 kada su ispraceni navijaci Sarajeva uz pratnju policije koja je stigla iz Mostara.
statix

#144 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by statix »

Ima li neko slike tih brojnih povrijedjenih policajaca? :?
elSaik

#145 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by elSaik »

Liska wrote:JThomas, u Tarcinu su ih pregledali policajci iz Kantona Sarajevo. Odakle znamo da su o tome obavjestili kolege? I koliko je policajaca moglo pregledati toliko ljudi i koliko bi takav pregled trajao. Da su trosili minutu na svakoga, taj bi pregled trajao petsto minuta i ovi bi zakasnili na utakmicu. Sto se tice patologa, ne znamo ni tko ni kako je napravio i potpisao prvi preliminarni nalaz da bi mogli zakljuciti da je namjerno lagao. A i sve da su svi lagali, opet ostaje cinjenica da su lagale i Horde o zasjedi policije i Sirokobrijezana na ulici, jer snimke to demantiraju. Vidi se dolazak autobusa, i ne vidi se da bilo tko puca ili kamenuje autobuse. Do toga je doslo znatno kasnije. Znaci i Horde su lagale i mozemo se pitati zasto bi lagali ako nista ne kriju? Zasto bi se netko skrivao pod kapuljacom u Sarajevu ako je siguran da govori istinu? Onako zdravorazumski kad pogledamo?
Zašto se ne prikaže policijski snimak koji je sniman sa stadiona ČITAV? Zašto počinje od trenutka kada je već na stotine kamenja oko navijača Sarajeva? Odakle to kamenje tu? Zašto nijedan snimak policije ne prikazuje Škripare, iako, što se pokazalo na kasnijem snimku iz kafića, i njih ima u značajnom broju? Zašto su snimci isjeckani?

I nijedan snimak ne pokazuje izlazak iz autobusa i automatski napad navijača.

Ti meni objasni, ako su podivljali navijači Sarajeva krenuli tući sve redom zašto nisu prebili i one mještane ispred kafića, nego su, PAZI SAD, stali pored njih i tražili od jednog koji ih je gađao da izađe!!!
respo

#146 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by respo »

pregledani u tarcinu
vjerovatno policajac u tarcinu zna brojati
i javiti kolegama u zhk ide 500 navijaca u siroki
mogao je policajac u konjicu u mostaru u sirokom reci ima ih vise od najavljenih ne prihvatamo ih sto se nije desilo
mrchinho

#147 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by mrchinho »

respo wrote:pregledani u tarcinu
mogao je policajac u konjicu u mostaru u sirokom reci ima ih vise od najavljenih ne prihvatamo ih sto se nije desilo
lijepo je onaj sarajevki komesar (sta li je) izjavio na tv-u da je obavijestio kolege da ih ima "vise" od najavljenog broja, odmah po napustanju KS
elSaik

#148 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by elSaik »

U krajnjem slučaju, policijaci ZHK su ih preuzeli prije ulaska u Široki Brijeg. Zašto ih odmah nisu vratili? Nije se valjda povećao broj između "ispred ŠB" i "u ŠB".

Druga stvar, prve izjave su bile da su navijači Sarajeva izašli iz autobusa naoružani. MEĐUTIM, ova "svjedokinja" ističe da je oružje bilo u gepeku crnog BMWa. Zašto do sada niko nije spominjao crni BMW?
respo

#149 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by respo »

mrchinho wrote:
respo wrote:pregledani u tarcinu
lijepo je onaj sarajevki komesar (sta li je) izjavio na tv-u da je obavijestio kolege da ih ima "vise" od najavljenog broja, odmah po napustanju KS
ma uzmimo i da nije javio
valjda zna brojati onaj u pratnji oni u kontrolama klincima palcima
ili im je matematika kao i kod onog bojovnika
njih je 150 mi smo imali 50 policajaca to znaci po jedan na svakog navijaca :-)
JThomas

#150 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)

Post by JThomas »

osa wrote: tvoj post:

evo šta si napisao, "napišeš da ni tvoja senilna nana ne bi zamijenila ranu od metka i kamena a ne iskusni liječnik", u trenutku davanja ovog priopćenja sumnjam da je iskusni liječnik uopće pregledao ubijenog a kamoli napravio obdukciju, zato napisah ono o postupku i priopćenju policije, oni to uopće ne smiju raditi pogotovo prema javnosti do nalaza patologa, jer nisu niti ovlašteni niti kompetentni, nadalje si napisao"to nije bila greška, ni dijete ne može napraviti takvu grešku, a ne patolog - to je bila gnusna laž da se prikriju počinioci", čime pokušavaš reći, bar se meni tako čini, da je patolog obmanjivao javnost, što nije istina, zato i ja kažem , prestanimo lagati.
ti tražiš sitne greške u konstrukciji rečenice. moja poenta je upravo i bila da nikakav doktor na ovom svijetu nije mogao napraviti takvu grešku, nego da je policija lagala.

a lagala nije jednom, nego već stotinu puta.
Post Reply