Ti si cest komentator na forumu i bio si aktivan na temi Dodik ALL ABOUT kad smo @dallton i ja poceli sa ovom generalizacijom. Sto si sutio tad? Tema je jos uvijek otvorena i spreman sam da argumentovano branim svoje tvrdnje, a @dallton je vec vise puta pokazao da je i on u stanju da brani svoje. Postavi tamo komentar i ja cu ti odgovoriti.1gorstak wrote:Ja sam ti spomenuo princip po kojem Lukovic moze praviti generalizacije na racun Srba, a ti ne mozes. A to sto ti, ogranicen vremenom (ili zeljom) ne zelis da trazis argumente, nego ocekujes da drugi pobiju tvoju tvrdnju da su (crnci, Jevreji, Srbi, Bugari..... ) ovakvi ili onakvi, nije opravdanje. Po toj matrici funkcionise svaki onaj ko ima negativno misljenje o drugim rasama i etnickim grupama, ali avaj ne moze naci argumente koji bi ga uvjerili u suprotno. Kao ne bi on pravio generalizacije, ali eto, nema argumentacije koja bi pobila njegov rasizam, sovinizam i ostale izme....Abacija wrote:
Prvo, "nigger" i "glup" se ne mogu porediti. "Nigger" se koristi od strane rasista koji zele dominaciju nad afro-americkim gradjanima.
Drugo, tvoj komentar "Abacija je glup" nije uvreda ako opisuje cinjenicno stanje. Znaci, da bi ovo rekao ti to moras dokazima potkrijepiti. Ja sam na temi o Dodiku ALL ABOUT vise puta dokazao zasto su bh Srbi cetnici i jos uvijek nisam naisao ni na jedan protuargument. @dallton je isto tako dokazao da su bh Srbi u stvari dijaspora Srbije i jos uvijek niko nije postavio protuargument.
Evo ti link za primjer - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p3004295
Vec sam jednom objasnio zasto generalizujem - evo ponavljam:
...Ali ne da generalisem da bi satanizirao bh Srbe nego da ih motivisem da se trgnu i da konacno otvore oci da vide ko ih predstavlja i ko im bespravno diktira sta je srpstvo. Bh Srbi su taoci velikosrpske politike i dok god se ne pobune protiv te ideologije ja imam pravo da generalizujem...
Za razliku od fasista i rasista koji mrze crnce, Jevreje i Bugare ja Srbe ne mrzim niti ih zelim protjerati iz Bosne. Bh Srbi su sastavni dio folklora ove zemlje ali vrijeme je vise da pc-ovci odbace cetnistvo i ideju o Velikoj Srbiji.