banujte je .. spamabez_ideje wrote:
I zaboravih rec .. narucio sa zavvi.com igru frendu.. placeno 09.12. .. stiglo danas dakle 22.12... pa et da znate ..
Moderator: anex
banujte je .. spamabez_ideje wrote:
Pa mog'o si s nama podjelit' tu radnju za majice kosulje i to...Globus wrote:Evo ga pocele su zene zaokupljivat i ovu temu![]()
De ako neko ima kakvu radnju sa ebay za odjecu .. hlace .. naso sam ja jednu mocnu za majice kosulje i to .. al hlaca slabo
Ništa ne te košta da pokušaš, ali su slabe šanse da ćeš izbjeći plaćanje carine. U slučaju da je deklarisana vrijednost 'sumnjiva', carina vrši procjenu na osnovu ranijih uvoza istih ili sličnih artikala, ili na osnovu kataloške vrijednosti. U slučaju da se radi o kopiji npr. Nokia telefona, vjerovatno ćeš platiti carinu na original - npr. ako je original 500 KM, platićeš 500 KM x 11%, ili 55 KM, pa onda PDV na 555 KM (17% x 555 KM), tj. 94,35KM.Ovako ljudi...kupio bi phone na ebay.co.uk iz Kine vrijednosti nekih 250km i prodavač bi mi naznačio da je kao gift (poklon)...jel neko kupovao, i pitam se kakvo je stanje s carinom, hoće li me oderati il će to proći kao GIFT ?
Ja sam narucio 2 majice do 40 $ i samo su mi za jednu naplatili 3.5 KM .. znaci kako te potrefi ..celo25 wrote:A kakvo je stanje s robom...npr odjelo koje košta cca 170 dolara, il hlače cca 60 i takva roba...kako to prolazi s carinom ?
primijetila sam da se na svaki paket poslan brzom postom - USPS Priority Mail, DHL i sl. minimalno placa carinski pregled u iznosu od 9.5 KM. to vrijedi i za poklone. neki od paketa bez obzira na vrijednost podlijezu carinjenju i oporezivanju (uglavnom oni cija vrijednost prelazi 200 KM, ali mogu i oni manje vrijednosti) i onda se na ukupnu vrijednost placa jos 40% (carina 30%, PDV 15% i jos neki troskovi). vecina onog sto se salje obicnom postom bio to USPS, Royal Mail i sl. prolazi bez ikakvih troskova ili postar naplati 3.5 KM.celo25 wrote:A kakvo je stanje s robom...npr odjelo koje košta cca 170 dolara, il hlače cca 60 i takva roba...kako to prolazi s carinom ?
Pretpostavljam da kucas iz Londona?We currently ship to the following countries free of charge:
ANDORRA
ANTIGUA AND BARBUDA
ARUBA
ASCENSION ISLAND
AUSTRALIA
AUSTRIA
BAHAMAS
BAHRAIN
BARBADOS
BELGIUM
BELIZE
BENIN