Carrington-Cutileiro plan

Locked
essex

#126 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

zlajo wrote:
essex wrote:
geronimo wrote: Sta su dalmatinci ???
kako sta? pa pitaj njih oni ce ti to sami najbolje odgovoriti a za mene su narod koji naseljava dalmaciju i koji definitivno se razlikuje od hrvata iako su danas svi hrvati i to je njihovo pravo i kao takve ih treba prihvatiti...
Dalmatinci(a to nisu samo Hrvati i Srbi, nego i Talijani koji tu zive) je regioanlni naziv, a nikada nije bio nacionalan. A stanovnistvo se djelilo na romasko i slavensko. Kasnije stvaranjem nacija, ta podjela je isla po kljucu Talijani, Hrvati i Srbi, uz ostale, cije je udio bio zanemariv. U Dalmaciji su se Talijani borili za prikljucenje Italiji,dok su se Hrvati borili za ujednjenje sa Hrvatskom i Slavonijom. Udio talijanskog stanovnistva u odnosu na hrvatski, kao i posljedice zadnjih ratova su dovele do toga da Dalmacija postane dio Hrvatske.

To sto su po tebi Dalmatinci narod, a tako se nitko nikada nije izjasnjavao u Dalmaciji, i da se "defintivno razlikuju" od Hrvata, pokazuje da Dalmaciju i njenu povjest poznajes samo po razglednici.
Eto imas jedan jako dobar primjer u politickom zivotu Hrvatske. U Istri je osnovana IDS, koja je dosta jaka regionalna stranka, a Istrijani nikada za sebe nece, niti su ikada reci da su narod. U Dalmaciji se pokusalo nesto slicno osnivanjem DLS-a(Dalmatiske Liberalne Stranke), a koliki je njen utjecaj ne treba ni spominjati. Isto kao pobjeda iskljucivo stranki sa hrvatskim predznakom.
U vrijeme Austo-Ugarske, u Dalmacije se najzesca politicka borba vodila izmedu dvije najace stanke. Jedna je bila autonomaska (protalijanska), a druga Narodna Stanka (koja je zagovarala prikljucenje HR i Slavoniji - odnosno prohrvatska).

Eto to su povjesne cinjenice, pa sad netko moze svoje misljnje graditi na njima, a netko opet na svojim imaginacijama.
ti pricas o politickim narodima i smjerovima ja pricam o narodu KOJI NASELJAVA danasnju dalamaciju i ako nista govorom se razlikuju zestoko od ostatka hrvatske...i ti talijani i srbi koji danas zive sa hrvatima u dalmaciji pricaju ikavicu, govor koji se nigdje vise ne prica u hrvatskoj. to je ono o cemu ja govorim, a to da su se kao hrvati politicki borili protiv talijana je samo zbog crkvene linije i sto su bas zbog toga sebe prije vidjeli kao hrvati nego poseban narod a i lakse je se otresti talijana zdruzeno nego samostalno...jos jednom ponavljam, to je sve nebitno, oni su hrvati po svome izboru i to samo majmun nece ispostovati, ali da su kao narod sa korjenima u hrvatstvu to sigurno nisu...
palermo

#127 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by palermo »

hadzofield wrote: ako ti uzimas ne znaci da uzimaju svi :)
Svi nisu, al za tebe se ne bih zakleo
essex

#128 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:Ona je vec sada unistena i podjeljena...
ceka se samo formalizacija podjele

nemoguce je da drzavu prave dzelati i zrtve .... takva drzava nema buducnost
pa to je osnovni razlog sto zelimo da se rjesimo dzelata jer su dzelati torasi a zrtva je narod sveobuhvatno...tvoj pogled je pogled dzelata i jasno da zelis podjelu jer te to jedino spasava da svojim prljavim nogama nastavis da hodas po ovome svjetu...NIKAD ROBOM, HADZO...NIKAD ROBOM...
kv99

#129 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by kv99 »

palermo wrote:
kv99 wrote: Bice unistena i podjeljenja kad takvi kao ti pristanu na to .
I ti bogami mahnit, ta vidiš da je neki provokator.....može biti da i koju pinku uzme za ovo škrabanje,

Da je provokator bilo bi super ali nije. Ima ovakvih kvislinga svuda , pogledaj samo politicare i dio klera kao se ponasaju i bice ti sve jasno. Vidjela zaba kako se kobila potkiva pa i ona podigla nogu , pa isto tako i oni , vidjeli kako kvislinzi sa istoka i zapada dijele BiH pa da i oni nesto usicare i naprave svoj licni feudalni posjed .
kv99

#130 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by kv99 »

Otidzi u Potocare, Kozarac, Ahmice, Brcko, Gornji Vakuf, Gorazde pa to tamo reci i tamo se zalazi da se RS i HB otcijepi .
hadzofield

#131 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

kv99 wrote:

Otidzi u Potocare, Kozarac, Ahmice, Brcko, Gornji Vakuf, Gorazde pa to tamo reci i tamo se zalazi da se RS i HB otcijepi .

otidji ti samo ma pricaj o suzivotu sa komsijama srbima i komsijama hrvatima koju su napravili zlocine u tim gradovima

otidji ti i cajnice, kalinovik, bijeljinu pa pricaj o multietnickoj BIH
otidji ti u vlasenicu ili ugljevik sa zastavom BiH
essex

#132 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
hadzofield wrote:Ciji rat nas ?? Kako nas??
Mora biti nas rat ako je napao neko selo Ravno onda je to nas rat sve dok je Ravno u BiH
nema tu mislio ovo mislio ono .... alija nije mislio nikako od kako je dosao na vlast pa dok je sisao sa vlasti ... sve promaseni potezi i promasena misljenja .. zato smo danas gdje jesmo
samo ti peri "oca" nacije...nije znao...da bogdo da on nije znao, danas bi se zastava Reublike viorila a ne kotrljajuce kamenje kao drzavni simbol otpora i opstanka a ne izdaje i prodaje...
mislim da je oldpaque ovdje u pravu, aljo je to stvarno rekao povodom mobilizacije gradjana R BiH od strane jna za potrebe rata u hrvatskoj, ali ne zato sto je tako mislio nego zato sto je trebao da oslika sebe kao pravednog i protiv rata kako bi se prodao za kasniju izdaju koju je ostvarivao onda kada je to velikosrbima odgovarala, a to je kada je bosna dosla na red i zbog cega je ova baraba i postavljena i perfektno odradila, jos ga ukopase sa zaslugama, mati mila...njega je trebalo u prvu septicku i nastaviti sa koristenjem za sta je namjenjena...

Sta sam ja rekao da Alija nije znao?
Rekao sam da nije razmisljao jer je glup kao i ti .. ocito ne znas da citas

Alija je seronja kao i ti ...
neko ti napadne drzavu, konkretno Ravno ... tu ginu gradjani drzave kojoj si ti predsjednik i ti kazes "nije moj rat"
to nije covjek
vidis, ti si glup jer negiras ono sto i golubovi vec po sarajevu danas gucu...sve ono sto baraba napravi nije iz neznanja i nerazmisljanja nego iz dobro smisljenog plana i egzekucije. ako golubovi o tome gucu a ti i dalje nastavljas da ga prestavljas kao nesposobnjakovica samo pokazujes svoju glupost nastavljajuci da prodajes nesto sto niko vise ne zeli da kupi. to ti se zove morani bankrot, moja ptico izdajico...
a za ono nije znao, jeli se to slazes da je znao pa se bunis zbog toga?
mis si ti onaj sto je zadovoljan sa nekakvom rupom u nekakvom smrdljivom podrumu i sada pokusavas i nas nagovoriti da je to dobro i da ljudi prhvate takav zivot. ti si bjeda jer nezelis drugacije a ne zato sto neznas...mars u podrum i ne cijuci okolo, pusti ljude koji imaju ponosa da se bore za ono sto ti i takvi prodadoste za podrumske misije rupe...
Lincoln-Burrows

#133 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Lincoln-Burrows »

kv99 wrote:

Ne znam zbog čega ste toliko opsjednuti otcjepljenjem, Hrvati vole ovu zemlju i njihova je koliko i ostalih,
jednostavno imaju i pravo i dužnost kao ravnopravni da daju prijedlog za unutrašnje uređenje. A što se tiče
žrtve i dželata ja sam osjetio na vlastitoj koži i nije sve crno bijelo kako se iznosi.
U ime Srba ne mogu da govorim jer ne znam vole li ovu zemlju, ali ih sigurno ima koji je vole
i također je žele urediti po svome prijedlogu. Važno je ne zabraniti posebnosti
naroda, tada će brže doći do dogovora.
hadzofield

#134 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

a ti si pobjegao iz ovog podruma iz ove misije rupe
a meni pricas kako je volis....

kada volsi BiH vrati se...
sto se ne vratis patrioto na tastaturi
hadzofield

#135 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

Lincoln-Burrows wrote:
kv99 wrote:

Ne znam zbog čega ste toliko opsjednuti otcjepljenjem, Hrvati vole ovu zemlju i njihova je koliko i ostalih,
jednostavno imaju i pravo i dužnost kao ravnopravni da daju prijedlog za unutrašnje uređenje. A što se tiče
žrtve i dželata ja sam osjetio na vlastitoj koži i nije sve crno bijelo kako se iznosi.
U ime Srba ne mogu da govorim jer ne znam vole li ovu zemlju, ali ih sigurno ima koji je vole
i također je žele urediti po svome prijedlogu. Važno je ne zabraniti posebnosti
naroda, tada će brže doći do dogovora.

Ti si pobjego proje nego je dzelat dosao
zar ne?
essex

#136 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
kv99 wrote:

Nije dovoljno sto zagovaras i opravdavas kvislisku politiku ( RS u Srbiji i HB u Hrvatskoj a sta ostane neka je Bosnjaksitan) vec i vrijedzas sugovornike :-?

Bioloski opstanak Bosnjaka moze osigurati samo Bosna i Hercegovina . Cim se pristane da se dobrovoljno zivi u razervatu Sa-Tu-Ze onda je gotovo sa Bosnjacima i sa svim onima koje vole i osjecaju se kao gradzani Bosne i Hercegovine. Protiv toga se treba boriti jer separatisti i kvislinzi iz Bosnjackih redova koji se zalazu i zagovaraju Bosnjakistan su isto pogubni kao i oni koji se zalazu za nezavisnu RS i HB. Sve je to ista politika i niko nema pravo da prodaje BiH da bi imao svoj licni feudalni posjed.
Za mene je vrijedjanje kada nego iskrivljuje moje rijeci
mislim da je vise u pitanju dopunjavanje neizrecenog nego iskrivljavanje recenog...
hadzofield wrote: Hoces mi reci da bosnjaci nisu odustali od citave BiH... ako nisu zasto se ne vrate u podrinje u posavinu u istocnu hercegovinu
ma nece ljudi... ljepse je u tuzli, vogosci, sarajevu, stokholmu...
ma jah, ti bi ljude nasilu vratio da ih provociraju oni koji su ih i protjerali...barabo jedna, prvo se obezbjedi sigurnost ljudima pa se onda vracaju a ne kao sto ste vi kvislinzi napravili, gurnuli narod krvnicima i normalno je da narod bjezi (kakav paklen plan za opisavanje teritorija, nemozes reci da nisi pokusao a onda skrivis na narod da je sam tako htjeo, a cinjenice su upravo suprotne, da velikonebulatori to nisu htjeli i zbog toga je ovaj scenario i osmisljen...)...i ti se sada pozivas na to kao da oni ne zele da se vrate na svoje...ne, oni samo ne zele da zive sa svojim krvnicima i to je jedini razlog sto nisu tamo, a i tebi vidim dobro dodje ta politika realiteta, smetljaru jedan...
hadzofield wrote: bosnjaci kao i srbi i hrvati samo sebi prave rezervate... nadji podatke na internetu pa sam napravi demografsku kartu
uporedi je sa kartom iz 1991 i bice ti sigirno vidljiva tri nacionalna tora..
to o cemu ti pricas, to su velikonebulozne politike kojima i trebaju torovi da bi opstali. to nema veze sa bh narodom sveobuhvatno. to su iste one barabe kao sto si ti, neznaju i ne zele da priznaju razlictosti i izbor istih nego samo zele da zive sa onima sto u istu bogomolju idu, bjednici jedni...
hadzofield wrote: Samostalnost RS nije vise pogubna za bosnjake jer bosnjaka tamo skoro i da nema ...
pogubno za bosnjake je da ta RS koci ostatak BiH i uvijek ce kociti
upravo je ovo ono sto ti napisah u prvom odgovoru, ustvari konacni cilj svih vas velikonebulatora i kvislinga. i ovo je politika realiteta koja tebi odgovara ti smetljaru velikosrpstva...
Lincoln-Burrows

#137 Re: Carrington-Cutileiro plan

hadzofield wrote: Ti si pobjego proje nego je dzelat dosao
zar ne?
Jesam ali nisu svi uspjeli, a i svo vrijeme kod Vareša jad i bijeda jer nemaš ničega,
pa opet preko Ilijaša grozota gdje su nam odjeću skidali, pa u Kiseljak bez svoga doma.
I opet bez obzira na sve proživljeno želio sam se vratiti jer je ovdje moj dom, odavde
su svi moji, samo ovdje se osjećam kao kod kuće jer sam tu rođen.
I sad zbog čega je moja pokradena kuća manje vrijedna od drugih stradanja,
i meni je u interesu da se gradi suživot i da mi se ne nameće ono što nisam.

Već sam rekao da mi ne treba teritorijalna jedinica već "kulturna" autonomija: jezik, obrazovanje i sl.
i da na pr. kraljica Katarina bude službeni dan naše općine i to je za mene entitet.
Ali za to se treba izboriti, a zašto ako je ovo moja država ili se ja ne uklapam u izgled ove države kakvu je neki zamišljaju.
essex

#138 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:a ti si pobjegao iz ovog podruma iz ove misije rupe

prvo, bosna njie misija rupa, to je ono sto bi ti i takve barabe kao ti zeljeli da napravite od bosne...a niko normalan ne zeli da zivi u misijoj rupi, samo pacovi koji su navikli na smrad tudjih govana...
o povratku, otom potom...kada se to desi ti ces vec biti negdje u beogradu gdje ce ti naci slicnu misiju rupu i gdje ces nastaviti sa samozadovoljavanjem kroz udisanje tudjih fekalija...nije da ti volis bosnu, ti volis jer si kao mis mali izasao i dobio vlast i upravo to je ono sto ti stitis, a vlast jedino mozes sacuvati kroz projekat velikosrpstva. dakle, ne glumi patriotu kada si kvisling i to svi znaju i vide na ovom forumu, a ja licno mislim da si velikosrbin koji se predstavlja kao kvisling da bi prikazao te barabe kao borce za svoja prava, koja opet jedino odgovara bas tome veliksrpstvu...
hadzofield

#139 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
ma jah, ti bi ljude nasilu vratio da ih provociraju oni koji su ih i protjerali...barabo jedna, prvo se obezbjedi sigurnost ljudima pa se onda vracaju a ne kao sto ste vi kvislinzi napravili, gurnuli narod krvnicima i normalno je da narod bjezi (kakav paklen plan za opisavanje teritorija, nemozes reci da nisi pokusao a onda skrivis na narod da je sam tako htjeo, a cinjenice su upravo suprotne, da velikonebulatori to nisu htjeli i zbog toga je ovaj scenario i osmisljen...)...i ti se sada pozivas na to kao da oni ne zele da se vrate na svoje...ne, oni samo ne zele da zive sa svojim krvnicima i to je jedini razlog sto nisu tamo, a i tebi vidim dobro dodje ta politika realiteta, smetljaru jedan...[/quote]

da se odmah nakon rata vratilo po 1000 domacinstava ... u svaki grad puno bi lakse bilo povratnicima
da su se ti povratnici zaposljavali i granicnoj policiji, policiji, vojsci, skolama polozaj bi danas bio mnogo bolji
medjutim vracalo se po par porodica ... i to je problem...

provociraju i nanu fatu pa je ona opet tamo, provociraju i hakiju mehooljica pa je tamo , fadila banjanovica su nekoliko pita gadjali kamenjem pa je opet u kozluku

vecina naroda nece da se vrati i naci ce milion razloga da se tamo ne vrati
hadzofield

#140 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:

prvo, bosna njie misija rupa, to je ono sto bi ti i takve barabe kao ti zeljeli da napravite od bosne...a niko normalan ne zeli da zivi u misijoj rupi, samo pacovi koji su navikli na smrad tudjih govana...
o povratku, otom potom...kada se to desi ti ces vec biti negdje u beogradu gdje ce ti naci slicnu misiju rupu i gdje ces nastaviti sa samozadovoljavanjem kroz udisanje tudjih fekalija...nije da ti volis bosnu, ti volis jer si kao mis mali izasao i dobio vlast i upravo to je ono sto ti stitis, a vlast jedino mozes sacuvati kroz projekat velikosrpstva. dakle, ne glumi patriotu kada si kvisling i to svi znaju i vide na ovom forumu, a ja licno mislim da si velikosrbin koji se predstavlja kao kvisling da bi prikazao te barabe kao borce za svoja prava, koja opet jedino odgovara bas tome veliksrpstvu...
bosna je misija rupa u nju dolazi predsjednik susjedne drzave mimo svih protokola i vrati se
drzavljani ove drzave se hapse gdje sitignu a drzava ne moze da ih zastiti

i jos nesto kakav god sam ja sam u BiH a ti nisi
i ja nikad necu otici odavde ni pod koju cijenu
hadzofield

#141 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

Lincoln-Burrows wrote:
hadzofield wrote: Ti si pobjego proje nego je dzelat dosao
zar ne?
Jesam ali nisu svi uspjeli, a i svo vrijeme kod Vareša jad i bijeda jer nemaš ničega,
pa opet preko Ilijaša grozota gdje su nam odjeću skidali, pa u Kiseljak bez svoga doma.
I opet bez obzira na sve proživljeno želio sam se vratiti jer je ovdje moj dom, odavde
su svi moji, samo ovdje se osjećam kao kod kuće jer sam tu rođen.
I sad zbog čega je moja pokradena kuća manje vrijedna od drugih stradanja,
i meni je u interesu da se gradi suživot i da mi se ne nameće ono što nisam.

Već sam rekao da mi ne treba teritorijalna jedinica već "kulturna" autonomija: jezik, obrazovanje i sl.
i da na pr. kraljica Katarina bude službeni dan naše općine i to je za mene entitet.
Ali za to se treba izboriti, a zašto ako je ovo moja država ili se ja ne uklapam u izgled ove države kakvu je neki zamišljaju.

Fazon je sto ste vi pobjegli prije dolaska vojska tj. dzelata nisi ni vidiio ...
nego kad se HVO povlacio vama rekli da ide 10 000 mudzahedina iz zenice i da ce vas sve poklati
sto nije tacno...
buraz .. tvoji su te izradili
essex

#142 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
kv99 wrote:[

Onog trenutka kad DOBROVOLJNO pristanes da ti granica Srbije bude nekoliko km od Vijecnice i granica Hrvatske u Gornjem Vakufu spakuj kofere i iseli se iz ostatka. Kakva god da je danas BiH ima vise nego sto to kvislinzi prizeljkuju i zagovaranje podjele BiH je pogubno za sve one koje vole i priznaju BiH a pogotovo za Bosnjake. Bas zbog toga sto smo vidjeli do cega bi dovela takva politika jer tamo gdje je podjela imamo oligarhiju i mafiju u sprezi sa klerom i politikom koji kroz korupsciju, zaglupljivanje i lazima unstavaju ne samo zamlju vec i narod. Sta bi bilo kad bi im se dopustilo da imaju neoranicenu vlast nije tesko zamisliti. U ovom trenutku je tesko svima onima koji ovu zemlju vole ali bi bilo nepodnosljivo ako bi se DOBROVOLJNO pristalo na podjelu. Zagovarao to Milan, Mate ili Mustafa nema veze, to je ista politika , politika kvisilinga , politika domacih izdajica i neprijatelja .

Nekoliko km od vijecnice he svakako granica srbije i to gore srbije od one prekodrinske ...
bosnjaci se dobrovoljno ne vracaju u podrinje posavinu i druge krajeve i to znaci da su odustali do tog teritorija
nasi predstavnici su potpisali dejton ...a dejtonu potvrdili RS....
danas sutra bez viza u u europskoj uniji RS ce vise biti srpska pokrajina nego bosanski entiete..

srbi i rhvati ne zele bih kao multietnicko drustvo nego iskljucivo dominaciju na jednom teritoriju BiH i to su i dobili
opet on ko pjan plota...nisu srbi, hrvati i bosnjaci ti koji ne zele multikulti, to su velikonebulozni programi koji podupiru jedan drugog i drze strahom monopol nad svojim narodima...tebi izgleda nikada nece iz guzice u glavu jer ti izgleda guzica razmislja a glava samo sere li sere...
Lincoln-Burrows

#143 Re: Carrington-Cutileiro plan

hadzofield wrote: Fazon je sto ste vi pobjegli prije dolaska vojska tj. dzelata nisi ni vidiio ...
nego kad se HVO povlacio vama rekli da ide 10 000 mudzahedina iz zenice i da ce vas sve poklati
sto nije tacno...
A tko mi je onda pokrao kuću, tko je pokrao sve u Bjelavićima i dr. mjestima?
Zbog čega je Vareš bio pod granatama, zašto je Borovica skroz porušena?
Ima puno takvih pitanja, ali ja sam se vratio jer vjerujem da to nije napravio
moj susjed, možda sam naivan, očito je meni samo jedno: Kakanj je danas pun nekih
izbjeglica od tko zna kuda koji ne žele da se vrate svojim kućama, ali to nikome ne daje pravo
da meni brani da živim onako kako hoću ili da me tjera zato što sam postao baš manjina doslovno.
essex

#144 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:

bosna je misija rupa u nju dolazi predsjednik susjedne drzave mimo svih protokola i vrati se
drzavljani ove drzave se hapse gdje sitignu a drzava ne moze da ih zastiti

i jos nesto kakav god sam ja sam u BiH a ti nisi
i ja nikad necu otici odavde ni pod koju cijenu
za to da neces otici to ces da vidis...pa zar ti mislis da ces sa ovom pricom moci opstati kada se bosna vrati na normalu?
za ono boldano, za sada je tako jer su upravo misevi kao ti oni koji se pitaju i nadam se da vidis dokle ste doveli ovu zemlju, u jedini ambijent u kojem se vi mozete osjecati, mislim sve smrdi po fekalijama, vasem prirodnom ambijentu...
hadzofield

#145 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

Lincoln-Burrows wrote:
hadzofield wrote: Fazon je sto ste vi pobjegli prije dolaska vojska tj. dzelata nisi ni vidiio ...
sto nije tacno...
A tko mi je onda pokrao kuću, tko je pokrao sve u Bjelavićima i dr. mjestima?
Zbog čega je Vareš bio pod granatama, zašto je Borovica skroz porušena?
Ima puno takvih pitanja, ali ja sam se vratio jer vjerujem da to nije napravio
moj susjed, možda sam naivan, očito je meni samo jedno: Kakanj je danas pun nekih
izbjeglica od tko zna kuda koji ne žele da se vrate svojim kućama, ali to nikome ne daje pravo
da meni brani da živim onako kako hoću ili da me tjera zato što sam postao baš manjina doslovno.
Borovicu,Bjelavice i druga sela smo pokrali mi gradjani kaknja bosnjaci ...
i zato je jedan bosnjak kakanjac odgovarao i osudjen je u hagu ...

Ali je cinjenica da ste vi pobjegli prije dolaska vojske tj. nije vas vojska tj. armija BiH vas nije istjerala iz kuca
nego kad se HVO povukao i vi ste bjezali gdje je ko stigao ...
hadzofield

#146 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
hadzofield wrote:
kv99 wrote:[

Onog trenutka kad DOBROVOLJNO pristanes da ti granica Srbije bude nekoliko km od Vijecnice i granica Hrvatske u Gornjem Vakufu spakuj kofere i iseli se iz ostatka. Kakva god da je danas BiH ima vise nego sto to kvislinzi prizeljkuju i zagovaranje podjele BiH je pogubno za sve one koje vole i priznaju BiH a pogotovo za Bosnjake. Bas zbog toga sto smo vidjeli do cega bi dovela takva politika jer tamo gdje je podjela imamo oligarhiju i mafiju u sprezi sa klerom i politikom koji kroz korupsciju, zaglupljivanje i lazima unstavaju ne samo zamlju vec i narod. Sta bi bilo kad bi im se dopustilo da imaju neoranicenu vlast nije tesko zamisliti. U ovom trenutku je tesko svima onima koji ovu zemlju vole ali bi bilo nepodnosljivo ako bi se DOBROVOLJNO pristalo na podjelu. Zagovarao to Milan, Mate ili Mustafa nema veze, to je ista politika , politika kvisilinga , politika domacih izdajica i neprijatelja .

Nekoliko km od vijecnice he svakako granica srbije i to gore srbije od one prekodrinske ...
bosnjaci se dobrovoljno ne vracaju u podrinje posavinu i druge krajeve i to znaci da su odustali do tog teritorija
nasi predstavnici su potpisali dejton ...a dejtonu potvrdili RS....
danas sutra bez viza u u europskoj uniji RS ce vise biti srpska pokrajina nego bosanski entiete..

srbi i rhvati ne zele bih kao multietnicko drustvo nego iskljucivo dominaciju na jednom teritoriju BiH i to su i dobili
opet on ko pjan plota...nisu srbi, hrvati i bosnjaci ti koji ne zele multikulti, to su velikonebulozni programi koji podupiru jedan drugog i drze strahom monopol nad svojim narodima...tebi izgleda nikada nece iz guzice u glavu jer ti izgleda guzica razmislja a glava samo sere li sere...

Nisu ...
kako to da kod srba i hrvata uvijek na izborima pobjedjuju oni koji pricaju o podjeli, samosztalnoj rs itd????
essex

#147 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
ma jah, ti bi ljude nasilu vratio da ih provociraju oni koji su ih i protjerali...barabo jedna, prvo se obezbjedi sigurnost ljudima pa se onda vracaju a ne kao sto ste vi kvislinzi napravili, gurnuli narod krvnicima i normalno je da narod bjezi (kakav paklen plan za opisavanje teritorija, nemozes reci da nisi pokusao a onda skrivis na narod da je sam tako htjeo, a cinjenice su upravo suprotne, da velikonebulatori to nisu htjeli i zbog toga je ovaj scenario i osmisljen...)...i ti se sada pozivas na to kao da oni ne zele da se vrate na svoje...ne, oni samo ne zele da zive sa svojim krvnicima i to je jedini razlog sto nisu tamo, a i tebi vidim dobro dodje ta politika realiteta, smetljaru jedan...

da se odmah nakon rata vratilo po 1000 domacinstava ... u svaki grad puno bi lakse bilo povratnicima
da su se ti povratnici zaposljavali i granicnoj policiji, policiji, vojsci, skolama polozaj bi danas bio mnogo bolji
medjutim vracalo se po par porodica ... i to je problem...

provociraju i nanu fatu pa je ona opet tamo, provociraju i hakiju mehooljica pa je tamo , fadila banjanovica su nekoliko pita gadjali kamenjem pa je opet u kozluku

vecina naroda nece da se vrati i naci ce milion razloga da se tamo ne vrati
prvo, provociranje nije normalan nacin zivota i nigdje u dms-u ne stoji da ce se povratnici zadovoljiti i pristati na provociranje...drugo, nemozes ti sve svrstavati u isti kos, mali broj ljudi je spraman i na provokacije i na mentalne torture samo da pokaze drugoj strani da nece proci...to nije standard, to je izuzetak...i ti bi sada da svi oni koji se vracaju budu izuzetni i pristanu na sve sto im druga strana servira i tako dokazu da vole ovu zemlju? pa ti si tezi slucaj nego sto sam mislio...ljudma se prvo trebala obezbjediti sigurnost, zastupljenost u politici i zakonodavstvu po popisu iz 1991 (nebitno koliko, sve dotle dok se ne anulira genocidom stecena prednost) i na taj nacin osigurati da ljudi nece biti sikanirani...ne budali i ne heftaj...
Last edited by essex on 13/09/2009 14:58, edited 2 times in total.
dugacki

#148 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by dugacki »

De bolan vas dvojica...Nego hadzofield, de nam objasni kako bi prezivjela ta tvoja Bosanska drzava na potezu Sarajevo-Tuzla-Bihac. U cemu joj je buducnost i sansa, ekonomski gledano?Sta bi se desilo sa 2.5 miliona isfrustriranih ljudi stjeranih na par desetina kvadratnih kilometara?Kad vec propagiras podjelu Bosne , de malo obrazlozi svoj stav.
essex

#149 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
hadzofield wrote: srbi i rhvati ne zele bih kao multietnicko drustvo nego iskljucivo dominaciju na jednom teritoriju BiH i to su i dobili

Nisu ...
kako to da kod srba i hrvata uvijek na izborima pobjedjuju oni koji pricaju o podjeli, samosztalnoj rs itd????
hej, citas li ti postove? STRAH, isto tako i u blentaraciji...jedni druge podupirete i na tome donosite strah koji rezultira u ovim izborima...a pored toga koju drugu opciju osim toraske ljudi danas imaju?
essex

#150 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

palermo wrote:
kv99 wrote: Bice unistena i podjeljenja kad takvi kao ti pristanu na to .
I ti bogami mahnit, ta vidiš da je neki provokator.....može biti da i koju pinku uzme za ovo škrabanje,
da palermo, ali zasto mu popustiti, neka se barem dobro oznoji za tu pinu koju dobiva, tako iz dana u dan pa mu ni ta pinka vise nece biti tako slatka... :D
Locked