Škola simboličnog imena!

Post Reply
mi_nismo_sami

#126 Re: Škola simboličnog imena!

Post by mi_nismo_sami »

exliberal wrote:Sve da se Tadic najavio preko zvanicnog MIP-a i da je skola nazvana Zelena Suma opet bi se nasli forumasi koji bi popljuvali samo zato je Tadic i sto nije iz Bosne.
Kad vec pricamo o skolama ...prije par dana se cujem sa prijateljem koji je ostao poslije rata u sarajevu , bio u armiji ko i ja...kad sam odlazio bilo je gdje ces ba levatu prozivili smo rat gdje sad ides...i ide prica ono standardna kako si, kao zena djeca itd...pitam kako su prvacici ( ima blizance) , kako je bio prvi dan u skoli...kaze on dobro sam omu je bila guzva dok je vozio djecu..kontam gdje si ba vozio kad ti je do skole da prepisas...eh jarana nije to kao sto je bilo...ja sam djecu upisao da idu u skolu u Lukavicu :? :?
sta ba lukavicu jel ti mene jebes...nazalost nije...nemoze se vise i ja sam poceo da ganjam da idem.
ostao sam sokiran pogotovo sto mi je jaran bas gradsko djete..."raja" ne papak...znam da ce sad da bude sta ti levat pricas, to nije istina, i taj tvoj jaran je salonski cetnik ko i ti...kako god da vam volja...covjek mi je tako rekao a do vas je dali to prihvatate ili ne
Kratko :
Ne prihvatamo, previshe je je "shminke" u toj prici (tvojoj ili njegovoj sasvim je svejedno) .
dallton

#127 Re: Škola simboličnog imena!

Post by dallton »

behavac wrote:
Maraschino wrote: a kakve su kod vas livade i sume...da nisu crvene... :-) :D :run:
Nisu al nisu ni trotoari... :D :run:
jah...al ispod trotoara u sarajevu nisu masovne grobnice na svakom kilometru
exliberal

#128 Re: Škola simboličnog imena!

Post by exliberal »

mi_nismo_sami wrote:
exliberal wrote:Sve da se Tadic najavio preko zvanicnog MIP-a i da je skola nazvana Zelena Suma opet bi se nasli forumasi koji bi popljuvali samo zato je Tadic i sto nije iz Bosne.
Kad vec pricamo o skolama ...prije par dana se cujem sa prijateljem koji je ostao poslije rata u sarajevu , bio u armiji ko i ja...kad sam odlazio bilo je gdje ces ba levatu prozivili smo rat gdje sad ides...i ide prica ono standardna kako si, kao zena djeca itd...pitam kako su prvacici ( ima blizance) , kako je bio prvi dan u skoli...kaze on dobro sam omu je bila guzva dok je vozio djecu..kontam gdje si ba vozio kad ti je do skole da prepisas...eh jarana nije to kao sto je bilo...ja sam djecu upisao da idu u skolu u Lukavicu :? :?
sta ba lukavicu jel ti mene jebes...nazalost nije...nemoze se vise i ja sam poceo da ganjam da idem.
ostao sam sokiran pogotovo sto mi je jaran bas gradsko djete..."raja" ne papak...znam da ce sad da bude sta ti levat pricas, to nije istina, i taj tvoj jaran je salonski cetnik ko i ti...kako god da vam volja...covjek mi je tako rekao a do vas je dali to prihvatate ili ne
Kratko :
Ne prihvatamo, previshe je je "shminke" u toj prici (tvojoj ili njegovoj sasvim je svejedno) .
do tebe je kao sto rekoh
nego mi sad pade napamet...ima tema o neposmenosti na raznim diskusijama....jedva navuce dvije stranice komentara od kojih je skoro pola bilo podjebavanje....dok ovdje evo masala vise od 6 stranica....ma netrebaju vama skole..... :(
donBeton

#129 Re: Škola simboličnog imena!

Post by donBeton »

Ako može Turski koledž, ako može Američki univerzitet što ne može i osnovna škola sa ovim nazivom?
Samo mi nemojte reći jer nije "Srpska osnovna škola", već O.Š."Srbija". Ko da gledam, da se naziva "srpska osnovna škola" još bi više zagraktali: "Jel to znači samo da srpska djeca mogu ići u ovu školu kad je srpska škola!?" ...
Last edited by donBeton on 09/09/2009 23:52, edited 1 time in total.
pustopoljina

#130 Re: Škola simboličnog imena!

Post by pustopoljina »

Neleboy wrote:tursko bosanski koledz, prva bosnjacka, americki unirveziteti, katolicko skolski centri, masovna pojava dviju skola pod istim krovom... to je slika federacije... i ko je kriv za to??? da nisu Srbi???

i pored svega toga njihov najveci problem od vitalnog nacionalnog interesa samo jedna srpska skola u srpskom dijelu bh? Zalosto

sorry,ne znam sta je za tebe idilicna slika ( a ko tek poteze vitalni nacionalni?)...ali ova je sarenija nego kod tebe.
sve to gore pobrojano je u federaciji.
u rs toga nema.
u rs ima samo srbija,srpsko,srbi i nista drugo. vakuum.

don Bentone-u dijelu zemlje gdje naziv "bosanski" vrijedja,pa ga treba smaknuti-a stavlja se naziv "srbija" i na njemu trebamo trenirati dobrodusnost- moze biti rijec samo o jednom: über alles.
upravo pogledah inglorious bastards...sta da kazem...odlicno.
dallton

#131 Re: Škola simboličnog imena!

Post by dallton »

pustopoljina wrote:
Neleboy wrote:tursko bosanski koledz, prva bosnjacka, americki unirveziteti, katolicko skolski centri, masovna pojava dviju skola pod istim krovom... to je slika federacije... i ko je kriv za to??? da nisu Srbi???

i pored svega toga njihov najveci problem od vitalnog nacionalnog interesa samo jedna srpska skola u srpskom dijelu bh? Zalosto

sorry,ne znam sta je za tebe idilicna slika ( a ko tek poteze vitalni nacionalni?)...ali ova je sarenija nego kod tebe.
sve to gore pobrojano je u federaciji.
u rs toga nema.
u rs ima samo rs über alles.
i de bogati podsjeti ga kad kaze u srpskom dijelu bih, da je pravilno reci dijelu bih u kojem su nesrbi pobijeni voljom srpskog naroda da ne bi bilo zabuna ...i jos da ne bi sta pogresno pomislio, podrzava se otvaranje skole kao priprema djece srpske dijaspore za zivot u maticnoj im domovini srbiji
mi_nismo_sami

#132 Re: Škola simboličnog imena!

Post by mi_nismo_sami »

exliberal wrote:
mi_nismo_sami wrote:
Kratko :
do tebe je kao sto rekoh
nego mi sad pade napamet...ima tema o neposmenosti na raznim diskusijama....jedva navuce dvije stranice komentara od kojih je skoro pola bilo podjebavanje....dok ovdje evo masala vise od 6 stranica....ma netrebaju vama skole..... :(
Zalosno je shto moramo prioritetno rjeshavati stvari, cak i na forumu.
Prosvjeta i shkolstvo uvijek na marginama zbivanja.
Ali eto, nek' su djeca u Lukavici sretnija ...
pustopoljina

#133 Re: Škola simboličnog imena!

Post by pustopoljina »

@dallton:jesi brz.
ma ima i ona: pametnom je i jedna dosta.
MuaDib

#134 Re: Škola simboličnog imena!

Post by MuaDib »

oktobar07 wrote:bilo bi to sve normalno i fino u zdravim okolnostima, npr. bosna i hercegovina je jedinstvena drzava svih naroda koju svi vole i postuju, srbija nam je susjedna zemlja sa kojom smo u dobrim ekonomsko/politickim odnosima, i otvorena je skola u znak neke zahvalnosti, ili necega i super. nikom nista.
u nasem slucaju, sve je ovo jako zalosno i jadno.
danas u bih sve sto se radi, radi se iz inata.
ovi brisu "bosanski" iz imena gradova, otvaraju skole "srbija", prave medjunarodne ugovore mimo drzave, a ovi drugi stancaju dzamiju do dzamije i dozvoljavaju kojekakvim malezijama da rove po gradu i dizu zgrade prema njima specificnim pravilima. ovi treci opet se popeli na nako brdo digli kriz u nebesa, a kroz hercegovinu se viore neke cudne kockacste zastave.
i sve to iz inata. ne iz ljubavi, ne iz postovanja, nego iz inata.
sve ostalo je suplja.
jadno, zalosno, depresivno, smijesno, i nenormalno.
U potpunosti se slažem! :thumbup:

U ovoj zemlji svi se prave nevinašcad, a svojim djelima ruše sve bosanskohercegovačko u ime bošnjačkog, srpskog i hrvatskog!
Fuj :x
piupiu

#135 Re: Škola simboličnog imena!

Post by piupiu »

Toto wrote:
Kakva tolerancija. 20 osnovnih skola (10%) u RS nosi naziv "Sveti Sava". U kancelariji direktora OS u RS obavezno se mora nalaziti krst i ikona Svetog Save. Od 27 banjaluckih skola samo u OS Branko Copic u Banja Luci u kancelariji direktora nema krsta i ikone Svetog Save (podatak koji je registrovan prije 6 g.).
O toleranciji mogu govoriti i nazivi skola.

Banja Luka

Музичка школа „Владо Милошевић“ BanjaLuka
ОШ „Алекса Шантић“ BanjaLuka
ОШ „Борисав Станковић“ BanjaLuka
ОШ „Бранислав Нушић“ BanjaLuka
ОШ „Бранко Радичевић“ BanjaLuka
ОШ „Бранко Ћопић“ BanjaLuka
ОШ „Војислав Илић“ BanjaLuka
ОШ „Вук Стефановић Караџић“ BanjaLuka
ОШ „Георги Стојков Раковски“ BanjaLuka
ОШ „Десанка Максимовић“ BanjaLuka
ОШ „Доситеј Обрадовић“ BanjaLuka
ОШ „Ђура Јакшић“ BanjaLuka
ОШ „Змај Јова Јовановић“ BanjaLuka
ОШ „Иван Горан Ковачић“ BanjaLuka
ОШ „Иво Андрић“ BanjaLuka
ОШ „Јанко Веселиновић“ BanjaLuka
ОШ „Јован Дучић“ BanjaLuka
ОШ „Јован Цвијић“ BanjaLuka
ОШ „Милан Ракић“ BanjaLuka
ОШ „Милош Црњански“ BanjaLuka
ОШ „Милутин Бојић“ BanjaLuka
ОШ „Мирослав Антић“ BanjaLuka
ОШ „Младен Стојановић“ BanjaLuka
ОШ „Петар Кочић“ BanjaLuka
ОШ „Петар Петровић Његош“ BanjaLuka
ОШ „Свети Сава“ BanjaLuka
ОШ „Станко Ракита“ BanjaLuka
ОШ „Ћирило и Методије“ BanjaLuka
.....................................................
Centar za obraz.i vas.i reh.sluš.igovora Tuzla
KŠC Sv. Franjo Tuzla
MEĐUNARODNA OŠ Tuzla
OŠ "B.MALTA" Tuzla
OŠ "BREŠKE" Tuzla
OŠ "BUKINJE" Tuzla
OŠ "CENTAR" Tuzla
OŠ "G. TUZLA" Tuzla
OŠ "HUSINO" Tuzla
OŠ "JALA" Tuzla
OŠ "KISELJAK" Tuzla
OŠ "KREKA" Tuzla
OŠ "LIPNICA" Tuzla
OŠ "MEJDAN" Tuzla
OŠ "MILADIJE" Tuzla
OŠ "MRAMOR" Tuzla
OŠ "NOVI GRAD" Tuzla
OŠ "PASCI" Tuzla
OŠ "PAZAR" Tuzla
OŠ "PODRINJE" Tuzla
OŠ "SIMIN HAN" Tuzla
OŠ "SLAVINOVIĆI" Tuzla
OŠ "SOLINA" Tuzla
OŠ "TUŠANJ" Tuzla
OŠ ''SJENJAK'' Tuzla
Osnovna muzička škola Tuzla
Zav.za odg.i obraz.osoba sa smet.upsih. Tuzla
---------------------------------------------------------
Pravo da ti kazem, Toto, ja bih voljela da i u Sarajevu koja skola nosi ime Branka Copica, Petra Kocica, Ivana Gorana Kovacica ... A to da se skola zove "Srbija" je tipicno paljanski turbo-folk. Nacionalisticki kic, prije svega. Ali je i ovo naduravanje oko imena isto tako nacionalisticki kic. Srbija, pa sta? Zapravo zvuci smijesno u nasem kulturoloskom kontekstu, jer je toliko ocigledno da se radi o drcenju i inacenju, a ne o dicenju. Svidja mi se tuzlanski koncept. Kako rece onaj srpski poslanik svom bosnjackom kolegi nedavno (parafraziram): "Da sam znao da ce ove nase plate biti takav problem, pustio bi bubu da gradimo 3 krsta iznad Sarajeva, narod bi se klao, a mi bi na miru sebi povecali plate."
Grover

#136 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Grover »

Dodik i Tadić su, predajući školu mladim naraštajima, poželjeli da iz nje izađu veliki mislioci, naučnici, ljudi koji će doprinositi jedinstvu i slavi srpskog naroda.
Incko: Tadić dao korektne izjave
Autor: Tanjug, Beta | 09.09.2009. - 20:31

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocenio je danas u Sarajevu korektnim izjave predsednika Srbije Borisa Tadića na Palama, gde je juče boravio povodom otvaranja osnovne škole "Srbija".

"Predsednik Tadić je rekao da podržava integritet i suverenitet BiH i da BiH samo kao integralna i celovita zemlja može ući u EU i NATO savez", rekao je Incko novinarima u Sarajevu.
"Izjava predsednika Tadića je korektna i u njoj nema ništa antidejtonsko", kazao je Incko.
link

Ovaj Incko je bagra.
FloridaBoy

#137 Re: Škola simboličnog imena!

Post by FloridaBoy »

Grover wrote:
Dodik i Tadić su, predajući školu mladim naraštajima, poželjeli da iz nje izađu veliki mislioci, naučnici, ljudi koji će doprinositi jedinstvu i slavi srpskog naroda.
Incko: Tadić dao korektne izjave
Autor: Tanjug, Beta | 09.09.2009. - 20:31

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocenio je danas u Sarajevu korektnim izjave predsednika Srbije Borisa Tadića na Palama, gde je juče boravio povodom otvaranja osnovne škole "Srbija".

"Predsednik Tadić je rekao da podržava integritet i suverenitet BiH i da BiH samo kao integralna i celovita zemlja može ući u EU i NATO savez", rekao je Incko novinarima u Sarajevu.
"Izjava predsednika Tadića je korektna i u njoj nema ništa antidejtonsko", kazao je Incko.
link

Ovaj Incko je bagra.
A Silajdzic korektan.Ha ja
Agic Nurija

#138 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Agic Nurija »

ins wrote:Da jedna zemlja pokloni skolu nekoj drugoj zemlji i da se ta skola zove po imenu zemlje donatora je jedna od najnormalnijih stvari na kugli zemaljskoj! Tako i postoje bosanske skole u Iranu i Pakistanu, npr. Zar sapunica oko izgradnje kineske gimnazije na Dobrinji ne traje vec godinama?

To sto je skola u RS ne pravi bilo kakvu razliku, i ovakve stvari ne treba posebno komentarisati... :bih:
Bože mili i dragi, spasi nas Bosance ovih i ovakvih komentatora i izdajničke vlade u Sarajevu!
"Jedna država drugoj državi pokloni...." Koja normalna država, kojoj normalnoj državi i među kojim normalnim ljudima u tim i takvim državama, koja demagogija!
A šta je to kroz historiju od DOBRA Srbija (ili Hrvatska, svejedno) poklonila, učinila, izgradila, usavršila po Bosni!?
Samo od odlaska Osmanlija sa Balkana do danas pamtimo ratove, pokolje, progone bosanskog naroda sa otete i oskrnavljene bosanske zemlje, zabranu bosanskog govora, rušenje ili krađu svih mogućih bosanskih kulturnih spomenika, pokretnih i nepokretnih, preimenovanja gradova, sela, čitavih oblasti u "srpska" ili "hrvatska"... i na kraju kulturocid i genocid u Bosni i nad bosanskim narodom 1992-95!
Nađite mi ijednu ustanovu bilo kojeg i kakvog ranga sa prefiksom "Bosanski-ska-sko", a da je ustanovljena i da funkcioniše na državnom prostoru Srbije ili Hrvatske, na primjer "Bosanska osnovna škola" u Zagrebu ili "Bosanski fakultet" u Novom Pazaru!?
Mačak_

#139 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Mačak_ »

uh, naježio sam se čitajući ovo. jer ako Srbi koji stanuju u Sarajevu (tj. nekom gradskom naselju, podaleko od Lukavice) upisuju svoju djecu u školu u Lukavici onda to nikako nije dobro. nadam se ipak da to nije masovna pojava. da ne objašnjavam detalje, valjda je to svima jasno.
ono, to je "druga strana medalje" koju je ponekad fakat teško uočiti....
i dalje ostajem pri mom čvrstom ubjeđenju: na sceni je u BiH fašizam. istina, na našu sreću, za sada je još uvijek u blažoj formi ali mene fakat uhvati ponekad zebnja: a šta ako ta blaža forma, ne daj Bože, eskalira?!
nineinchnails

#140 Re: Škola simboličnog imena!

Post by nineinchnails »

GREENY wrote:Ej samo opušteno. Evo vam nekilo informacija iz prve ruke. Malo me začudilo toliko nerviranje i sikiracija, šteti zdravlju. Znate mi koji živimo na Palama ne mrzimo BiH, bože sačuvaj. Baš je lijepa ova naša BiH. Ne mislimo se seliti u Srbiju. Takođe, ne mislimo se pripajati Srbiji. Imamo srpske pasoše (znate u pasošu ne piše: državljanstvo Republike Srbije, već: državljanstvo - srpsko. Znači ne morate da imate prebivalište u Srbiji, niste prijavljeni tamo, dovoljno je da ste vi ili vaši roditelji rođeni na prostoru bivše Jugoslavije i da ste Srbi (isti je slučaj sa hrvatski državljanstvom). Sa takvim pasošima mi Srbi iz Bosne od sljedeće godine idemo bez viza u više država. To je naravno prednost jer će naša BiH nažalost još dugo biti pod lupom svjetske javnosti zbog raznorasnih stranaca i terorista koji su dobili naše državljanstvo.
Znači, ne mislimo ići nigdje, volimo BiH, a Srbi smo. Tako, nema potrebe da se više raspravljate, nagađate i nervirate se. Mi smo vrlo opušteni. Na Palama vjerovali ili ne, na svakoj trafici možete kupiti sve dnevne novine koje izlaze u našoj nam lijepoj BiH, u svakoj kafani možete pročitati Dnevni avaz, Slobodnu Bosnu i sl, kupiti svu hranu, alkohol sl., a ja nekidan igrom slučaja u Sarajevu, na trafiku, kad ono nema ni Večernjih, ni Blica, ni Presa, Politike i sl. Baš mi bi smiješno.

Tako, ne nervirajte se zbog imena škole. Vjerujte da sam se slatko nasmijala kad ste raspravljali o nastavnom planu koji će se izučavati u toj školi. Niste normalni - kakve vi gluposti valjate. Djeca ko djeca - škola ko škola, niđe veze. I vjerujte da bi u Srbiji neka škola mogla da se zove BiH (kako su neki ovdje predlagali), samo fali jedna sitnica - Vlada BiH mora finansirati izgradnju škole :-D
Vidim.Djeca masu srpskim zastavama i tri prsta, i ja treba da se osjecam opusteno? I da eventualno svoje dijete upisem u tu skolu? Kako da ne....nema tu Bosni ni traga...unistili ste sve sto ste mogli unistiti........i skolski plan i program je na "srpski" nacin.
nineinchnails

#141 Re: Škola simboličnog imena!

Post by nineinchnails »

behavac wrote: ...
Isto tako mislim da sa Dodikovim ponasanjem se ne slaze vecina Srba ali je spremna to tolerisati dok god iz Sarajeva postoje teznje protiv RSa.U sustini to ti ono politicari zakuvaju, narod se primi pa onda neke stvari se zanamaruju i tolerisu...
Kad bi recimo politicari prestali pricati o ukidanju RSa sa jedne strane i BIHa sa druge strane i okrenuli se vise ekonomiji za dobro svih narod bi to rado podrzao...ali tad bi morali nesto i raditi a lakse im pricati suplju i ne raditi nista...
Ipak i ovo ce morati doci na svoje....
...
I taj "sarajevski" problem je kreacija Dodika i njegove antibosanske politike. Uci Srbe da trebaju da mrze Sarajevo, isto onako kako ga mrzi Karadzic.
Daj molim te........
nineinchnails

#142 Re: Škola simboličnog imena!

Post by nineinchnails »

Mačak_ wrote:
uh, naježio sam se čitajući ovo. jer ako Srbi koji stanuju u Sarajevu (tj. nekom gradskom naselju, podaleko od Lukavice) upisuju svoju djecu u školu u Lukavici onda to nikako nije dobro. nadam se ipak da to nije masovna pojava. da ne objašnjavam detalje, valjda je to svima jasno.
ono, to je "druga strana medalje" koju je ponekad fakat teško uočiti....
i dalje ostajem pri mom čvrstom ubjeđenju: na sceni je u BiH fašizam. istina, na našu sreću, za sada je još uvijek u blažoj formi ali mene fakat uhvati ponekad zebnja: a šta ako ta blaža forma, ne daj Bože, eskalira?!
Jesil' ti cuo za program "pomoci Srbima koji ce se iseliti iz Sarajeva"? Vidim da nisi.
Tu stoji da se planski, medijski privuku Srbi iz Sarajeva da predju u Istocno Sarajevo uz raznorazne povlastice kao sto je : niske kamatne stope na kredite za stan, i do 20% nize cijene stana, besplatan skolski pribor djeci itd itd.
Bosnocid je nastavljen Karadziceviom stopama i u ovo "mirno" vrijeme, samo drugim metodama.
1992 je bilo "kako muslimani pripremaju da ih pobiju" pa su skoro svi otisli bez rijeci, a sada "evo dzaba ovo, evo ono" samo dodjite ovamo. I dosta ih je otislo upravo zbog "veresije".
Pa su tako napravili od Sarajeva 80% muslimanski grad, pa sad kazu "Nismo ga dzaba granatirali, vidite da je leglo mudzahedina" (Dodik ovo stalno potencira). Ma krasno.......
"Iz straha da ne postanu zrtve, Srbi su postali zlocinci" - Biljana Plavsic
Dodik se trudi da "opravda" zlocinacke poduhvate tako sto pljuje po Sarajevu.
Last edited by nineinchnails on 10/09/2009 10:29, edited 1 time in total.
trofej

#143 Re: Škola simboličnog imena!

Post by trofej »

(1) Nekorektno je cjelokupan antidaytonski scenarij svesti samo na neantidaytonsku izjavu Tadića;
(2)Tadićeva izjava možda i nije antidaytonska, ali je antibosanska i antievropska baram po njenoj upriličenosti-

Očito, Dodik i Tadić još strahuju od nove paljanske skupštine, koje su se "oslobodili" zahvaljujući đeneralovom "poklonu Srebrenice srpskom narodu", odnosno Slobodanu Miloševiću i njegovim sbonacistima - kao izraz svesrpskog pomirenja, u koje je ugrađena žrtva neposlušnog paljanskog (Karadžićevog) srbonacističkog legla. "Srbijom" Dodik i Tadić samo zalizuju paljanske "rane". Istovremenu, njihova fantomska ruka na nesrpskom dijelu škole u Srebrenici ispisuje: "Nož, žica, Srebrenica!"
Eto povoda da cjelokupna kvislinška skalamerija u BiH, dodatno ohrabrena saučesništvom Valentina Inzka, nastavi uživati na lovorikama bosnocida.
veljaca

#144 Re: Škola simboličnog imena!

Post by veljaca »

GREENY wrote:
dallton wrote: ma nemoj mi kazati...po kojoj logici onaj koji nesto rusi treba odjednom da ima prava (kad to neko drugi napravi) da kaze "e ovo je u redu e ovo nije u redu?" ....upravo tako kako sam ti rekao - nema pravo zalbe prosao rok, odnosno moze pricati sta hoce al ne racuna se
Evo Dalltone rećiću ti ja ko mi je dao pravo. Onaj moj čukundjed što je rođen dole, i onaj tvoj sugrađanin koji mi je minirao kuću tri dana nakon početka rata, i na kraju krajeva, daje mi pravo ona moja zemlja u Sarajevu koju još nisam, niti ću je ikada prodati! A ti je probaj kupiti ili oduzeti, molim te!

Ajd sad zdravo.
Isto tako moj đedo, i njegov đedo a sada i ja imamo zemlju u Istocnoj Bosni - gdje su četnici pobili jako puno nevinog stanovnitva - i to jako dosta zemlje - NIKADA je necu prodati a ti je probaj kupiti ili oduzeti - MOLIM TE !
Ajd sad i ti zdravo !!!!!

:bih:
Bathinus

#145 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Bathinus »

Sa zadovoljstvom će prisustvovati otvaranju: Tadić predlaže školu "Bosna" u Sandžaku'

*** SPAM *** - Predsjednik Srbije Boris Tadić negirao je da je njegova posjeta Palama miješanje u unutrašnje stvari BiH. "Volio bih da se do kraja godine realizuje moja posjeta Sarajevu. Neka me pozovu, odmah ću doći.

Poziv do sada nije stigao. Možda je razlog što Ratko Mladić nije u Hagu ili neko unutrašnje pitanje BiH. Ponavljam, neka me pozovu, odmah ću doći. A moj poziv predstavnicima Bošnjaka uvijek je otvoren. Dobrodošli su da razgovaramo", rekao je Tadić za "Politiku".

On je naglasio da ne treba tražiti problem tamo gdje ga nema. "Kao potpisnica Dejtonskog sporazuma Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i nijednim potezom to neće ugroziti. Nema govora da je jučerašnja posjeta miješanje u unutrašnje stvari BiH i Srbija će uvek poštovati suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i sve što se tri konstitutivna naroda, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, dogovore", istakao je Tadić.

Predsjednik Srbije je naveo da što se tiče izgradnje škole na Palama, to je nešto što je davno dogovoreno u okviru specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske.

"Ponovo upućujem otvoren poziv institucijama federacije da uspostavimo specijalne i paralelne veze kako bismo radili na dobrobit Srba i Bošnjaka, ulagali u obrazovanje i poštovali našu tradiciju i kulturu. Predložio sam da izgradimo školu, evo naprimjer, u Raškoj oblasti ili Sandžaku, koja će se zvati "Bosna". Sa zadovoljstvom ću prisustvovati njenom otvaranju”, rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je razgovarao sa Ivom Komšićem (ratni član predsjedništva BiH) u Libiji na marginama proslave 40. godina libijske revolucije, a sa članom predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem u Kini na Olimpijadi.
nineinchnails

#146 Re: Škola simboličnog imena!

Post by nineinchnails »

*Konjugacija glagola " šutjeti"*

JA šutim
TI šutiš
ON, ONA, ONO šuti
MI šutimo
VI šutite
ONI...... nas jebu!
veljaca

#147 Re: Škola simboličnog imena!

Post by veljaca »

Evo sada prilike Ljajicu i Ugljaninu - potpomognuti Tadicem i nasim troclanim Predsjednistvom da naprave i otvore skolu "Bosna" u sred Sandzaka ....
Dobra prilika - SVI SU ZA !!!!
Mislim da se lako moze naci donator/i ....
trofej

#148 Re: Škola simboličnog imena!

Post by trofej »

"Ponovo upućujem otvoren poziv institucijama federacije da uspostavimo specijalne i paralelne veze kako bismo radili na dobrobit Srba i Bošnjaka, ulagali u obrazovanje i poštovali našu tradiciju i kulturu. Predložio sam da izgradimo školu, evo naprimjer, u Raškoj oblasti ili Sandžaku, koja će se zvati "Bosna". Sa zadovoljstvom ću prisustvovati njenom otvaranju”, rekao je Tadić.
veljaca,
pročitaj ponovo. Ortodoksan bosnocidni poziv!
nineinchnails

#149 Re: Škola simboličnog imena!

Post by nineinchnails »

veljaca wrote:Evo sada prilike Ljajicu i Ugljaninu - potpomognuti Tadicem i nasim troclanim Predsjednistvom da naprave i otvore skolu "Bosna" u sred Sandzaka ....
I "kao" to treba rijesiti problem i smiriti tenzije? Tadic pruzi prst, a mi "hop", pa uhvati dok se nije predomislio?
Tenzije ce biti dotle sve dok se sirom GTRS-a skole nazivaju srpskim "velikanima", dok se ulice zovu Draza Mihajlovic ili Ravnogorska ili Kralja Petra, sve dotle dok se spomenici dizu i hvalospjevi pjevaju Ratku, Radovanu i Drazi, sve dotle dok se termin" bosansko" brise sa svega odakle se moze izbrisati.

Dokle ce nas ponizavati?
oridjidji

#150 Re: Škola simboličnog imena!

Post by oridjidji »

veljaca wrote:Evo sada prilike Ljajicu i Ugljaninu - potpomognuti Tadicem i nasim troclanim Predsjednistvom da naprave i otvore skolu "Bosna" u sred Sandzaka ....
Ima da Sandzak poducimo cijeli kad donatori kes dadnu :D
Post Reply