US Open (31.08.-13.09.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cevapcinica

#126 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by cevapcinica »

Better Man wrote:Del Potro sigurno u tri seta. Sva tri dobio istim rezultatom 6:3. Marin Čilić poderao Andy Murraya u tri seta, 7:5, 6:2, 6:2. Zaista nisam očekivao da će ovako lako Čilić poderati Murraya. Svaka čast Čiliću i s ovakvom igrom može pobjediti bilo koga.
Ovaj mec je pokazao zasto dosta ljubitelja tenisa ne podnosi tenis kakav igra Murray. Imao je winner:a u tri seta isto koliko drugi vrhunki igraci "skupe" u jednom setu.
Ste je on ocekivao, da ce Cilic predati mec?
hidrant

#127 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

Svakako je ovo nevazno takmicenje.

Treba tempirati formu za Svjetsko prvenstvo!

Andy, iako si ukaljao zastavu pod kojom igras, oprostit cu ti jer je ovo
takmicenje za malu djecu pa nek se ista malo raduju.

Come on Andy!
ja.neron

#128 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ja.neron »

hidrant wrote:Svakako je ovo nevazno takmicenje.

Treba tempirati formu za Svjetsko prvenstvo!

Andy, iako si ukaljao zastavu pod kojom igras, oprostit cu ti jer je ovo
takmicenje za malu djecu pa nek se ista malo raduju.

Come on Andy!

bato99

#129 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by bato99 »

slao ga je Marin po ćevape po pivu ....A JES GA RAZVALIO DRAMA :D
hidrant

#130 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

Ko je taj Cilic?
Nikad cuo.

Come on Andy!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#131 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

hektor.lopez wrote:cilic je smijesan igrac koji je imao srece, ocekujem da rafa ovaj turnir rutinski odradi, pederer ce opet da place!
hidro, evo ti konkurencije :D :D :D
dalmatinka

#132 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by dalmatinka »

hektor.lopez wrote:cilic je smijesan igrac koji je imao srece, ocekujem da rafa ovaj turnir rutinski odradi, pederer ce opet da place!
Paško, stvarno si neuništiv. :skoljka:
Silkwood

#133 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Silkwood »

Bravo Marine, Mostar je uz tebe! :thumbup:
*RF*

#134 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by *RF* »

Admir_1984 wrote:Ma ja sam se od sinoc i definitivno zaljubio u

Image

:D :D :D :D
Admire, razočarao si me, tako plitko nisam očekivala od tebe :D ;-) :P
Pa Kuznjecova je za klasu bolja igračica od nje, samo što je sinoć griješila, Bože sačuvaj, baš nije imala sreće. :sad:

Stvarno ne znam kako onaj Murray nije dosadan sam sebi :shock: čovjek igra najdosadniji i najbezličniji tenis u historiji ovog sporta. Ne znam je li 2 puta izašao na mrežu :shock: Mislim, svaka njemu čast za njegove winnere sa osnovne linije, ali malo raznovrsnosti u igri mu ne bi škodilo. Zbog nekreativne i bezlične igre, kao i njegovog nepoštovanja prema Federeru, ne mogu ga smisliti očima. Rafa uskoro aBd preuzima svoje zasluženo 2.mjesto :D
Marin Čilić uvijek bio i ostao meni drag, još više nakon večeras :thumbup:
Admir_1984

#135 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

*RF* wrote:
Admir_1984 wrote:Ma ja sam se od sinoc i definitivno zaljubio u

Image

:D :D :D :D
Admire, razočarao si me, tako plitko nisam očekivala od tebe :D ;-) :P
Znas da sam ja cudna sorta :D :D Al mala je stvarno zvijer, samo mi malo smetaju one duze nausnice sinoc, ono bash ne volim :-D :-D :-D
Admir_1984

#136 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

hidrant wrote:Ko je taj Cilic?
Nikad cuo.

Come on Andy!
Image

:D
ja.neron

#137 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ja.neron »

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ultima_palabra

#138 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Ma pustite hidranta, jeste troll, ali je dobar troll :-D Gori su ovi što se kače na njegove provokacije.
Šta reći, ono sinoć niko nije mogao očekivati. Ne treba ni precjenjivati igru Čilića, Murray je odigrao katastrofalno, nigdje borbe, pokušaja da se igra agresivnije, promašivao je čak i svoje "pushing" udarce, jednostavne druge servise Čilića je slao u dno mreže :roll: Čilić je igrao bolje što je meč odmicao, zgrabio je šansu koja mu se ukazala. Da li će ovo biti prekretnica u njegovoj karijeri, vidjećemo. Ne vjerujem da ima šanse protiv DP-a koji je usavršenija verzija Marina.
DP u apsolutno predvidljivom meču prošao Ferrera.
Dva meča koja nisam gledao, Gonzalez lakše nego što sam očekivao prošao Alija. Jedan sam od rijetkih koji je prognozirao njegovu pobjedu, mislim da je više igrač za velike mečeve od Tsonge. Nadam se da mu je kraj u slijedećem kolu, ali dobio je Berdycha i Tsongu sa samo jednim izgubljenim setom, to bi teško uradili i bolji igrači.
Rafa...VAMOS!!! :P Izdržao je prvi test, Monfils se mentalno i fizički izmorio za samo jedan set. Momak je veliki talent, ne znam hoće li se pojaviti trener koji će to iz njega izvući. Što se tiče Rafe, koliko čitam mora još popraviti servis. Slijedeći meč će biti još teži. BTW, nakon Opena se vraća na 2.mjesto.
smradex

#139 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by smradex »

ultima_palabra wrote: Što se tiče Rafe, koliko čitam mora još popraviti servis. Slijedeći meč će biti još teži. BTW, nakon Opena se vraća na 2.mjesto.
Gdje mu je i mjesto realno :) murray je dobar, svjetska klasa, ali mora jos da uci da stigne ovu dvojicu..

A gledam ja mec sa starim i kazem joj da ga hoce barem dobro namucit cilic (iako nisam previse vjerovo u to), kaze on ma mislim da nema jos uvijek ono nesto (u glavi) da pobijedi nekog ko sto je murray...i kako smo se samo prevarili obojica :) ali daleko od toga da mi je zao... svaka cast cilicu za napadacki tenis, to je ono sto volimo kod tenisa, a ne ove defanzivce sto trce tam-vam stenjuci i sam cekas kad ce izdahuti :) Iako mislim da ce se murray vratit jos jaci i da sutra ponovo igraju, ko zna kako bi zavrsilo..

Jel neko gledo statistiku wozniacki i kuznetsova ? :lol: kuznetsovu ne podnosim i drago mi je sto je izgubila, ali kad vidjoh kuznetsova : 25-26 winnera i tako nesto neforsiranih gresaka, a wozniacki 4 winnera i 5 gresaka :lol: reko nema smisla sto izgubi :) nisam vidio da neko moze izgubit vise dobijenih meceva od nje :-? dobro, ako ne racunamo safina :lol:

nadal monfils prvi set je bio haos, trke frke, dobrih poena na sve strane, cak sam pomislio da bi rafa mogo i izgubit kako je ovaj igro, ali sve se okrenu zacas u 2. setu..drago mi je da je proso.. cilic del potro bi moro biti dobar mec i ne usudjujem se bas nista prognozirat... danas djokovic verdasco, mogo bi biti isto dobar mec, ali mislim da djokovic to dobija u 4 max., federer u 3 naravno protiv soderlinga...ali kontam da bi bio fazon sad da ga dobije soderling a svi ga vec otpisali prije 2 dana :lol:

kod zena finale prije finala: serena vs. clijsters, bice zanimljivo pravo :)
ultima_palabra

#140 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

smradex wrote:Gdje mu je i mjesto realno
Pa dobro, realno je prije povrede Rafa bio 5000 bodova ispred sviju ;-) Ali da ne začatavamo temu...
Izgleda da je Federer bio 100% u pravu sa onim komentarom za Murraya 8-) Možda je izgledalo bezveze jer je to rekao nakon što ga je ovaj pobijedio, ali dugoročno je pogodio.
Današnji mečevi, Đoković je po meni veliki favorit protiv Verdasca. Može iskoristiti današnji meč da još podigne samopouzdanje za Federera. Možda je mali problem što se igra po danu, ali ne izgleda da je prevruće u NY. Verdasco s druge strane se dosta potrošio u prethodna dva meča, pa iako je extra pripremljen biće mu teško. Nole u 3, najviše 4 seta.
Kada bi Soderling nekako zaboravio ko je s druge strane mreže imao bi šanse za pobjedu :P Naravno, i da Fed odigra loše. Ne znam, Federer bi se trebao čuvati lošeg starta kao protiv Hewitta. Ako Soderling dobije prvi set mogao bi se osloboditi, a tada može biti svašta (vidjeli smo Čilića). Ukoliko Federer dobije prvi set, privešće meč lagano kraju u 3 seta.
Ove teniserke u prvom meču nisam nikada gledao, pretpostavljam da je Bondarenko iskusnija. Wozniacki-Oudin će biti meč sa dosta trke i nadmudrivanja, ipak mislim da će seriji Amerikanke doći kraj, ali ne bez velike borbe, Admirova ljubav u 3 seta :P
*RF*

#141 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by *RF* »

smradex wrote:federer u 3 naravno protiv soderlinga...ali kontam da bi bio fazon sad da ga dobije soderling a svi ga vec otpisali prije 2 dana :lol:
mene je Soderlinga uvijek strah :-? :cry: :skoljka:
smradex

#142 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by smradex »

Ma on je pravo nezgodan igrac (pitanje sta bi bilo i u wimbledonu da nije naletio na federera), ali jednostavno mu ovaj ne godi nikako, procito ga je i zna kako ga dobit i nema nikakve sanse...osim ako ovog bas ne stane, ali tesko znajuci kako igra u 2. sedmicama GS-a :) ako bude igro ko protiv robreda, ne moze mu nista ni cilic, ni del potro, ni djokovic, pa ni nadal cak, a kamoli soderling :)
belafonte

#143 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by belafonte »

Licno, ocekujem puno od Soderlinga u mecu protiv Federera, jednostavno covjek mora prelomit te poraze protiv Rogera, ocekujem da ga razbije kao sto je razbio Nadala na Roland Garrosu, i osveti za onaj poraz bez ispaljenog metka u finalu istog.
Fed je proslo kolo lupo nemilice, s drugog svijeta su bili neki od njegovih udaraca, ocekujem da ga stane sada, sto ce Soderling iskoristiti.
Bice zanimljivo gledati moze li Rafa ustopat najbolji forehand svijeta, cak i Nadal govori sa strahopostovanjem o Gonzalesu, bice interesting, very interesting.
U ostala dva cetvrtfinala dajem prednost Del Potru i Djokovicu.
Meho Kodro

#144 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Meho Kodro »

Cilic je igrao fantasticno, vec neko vrijeme je medju 15-ak najboljih na svijetu, necemo dugo cekati da udje i u TOP 10

Vamos Cilinho :thumbup:
Admir_1984

#145 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

hektor.lopez wrote:federer je nezasluzeno na prvom mjest atp liste lik se iz mrtvih vratio zahvaljujuci teskoj povredi nadala ali polako nadal se vraca a pederer zna da su to novi porazi u finalima i prolivene suze...
dobar je memo :D :D
DJ Babo

#146 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by DJ Babo »

hektor.lopez wrote:federer je nezasluzeno na prvom mjest atp liste lik se iz mrtvih vratio zahvaljujuci teskoj povredi nadala ali polako nadal se vraca a pederer zna da su to novi porazi u finalima i prolivene suze...
hektore, jesi cuo ti za onu narodnu: 'sta zna gedzo sta je cokolada'...? :D

idi se na PP dopisuj sa hidrantom/cikcangom/cikularom... osim ako niste ista osoba :run:
Admir_1984

#147 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

hektor.lopez wrote:
Admir_1984 wrote:
dobar je memo :D :D
pa sta mislis da bi federer osvojio rg i wimbledon i bio sad prvi da se nadal nije ozlijedio?
Jel se i u Madridu ozljedio?
Admir_1984

#148 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

hektor.lopez wrote:pa tek se vratio nakon ozlijede ti turniri su ionako bili priprema za us open gdje ce kompletirati grand slam puno brze od federera!
Madrid priprema za US Open :-) :-) :-) :-)
ja.neron

#149 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ja.neron »

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ja.neron

#150 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ja.neron »

hektor.lopez wrote:pa tek se vratio nakon ozlijede ti turniri su ionako bili priprema za us open gdje ce kompletirati grand slam puno brze od federera!
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Post Reply