Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#126 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Logovan »

Admir_1984 wrote:Gledajte ove nebuloze

ovaj sask napredak se valjda gasi, a igrali su kao prvu ligu federacije. famos hrasnica je ispao iz druge lige u kantonalnu. sad se kao ti klubovi ujedinili i naziv kluba je sask napredak famos hrasnica :roll: i igrat ce prvu ligu federacije, a za godinu dana ce se kao sask napredak ime potpuno izbrisati i ostat ce samo famos hrasnica. a mene zanima sta je bilo sa ovim famosom sto je ispao u kantonalnu, jel se on odma ukinuo ili :roll: :roll:

ebo majku svasta u ovom nashem fudbalu :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: svašta
cyprus

#127 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:Gledajte ove nebuloze

ovaj sask napredak se valjda gasi, a igrali su kao prvu ligu federacije. famos hrasnica je ispao iz druge lige u kantonalnu. sad se kao ti klubovi ujedinili i naziv kluba je sask napredak famos hrasnica :roll: i igrat ce prvu ligu federacije, a za godinu dana ce se kao sask napredak ime potpuno izbrisati i ostat ce samo famos hrasnica. a mene zanima sta je bilo sa ovim famosom sto je ispao u kantonalnu, jel se on odma ukinuo ili :roll: :roll:

ebo majku svasta u ovom nashem fudbalu :roll:
Pa ja mislim da je to normalna stvar kada se spajaju klubovi, da tako bude... Mislim da to nije ništa novo, niti se dešava samo u našem fudbalu. Dva tima kad se spoje, novonastali klub igra umjesto onog dotad bolje rangiranog.
Adem meda

#128 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Adem meda »

Bratstvo u 2 pripremne utakmice pobijedilo Slobodu obaput sa po 2:1 .
sumirprimus

#129 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by sumirprimus »

STADIONI u Bosni i Hercegovini još su jednom bili poprište divljačkih ispada, ovaj put u režiji navijača i Uprave Omladinca iz Mionice.

Naime, u nedjelju je Omladinac u sklopu 14. kola Prve lige Federacije BiH ugostio Čapljinu i odigrao 1:1, a poslije utakmice na meti divljaka iz Mionice našli su se gostujući nogometaši, ali i suci.

Glavni arbitar, Drago Tabak iz Tomislavgrada, ispričao je za Relax-Livno svoju potresnu priču: "Još otkako smo došli na stadion direktor Omladinca Miralem Kamberović i šef osiguranja Husein Hurjaković dali su nam do znanja kako će biti nereda ako Omladinac ne pobijedi, a jedan od igrača mi je rekao da će nereda biti neovisno o ishodu utakmice."

"Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen domaćinima"

"Oko samog terena bilo je dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama i sjekirama, a već oko 15. minute tražio sam da se oni maknu, jer su pritiskali prvog pomoćnika, Berislava Vrdoljaka iz Livna. Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen Omladincu", priznao je Tabak.

Unatoč tome, klub iz Mionice nije uspio pobijediti, a sudac Tabak otkrio je kako su "redari poticali na nerede":

"Oko 70. minute direktor Kamberović otvorio je ulaz s tribina i dozvolio navijačima da dođu pred svlačionicu, tamo su nas čekali, njih 200-ak. Kako su do svlačionica prvi stigli nogometaši Čapljine, odmah su napali njih, a trenera i jednog igrača vidio sam kako leže krvavi na zemlji. Vjerojatno se to dogodilo jer je pored njih ostao samo jedan policajac, budući da su mu ostale kolege prišle nama."

"Govorili su da će ubiti ustašu"

Horor tu, priča Tabak, nije završio:

"Drugi pomoćnik, Bonislav Perković iz Tomislavgrada, dobio je udarac palicom od kojeg se onesvijestio. Neki od navijača su pozivali da me nitko ne dira jer su 'imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi govorili kako će ubiti ustašu", kazao je Tabak, koji je počeo bježati kad je shvatio da će se jedino tako izvući:

"Skupina od 50 navijača progonila me je čitavo vrijeme, a nisu prestali niti onda kad sam izašao sa stadiona. Dva kilometra sam trčao kroz šumu, stigao do nekih kuća, a tu me je jedna gospođa sklonila u šupu i rekla im da sam otrčao dalje. Njezin muž kasnije me je uveo u kuću i nije dopustio da progonitelji uđu, koji su se vratili posumnjavši da sam tu. Zvao sam policiju i poslije dva sata ispratili su me iz Mionice", za kraj će Tabak.
..................
:-) prati li ovo iko???
MyCore

#130 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by MyCore »

Nevjerovatno ! I JOS GORE DA TO NIKO NE OBJAVLJUJE DESETAK DANA !
ganjeta

#131 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by ganjeta »

Ma ovo je napuhano samo tako, i ne čudi me što je index ovo objavio, k'o da je Arma-Sarma ovo pisao.
vinnie_jones

#132 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by vinnie_jones »

Dva kilometra sam trčao kroz šumu
čovjek je u top formi trebalo bi ga prekomandovati u premšip

jel' ovo okolina Gradačca u pitanju, da se nije kakva brlja pekla :mrgreen:
Obuca9

#133 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

MyCore wrote:Nevjerovatno ! I JOS GORE DA TO NIKO NE OBJAVLJUJE DESETAK DANA !
Pogledaj odakle dolazi gostujući tim, a odakle sudija. Napuhana priča u kojoj nema ni 5% istine.
sumirprimus

#134 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by sumirprimus »

hz__semir wrote:
Pogledaj odakle dolazi gostujući tim, a odakle sudija. Napuhana priča u kojoj nema ni 5% istine.
moze bit da su napuhali,al ovakve stvari se kod nas desavaju,pa jel nije premier liga, i pod lupom,odma nema cega nema,doduse,i u premierlig/zi ima svega.. :-)
samo sto nekad sudija bjezi kroz zito a nekad u sumu,zavisno od terena :D
tcz

#135 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by tcz »

sumirprimus wrote:
hz__semir wrote:
moze bit da su napuhali,al ovakve stvari se kod nas desavaju,pa jel nije premier liga, i pod lupom,odma nema cega nema,doduse,i u premierlig/zi ima svega.. :-)
samo sto nekad sudija bjezi kroz zito a nekad u sumu,zavisno od terena :D
:thumbup:

u nas sve uvjek napuhano, laze, vidi mu glave, odakle dolazi i sl. isto kad mup iznese podatke o sigurnosti u gradu :-) jedan od najsigurniji gradova :lol:

Niko istini da pogleda u oci.
M10A4EVER

#136 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by M10A4EVER »

Trebao je jos reci da nakon dvokilometarske ganje kroz sumu, nena koja ga je skrila u supu je ustvari bila samo dio sabotaze, jer ta supa je bila ranije isplanirana kao dio scenarija, nije bila utociste vec improvizovana prostorija za mucenje, sadisticke bolesne mastarije i ostale bastijalnosti pomahnitalih mjestana koji su dobrim dijelom i kanibalisticki nastrojeni... :D
Time bi prica dobila puni smisao, ovako kao da nesto fali... 8-)
sumirprimus

#137 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by sumirprimus »

mah u nas fali to sto kad god dodje do njasra,vade se na nacionalnoj osnovi...
pa to onda dobije drugu dimenziju... :roll:
a ovo nije samo kod nas,ovog ima svugdje na nizim ligama...al et...
cyprus

#138 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by cyprus »

A da zamislimo obrnut secenarij? Da su igrači Omladinca morali plivat preko Neretve da bi pobjegli od pomahnitalih Čapljinaca... onda pretpostavljam da ne bi bilo teško u to povjerovat... :-)

Ne kažem ni da jeste ni da nije ovako bilo, jer nisam bio tamo (a nisam ni vidovit), samo ustvrđujem da je objektivnost ovdašnjih ljudi baš na nivou :oops:
mujkance

#139 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by mujkance »

ljudi, ja sam navijač NK Omladinca, bio sam na utakmici, vjerujte mi, ovo je previše napuhano od strane hrvatskih novinara...kao prvo, nije bilo nacionalističkih povika, osim onog od strane čapljinskog golmana kada nam je opsovao balijsku majku. U ovom tekstu stoji da je sudiju ganjalo 50 ljudi, a u drugim medijima 200..ganjalo ga je 5-6 ljudi samo...kao da ga 50 ljudi ne bi uhvatilo...niđe veze. da ja ne laprdam džaba, evo istinite priče koju je iznio naš sportski direktor, onako kako je doista bilo..

Predstavnik NK Omladinac za Source.ba portal
Druga strana priče o napadu na sudiju Dragu Tabaka

Code: Select all

http://source.ba/clanak/350905470546/sport/Druga%20strana%20priC4%8De%20o%20napadu%20na%20sudiju%20Dragu%20Tabaka/?ref=tiker
tcz

#140 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by tcz »

mujkance wrote:ljudi, ja sam navijač NK Omladinca, bio sam na utakmici, vjerujte mi, ovo je previše napuhano od strane hrvatskih novinara...kao prvo, nije bilo nacionalističkih povika, osim onog od strane čapljinskog golmana kada nam je opsovao balijsku majku. U ovom tekstu stoji da je sudiju ganjalo 50 ljudi, a u drugim medijima 200..ganjalo ga je 5-6 ljudi samo...kao da ga 50 ljudi ne bi uhvatilo...niđe veze. da ja ne laprdam džaba, evo istinite priče koju je iznio naš sportski direktor, onako kako je doista bilo..

Predstavnik NK Omladinac za Source.ba portal
Druga strana priče o napadu na sudiju Dragu Tabaka

Code: Select all

http://source.ba/clanak/350905470546/sport/Druga%20strana%20priC4%8De%20o%20napadu%20na%20sudiju%20Dragu%20Tabaka/?ref=tiker
ovo je naj jace :lol:
Obuca9

#141 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Image

Live klađenje na utakmicu PRve federalne lige, Unis - Bratstvo. Čak i live prenos imaju :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#142 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by -LIBERO- »

Je l' komitet za normalizaciju ima ingerenciju nad kupom RS-a?
Je l' i za to takmicenje vazi zabrana za gostujuce navijace?
ultima_palabra

#143 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:Je l' komitet za normalizaciju ima ingerenciju nad kupom RS-a?
Mislim da ne... to takmičenje organizuje FSRS.
Obuca9

#144 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Nema. Prvim ligama entiteta, kao i entitetskim kupovima "upravljaju" entitetski savezi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#145 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by -LIBERO- »

Aha, ok. Hvala obojici na odgovoru :D
Eborg

#146 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Obuca9 wrote:
Nema. Prvim ligama entiteta, kao i entitetskim kupovima "upravljaju" entitetski savezi.
Mislim da prvim ligama upravlja NFSBiH što je i mene iznenadilo.
Coalman

#147 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Coalman »

Zanimljivo će biti u ovim ligama do kraja. U Prvoj ligi RS za ulazak se bore Radnik, Sloga i Sloboda (MG), dok u Prvoj ligi FBiH glavni kandidat je Gradina koja ima +6 u odnosu na Rudar, Vitez i Čapljinu, ali igraju protiv Rudara u gostima tako da je to faktički +3. Bit će zanimljivo do kraja bez obzira na veliku bodovnu razliku između Gradine i ekipa koje dijele to 2. mjesto.
Coalman

#148 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Post by Coalman »

Novi članovi Premijer lige odnosno prvaci Prve lige FBiH i Prve lige RS su Gradina iz Srebrenika i Radnik iz Bijeljine. Gradina prvak 2 kola prije kraja, dok je Radnik Premijer ligu izborio u zadnjem kolu. Valjda će učiti na tuđim greškama i provesti u Premijer ligi više od jedne sezone.

Iako je tema od prošle sezone, nije bilo adekvatnije da se napiše ovo, jer je tema za Premijer ligu zaključanja.
Locked