Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johnnykola

#126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

Alfons Kauders wrote:pominje se da su ova dva idiota pucala ispred katedrale...

zna li iko kako se zove govno iz tuzilastva ili suda koje ih je poslalo natrag na ulicu, da ga posaljemo malo na biro...
ma sve se to moze doznati kao sto daddy ovdje kaze:

al' sve se dozna
jer netko te pozna
i puse za vrat
ma_zdra'o

#127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ma_zdra'o »

Kad bi se okupilo ljudi kao '92. kad su poceli pucati,tek onda bi bilo nesto,a mozda ni tada
Asana

#128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

nineinchnails wrote: ZABRANITI RAD POKRETU "DOSTA" JER NE SLUZE NICEMU !!!
Nista niste mogli ni kad je ubijen Denis, ni kad su cigani zapalili babu, pa necete ni sada jer ste totalno nesposobni.
Dosta suplje price, U AKCIJU !!!
nine, povedi akciju!
johnnykola

#129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

teAMICA wrote:Šta ćemo postići protestima? Da nam dođe 125 ljudi, a ostalih 100.000 nas gledaju ko' da smo s marsa pali, a na idućim izborima opet isto?! Izvinite, ali mene je sramota takvog poraza, sramota me Amarove mame.
Kad bi u ovom gradu bilo više "ljudi", kad bi smo barem oko nečega mogli biti malo složniji, pa da im sjednemo pred Vlade, Parlamente, vražije matere i ne maknemo guzice dok se kriminalci ne smjeste u zatvore koje treba da naprave u roku od 48 sati...
Ali ne, svi će (čast izuzecima) ccc-kati na ovakvu vijest, a sutra na izbore da glasamo svak za svoje :(
Dragi Amare, neka ti je laka zemlja i

oprosti nam što smo dozvolili da tvoje ubice nose oružje.

kvotam i potpisujem 666. teAMICin post. :( :( :(
nineinchnails

#130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

zlatiborka wrote:
Ja predlazem da koliko sutra, organizujemo PROTEST protiv kriminalaca na ulicama. Bas ovih dana, kada se nasa i svjetska "elita" sjatila na SFF, eto bas sada.

Pred pozoristem crveni tepisi, pompa i bljestavilo, kamere i paparaci, a 'vamo ni par kilometara dalje u gradu 2 nadrogirana kretena ubijaju konobara u kaficu onako, iz cejfa, jer ih navodno nije posluzio picem!

Hej ljudi moji, pa sta je to sa nama, zar smo postali neljudi i cega se to bojimo, cega i koga? Kazite vi meni dokle ide granica podnosljivosti, mozda sam ja previse osjetvljiva pa pravim galamu za sitnice, kazite mi gdje smo krenuli sa nasim nedjelovanjem i cutanjem? Gdje smo posli i gdje cemo stici?
:thumbup:
Kontra.ba(s)

#131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Kontra.ba(s) »

Iskreno se nadam da ovu dvojicu kokosara nece pronaci policija, nego Amarov otac, koji ce ih zatvoriti negdje u podrum i muciti do smrti kako samo i zasluzuju!
Hunkar

#132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hunkar »

nineinchnails wrote:
zlatiborka wrote:
Ja predlazem da koliko sutra, organizujemo PROTEST protiv kriminalaca na ulicama. Bas ovih dana, kada se nasa i svjetska "elita" sjatila na SFF, eto bas sada.

Pred pozoristem crveni tepisi, pompa i bljestavilo, kamere i paparaci, a 'vamo ni par kilometara dalje u gradu 2 nadrogirana kretena ubijaju konobara u kaficu onako, iz cejfa, jer ih navodno nije posluzio picem!

Hej ljudi moji, pa sta je to sa nama, zar smo postali neljudi i cega se to bojimo, cega i koga? Kazite vi meni dokle ide granica podnosljivosti, mozda sam ja previse osjetvljiva pa pravim galamu za sitnice, kazite mi gdje smo krenuli sa nasim nedjelovanjem i cutanjem? Gdje smo posli i gdje cemo stici?
:thumbup:
sa ovim se skroz slazem. dosta je vise laznog sjaja i bljestavila dok nam se djeca ubijaju bez ikakvog razloga ...

@zlatiborka :thumbup:
karanana

#133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

Sta ili protiv koga protestovati konkretno u ovom slucaju? Bit ce kao i prosli protesti nakon ubistva Mrnjavca, izasla raja, protestuju nesto a ne znaju sta ustvari traze, i na kraju se to pretvorilo u dijelom politicke proteste a dijelom u cisti huliganizam i kamenjanje.
Asana

#134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

A mozda je upravo vrijeme da se - okrenu ledja institucijama od kojih ionako haira nema ...

Sto se mene tice, odnijecu cvijece na mjesto pogibije
ako budu protesti pred tuzilastvom, otici cu, ali - mislim da je veci sevap u ovom casu pokazati sucut porodici
ma_zdra'o

#135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ma_zdra'o »

Uvijek ce biti onih kojima smeta to sve.Mene su licno posred Ferhadije napadali i govorili svasta jer sam drzala papir sa slikama ubica Denisa Mrnjavca i natpisom UBICE.Narod je nijemo prolazio,tek je pokoji stao,dao podrsku,izrazio revolt i rekao e tako treba,daj da ih dobro vidim!I sta je nakon svaga toga bilo?Nista,narod se samo vratio u uobicajeni kolosijek.I da,moji vrsnjaci su dobili lafo "policijski sat" za kojeg nikog nije briga.Sigurnost mene kao 17-ogodisnjakinje je kako vidim ostala ista.Dakle od protesta dobijemo samo sipak,al mene licno nije briga,ja bih opet izasla,samo radi tog nekog ponosa koji osjetim u sebi.
lolo_lolo

#136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lolo_lolo »

ma hajmo mi srati po internetu,gledati ciru,nosati akreditacije sffa po gradu
jos jedan nas sugradjanin je izgubio zivot,ma sta fali,jedan ko nijedan :(

MI SMO KRIVI ZA OVO
a nista ne poduzimamo :x
Asana

#137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

ponovljeno
Last edited by Asana on 13/08/2009 16:21, edited 1 time in total.
Asana

#138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

ma_zdra'o wrote:Uvijek ce biti onih kojima smeta to sve.Mene su licno posred Ferhadije napadali i govorili svasta jer sam drzala papir sa slikama ubica Denisa Mrnjavca i natpisom UBICE.Narod je nijemo prolazio,tek je pokoji stao,dao podrsku,izrazio revolt i rekao e tako treba,daj da ih dobro vidim!I sta je nakon svaga toga bilo?Nista,narod se samo vratio u uobicajeni kolosijek.I da,moji vrsnjaci su dobili lafo "policijski sat" za kojeg nikog nije briga.Sigurnost mene kao 17-ogodisnjakinje je kako vidim ostala ista.Dakle od protesta dobijemo samo sipak,al mene licno nije briga,ja bih opet izasla,samo radi tog nekog ponosa koji osjetim u sebi.

Sta je nakon toga bilo?
Zavrsili su u zatvoru. Osudjeni su.
Da nije bilo tih protesta ali i tih slika, budi sigurna da bi to sve bilo zataskano, pitanje je da li bi doslo i do sudjenja.
Cinila si pravu stvar sudjelujuci u tome.
Last edited by Asana on 13/08/2009 16:20, edited 1 time in total.
ma_zdra'o

#139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ma_zdra'o »

Asana wrote:
ma_zdra'o wrote:Uvijek ce biti onih kojima smeta to sve.Mene su licno posred Ferhadije napadali i govorili svasta jer sam drzala papir sa slikama ubica Denisa Mrnjavca i natpisom UBICE.Narod je nijemo prolazio,tek je pokoji stao,dao podrsku,izrazio revolt i rekao e tako treba,daj da ih dobro vidim!I sta je nakon svaga toga bilo?Nista,narod se samo vratio u uobicajeni kolosijek.I da,moji vrsnjaci su dobili lafo "policijski sat" za kojeg nikog nije briga.Sigurnost mene kao 17-ogodisnjakinje je kako vidim ostala ista.Dakle od protesta dobijemo samo sipak,al mene licno nije briga,ja bih opet izasla,samo radi tog nekog ponosa koji osjetim u sebi.

Sta je nakon toga bilo?
Da nije bilo tih protesta ali i tih slika, budi sigurna da bi to sve bilo zataskano, pitanje je da li bi doslo i do sudjenja.
Cinila si pravu stvra sudjelujuci u tome.
Treba razviti svijest kod ljudi.
Hunkar

#140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hunkar »

Asana wrote:

Sta je nakon toga bilo?
Cinila si pravu stvra sudjelujuci u tome.
i tajo je dao ostavku. bas bi je dao da nije bilo protesta.

za proteste sam. nece sve preko noci. ali prosli su dali bar neke rezultate. ne velike, ali se krenulo sa mrtve tacke.
ARmAn1i

#141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ARmAn1i »

mah prica je jedno.. djelo sasvim drugo..

a nazalost, ovo ce uskoro pasti u zaborav, a na forumu ce se cekati novi slucaj da se komentarise

a ja opet kazem, odavno je ovo postalo normalno.. djabe tipkate i dangubite na netu, izadjite na ulice, palite, lomite.. kao sto rade u grckoj, francuskoj.. izbacit cemo frustracije, a i garant ce doci do smjene u vladajucim organima.. do tad... svi cekamo novi slucaj samo za komentarisanje, a zaboravi se vec za 2 dana :skoljka:
Asana

#142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Danas Gradonacelnik saziva hitan sastanak predstavnika policije i gradskih opstina...
Da li bi reagirao jednako da lani nije bilo protesta? Ne znamo, jer nije isti gradonacelnik... ali znamo da prosli/a tako nije reagirala ... upsss ... otisla je u Dubai.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ja više ne idem ni na kakve proteste okupljanja i tome slično

ne želim da me snimaju kamerama ne želim da me ismijavaju da me ponižavaju da mi govore da sam plaćenik, crveni bandit...

ako mene nekad zbodu ne želim da iko za mene protestvuje

bez 100 000 ljudi nema pomišljanja ni na kakve promjene

a na izborima će biti opet isto (+-10% varijacija ) pomirite se s tim
Asana

#144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

komi, briga me za +- 10% ...

bitno je da oni koji sjede na nekim funkcijama rade ono za sto su placeni
da rade u interesu nas, gradjana koji ih placamo,
zbog cijeg zajednickog interesa su sve vrste drzavnih institucija i ustanovljene
da rade u interesu i u zastitu dobre i vrijedne djece koja bi ucila i nesto radila,
a ne stite zakonima one koji bi ih maltretirali i ubijali

meni je svejedno kako se zove stranka koja ce dobiti izbore
zanima me samo da radi interesu mene kao gradjanina
ma_zdra'o

#145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ma_zdra'o »

Asana wrote:komi, briga me za +- 10% ...

bitno je da oni koji sjede na nekim funkcijama rade ono za sto su placeni
da rade u interesu nas, gradjana koji ih placamo,
zbog cijeg zajednickog interesa su sve vrste drzavnih institucija i ustanovljene
da rade u interesu i u zastitu dobre i vrijedne djece koja bi ucila i nesto radila,
a ne stite zakonima one koji bi ih maltretirali i ubijali

meni je svejedno kako se zove stranka koja ce dobiti izbore
zanima me samo da radi interesu mene kao gradjanina
Divim se ljudima koji jos uvijek tako razmisljaju
barby02

#146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by barby02 »

Strasno, strasno , prestrasno :x
Momak je posteno radio posao. Ko zna zasto nije htio posluziti dvojicu ubica ? Na kraju, nije bitno, ni najmanje.. . . Zato je platio glavom :( sta je sa svjedocima? Jesu li ga stvarno prije pretukli ? zasto se nije reagovalo ? Gazda ce njegovu krv obrisati po podu i veceras garant nastaviti normalno sa radom. Gdje su policajci? Na svakom cosku ti pisu kazne za nepropisno parkiranje a nema ih ni blizu za "nepropisno " ubijanje. Zali Boze njegovog mladog zivota i njegove majke, koja sina otpremi na posao, ponosna da ga ima i da sin hoce da radi. .
Mi cemo zaboraviti Amara u najskorijem roku, poslije dzenaze, i nista ovo nece uticati na nas. stradao je jedan od mnogih. . zalosno.. .
Sada treba uz SFF dici guzicu i izaci ! Dobro ne sad, mozda za sat vremena. . HALO LJUDI, cujemo l`se ? :x
Last edited by barby02 on 13/08/2009 17:07, edited 1 time in total.
barby02

#147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by barby02 »

Ima li iko da postavi sliku zgrade , gdje se nalazi taj kafic ?
barby02

#148 Re: Konobari

Post by barby02 »

Neka se sve prebaci iz ove teme i sa crne hronike u jednu temu. Rahmetli Amar to zasluzuje ! I pok. Denis je imao temu i prebrzo smo ga zaboravili pa se desio Amar, a ne do Bog jos Amara, moze i sad i nocas ili za dva - tri dana, svejedno. . Dajte da se kroz ovo spasavaju zivi :(
mrtva kokoš

#149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

ewo iz havaza cose zgrade....

Image

ne vidjeh logo..ako smeta da brisem??
Last edited by mrtva kokoš on 13/08/2009 17:37, edited 3 times in total.
realna utopija

#150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by realna utopija »

emigracija wrote:Zna li ko imena tog sljama, zasto se reis ne oglasava bas me interesuje njegovo misljenje o svemu s obzirom da se decko zvao Amar :x
haj se ubij molim te
Post Reply