da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dr.Cuddy
#126 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
ovisi o karakteru oba partnera ... kako i koliko si flexibilnosti daju i koliko imaju povjerenja jedno u drugo. bez toga ne može. e toliko znam iz iskustva. 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#127 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Sad se stvarno pitam jesam li pogrijesila u ovome?aida05 wrote:A i ona "Daleko od ociju-daleko od srca"zalizani wrote:Ima ona sto si dalje sve te vise volim...
- Ekspanzi
#128 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
otherside wrote:ljubav "na daljinu" je najljepsa. non stop idealiziras dragog/dragu, stvaras od njega savrsenstvo, imas dovoljno vremena za mastanje, nemas straha jer i niste zajedno, idealizirana ljubav vam daje snage da se borite protiv svega...onda se sastanete i oboje bubnete od zemljuna guzu
ako je konstantno na daljinu..
- ja_cura_
#129 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
sheilak wrote:Ne mora biti tacno to " daleko od ociju, daleko od srca ". Evo kod mene veza na daljinu funkcionira savrseno jer smo oboje takve osobe kojima ne smeta fizicka razdvojenost. Mogu reci da ljubav nije nista manja, upravo suprotno, kod nas je veca i jaca sto smo duze zajedno . Ali, naravno, sve to zavisi od osoba.
moze na daljinu, i svakim danom je sve jace i jace i jace i jace i jace i jace
vjerujte mi... ko nije prob'o nek odmah proba, sve je milion puta jace
najvaznije je povjerenje, i onda je sve ko u pjesmi
potpisujem
- piupiu
#130 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
To se zove ceznja?ja_cura_ wrote:sheilak wrote:Ne mora biti tacno to " daleko od ociju, daleko od srca ". Evo kod mene veza na daljinu funkcionira savrseno jer smo oboje takve osobe kojima ne smeta fizicka razdvojenost. Mogu reci da ljubav nije nista manja, upravo suprotno, kod nas je veca i jaca sto smo duze zajedno . Ali, naravno, sve to zavisi od osoba.moze na daljinu, i svakim danom je sve jace i jace i jace i jace i jace i jace
vjerujte mi... ko nije prob'o nek odmah proba, sve je milion puta jace
najvaznije je povjerenje, i onda je sve ko u pjesmi
potpisujem
-
Zoya
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#132 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
ja jok. ja se potrudim da je dočekam u padu...otherside wrote:ljubav "na daljinu" je najljepsa. non stop idealiziras dragog/dragu, stvaras od njega savrsenstvo, imas dovoljno vremena za mastanje, nemas straha jer i niste zajedno, idealizirana ljubav vam daje snage da se borite protiv svega...onda se sastanete i oboje bubnete od zemljuna guzu
- Divlja_Djevojka
#133 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
moze,moze.. moja jos traje
ovo mi je najduza veza do sada 
- xeniia
#134 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
A sto ne bi moglo? Sve ovisi o situaciji, osjecajima i zrelosti osoba...
Moze li opstati veza na blizinu?? I to bi se onda pitanje moglo postaviti ... Sta znaci veza i opstajanje? Neko zivi u istom gradu, misli da je sve ok i hoppala, vara je/ga na sve strane... A neko ima vezu, u drugoj je drzavi drugi partner i sve je kako i treba biti... ne vide se mjesec-dva i kad se vide, sve je i dalje ok...
Za veze apsolutno nema pravila... Evo ja sam dokaz da moze funkcionisati veza na daljinu... vjencat cemo se, ako Bog da u februaru, nakon godinu i po veze na daljinu
Moze li opstati veza na blizinu?? I to bi se onda pitanje moglo postaviti ... Sta znaci veza i opstajanje? Neko zivi u istom gradu, misli da je sve ok i hoppala, vara je/ga na sve strane... A neko ima vezu, u drugoj je drzavi drugi partner i sve je kako i treba biti... ne vide se mjesec-dva i kad se vide, sve je i dalje ok...
Za veze apsolutno nema pravila... Evo ja sam dokaz da moze funkcionisati veza na daljinu... vjencat cemo se, ako Bog da u februaru, nakon godinu i po veze na daljinu
- Ekspanzi
#135 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
sretno!xeniia wrote:A sto ne bi moglo? Sve ovisi o situaciji, osjecajima i zrelosti osoba...
-
fgr
#136 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
moze, moze!
znam
znam
- xeniia
#137 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Ekspanzi wrote:sretno!xeniia wrote:A sto ne bi moglo? Sve ovisi o situaciji, osjecajima i zrelosti osoba...
Hvaaalaaaaaa (:
-
aminchev2
#138 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
moze opstati ako obadvoje to hoce
ako nece, nemoze ni obstati ako ti je prvi komsija/komsinica
ako nece, nemoze ni obstati ako ti je prvi komsija/komsinica
-
Envy
#139 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
.
Last edited by Envy on 25/11/2011 12:42, edited 1 time in total.
- planamac
#140 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Razumijevanje ('prava' ljubav) može preživjeti "sve", pa i daljinu, a njen opstanak je, prije svega, uslovljen 'neovisnošću' onoga koji je posjeduje-iskazuje, i, svakako, njegovim/njenim potrebama i interesima koji će dalje kanalisati (međusobne) postupke i odrediti 'sudbinu' (nekog) odnosa.blues_woman wrote:smatrate li da ljubav "na daljinu" moze prezivjeti? dvoje ljudi se npr upoznalo na moru ili na netu, zive u 2 razlicita grada, drzave ili kontinenta? da li je ljubav moze biti dovoljno jaka da izdrzi tu razdvojenost? i da li se to uopste moze nazvati ljubavju? ili je bitno samo vjerovanje u drugu osobu u smislu da nece doci do prevare kad se ta osoba nadje u "teskoj"situaciji( potreba da u odredjenom trenutku ima nekog pored sebe)?
'Naravno' da se (nažalost) "u/pod ljubav" 'gura' sve i svašta, a najčešće jedna od za normalno funkcioniranje neophodnih potreba - mislim na seks, ne na spavanje ili, možda, ishranu
Da ne bi bilo nesporazuma, seks je itekako bitan u međusobnom ne/razumijevanju i, kad je obostrano zadovoljavajući, dramatično snažan kohezioni faktor, dok je daljina redovito sušta suprotnost i najčešće remetilački faktor.
'Zanimljivo' je kako je lako nečiju-tuđu potrebu /da u odredjenom trenutku ima nekog pored sebe npr./ okvalifikovati kao prevaru i kako je upravo "najbolnija'' kad je u pitanju seks(ualna)!?
'Znakovito' je da su obje pogreške (omaške - u smislu i tekstu) koje si napravila/napisala vezane za 'ljubav'
...da li je ljubav moze biti dovoljno jaka ...
P.S.... da li se to moze nazvati ljubavju?...
Mudrom je i 'išaret' dovoljan!
- Šeherzada
#141 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Trenutno sam u takvoj situaciji-ali sve manje vjerujem da moze!
-
zelenashica
#142 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
moguće je i bez povjerenjaEnvy wrote:moguce, uz samo obostrano povjerenje... drugacije...nije moguce!!!
Sve se može kad se hoće!
-
smille
#143 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
mišica wrote:moguće je i bez povjerenjaEnvy wrote:moguce, uz samo obostrano povjerenje... drugacije...nije moguce!!!pa moraju i privatni detektivi od nečega da žive
![]()
..........šalim se naravno..........
Sve se može kad se hoće!
- ljubav_aha
#144 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
aida,net,je kao i mobitel,sredstvo komunikacije za stupanje i odrzavanje kontakta ,ali minimalno,a konstantno odrzavanje veze direktnim susretima je jedini nacin da veza opstaneaida05 wrote:Trenutno sam u takvoj situaciji-ali sve manje vjerujem da moze!
- Šeherzada
#145 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Bas zato sve manje vjerujem u to.Jer ako nema susreta,dosira,sve polako lapi......ljubav_aha wrote:aida,net,je kao i mobitel,sredstvo komunikacije za stupanje i odrzavanje kontakta ,ali minimalno,a konstantno odrzavanje veze direktnim susretima je jedini nacin da veza opstaneaida05 wrote:Trenutno sam u takvoj situaciji-ali sve manje vjerujem da moze!
- ljubav_aha
#146 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
aida_05,upravo tako,nema nista bez licnih kontakata,net je danas samo postao sredstvo stupanja u kontakt
nadam se da ces u novoj 2009 godini imati mnogo vise srece u ljubavi 
-
Bodkin
#147 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
vidjeti lice te osobe na aerodromu nakon odredjenog perioda i odrzavanja eze na daljinu,osjecaj koji se ne moze rijecima opisati...
-
Mina_sa
#148 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
tako je, tako je i zgrliti je..uhBodkin wrote:vidjeti lice te osobe na aerodromu nakon odredjenog perioda i odrzavanja eze na daljinu,osjecaj koji se ne moze rijecima opisati...
- pekarce
#149 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Probao sam na daljinu, ali nije fesceralo. Kao sto to biva i sto je posve normalno, svaki partner pocne da vodi neki svoj zivot, upoznaje druge ljude, radi razlicite sopstvene stvari bez onog drugog, i tu dolazi do udaljavanja. Veza je nesto zajednicko, a na daljinu to sve vise biva individualno. Nije bitno koliko se razmjeni sms-ova, pogleda preko webcam-a, koliko se puta cujete...
Jos kada tome dodate danasnji ubrzani ritam zivota gdje sve promice u bljesku, pa morate obaviti sve na vrijeme, inace nema sanse za ispravke, sve ce vam se samo kazati...
Vjerovao, ali sada ne...
Jos kada tome dodate danasnji ubrzani ritam zivota gdje sve promice u bljesku, pa morate obaviti sve na vrijeme, inace nema sanse za ispravke, sve ce vam se samo kazati...
Vjerovao, ali sada ne...
- Šeherzada
#150 Re: da li ljubav "na daljinu" moze opstati?
Slazem se ali je tesko zivjeti cekajuci taj susret na aerodromu.....Bodkin wrote:vidjeti lice te osobe na aerodromu nakon odredjenog perioda i odrzavanja eze na daljinu,osjecaj koji se ne moze rijecima opisati...