kockica_kockica wrote:ja sam se svega nagledala
da privatnik ucjenjuje ljude da mu kupuju za svoj krvavo zaradjeni novac u njegovoj prodavnici po prodajnoj cijeni
da privatnik prijavi na 4 sata osobu koja radi 12 sati dnevno
da te ne prijavi nikako vec radis 6 mjeseci probni rad.. otpusti te.. pa te opet primi.. na probni rad...
da osoba zaposlena kod privatnika nema pravo na jedan dan slobodan ako prethodno ne odradi dvije smjene
da se prekovremeni rad smatra volonterizmom
da ti neda bolovanje koje ako uzmes zavrsi otkazom
da te otpusti onog minuta kad sazna da si zatrudnila
da ti odbija kojekakve gluposti od plate za koje niko ne zna gdje zavrsavaju
da te ucjenjuje jer imas posao a ima mnogo ljudi koji bi tu radili za manju platu od tvoje
da te zove u 11 ili 12 uvece da mu treba samo ....
da te uslovljava da ne ides izvan grada kad si na godisnjem odmoru jer ces mu mzda trebati...
da ti zabada nos u privatne stvare... sta radis s kim se druzis....
da se zapita ako sebi kupis nesto odakle ti pare za to da kupis ... on misli da ti to sebi ne mozes priustiti pa si odmah po defult-u kradljivac i lopov...
pri tome misli da je 500 KM dovoljno mnogo da te moze za*ebavati
da mu ta suma dopusta da te vrijedja
da mu isti iznos dopusta te krivi za svaki svoj i tudji propust
doduse ima i onih koji bi da te prime da radis DZABA dok mu posao ne krene.. ali pri tome ti trebas da mu nabacujes poslove.. a on te za te iste nece placati dok se ne pokazes... pa nakon probnog volonterskog rada koji on ozbiljno shvata i primjenjuje vjerojatno neces zadovoljiti kriterije pa ce traziti po oglasu sto jadnije likove koji ce se tako lomiti od posla a on ce imati zabrinuti izraz lica jer nema najnoviji model mercedesa a ti ces misliti da posao ne cvjeta....
jeli treba dalje da nabrajam .. ma za svaku nabrojanu gadost nije u pitanju jedna osoba poslodavac... vec desetine njih....
i nemoj mi govoriti kako su korektni...
izvini, ali ti mi neces odredjivati sta cu govoriti i misliti... nit je ovo sjeverna koreja, nit si ti kim jong il...
ja nisam imao slicna iskustva... ja itekako postujem vecinu ljudi za koje sam radio, jer sam kod njih ispekao zanat i jer mi sada ide prilicno dobro u zivotu...
na tih nekoliko poslova upoznao sam metar dobrih ljudi, stekao dosta prijatelja, znanja, iskustva, zaradio finih para i zahvalan sam ljudima koji su mi pruzili sansu da kao balavac radim prilicno ozbiljne poslove, te da se usavrsavam i napredujem...
volim i sefove firmi za koje sad radim... dobro rade svoj posao, raja su i rado se druzim s njima i mimo posla... isto tako se rado druzim i sa svojim ko fol podredjenim, gotive me ljudi, a i ja njih...
a sto se tice prekovremenog rada, nocnih poziva i slicno... jebiga, posao je posao... znao sam raditi i po 16 sati dnevno, i po par dana bez spavanja, a pozive van radnog vremena uopste ne racunam... to je moj izbor, radije cu se patiti i dobro zaradjivati, nego imati neke regrese, sidikate, godisnje od 30 dana i slicna sranja, a raditi za crkavicu...