ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Klodovik

#126 Re:

Post by Klodovik »

Edin H. wrote:Hoce li bilo ko otvoriti kakvu fabriku, pa zar nema dovoljno shoping centara :shock:
Pa, otvori fabriku, pokreni proizvodnju, sam ili se udruži sa drugim ljudima. To niko ne brani ni tebi, ni meni, ni bilo kome ko daje komentare na ovoj temi.
Maxwell2008

#127 Re: ALTA Centar

Post by Maxwell2008 »

karanana wrote:i ja kazem, jebo zaru. nije nesto ni jeftina a karina im je izbor za muskarce.

i ja bih volio GAP ili old navy ili banana republic, ali kao sto je to politika i limiteda koji je vlasnik victoria secret branda, tako mislim da osim u engleskoj nigdje drugo ne postoje radnje iz GAP korporacije, pa ne znam zasto bi se otvorile i kod nas.
Bio sam u Zarinim prodavnicama u nekoliko gradova u Njemackoj. U odnosu na ostale Zara je drugorazredna ili mozda trecerazredna prodavnica, jednostavno bezveze. :-?
chino

#128 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by chino »

Odgovor poslije dvije godine :D
Skyfox

#129 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by Skyfox »

sta bi sa tom Altom? jel to ovo na M.dvoru?
Qler

#130 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by Qler »

kakve su nam fabrike, i bolje je da ih ne otvaraju, meni je posao usko vezan sa velikim fabrikama i postrojenjima... od domaceg privatnog vlasnistva do stranih kapitalista, ne zna se koji su gori. Vjerujte mi nisu ni ljudi koji rade u velikim fabrikama/tvornicama/postrojenjima najsretniji. Velika vecina dodje ovdje samo pare da opere ili da zaradi maximalno uz najminimalnija moguca ulaganja, a hvala Bogu zakon je takav da im to omogucuje...
sarajevsko_pivo

#131 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by sarajevsko_pivo »

NTV Hayat otvara shoppingcentar prvog decembra ove godine.

mayab

#132 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by mayab »

sarajevsko_pivo wrote:NTV Hayat otvara shoppingcentar prvog decembra ove godine.

Hoće bit mekdonalds?? :D
Amazonka27

#133 Re: "Alta" novi shoping centar u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

mayab wrote:
sarajevsko_pivo wrote:NTV Hayat otvara shoppingcentar prvog decembra ove godine.

Hoće bit mekdonalds?? :D
:lol: :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#134 Re: ALTA Centar

Post by anjusha »

dvije teme o Alta centru spojene u jednu. ugodno forumanje!
dobar_ti?

#135 Re: ALTA Centar

Post by dobar_ti? »

Ma shvatam ja sve, London je lijep grad, lijepo je posjetiti ga, ali brate vec na nekoliko tema vidim pise putopise o tom gradu.

A sto se tice teme, ne zanima me sta ce biti u Alti.
alica.k

#136 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

dobar_ti? wrote:Ma shvatam ja sve, London je lijep grad, lijepo je posjetiti ga, ali brate vec na nekoliko tema vidim pise putopise o tom gradu.

A sto se tice teme, ne zanima me sta ce biti u Alti.
a tebe se nista nikad nije toliko dojmilo da jednostavno osjecas potrebu da o tome pricas?
Iris31

#137 Re: ALTA Centar

Post by Iris31 »

Znači od Alte ništa još i Sarajevo osim još jednog ustakljenog prostora sa ustaljenim markama, ništa više dobiti. Jedino što bi bilo super je da se otvore neki dobri ugostiteljski objekti sa ugodnim enterijerom, neka dobra slastičarna, bookcafe ili sl. pa da čovjek bar može otići i uživati u kafi, nekom dobrom kolaču i knjizi. Bilo bi dobro da se otvori i neki restoran, tipa japanski ili sl. nešto što nemamo u Sa. ..
downtoearth

#138 Re: ALTA Centar

Post by downtoearth »

Rade ulaz za Altu iz Fra Anđela Zvizdovića. Da li to znači da će uskoro otvaranje?
sarajevsko_pivo

#139 Re: ALTA Centar

^^

Krajem novembra.

100% u ALti Technomedia i DM
karanana

#140 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

sarajevsko_pivo wrote:^^

Krajem novembra.

100% u ALti Technomedia i DM
sta je technomedia? neka prodavnica tehnicke robe pretpostavljam. ko je vlasnik?
sta ce jos biti u alti, ali da bude nesto novo a ne ovo smece sto vec imamo. a i dm mi je vala vise dosadio sa otvaranjima. prvo ih nije bilo godinama i otvorili prije 2-3 godine prvu radnju, sad nichu ko gljive poslije kise.
StupskaBitanga

#141 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

Skyfox

#142 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

cuj jos 6mj? sta li ce to bit na kraju?
sarajevsko_pivo

#143 Re: ALTA Centar

Sigurno radi MCD!
Dendrlix

#144 Re: ALTA Centar

Post by Dendrlix »

Sa 200 parking mjesta u podzemnoj garaži i prilazom sa 6 različitih gradskih prevoza, pruža posjetiocima brz i jednostavan pristup osvježavajućoj ponudi novih doživljaja.
Tramvaj, bus, trola, minibus, kosi lift, taxi :?

ili

Automobil, autobus, tramvaj, trola, tabanfijaker, paraglajder. :?
fake76

#145 Re: ALTA Centar

Post by fake76 »

Ovi što žale za fabrikama... Znam da nam trebaju. Al nema ko da radi u njima. Radio moj kolega za njemačkog investitora prije par godina. Spreman čovjek da uloži novac u bilo kakav proizvodi pogon, a posebno tekstil (ženska radna snaga) i proizvodnja dijelova za auta (muški). Radili istraživanje tržišta, pretresli biro za nezaposlene, napravili nekoliko probnih konkursa.

Zaključak : Nema ko da radi. Sarajevo ima nezaposlene, ali nema radničke klase. NK, VK, SSS stručna sprema - šehiduše, zlatni ljiljani, RVI, socijalni slučajevi - zovu žene da pitaju imal kakva pomoć, treba mali funfo da jede. Omladina lopovi, kriminalci, neradnici, vehabije i studenti. Ko će da radi ? Ko će u 5 sati da ustaje, ili treću smjenu pari ? Može portir, može security, može lijeno vucaranje po radnjama po čitav dan kao prodavačica. Fabrička traka, čekić, varenje, šivaća mašina, radno odijelo - vozdra !

Ono malo što hoće da radi, traži plate do nebesa, bijegaju po bolovanjima, idu na pecanje srijedom, moraju krompir da kopaju četvrtkom na selu, traže naka prava ko da je socijalizam, dodatke, folove, golove itd. itd. Slome nogu na fudbalu ili iskrive kičmu nosajući regale kod kuće - već traže odštetu od firme ili invalidsku penziju. Ne zna se šta je gore - ne naći nikoga ili navući sebi bagru na vrat. Zato fabrika nema.

Otišo švabo pognute glave.
A-ZO

#146 Re: ALTA Centar

Post by A-ZO »

fake76 wrote:Otišo švabo pognute glave.
jadni svabo, potcijenio bosance pa poletio da profitira :lol:
laguna84

#147 Re: ALTA Centar

Post by laguna84 »

hehe svakakvih komentara..... sto se tice alte ja sam jos kad je tek kupio to zemljiste pricao sa tim amerom on je kontao tamo samo americke firme mozda mcdonalds otvori al nis nije sigurno pored ovoga, covjek je osnovao kosarkaski klub triland uglavno ulaze covjek, e sad i ja se slazem da je previse trgovackih centara al kad covjek iskreno skonta na ovim lokacijam gdje su otvorili ove centre tu je moglo to ili nes slicno se napraviti i to je to. neko je spomenu otvaranje fabrika, pa nije problem otvoriti fabriku cak nije ni do investitora vec do drzave sto ti ne daje nikakve podsticaje. takve stavri treba da drzava olaksa invesitoru jer ce i drzava profitirati al sa druge strane moramo znati cinjenica jeste da mi nismo u eu al nasa radna snaga je puno skuplja nego radna snaga u turskoj, kini i drugim slicnim drzava tako da tekstil je u turskoj, da dalje ne navodim za sve ostale zemlje sa jeftinom radnom sangom. da nasa drzava daje slicne podsticaje kao sto je turska dala u antaliji tamo nije bilo hotela pa fino ljudi rekli evo vam zemlja i oslobodjeni ste od poreza slijedecih 20 god al morate koristiti sve domace, firme za izgradnju, radnici, hrana itd. znaci da bi se pokrenula industrija u bosni i hercegovini treba da vodecu ulogu vodi drzava sa svojom vizijom za buducnost, i kad se stvore takvi uslovui onda se otvaraju i fabrike al sve dok se nasi politicari bave kako ce koji i koliko staviti u svoj djep, a ovi sto kukaju sto kazu da nemaju i sto ce njemu trgovaci centar glasaju za njih, stanje se nece promjeniti. normalno mora se i administracija srezati za min. 30%
Master.DKP

#148 Re: ALTA Centar

Post by Master.DKP »

Gradnja trgovackih centara je dugorocno interesantna ulagacima pogotovo na ovim prostorima "tranzicije", potrosaci su programirani i programiraju se da trose i trose zato su i potrosaci. :)

Poenta je da treba kvalitet tih centara, jer onaj cetnar koji ponudi kvalitet, bolje cijene i izbor kao bilo gdje u svijetu odmah ce "sahraniti" sve ostale.

A u vezi fabrika, ljudi jos uvijek jednom nogom zive u nekom sistemu koji je prosao davno ! Fabrike se grade gdje je radna snaga barem 10 puta po satu jeftinija nego u BiH, radnik sa ovakvim ponasanjem u BiH je preskup i prespor i ne moze se izivljavati na njemu, zeli prava i rahatluk. Zeli da vozi automobil i skoluje djete a to ovaj ne zeli da mu plati jer mu ne znaci njegovo dijete i skola nista....

Zato imate Indoneziju, Maroko, Kinu ( ruralne dijelove), Taiwan isl. gdje ljudi rade za 30 $ mjesecno po 14- 16 sati dnevno, subota i nedelja ukljuceno, nema porodiljsko, nema kod tetke za vikend, nema srijedom na pecanje, nema nista. Ima rad i smrt i dobijes da jedes i pijes . I onda ta roba slati ovako i kupuju je debeli i razmazeni Europljani koji 200 dana u godini ne rade.....:)
StupskaBitanga

#149 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

Ovo meni smrdi na propalu investiciju
Naime, Alta je trebala biti otorena u jesen 2009. a evo sada je otvorenje 02.04.2010.god
Prvo je propao deal sa Colliers pa neki su se i povukli tako da ovo mi jako miriše na ala Vila Park.
Još u krugu od 200-300m se gradi još 2 centra
Skyfox

#150 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

a ionako mislim da su unistili estetski onaj dio M.dvora ona zgrada ko piletu sise izmedju Unitica i crkve :-?
Post Reply