...i opet sarajevo film festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
johnnykola

#126 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by johnnykola »

karanana wrote:
felichi wrote:
Irm@ wrote:..ali sto sam prosle godine pogledala film na SFF-u :shock: :? ne sjecam se kako se zvao Nesto New York.. trajao je vishe od 2 sata ali vece gluposti u zivotu nisam pogledala...sve sam cekala da se nesto pametno desi ali nije cijelih 120 minuta na neudobnim stolicama na Metalcu a Bogme vremenom je postalo i hladno...
ali o ukusima se ne raspravlja..valjda :)
bolan, nemoj da te opet prevare s tim glupostima.
jeli u pitanju nesto new york synechdote ili tako nesto?

ako jeste, nije mi jasno sta ga oni gore na "gledali ste film, preporucite ga" hvale i kunu se u taj film kao nesto najbolje.

slazem se sa postom romea80
pa upravo taj film, mozda najbolje unazad 5 godina od svih filmova pokazuje agoniju
koju vecina ljudi u svom zivotu prolazi. i da, takav film nam dofura
miro purivatra,i legendu kaufmana, koji stoji iza svih ovih filmova:

Image
najbolja uloga cage-ova.

Image
najbolja uloga carrey-eva.

i

ono... vrh!
Image

ako u tom filmu niste "vidjeli" agoniju invalida, penzionera, boraca...
svih onih ljudi koje vi pobrojaste,
pa dje cete ju onda vidjeti?
ali ne, za taj film ce vecina reci da je glupost totalna.
ono, pogledajte ga s 40, mozda vam se tad svidi. :D

sto nakon svega covjek da zakljuci nego:
pa eto vam tvajlajti, spajdermeni i supermeni,
ukinemo film festival, i ja kazem!
zomri

#127 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by zomri »

ako je vidim na ulici, što je moram i na filmu gledati?
johnnykola

#128 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by johnnykola »

zomri wrote:
ako je vidim na ulici, što je moram i na filmu gledati?
prije svega:

sta bi ti, da odes na kazalisnu predstavu i da tamo gledas lalu i po
sa zecicima kako skacu? apeliraj na fetvin informativni priogram,
pa vidi i da ti tamo, u vijestima, ne bude crne kronike bar, ako vec
gledas brankovica i ostale legendice konstantno?.ono, pisi mail dubiozi
kolektivu neka odsad pevaju o nejaci ozenjenih clanova benda, a ne
o stanju u drzavi.
mislim...
alphonse kauders

#129 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by alphonse kauders »

Jedva čekam vijesti FTV-a kao prije nekoliko godina, tipa: "Danas su radnici bihaćke Žitoprerade 4. dan štrajkovali glađu na plus 40, više o tome drugi put, sad idemo uživo s crvenog tepiha da vidimo šta ima da kaže Srđan Vuletić o svom novom filmu, vjerovatno kandidatu za Oscar-a, "Teško je biti fin" " :D

Da parafraziramo Diplomtza:

"ostaje nam tepih,
da se slikamo,
da se lažemo..."

Neka festivala, al' je u našim očima on 100x veći nego što zaista jeste. Valjda se osjećamo svjetskije kad u 3 ujutro raja đuska po kafićima (a radni je dan) a broken ingliš se čuje na svakom ćošku.

Filmovi su tu ionako sporedna stvar.
dxb

#130 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by dxb »

"a broken ingliš se čuje na svakom ćošku."

Ja mislim da si ti ovo figurativno opisao jednu sedmicu u Sarajevu kada se ljubitelji filma iz Evrope i ostatka svijeta skupe u Sarajevu. Zar to nije sjajno. Ne bi li trebali mozda imati i vise rock i inih festivala gdje bi domaci umjetnici, naucnici, itd dobili priliku da se upoznaju sa kolegama iz njihovog svijeta, razmijene misljenja i mozda dogovore saradnju.

Edit: Moderacijo, nemoj te zamjeriti, malo mi je dosadno ovih dana. Zbog tehnickih problema nisam tamo gdje bi trebao biti, pa sam malo i nervozan. Hvala!
Last edited by dxb on 20/07/2009 21:54, edited 3 times in total.
Altsa

#131 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Altsa »

i ja sam za to da se SFF ukine. upravnik je sve naveo u svom postu. dovoljno mi je da vidim one morone sto hodaju po gradu sa akreditacijama samo da bi bili videni da mi dode da povratim.
united bosnae

#132 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by united bosnae »

Altsa wrote:i ja sam za to da se SFF ukine. upravnik je sve naveo u svom postu. dovoljno mi je da vidim one morone sto hodaju po gradu sa akreditacijama samo da bi bili videni da mi dode da povratim.
:thumbup: :-)

Apsolutno se slazem sa gore navedenom konstataciom.
Mislim da bi cak trebalo animirati adekvatne grupe tipa: skinheads-i, navijacke skupine (Horde, Manijaci i ovi Olimpikovi), vehabije, Tasim Kucevic's i sl., koji bi svakog morona koji hoda po gradu sa akreditacijom samo zato da bi bio/la vidjen/a, jednostavno prebili (na mrtvo ime). Naravno ta gesta je cisto vaspitno-popravna mjera, na kojoj ce moroni koji hodaju po gradu sa akreditacijom samo zato da bi bili vidjeni prije ili poslije biti zahvalni.
A-R-N-I

#133 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by A-R-N-I »

sta ste se nadigli protiv SFF-a, sta fali 9 dana zivota u Sa. kao i svugdje u normalnim gradovima?!!
sta gledate u te sto nose akreditcije,,
ako vam se svidja kakav film odete i pogledate, ako vam se izlazi bilo koji dan vani< u grad< izadjete i bude vam dobro...
sta vam smetaju ti sto nose akreditacije?? ja ne gledam nista sto mi se ne svidja :D , mozda je problem u tome sto ih vi ne nosite :D :D ,,
Nick Nolte mortus pjan trazio hotel po Ferhadiji???? neka je :D :D :D :D hehehe
tih 9 dana je super period u gradu gdje sa obrazom pozovem prijatelje iz inostranstva da me posjete!! :thumbup: :thumbup: :D :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#134 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Pera Trta »

A-R-N-I wrote:sta ste se nadigli protiv SFF-a, sta fali 9 dana zivota u Sa. kao i svugdje u normalnim gradovima?!!
sta gledate u te sto nose akreditcije,,
ako vam se svidja kakav film odete i pogledate, ako vam se izlazi bilo koji dan vani< u grad< izadjete i bude vam dobro...
sta vam smetaju ti sto nose akreditacije?? ja ne gledam nista sto mi se ne svidja :D , mozda je problem u tome sto ih vi ne nosite :D :D ,,
Nick Nolte mortus pjan trazio hotel po Ferhadiji???? neka je :D :D :D :D hehehe
tih 9 dana je super period u gradu gdje sa obrazom pozovem prijatelje iz inostranstva da me posjete!! :thumbup: :thumbup: :D :D
Ni meni nije jasno šta je čudno u tome što je Nick Nolte pijan tumarao Ferhadijom? Pa čovjek je poznat po svojoj ljubavi prema čašici! Evo njegove fotografije koja je svojevremeno obišla svijet, kada ga je murija spengala zbog vožnje u pijanom stanju:

Image
:D
Ripicipi

#135 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Ripicipi »

Altsa wrote:i ja sam za to da se SFF ukine. upravnik je sve naveo u svom postu. dovoljno mi je da vidim one morone sto hodaju po gradu sa akreditacijama samo da bi bili videni da mi dode da povratim.
Tebi je ocito krivo sto ti ne nosas akreditaciju. Ja sam ubjedjen da bi svi ovi kojima smetaju akreditacije, prvi istu natakarili na vrat i hodali gradom da mogu...
Ne mogu da vjerujem na sta ljudi obracaju paznju, i s cime se zamaraju... :-)

Mahala... :roll:
ArtefakT

#136 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by ArtefakT »

Citajuci svake godine ove komentare, raznih specijalista u svim zivotnim segmentima, sve vise molim Boga da se zarati, pa dam nam opet pocnu sikljat' granate iznad usiju, da se ljudi vise ne bave tudjom mukom i konacno pocnu uzivati u zivotu.
Jednim smeta Miro, koji je sebi skonto shemu od cega da zivi a da radi mjesec dana.
Drugim smetaju ljudi sa akreditacijama, koji su, ili platili da ih dobiju da se nebi peglali oko ulaza na neka mjesta, ili, ganjali da se zaposle nebili zaradili koji CHmarku, koju ce dobiti 5 mjeseci kasnije.
Trecim ne valjaju filmovi, jer u njima nema dovoljno umjetnosti... bla bla.
Kakav odron! Fakat ODRON!
johnnykola

#137 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by johnnykola »

united bosnae wrote:

Mislim da bi cak trebalo animirati adekvatne grupe tipa: skinheads-i, navijacke skupine (Horde, Manijaci i ovi Olimpikovi), vehabije, Tasim Kucevic's i sl., koji bi svakog morona koji hoda po gradu sa akreditacijom samo zato da bi bio/la vidjen/a, jednostavno prebili (na mrtvo ime). Naravno ta gesta je cisto vaspitno-popravna mjera, na kojoj ce moroni koji hodaju po gradu sa akreditacijom samo zato da bi bili vidjeni prije ili poslije biti zahvalni.
potpis. :thumbup:
tataratira

#138 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by tataratira »

Ja mislio Nicka uhapsili što se šetao u ovoj divnoj košulji
Risto Kuglarić

#139 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Risto Kuglarić »

johnnykola wrote:
united bosnae wrote:

e ačkosum vam bilo obojici kad su vam ovi sa akreditacijama veći problem od skinheadsa, šljama sa stadiona, vehabija i Tasima Kučevića zajedno :thumbup: Fakat ga treba ukinut.
johnnykola

#140 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by johnnykola »

johnnykola wrote:
united bosnae wrote:

Risto Kuglarić wrote:e ačkosum vam bilo obojici kad su vam ovi sa akreditacijama veći problem od skinheadsa, šljama sa stadiona, vehabija i Tasima Kučevića zajedno :thumbup: Fakat ga treba ukinut.

:D :D :D
Chopper_Horrace

#141 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Chopper_Horrace »

uvjek dobar gost wrote:... prošle godine žena me prevarila pa smo otišli na dva filma...

Bogme, mene kad bi moja prevarila, ne bi isao sa njom gledati filmove :D :lol: :lol:
DobroJutroKolumbo

#142 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja stvarno ne razumijem svoje sugradjane , Vas koji pljujete po SFF-u i slicnim projektima , treba odvesti u Perucicu i pustiti tamo da zivite , prema svojim pravilima i nagonima... Zagreb i Beograd sline da im je nesto takvo napraviti u svom gradu , hvale u medijima Sarajevo i SFF kako je sve organizovano , kako dolaze razne zvijezde itd... To je jedinstvena promocija grada Sarajeva i drzave BiH , ali jok Sarajlije pljuju po tome... Treba zabraniti sva kulturna desavanja u gradu i da konacno postanemo selendra , pa se onda bunite kako su Vam ugrozena prava i gradjanske slobode...Sram Vas bilo , pljuvaci!
Bernard_Prince

#143 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Bernard_Prince »

DobroJutroKolumbo wrote:Ja stvarno ne razumijem svoje sugradjane , Vas koji pljujete po SFF-u i slicnim projektima , treba odvesti u Perucicu i pustiti tamo da zivite , prema svojim pravilima i nagonima... Zagreb i Beograd sline da im je nesto takvo napraviti u svom gradu , hvale u medijima Sarajevo i SFF kako je sve organizovano , kako dolaze razne zvijezde itd... To je jedinstvena promocija grada Sarajeva i drzave BiH , ali jok Sarajlije pljuju po tome... Treba zabraniti sva kulturna desavanja u gradu i da konacno postanemo selendra , pa se onda bunite kako su Vam ugrozena prava i gradjanske slobode...Sram Vas bilo , pljuvaci!
Kolumbo...dobro jutro. Uranio, zoru prevario. Ne govori se protiv SFF, vec o privatizaciji istoga (konkretno, family business, lova zavrsava u dzepovima Bakira Izetbegovica i u smrdljivim carapama Purivatre). Dakle, citaj. Za kompletnu organizaciju novac daju gradjani, a profit od festivala uzima Miro i Kirba i njihove familije. Dakle, to je ono sto ne stima. SFF je OK, ali zaposlite ljude putem konkursa, ne putem stele, a profit poslije uprava grada treba da distribuira i ulaze gdje je potrebno (ne u kuce i vikendice Bakira Izetbegovica i Mire smrdljive carape Purivatre).
Klodovik

#144 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Klodovik »

Bernard_Prince wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Ja stvarno ne razumijem svoje sugradjane , Vas koji pljujete po SFF-u i slicnim projektima , treba odvesti u Perucicu i pustiti tamo da zivite , prema svojim pravilima i nagonima... Zagreb i Beograd sline da im je nesto takvo napraviti u svom gradu , hvale u medijima Sarajevo i SFF kako je sve organizovano , kako dolaze razne zvijezde itd... To je jedinstvena promocija grada Sarajeva i drzave BiH , ali jok Sarajlije pljuju po tome... Treba zabraniti sva kulturna desavanja u gradu i da konacno postanemo selendra , pa se onda bunite kako su Vam ugrozena prava i gradjanske slobode...Sram Vas bilo , pljuvaci!
Kolumbo...dobro jutro. Uranio, zoru prevario. Ne govori se protiv SFF, vec o privatizaciji istoga (konkretno, family business, lova zavrsava u dzepovima Bakira Izetbegovica i u smrdljivim carapama Purivatre). Dakle, citaj. Za kompletnu organizaciju novac daju gradjani, a profit od festivala uzima Miro i Kirba i njihove familije. Dakle, to je ono sto ne stima. SFF je OK, ali zaposlite ljude putem konkursa, ne putem stele, a profit poslije uprava grada treba da distribuira i ulaze gdje je potrebno (ne u kuce i vikendice Bakira Izetbegovica i Mire smrdljive carape Purivatre).
Prošlogodišnji budžet SFF-a bio je 1,3 miliona EUR. Ove godine je npr. Gradska uprava dala 200.000 KM za Festival. Naravno, niko nije tjerao Aliju Behmena i općinske načelnike da daju novac SFF-u i ove godine (kao ni one koji su prije njih bili na vlasti ili ljude iz ministarstava FBiH i SA Kantona). Ako oni smatraju da ne trebaju dati novac, ako smatraju da on završava "u smrdljivim čarapama", neka im ne daju novac. Ali, vlast novac DAJE. I očito je zadovoljna kako se on troši čim ga ne prestaje davati.

Komercijalni partneri (ne građani) učestvuju u finansiranju Festivala u iznosu od oko 65% (ostalo daju razni nivoi vlasti). Niko ne tjera HT Eronet, Raiffeisenbank ili ronhill da budu sponzori. No, očito je da im nije mrsko da ulažu u taj partnerski odnos.
Control panel

#145 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Control panel »

svake godine u to doba odem na odmor i nema me u sarajevu da gledam nas jet set koji hoda po crvenom tepihu,
dok u susjednoj ulici ljudi rove po kontejneru i traze koru hljeba da jedu.
:(
lolo_lolo

#146 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by lolo_lolo »

Control panel wrote:svake godine u to doba odem na odmor i nema me u sarajevu da gledam nas jet set koji hoda po crvenom tepihu,
dok si ti lagano na odmoru,brckas se na moru,suncas se na bazenima,gledas fine zenske na plazi,ljudi u bosni rove po kontejneru i traze koru hljeba da jedu
*mima*

#147 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by *mima* »

lolo_lolo wrote:
Control panel wrote:svake godine u to doba odem na odmor i nema me u sarajevu da gledam nas jet set koji hoda po crvenom tepihu,
dok si ti lagano na odmoru,brckas se na moru,suncas se na bazenima,gledas fine zenske na plazi,ljudi u bosni rove po kontejneru i traze koru hljeba da jedu

:lol: :lol: :lol: Svaka cast na komentaru lolo.......... :lol:

Nevjerovatno kojih sve ima jadnih komentara.
karanana

#148 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by karanana »

....a ti odes na odmor dok ljudi nemaju sta da jedu. salim se a i ne salim, ne treba bas ici tako duboko. i u los angelesu ima gladnih ljudi a oni imaju oscara. moja primjedba je da je festival postao sminkeraj i glamur na silu i vjestacki. e to je bezveze kada se nas jet set pravi da je sisao sa jahte usidrene na miljacki i dolazi da gleda filmove.

edit: ups, lolo imao slican komentar.
Altsa

#149 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Altsa »

potres_mozga wrote:
Tebi je ocito krivo sto ti ne nosas akreditaciju. Ja sam ubjedjen da bi svi ovi kojima smetaju akreditacije, prvi istu natakarili na vrat i hodali gradom da mogu...
Ne mogu da vjerujem na sta ljudi obracaju paznju, i s cime se zamaraju... :-)

Mahala... :roll:
ma zaboli mene za akreditacijom. ja godisnji planiram prema SFF, a to je da ne budem u sarajevu bas zbog tih i takvih kao sto si ti. festival je bio pravi samo onaj u ratu . a ovo sve poslije je parad kica, nadobudnih i ufuranih spodoba i naravno licna promocija Mire (mirsada) Purivatre.
Altsa

#150 Re: ...i opet sarajevo film festival

Post by Altsa »

ArtefakT wrote:Citajuci svake godine ove komentare, raznih specijalista u svim zivotnim segmentima, sve vise molim Boga da se zarati, pa dam nam opet pocnu sikljat' granate iznad usiju, da se ljudi vise ne bave tudjom mukom i konacno pocnu uzivati u zivotu.
Jednim smeta Miro, koji je sebi skonto shemu od cega da zivi a da radi mjesec dana.
Drugim smetaju ljudi sa akreditacijama, koji su, ili platili da ih dobiju da se nebi peglali oko ulaza na neka mjesta, ili, ganjali da se zaposle nebili zaradili koji CHmarku, koju ce dobiti 5 mjeseci kasnije.
Trecim ne valjaju filmovi, jer u njima nema dovoljno umjetnosti... bla bla.
Kakav odron! Fakat ODRON!
da si imalo pametan ne bi prizivao rat zbog SFF. ako vec ne znas, festival je bas najboji bio u vrijeme rata. bio je cista alternativa a sada cisti vasar.
Post Reply