Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
atko wrote:@sinergija ... upratismo mi nekad od mame semihe sluzbenika koji cita forum
a sad ocigledno i dedo Aljo imenovo svog
da kad neko ima razlicito misljenje od drugih odmah je neciji sluzbenik. semihin, aljin...
ne nego citam novine i to ne samo jedne i citam izmedju redova i razmisljam svoojom glavom. a ne formiram misljenje prema jednim novinama.
ako imas mogucnost provjeri ovo za Novi Grad. nazalost bacio sam te novine, pa ti ne mogu pomoci oko toga. ali je sigurno bilo da sjednica nije bila odrzana. zbog banalne stvari.
mozda ima na stranici NG da sjednica nije odrzana.
i evo necu se vise javljati. ja rekoh svoje. i nadam se da ce ovaj projekat uspjeti zbog nas gradjana, ponavljam zbog nas gradjana.
@sinergija postujem da svako ima pravo na svoje misljenje i da treba mislit svojom glavom ... pa zato nemoj da mi objasnjavas sta ja to nisam upratio kao sto se slomi da i drugima objasnis ....
Ok tvoje misljenje je da je SDP ok postujem postuj i ti moje misljenje i nema ljutenje i prepucavanja
Ovakvim potezima gubite i ono malo gradjana koji vas dozivljava kao alternativu ovim kleptomanskim-nacionalistima,kao sto gubite i ono malo stranaka sa kojima bi eventualno mogli u neku buducu koaliciju.
Ovakvim potezima gubite i ono malo gradjana koji vas dozivljava kao alternativu ovim kleptomanskim-nacionalistima,kao sto gubite i ono malo stranaka sa kojima bi eventualno mogli u neku buducu koaliciju.
SDP....Zddddrrrraaaaaaaaavvvvooooo
nemoj tako, pa dobili su SBiH taman zasluzuju jedni druge
A hajmo sad "u kost"
Desavajul se ovakve stvari u Republici srpskoj? Dal "kod njih" ima da se novac gradjana spiska u "medijsku mashineriju" pojedinih stranaka? Koliko je meni poznato, nema. A vama? Ovo cime se bavi SDP ne radi ni Dodikov SNSD, koji je u "nashim" medijima pokazan kao crni djavo. Zlatko Jr hoce i svoj "fildjan medij"
Katastrofa, Valter je uglavnom sve rekao na prethodnoj stranici.
U normalnim gradovima svi bi već bili na ulicama, pisali peticije, nevladin sektor bi trubio ... ovdje, nakon svega ... možemo se samo sa sjetom sjećati Semihinih vremena.
Sve mislim da ce se s vremenom opametiti i da ce povuci ovu sramnu odluku. No, ovi su, izgleda, sve ustrajniji u svojoj gluposti. Treba cestitat Nasoj stransi na principijelnosti. Ovim dokazuju da na ideoloskoj osnovi nisu toliko "vodenkasto bljedunjavi", vec, taman deklarativno, razmisljaju o tome sta je bolje za narod, a i ne upustaju se u krupne profitersko-talovske projekte pribavljivanja individualne koristi. Nasa stranka - respect!
fixer wrote:Sve mislim da ce se s vremenom opametiti i da ce povuci ovu sramnu odluku. No, ovi su, izgleda, sve ustrajniji u svojoj gluposti. Treba cestitat Nasoj stransi na principijelnosti. Ovim dokazuju da na ideoloskoj osnovi nisu toliko "vodenkasto bljedunjavi", vec, taman deklarativno, razmisljaju o tome sta je bolje za narod, a i ne upustaju se u krupne profitersko-talovske projekte pribavljivanja individualne koristi. Nasa stranka - respect!
ma i NS je u poziciji politickog dodvoravanja glasacima ... cim nakupe kriticnu masu vjecnika da mogu proguravati svoje talove to ce i ciniti ... imaju par ikebana koje ih predstavljaju kao multi kulti stranku ... isto kao sto ima i SDP ili liberali itd itd
Ovdje je jednostavno sve devalviralo ... ovdje ttreba da se dese gradjani koji ce prodrmati ovo ucmalo podneblje i koji ce nametnuti malo vise vrijednosti
Nauceni smo da se radujemo normalnim stvarima ... zato sto nam je dno na kojem je ziva glava i na kojem se ne puca vrhh za nas
Sta treba da se sad radujem sto su neki vjecnici glasali protiv nekog prijedloga a u korist gradjana??? Nije li to njihova duznost, obaveza i odgovornost ...
Prestanimo cekati da dodje neka stranka ili neki nezavisni kandidat robin hud da nas spasi ...
najveća briga "normalnih ljudi" u ovoj državi jeste naći KVALITETNU alternativu vladajućim hohšztaplerima, nekoga ko će zaista nešto pokrenuti sa mrtve tačke a ne samo k'o Đuro u nadrealistima, samo promjeniti plesni podij i sl. Sa svakvim novim potezom SDP Sarajevo (od izbora za gradonačelnika pa dalje, sve do ovog cirkusa sa 99), ta briga raste sve više.
Slobodna Bosna je, ako se ne varam, prije ravno 4, a možda i 5 godina, cijelo jedno ljeto zabavljala svoje čitatelje Adilovim kutkom. Bila je to rubrika rezervirana za pitanje novinara, urednika, voditelja, glavnog i odgovornog urednika, direktora, utemeljitelja, vlasnika i vjerovatno još koječega, inače Adila Kulenovića, u nečem što se zvalo Intervju dana, a emitirano na NTV 99 bezbroj puta. Iz bogate riznice, evo samo jednog primjera:
“Gospodine ambasadore, osnovi ruske politike mnogi tumače kao panpravoslavni. Haa, ako nije takooo, kako onda objasniti da Sloveni islamske vjr..vjeroispovjesti ili pak, Sloveni katolici, aaaaa, na Balkanu nisu imali zaštitnički odnos ruske politike, haaha, kao što su to imali Sloveni pravoslavne vjeroispovjesti? Gospodine ambasadore, da li je uuu strateškom, eee, ruskom interesu,eee, ruske spoljne politike, haa, stvaranje velike Srbije na Balkanu? U tom slučajuu velika bi Srbija bila vaš partner na Balkanu ili, pak, hhh, puno, tako da kažem, bolja politika koja bi se bazirala na tome da se stvara više, i da se stvori više samoodr...samoodrživih država na Balkanu, u kojima bi jedna izbalansirana ruska spoljna politika mogla uvijek naći svoj strateški interes”?
Rečeni je novinar/urednik//direktor itd. zapravo i mnogo prije svojih pwtominutnih pitanja postao školski primjer antitelevizije – čak i ranije nego se dosjetio da izbaci kameru i napravi emisiju Skenderija noću (za sretnike koji nisu imali priliku vidjeti: ukadru traje trolejbuska stanica, most preko Milajcke i Dom sindikata, a u podlozi program Radiaj 99). NTV 99 je za mene najjača TV – nikad ništa, napisao je ovih dana jedan od forumaša sarajevo-x i vjerovatno najkraće, ali bolno precizno definirao program u kojem su, istina, tu i tamo saučestvovali i rijetki profesionalci vodeć računa da se dugo ne zadrže.
Kako je onda NTV 99 postao projekt Grada Sarajeva? Pa, ako Kulenović ne zna postaviti pitanje, i samo njegovo dugogodišnje psotojanje u eteru pokazalo je da zna izabrati sugovornike iza kamere. Političku biliskost s vječnom opozicijom, po tvrdnjama sarajevskih magazina, u prošlo ljeto Kulenović je krunisao dogovorom opozicije i pozicije pa je s gradonačelnicom Semihom Borovac (SDA) i njezinim prvim suradnicima (SDP) osmišljen projekt bezočne pljačke poreskih obveznika. Iz budžeta je, naime, jučer zapečaćena sudbina 2 miliona KM koje će završiti trijumfom gradskih vlasti na vlastitom TV ekranu. Isti izvori, dakle sarajevski magazini, tvrde da će u konačnici ta suma biti duplo veća!
Ako je tačno, to znači da će, recimo radost Sarajlija što će svake večeri gledati u lice Alije Behmena u startu biti plaćena sa 6.600 prosječnih penzija (2.244.115 KM), a vrlo brzo sa još toliko! Koliko će tek koštati da se Behmenov nastup ušminka, skocka, dotjera, zaista je pristajanje na penzionersku muku uopće i računati. Da ne govorimo sad o potrebnim sredstvima da see tehnika rabljena tolike godine dovede na nivo potreba gradske vlasti, a njihove su potrebe za informisanjem o sebi poreskim obveznicima poodavno znane (gospođa gradonačelnica, Behmenova predhodnica, kojoj valja odati priznanje za frizuru što je svako jutro mogla pravo kod Adila, po informacijama njezina nasljednika u fotelji, čijoj će se frizuri tek posvetiti puna pažnja, na svoje je izdatke za “informisanje, medije i odnose s javnošću” potrošila u prošloj godini ravno 158.267 KM, a godinu prije-koju je cijelu provela u fotelji ravno 176.576 KM) ne vrijedi ni spominjati recesiju: u ovoj zemlji teret recesije ima da-odlukom viših instanci vlasti-ravnomjerno rasporede i ponesu penzioneri, RVI, demobilizirani borci, stradalnici rata i domaća privreda. A odabrani izaslanici naroda su već s gnušanjem odbili svaku mogućnost da njima, izabranicima bude smanjen poslanički paušal ili kakva privilegija koju ionako ničim en zaslužuju.
Vratimo se stoga televiziji koja će širenjem istine o Behmenu posve sigurno zavrijediti one glasove što ih gradski odličnik planira priskrbiti sebi i svojoj partiji na sljedećim izborima. Pošto, naravno nema nikakve sumnje da je volja Skupštine Grada Sarajeva vrhovna volja Sarajlija, valja vjerovati da ćemo ubuduće promatrati i one detalje iz Behmenovog gradonačelnikovanja koji su promakli kamerama (očito nedovoljnih) javnih emitera. Npr, ne bi bilo zgoreg reprizirati (pošto još od početka ove godine nTV 99 ne propušta važne događaje u Gradskoj upravi jer Uprava zna šta je dobro za građane pa odluku od jučer pomno realizira od januara) gradonačelnikov susret sa američkim ambasadorom. Bilo je to negdje pred 6. april, kada je Charles English došao u Upravu sa donacijom za manjinski povratak u Sarajevo, a uvaženi Behmen, uz svu zahvalnost i “uprkos skromnim sredstvima Grada”, ispalio: “Spremni smo dati punu podršku Vašem projektu”!
Vlast koja povratak svojih građana nebošnjaka smatra američkim projektom zaista je pravi reprezent socijaldemokracije u Bošnjaka. No, valjda se smiluje poreskim obveznicima barem u tolišnoj mjer da ih ubuduće poštedi Adilovih pitana. Da onda umjesto” Je li ban Kulin bio, ustvari, Ilir?” dođe barem jednoim neko ko će Behmena priupitati kad, kako i zašto poseže u džepove građana Sarajeva.
Neelix wrote:meni je NS strasno porasla u ocima, mogli bi me, ako ovako nastave, po prvi put odvuci na glasacko mjesto
Eto ce mi Neelix postati "stranacki kolega" (blaza forma-za istu stranku cemo glasati )
Savka cast za NS,vez imaju moj glas,ako nista drugo zbog konstante u politickom djelovanju,kao i zbog toga sto se bore za sveopsti interes samih gradjana
ova prica ne smije da ima ikakve veze sa tv 99. stvar je u tome da jos jedna pol. stranka, pored sda preko tvsa, sada sdp preko tv99, koristi medije u vlastite svrhe. i sta onda onaj iz rak-a ko kakva kurva laze da politicari ne uticu na rad medija.
“Gospodine ambasadore, osnovi ruske politike mnogi tumače kao panpravoslavni. Haa, ako nije takooo, kako onda objasniti da Sloveni islamske vjr..vjeroispovjesti ili pak, Sloveni katolici, aaaaa, na Balkanu nisu imali zaštitnički odnos ruske politike, haaha, kao što su to imali Sloveni pravoslavne vjeroispovjesti? Gospodine ambasadore, da li je uuu strateškom, eee, ruskom interesu,eee, ruske spoljne politike, haa, stvaranje velike Srbije na Balkanu? U tom slučajuu velika bi Srbija bila vaš partner na Balkanu ili, pak, hhh, puno, tako da kažem, bolja politika koja bi se bazirala na tome da se stvara više, i da se stvori više samoodr...samoodrživih država na Balkanu, u kojima bi jedna izbalansirana ruska spoljna politika mogla uvijek naći svoj strateški interes”?
Eh kad ste mi tako pametni hodte da vam čiko nešto da.
Kakva su vam to pitanja? Šta će nam privatna gradska televizija? Još ne znate? Mili moji odgovor vas bode u oči, stanite pred nešto veće ogledalo i možda uspijete vidjeti kompletan odgovor, odjednom!
Gradska televizija nam treba zato što smo glupi, da da, dobro ste čuli, zato što smo glupi. Zato što ne znamo procijeniti gdje i kada je dosta, zato što bezočno dopuštamo da nam mediji grade svijet dok mi njima gradimo programske šeme. O čemu tačno govorim? Pa ovako:
Ako nam neka televizija ne pušta programe ili dnevnike koji objašnjavaju kako smo u bezizlaznoj, katastrofalnoj, užasnoj, gorkoj, predkijametskoj situaciji - onda nam taj medij ne valja! Onda tu televiziju ne gledamo, te vijesti su nam glupe, ta emisija je bezveze, bolje prebaci na onu gdje nam govore kako ništa ne valja. To se tako ne radi, to su ameri davno skontali. Narod je stoka, i ne zna sam sebi ugoditi, kad mu nesto valja on to preskace i gleda u ono sto ne valja. Kad mu nesto valja ovaj narod to ne zna pokazat i predstavit, hvalit se time, biti ponosan na to, neeee ovaj narod ide da se bavi necim sto ne valja. Kad nesto valja nadjes ili izmislis feler kako bi bilo bezveze, a kad neswto ne valaj onda ne da samo ne valja, nego je to predznak sudnjeg dana.
Eh zasto nam trebaju izbalansirani mediji, oni koji se finansiraju iz budzeta i stoga ne moraju plesat kako stoka(narod) svira nego mogu slobodno da uspostave ravnotezu. Trebaju nam kako bi mi bili zadovoljniji, kada smo mi zadovoljniji samima sobom onda smo produktivniji, kada smo produktivniji onda napredujemo, kada napredujemo onda bolje zivimo. Evo uzmite RS za primjer, dodikovi rezimski mediji BN i RTRS znaju pustati takve gluposti da je to nevjerovatno, dok su bili u daleeeeekooo gorim govnima od nas oni su izvjestavali kako je sve bolje i bolje iz dana u dan kako napreduju, kako pariraju Federaciji itd. (sto su naravno bile lazi i netacne informacije), ali sta se desava, gradjani RS-a postaju zadovoljni sami sobom, postaju sretniji i zive sretnije od nas u FBiH koji imamo daleko bolji standard. Vremenom oni napreduju, produktivniji su i zaista nas dostizu. Danas kada skoro da i mogu parirati Federaciji, kada im fali veoma malo, njihovi mediji izvjestavaju kako su najstabilniji faktor u regiji, kako su iznad svih, kako vrtoglavo napreduju, ruse barijere itd, i pogodite sta ce se desiti, oni ce to i postati.
Eh zato nam, stoko, treba neko drugi da nam zvoni zvono, jer mi kad blejimo ne zvuci dobro i ne sluti na dobro, a zasigurno i ne ide na dobro.
Niko ne moze napredovati jer on ne postoji, on je nasim medijima nebitan, sve dok ne ukrade, dok ne opljacka itd. Nema zelje da se napreduje, umjesto toga ima strah da se mediji ne okome na tebe. Kada ste culi koji politicari i koliko su doprinjeli za nasu domovinu, koji ne uzimaju plate, koji su pokrenuli i uradili super projekte?? NIKAD! Nego kad ih pocnemo kritikovati pa se omakne da se oni odbrane jednom takvom konstatacijom, ali to nam je nebitno, "sve su to lopovi"! I oni i biznismeni i svi koji su išta postigli u zivotu, svi koji ne bleje poput nas su lopovi, šljam, smrad,...
Eh, zato nam treba gradska TV, i to ne jedna treba ih mnogo mnogo, radi mene, radi tebe, radi nas, radi nase nesposobnosti!
Vijećnica? Rekonstrukcija fasada? Izgradnja mosta Radićeva - Likovna akademija? Protjerivanje švercera i prosjaka iz Ferhadije (nećemo zaboraviti kada je SDP blokirao odluku Gradskog vijeća da se Ferhadija proglasi ulicom od psoebnog značaja za grad, kako bi grad dobio nadležnost da riješi ovaj problem)? Zamjena ploča na Baščaršiji? Postavljanje onih elektronskih stubića kako bi se sprječio ulazak automobila na Baščaršiju? Izgradnja podzemnih garaža?
Ovo su samo neki od projekata koji su stali nakon odlaska ružne, prljave, zle Semihe i dolaska Behmena.
Ali zato sada ćemo imati Gradsku televiziju i ove godine se pred SFF trotoari neće farbati u zeleno ako ništa.
viva_castro wrote:Eh kad ste mi tako pametni hodte da vam čiko nešto da.
Kakva su vam to pitanja? Šta će nam privatna gradska televizija? Još ne znate? Mili moji odgovor vas bode u oči, stanite pred nešto veće ogledalo i možda uspijete vidjeti kompletan odgovor, odjednom!
Gradska televizija nam treba zato što smo glupi, da da, dobro ste čuli, zato što smo glupi. Zato što ne znamo procijeniti gdje i kada je dosta, zato što bezočno dopuštamo da nam mediji grade svijet dok mi njima gradimo programske šeme. O čemu tačno govorim? Pa ovako:
Ako nam neka televizija ne pušta programe ili dnevnike koji objašnjavaju kako smo u bezizlaznoj, katastrofalnoj, užasnoj, gorkoj, predkijametskoj situaciji - onda nam taj medij ne valja! Onda tu televiziju ne gledamo, te vijesti su nam glupe, ta emisija je bezveze, bolje prebaci na onu gdje nam govore kako ništa ne valja. To se tako ne radi, to su ameri davno skontali. Narod je stoka, i ne zna sam sebi ugoditi, kad mu nesto valja on to preskace i gleda u ono sto ne valja. Kad mu nesto valja ovaj narod to ne zna pokazat i predstavit, hvalit se time, biti ponosan na to, neeee ovaj narod ide da se bavi necim sto ne valja. Kad nesto valja nadjes ili izmislis feler kako bi bilo bezveze, a kad neswto ne valaj onda ne da samo ne valja, nego je to predznak sudnjeg dana.
Eh zasto nam trebaju izbalansirani mediji, oni koji se finansiraju iz budzeta i stoga ne moraju plesat kako stoka(narod) svira nego mogu slobodno da uspostave ravnotezu. Trebaju nam kako bi mi bili zadovoljniji, kada smo mi zadovoljniji samima sobom onda smo produktivniji, kada smo produktivniji onda napredujemo, kada napredujemo onda bolje zivimo. Evo uzmite RS za primjer, dodikovi rezimski mediji BN i RTRS znaju pustati takve gluposti da je to nevjerovatno, dok su bili u daleeeeekooo gorim govnima od nas oni su izvjestavali kako je sve bolje i bolje iz dana u dan kako napreduju, kako pariraju Federaciji itd. (sto su naravno bile lazi i netacne informacije), ali sta se desava, gradjani RS-a postaju zadovoljni sami sobom, postaju sretniji i zive sretnije od nas u FBiH koji imamo daleko bolji standard. Vremenom oni napreduju, produktivniji su i zaista nas dostizu. Danas kada skoro da i mogu parirati Federaciji, kada im fali veoma malo, njihovi mediji izvjestavaju kako su najstabilniji faktor u regiji, kako su iznad svih, kako vrtoglavo napreduju, ruse barijere itd, i pogodite sta ce se desiti, oni ce to i postati.
Eh zato nam, stoko, treba neko drugi da nam zvoni zvono, jer mi kad blejimo ne zvuci dobro i ne sluti na dobro, a zasigurno i ne ide na dobro.
Niko ne moze napredovati jer on ne postoji, on je nasim medijima nebitan, sve dok ne ukrade, dok ne opljacka itd. Nema zelje da se napreduje, umjesto toga ima strah da se mediji ne okome na tebe. Kada ste culi koji politicari i koliko su doprinjeli za nasu domovinu, koji ne uzimaju plate, koji su pokrenuli i uradili super projekte?? NIKAD! Nego kad ih pocnemo kritikovati pa se omakne da se oni odbrane jednom takvom konstatacijom, ali to nam je nebitno, "sve su to lopovi"! I oni i biznismeni i svi koji su išta postigli u zivotu, svi koji ne bleje poput nas su lopovi, šljam, smrad,...
Eh, zato nam treba gradska TV, i to ne jedna treba ih mnogo mnogo, radi mene, radi tebe, radi nas, radi nase nesposobnosti!
vidi se da si iz sda tabora. prvo jarane nauci jednu stvar. Drustvo takodjer ima i policiju, i tuzilastvo i sud. Kada oni ne rade, tj kad su u talu sa vlastodrscima, a istorija pozna takve situacije, onda nastupaju dvije faze, ili terorizam ili revolucija. Dakle jarane, jasno i glasno reci za sta si od gore navedenog. Ta prica "sami smo krivi" nalazi izhodiste u onoj milosevicevoj "sami sebe granatirali". A i ne cudi me, i sda i sdp su nastali i inicirani iz beograda, ovo je samo logican nastavak
Takvim pristupom i lažnom propagandom Dodik laže sam sebe, a i svoj narod. Pravu istinu i odgovor na sva pitanja građani ne dobivaju preko TV ekrana, pogotovo ako je u pitanju njihova lokalna zajednica, nego na ulici.
Ako pred parlamentima nema nezadovoljnih, gladnih i obespravljenih radnika, ako su ulice čiste, parkovi bez smeća, ako nema nepropisno parkiranih auta na trotoarima....
Nema bolje propagande od onoga što čovjek vidi vlastitim očima. Nažalost slika koju mi vidimo na ulicama Sarajeva je loša i neće je popraviti nikakvo "ušminkavanje" bilo kog medija, niti TVSA niti NTV 99.
Uložiti nekoliko miliona KM umjesto u NTV 99 u neki kapitalni projekat, bilo to izgradnja npr. žičare, obnova nekog olimpijskog borilišta ili izgradnja podzemnih garaža koje će donositi profit i puniti budžet je puno korisnije od ušminkanih izvještaja na TV koji će pokazati "da se eto nešto radi". Kada neki nivo vlasti uradi nešto korisno za društvenu zajednicu, onda će novinari sami dooći pisati hvalospjeve o njima, a s obzirom da u ovoj državi niko ništa ne radi, novinari ne navraćaju, pa postoji potreba za "naručenim hvalospjevima". Uostalom nisu svi mediji režimski...
i gebelsova propaganda je do zadnjeg dana tvrdila da nijemci dobivaju rat...svako vještačko "puhanje" mora i da splasne kad se sudari s realnošću, tako će biti i sa dodikom i RS.
viva_castro wrote:Eh kad ste mi tako pametni hodte da vam čiko nešto da.
vidi se da si iz sda tabora. prvo jarane nauci jednu stvar. Drustvo takodjer ima i policiju, i tuzilastvo i sud. Kada oni ne rade, tj kad su u talu sa vlastodrscima, a istorija pozna takve situacije, onda nastupaju dvije faze, ili terorizam ili revolucija. Dakle jarane, jasno i glasno reci za sta si od gore navedenog. Ta prica "sami smo krivi" nalazi izhodiste u onoj milosevicevoj "sami sebe granatirali". A i ne cudi me, i sda i sdp su nastali i inicirani iz beograda, ovo je samo logican nastavak
Tvoje nerrazumijevanje je školski primjer ovoga o čemu sam govorio.
A inače sam član jedne stranke, a ona nije SDA nemoj više