Ja mislim da ti uopće pojma nemaš kako ljudi žive čim možeš ovako bahato ocjenjivati šta je kome skupo a šta nije.... Živi ti čitav mjesec sa 300 KM, plati režije i hranu od toga pa ću te pitati ja možeš li odvojiti 6 KM za kino.ladyblue18 wrote:Izvini molim te, ali ni tvojoj mami koja ima 300 KM penzije mjesecne nije puno dati 6KM jednom u mjesecu, nemoj nas ba ovdje budalama praviti.
Drugo, rijetko danas porodice idu u kino skupa, a ako se ide sa djecom onda placas 4KM jel, za termin djeciji.
Ti bi sad ovdje napravili magistrat na temu zasto karta za multiplex kosta 6KM i kako je to nepravda nevidjenih razmjera.
To je sasvim razumna i prihvatljiva cijena, jer ako je u nidje veze kinima koja smo do sada imali bila 5, ne vidim u cemu je problem ako je u multiplexu 4,5,6.
A kokice ni pice se ne mora kupiti. Ako ti je bas toliko stalo do kokica i pica napravi sebi kuci i ozezi.
Kolika god da je plata, penzija ili sta vec (niska), 4,5,6 KM se moze izdvojiti jednom mjesecno bar.
Na kraju krajeva ne ide niko u kino svaki dan.
Vjerujem da bi se i Amerikanci mogli zaliti ovako, jer njihove plate i zivotni standard jesu nepojmljivi za nas, ali ni njih odlazak u kino ne dodje bas jeftino, ali ne zale se i ne pljuju, i ne samo Ameri, vec Njemci, Hrvati...itd...
Mislim, cinjenica je da kao sto rece neko da su karte besplatne, opet bi se naslo tona vas kojima tu nesto ne bi valjalo, jer jednostavno morate da pljujete po svemu sto valja i sto je nase.
Ohanite malo vise.
Hocel vas ikad covjek moci zadovoljiti? Ikad?
Ja nisam izrekla svoje stajalište je li 6 KM skupo ili ne. Ono što meni smeta jeste ocjena s visoka "ja uopće ne mogu da shvatim kako je nekome 6 KM skupo". To je bila poenta moga posta. Ono što je nekome skupo drugome je jeftino. I obratno. Ne možemo mjeriti prema sebi svijet oko sebe. O tome se radi.
Nekome za polusatni ćeif nije skupo izdvojiti 500 KM. A nekome je ta cifra misaona imenica, generalno. Pogotovo ako malo pogledamo oko sebe. Stoga, malo socijalne osjetljivosti ne bi bilo na odmet. Samo zato što ti ili ja imamo, ne znači da i svi drugi imaju.