Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
hadzinicasa

#126 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by hadzinicasa »

ladyblue18 wrote:Izvini molim te, ali ni tvojoj mami koja ima 300 KM penzije mjesecne nije puno dati 6KM jednom u mjesecu, nemoj nas ba ovdje budalama praviti.
Drugo, rijetko danas porodice idu u kino skupa, a ako se ide sa djecom onda placas 4KM jel, za termin djeciji.

Ti bi sad ovdje napravili magistrat na temu zasto karta za multiplex kosta 6KM i kako je to nepravda nevidjenih razmjera.

To je sasvim razumna i prihvatljiva cijena, jer ako je u nidje veze kinima koja smo do sada imali bila 5, ne vidim u cemu je problem ako je u multiplexu 4,5,6.
A kokice ni pice se ne mora kupiti. Ako ti je bas toliko stalo do kokica i pica napravi sebi kuci i ozezi.

Kolika god da je plata, penzija ili sta vec (niska), 4,5,6 KM se moze izdvojiti jednom mjesecno bar.
Na kraju krajeva ne ide niko u kino svaki dan.

Vjerujem da bi se i Amerikanci mogli zaliti ovako, jer njihove plate i zivotni standard jesu nepojmljivi za nas, ali ni njih odlazak u kino ne dodje bas jeftino, ali ne zale se i ne pljuju, i ne samo Ameri, vec Njemci, Hrvati...itd...

Mislim, cinjenica je da kao sto rece neko da su karte besplatne, opet bi se naslo tona vas kojima tu nesto ne bi valjalo, jer jednostavno morate da pljujete po svemu sto valja i sto je nase.

Ohanite malo vise.

Hocel vas ikad covjek moci zadovoljiti? Ikad? :roll:
Ja mislim da ti uopće pojma nemaš kako ljudi žive čim možeš ovako bahato ocjenjivati šta je kome skupo a šta nije.... Živi ti čitav mjesec sa 300 KM, plati režije i hranu od toga pa ću te pitati ja možeš li odvojiti 6 KM za kino.

Ja nisam izrekla svoje stajalište je li 6 KM skupo ili ne. Ono što meni smeta jeste ocjena s visoka "ja uopće ne mogu da shvatim kako je nekome 6 KM skupo". To je bila poenta moga posta. Ono što je nekome skupo drugome je jeftino. I obratno. Ne možemo mjeriti prema sebi svijet oko sebe. O tome se radi.

Nekome za polusatni ćeif nije skupo izdvojiti 500 KM. A nekome je ta cifra misaona imenica, generalno. Pogotovo ako malo pogledamo oko sebe. Stoga, malo socijalne osjetljivosti ne bi bilo na odmet. Samo zato što ti ili ja imamo, ne znači da i svi drugi imaju.
Last edited by hadzinicasa on 05/08/2009 15:52, edited 2 times in total.
Ripicipi

#127 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Ripicipi »

Vitamin C

#128 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vitamin C »

ladyblue18 wrote:
Vitamin C wrote: Poštujem i volim što smo mi Bosanci perfekcioniste. :)
:mrgreen: :sax:
I Bosanke. :D

No, bilo bi lijepo da kažem da sam zadovoljan što je karta šest maraka, pored toga što me je ono šarenilo usrećilo. :D Za sada se sve čini dobrim, pa i ona skromna i klimava web stranica im. Nadam se da će i filmovi biti dobri.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#129 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

Draga moja hadzinice imam ja pojma mozda vise nego ti, kako ljudi zive.
A bahata nisam ni slucajno.
I da 6, KM nije skupo, jednom mjesecno dati za kino! Rekla sam vec jednom i evo reci cu jos 100 puta ako treba pa nek tebi smeta koliko god hoces.
Skupo ce ti biti ako ces ici svake sedmice npr. to je vec za nas standard previse.
Naravno onaj ko nema za hljeba sumnjam da ce mu odlazak u kino pasti na pamet uopste.
I kome je zaista puno tih nekoliko maraka, takodjer nece ici.
Ali covjek sa prosjecnom platom u FBiH sebi moze priustiti odlazak u kino jednom mjesecno, jer nece ostati gladan zbog te 4,5 ili 6 KM. To je cinjenica.
Vitamin C

#130 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vitamin C »

hadzinicasa

#131 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by hadzinicasa »

ladyblue18 wrote:Draga moja hadzinice imam ja pojma mozda vise nego ti, kako ljudi zive.
A bahata nisam ni slucajno.
I da 6, KM nije skupo, jednom mjesecno dati za kino! Rekla sam vec jednom i evo reci cu jos 100 puta ako treba pa nek tebi smeta koliko god hoces.
Skupo ce ti biti ako ces ici svake sedmice npr. to je vec za nas standard previse.
Naravno onaj ko nema za hljeba sumnjam da ce mu odlazak u kino pasti na pamet uopste.
I kome je zaista puno tih nekoliko maraka, takodjer nece ici.
Ali covjek sa prosjecnom platom u FBiH sebi moze priustiti odlazak u kino jednom mjesecno, jer nece ostati gladan zbog te 4,5 ili 6 KM. To je cinjenica.
I dalje mislim da je to paušalna i bahata ocjena, al' nek' ti bude. Ne sviđa mi se ovaj ton, ne sviđa mi se što nemaš argumenata i ne sviđa mi se što iz tvojih riječi izbija implikacija da ljudi koji nemaju, ne treba ni da idu u kinu, gledaju filmove i sl., stoga se povlačim iz ove rasprave.
karanana

#132 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

hadzinice, ne odgovori mi nikako: ako je 6 maraka skupo, sta je prihvatljivo? posebno u svijetlu toga da je piratska verzija dvd-a 2 marke.
meni nije jasno kako ljudi mogu i 6 km cijenu staviti uzimajuci u obzir toliku investiciju i naknade koje moraju platiti holywoodu za emitiranje filma.
ladyblue18

#134 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

hadzinicasa wrote:
I dalje mislim da je to paušalna i bahata ocjena, al' nek' ti bude. Ne sviđa mi se ovaj ton, ne sviđa mi se što nemaš argumenata i ne sviđa mi se što iz tvojih riječi izbija implikacija da ljudi koji nemaju, ne treba ni da idu u kinu, gledaju filmove i sl., stoga se povlačim iz ove rasprave.
Hmmm nemam argumenata? Hajde dobro. :mrgreen:
A sta hoces da kazes, da onaj ko nema moze priustiti 6 KM za kino? On sigurno ima milion precih stvari od kina, i to je cinjenica. Ne kazem da on ne zeli otici u kino, ali ako mu je puno sta da se radi?
4,5,6 KM nije puno za multiplex kino, cak sta vise, to je mala cijena, kada usporedis cijene u susjedstvu i svijetu opcenito za takav tip kina. I u skladu je sa nasim zivotnim uvjetima i uslovima.
Mene bi bilo stid iskreno, traziti da cijena bude npr. 2 KM a ljudi su tu ulozili milijone da meni i ostalima priuste tracak svjetlosti u ovoj tami od grada.
Zar ne bi bilo drsko da se ja zalim sto je karta 4 KM? E to je ono sto bi bilo drsko i bahato.

A mozda su trebali staviti cijene kao u ostatku svijeta, pa da u kino moze ici samo visoka klasa.
Veliki dio stanovnista BiH, u ovom slucaju Sarajeva cini tu neku srednju klasu i vjerujem da sebi moze jednom mjesecno priustiti odlazak u kino i platiti 4 ili 6 KM za ulaznicu.
A ako neko zaista zeli otici i pogledati, a nema novca, ja cu mu dati, ne bi mi bio prvi put. :wink:
Imam ja puno vise suosjecanja i razumjevanja nego sto ti mislis. :wink:

Uostalom pogledaj sta ti rece karanana, mozda skontas neke stvari. :) I 6 KM je premalo, ali jok hajmo da se zalimo...nismo odavno. :bih: :oops:
caes

#135 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

poskupila karta marku i odjednom ne moze po grada da ide u kino :lol:

*btw

Svake srijede svim posjetiteljima multiplexa Cinema City za sve projekcije M: Tel poklanja jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM.

sad garant ne odgovara sto je srijeda, sto nije utorak :lol:
ladyblue18

#136 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

caes wrote:poskupila karta marku i odjednom ne moze po grada da ide u kino :lol:
Jes vidio...sto ti je rec recesija. :mrgreen:
vox-populi

#137 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by vox-populi »

Koliko je meni poznato, samo u multiplexu ce cijena karte biti 6 KM. U drugim kinima je nize. Ako grijesim, neka me neko ispravi. Multiplex je, u poredjenju sa drugim kinima, visoka klasa, od kvalitete zvuka, slike, udobnosti sjedista, do pratecih sadrzaja. A nadam se, u slucaju ovoga kina u Sarajevu, i repertoara. Ima dosta kina u Sarajevu sa razlicitim kvalitetia ponude. Ono sto hocu da kazem da, ako neko ima platu 300 KM i puno mu izdvojiti 6 KM za multiplex (siguran sam da ima i ovakvih primjera), postoje druga kina u koja mogu ici. Cini mi se da ponekad u kinu Bosna ima i besplatnih projekcija. Nije svako kino za svakoga, nazalolst to je danasnja realnost, i ne samo kino. U gotovo svim kategorijama postoji nesto sto je za one sa malo dubljim dzepom, prosjecno stojece gradjane i sirotinju. Opet, to mozda nije pravedno, ali to je svijet u kojem zivimo. Multiplex skup? Pravac Bosna, Tesla i sl. Ima i srednja klasa, Meeting point i Apollo. I svi zadovoljni.

EDIT: Evo sad pogledah stranicu multiplexa. Ima karata i za 5 KM. Sto je IDENTICNA cijena kao u Apollu i Meeting pointu. Zaista ne vidim razlog za ovoliku pompu o "skupoci" multiplexa.
Last edited by vox-populi on 05/08/2009 17:51, edited 1 time in total.
Umjetnik a

#138 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Umjetnik a »

sve sam ja pročitao i ne čini mi se da je loše nego me samo zanima gdje ima da se vidi koji su termini projekcija, kad koji film se prikazuje, kojim danom i vrijeme
zna li iko
vox-populi

#139 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by vox-populi »

Umjetnik a wrote:sve sam ja pročitao i ne čini mi se da je loše nego me samo zanima gdje ima da se vidi koji su termini projekcija, kad koji film se prikazuje, kojim danom i vrijeme
zna li iko
Ima na stranici, ides na filmovi, sa lijeve strane je navigacijski meni sa filmovima a kada odaberes film, imas ispod slike omota Dani projekcije. Uglavnom svi filmovi se prikazuju i u jeftinom terminu (koji je ipak preeeeeskup) od 5 KM i u ultra mega super skupom od cijelih 6 KM.
Bandierra Rossa

#140 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Bandierra Rossa »

Garantujem da će za godinu dana Sarajevo biti oblijepljeno plakatima slijedećeg sadržaja:

"Multiplex kino u Sarajevu,

03.08.2010.

Dara Bubamara,

Ulaz 5 KM".
fixer

#141 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by fixer »

A jest se digla prasina oko neceg toliko nevaznog. Jebe se Sarajlijama za film, oni ce sad posjecivat kino samo zato jer ce to opet biti inn.
musac

#142 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by musac »

Gdje se ovo nalazi? Koja ulica?
therrarrius

#143 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by therrarrius »

caes wrote:poskupila karta marku i odjednom ne moze po grada da ide u kino :lol:
:
Ma ja, neces u kino? Postujem, onda sprzi film od jarana i gledaj na kompu ko sto pola zemlje radi.
viva_castro

#144 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by viva_castro »

Imam pozivnicu za sutra :D
pupa hava

#145 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pupa hava »

viva_castro wrote:Imam pozivnicu za sutra :D
Ako si jos nabavio SFF akreditaciju, glavni si u raji ove hefte :mrgreen:
caes

#146 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

al akreditaciju obavezno da okaci oko vrata i prohoda ferhadijom da ga raja vidi :lol:
musac

#147 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by musac »

caes wrote:al akreditaciju obavezno da okaci oko vrata i prohoda ferhadijom da ga raja vidi :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kad ih samo vidim... Ono k'o da tri kile zlata imaju oko vrata. To se kurči, ne možeš pričat' s njima. Sve ti ono očima pokazuje na akreditaciju... vidi je... vidi šta imam...
hakazvaka

#148 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by hakazvaka »

eh.. sto se tice stranice.. imaju par zajeba, estetski nije lose, al ovi sto su im radili su im fino uvalili tonu tudjeg softvera.
Link Filmovi ne radi !?

nema rezervacije !? al dobro pise sa strane "Uskoro", al vec vidim na sta ce to liciti...

i Ice Age 3 nece biti u 3D tehnici ?? :x
Babsy

#149 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Babsy »

Kako smo krenuli, očekivala sam veće cijene, tak da smo dobro prošli. S tim da, sumnjam da će se cijene zadržati na ovima koje su sada (najavljene, jel).
U zagrebačkom CineStaru ulaznicu za projekciju (prije 19.00) sam (prošle godine) platila 29.00kn, što ga dođe po današnjem kursu 7,78KM.. tako da, koliko god ovo bilo skupo nekima, mogli smo i skuplje proći. :)

Nadam se da će sajt nuditi mogućnosti rezervacije i online kupovine ulaznica.
Vitamin C

#150 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vitamin C »

hakazvaka wrote:eh.. sto se tice stranice.. imaju par zajeba, estetski nije lose, al ovi sto su im radili su im fino uvalili tonu tudjeg softvera.
Link Filmovi ne radi !?

nema rezervacije !? al dobro pise sa strane "Uskoro", al vec vidim na sta ce to liciti...

i Ice Age 3 nece biti u 3D tehnici ?? :x
Što su ukrali? Smiju li krasti?
Meni se čini dobrim, zanimljivim i jednostavnim: ove reklame dolje, ''podmazani'' meni, background i ostalo. Ne previše pretenciozno, ali dobro.
Post Reply