Rent-a-car u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sema911s

#126 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by sema911s »

DD_ASD wrote:Mene zanima iznajmljivanje automobila za 6 osoba. Da li neko ima ovakvih iskustava, odnosno ima li neka rentacar kuca da se izdvaja po cijeni u odnosu na druge za ovakva vozila? Imam neke ponude od 75 KM po danu, pa mi to nesto preskupo...radi se o 6-7 dana iznajmljivanja.
na vojnickom kod samousluzne neka korjska avta se rentaju 39,90 na dan,.
mislim da ja u asi imas rentanje njihovih auta oko 100je a6 koji gen,., neznamm

koje auto jel ogranicena kilometraza,.,
mi znamo nekada iz zahebancije uzet tako jeftino avto i jebavat ga negdje na parkingu dok gotovo ne crkne,.,.
paprikanazaru

#127 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by paprikanazaru »

Gdje bih mogao povoljno iznajmiti auto sa 7 sjedišta? Ako može link, ponuda na pp ili mail paprikanazaru () gmail.com
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#128 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

sema911s wrote:mi znamo nekada iz zahebancije uzet tako jeftino avto i jebavat ga negdje na parkingu dok gotovo ne crkne,.,.
Koja kultura, koji Šumaheri! Tako rade samo pravi vozači, bravo.. :jbt:

Čega se pametan stidi...
paprikanazaru

#129 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by paprikanazaru »

paprikanazaru wrote:Gdje bih mogao povoljno iznajmiti auto sa 7 sjedišta? Ako može link, ponuda na pp ili mail paprikanazaru () gmail.com

Nigdje. Ako neko zna molim da mi javi.
Static-X

#130 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Static-X »

elk wrote:rentanje auto u sarajevu i u bih je oružana pljačka. i gotovo
Fakat si upravu. Svake godine zijanim skoro 1500 samo na rentanje na mjesec, dosad sam komotno jedno mogo kupiti.
skafiskafsnjak

#131 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by skafiskafsnjak »

Koliko kosta rentanje na par sati ili ako nema na toliko, onda na dan?

I po mogucnosti, volvo auto.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
drndalo

#132 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by drndalo »

Ne znam da iko ide na sat, samo na dan. Volvo ? Jesi li pitao u F-AC-u, oni su imali Hertz reklamu, mozda su imali Volvo na ponudi...?

1500 KM za mjesec dana ? Koju klasu uzimas pa ti tako naplacuju ? Obicno svi reklamiraju Fabia klasu od 50 KM/dan. Pa plus osiguranje i ostale zajebancije, ali na 30 dana ne bi trebalo da bude puno >30 KM dan... Za tu klasu... Doduse, ako dolazis kad je najveca sezona, pa auta nema, onda jbg, daj sta das... Mogao si se s nekim od raje ili rodbine dogovoriti da ti svoje auto daju na mjesec za pola tih para... :mrgreen: Sto se kupovine tice, i sam znas da se ne isplati da stoji samo zbog tih 1500 Km godisnje... Doduse, da si kupio nesto od 3-4.000 pa nek i stoji... Ali ga treba registrovati svake godine, servisirati, gume mijenjati, nije bas kao sto znas auto samo kupiti...

Sto se oruzane pljacke tice, posto su to rent-a-car-ovi u zapadnom svijetu ?
Static-X

#133 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Static-X »

Ekonomska klasa na 5 sedmica 43 KM me izaslo.
Doduse ni na zapadu nista tolko bolje, ev sad pogledah.
kakojetamo

#134 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by kakojetamo »

Malo trazio po netu i nadjoh Champion AS rent-a-car, www.cac-rent.ba , mene zanimalo iznajmljivanje 21 dan, u cjenovniku stoji 800 KM za economy klasu, skoda ili vw polo. Ima li iko iskustva sa ovom firmom,....
Static-X

#135 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Static-X »

Ja vec dvije god uzastopno kod njih rento. Izaslo me sad ove godine 43 KM po danu za mjesec.
Dezurni_kriticar

#136 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Dezurni_kriticar »

Vidim da su ovaj dio foruma "privatizovali" ovi sa "više od 2 automobila" u rent a car kućama, pa ovima malim ne daju ni pisnuti. Veliki neka se šepure i mangupišu a mali, sa dva vozila, nemaju pravo niti da se oglase. Tipično naša posla. Nek komšiji crkne krava. Dok ovako jadno gledate samo vlastiti interes, sve dotle će nam i biti ovako kako nam je sada. Uživajte u svome mraku! Živjele male rent a car agencije!
drndalo

#137 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by drndalo »

Izvini, kakva je to agencija sa 2 auta ? Izdajete li fiskalni racun ? O cemu pricamo...?
Dezurni_kriticar

#138 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Dezurni_kriticar »

drndalo wrote:Izvini, kakva je to agencija sa 2 auta ? Izdajete li fiskalni racun ? O cemu pricamo...?
Pričamo o tome da agencija u nastajanju veoma često ne može sebi priuštiti flotu od 20 automobila koji su mlađi od 2 godine. Dakle, shodno tvome pitanju, vidim da nemaš mnogo veze sa poslovanjem privrednih subjekata, jer se čudiš da agencija može da ima 2 automobila a i da regularno posluje uz izdavanje računa. Nadalje, po tvojoj logici se čini kako si zagovornik da samo velikim i isprobanim firmama treba da žive, dok ove "male", koje se tek pokušavaju izboriti za svoje mjesto p'od suncem, treba sve redom shvatiti neozbiljno i kao takve ignorisati.
Ovo ti piše neko ko niti ima rent a car agenciju a niti bilo kakve veze sa spomenutom problematikom. Dakle, potpuno objektivan stav.

Lijep pozdrav.
drndalo

#139 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by drndalo »

Posteno od tebe, upravo suprotno, ja sam za to da ljudi rade, ALI ih vecina ovih za koje ti kazes da imaju 2-3 auta ne rade ni legalno ni prijavljeno...
Edin H.

#140 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote:
sema911s wrote:mi znamo nekada iz zahebancije uzet tako jeftino avto i jebavat ga negdje na parkingu dok gotovo ne crkne,.,.
Koja kultura, koji Šumaheri! Tako rade samo pravi vozači, bravo.. :jbt:

Čega se pametan stidi...
Pa se ti probaj baviti businessom u Sarajevu :lol: :lol: :lol:
iceman ze

#141 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by iceman ze »

da malo dignemo temu, blize se godisnji odmori :)

Da li je neko koristio usluge Hyundai rentacara? imaju mogucnost da se auto ostavi u Mostaru....cini mi se da dodatno ne naplacuju uslugu ostavljanja auta u drugom gradu. Ili imate neku bolju ponudu..nadam se da nece poceti novi rat clanova od 1/2 posta o uslugama, kvalitetu i sl. :-D
corsa

#142 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by corsa »

[url]http://rent_a_car_.pik.ba/[/url]

Moja preporuka! :thumbup:
drndalo

#143 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by drndalo »

iceman ze wrote:da malo dignemo temu, blize se godisnji odmori :)

Da li je neko koristio usluge Hyundai rentacara? imaju mogucnost da se auto ostavi u Mostaru....cini mi se da dodatno ne naplacuju uslugu ostavljanja auta u drugom gradu. Ili imate neku bolju ponudu..nadam se da nece poceti novi rat clanova od 1/2 posta o uslugama, kvalitetu i sl. :-D
Ja nisam imao nikakav problem, ali sam i znao covjeka... Sestrinska firma im je u Mostaru, pa bi trebalo da to ostavljanje moze bez naknade... Ili i ako traze, insistiraj na tome, ili ces uzeti drugu firmu...
navedeni

#144 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by navedeni »

corsa wrote:[url]http://rent_a_car_.pik.ba/[/url]

ovo dobro izgleda
corsa

#145 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by corsa »

navedeni wrote:
corsa wrote:[url]http://rent_a_car_.pik.ba/[/url]

ovo dobro izgleda
100% provjereno. :bih:
Blajze

#146 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by Blajze »

Znal iko više neku provjereno gdje se u Sarajevu ima uzet auto samo na 1 dan ? Znaći do jedno 80km dolazi u obzir ...

Auto nebitno totalno, koje god pa makar i punto je luksuz meni.

Hvala
corsa

#147 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by corsa »

Imas link u postu iznad. :thumbup:
geronimo71

#148 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by geronimo71 »

Mojmilo,pored samousluzne autopraonice ima jako dobar rentacar www.rentnewage.ba
exliberal-ex

#149 Re: Rent-a-car u Sarajevu

Post by exliberal-ex »

drndalo wrote:
iceman ze wrote:da malo dignemo temu, blize se godisnji odmori :)

Ja nisam imao nikakav problem, ali sam i znao covjeka... Sestrinska firma im je u Mostaru, pa bi trebalo da to ostavljanje moze bez naknade... Ili i ako traze, insistiraj na tome, ili ces uzeti drugu firmu...

Drndalo pitanje
ja planiram naletit da obidjem familiu ali sam par dana I bas mi je leglo sto sad imaju letovi iz Mostara do Rima , koja je sestrinska firma u Mostaru? Meni je lakse udeverat let do Mostara pa uzet rent a car do Sarajeva I u povratku iz Mostara letit nazad...
Ninno

#150 Rent-a-car u Sarajevu

Post by Ninno »

Raja,

Treba mi veci SUV ili minivan/kombi za 6 osoba sa automatskom transmisijom (2 odraslih i 4 male djece - trebaju booster seats). Na Internetu nazalost niko u Sarajevu izgleda ne nudi ovakav aranzman (svi nude samo rucnu).

Da li neko zna za agenciju kod koje bi se moglo naci ovako nesto (uz neke sporedne stvari, kao sto su "booster seats" za djecu itd)?

Hvala.

Ninno
Post Reply