Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

mišmaš

#126 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

corolla02 wrote:Uh, e** te, ti tvoji favoriti moraju namjesto prikolice pumpu vlaciti za sobom!
:-)
mah jbg :D neka trosi, pogledaj ga ima li ijedan evropski ovakvu elegantnu i gospodsku liniju, sve neki sportski look i sta ja znam, meni su ovi americki daleko gotivniji i bolji

i da, Šeha, svidja mi se tvoja filozofija i gledanje na to oko leasinga ;)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#127 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Šeha wrote:
corolla02 wrote:
Meni u taj range ulaze i mnoga druga auta, recimo nesto iz vise klase ali starje nekih 2-3 godine, jer onda i ta auta spadaju u ovu grupu $20-S30K, i naravno izbjeci leasing pod svaku cijenu!
Cuj, kao sto rekoh na onoj drugoj temi: hiljadu ljudi hiljadu cudi...

Ja volim voziti novo i volim lease-ing. Rezon ide ovako. Ako kupim auto na kredit od pet godina (standardni kreditni uslovi u americi) po isteku tih pet godina auto ce imati oko 60000 milja (100000km) i bice zrelo za prodati, garancija ce isteci i popravci ce biti skupi. Ja sam ne znam uraditi nista i potpuno sam na milosti i nemilosti automehanicara koji iz aviona spaze levate poput mene. To mi se desavalo na prvom autu (polovnom) i nije nimalo ugodno. Znaci ja bih gledao da se tog, tek otplacenog auta, otarasim sto prije, nakon pet godina.

U tom slucaju kredit i lease mi dodje na isto. Nikad ne prestanem placati. Kredit cim otplatim auto prodam i kupim novi znaci mjesecna rata ostaje. Zasto ne, u tom slucaju, uzeti lease i placati manje mjesecno (ili uzeti bolje auto za iste pare koje bih davao za kredit.)

Uvijek novo auto vozim, uvijek pod garancijom, uvijek servis i odrzavanje besplatno... bez glavobolje i razmisljanja. Osim toga fino je i cesto promijeniti automobile. Za tri godine taman ti dosadi malo.
Da da razumijem tvoj rezon. Ja bih opt za polovno, ovako najmanje gubim, upravo sto volim uopste oko auta te mjenjati ono sto ja mogu i ne za svaku sitnicu ici na servis obicni ili maticne kuce. Meni se tako najmanje gubi a i polovno mozes mijenjati koliko ti volja, pogotovo kad znas da imas svoj equty u njemu.
Bullet Tooth Tony

#128 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

Image
ouu :zzzz: :zzzz:
citroen

#129 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

e to je Babicu taj GT iz citroena,al sve ce zavisiti od ove ekonomske krize,a ako krene u proizvodnju napravice negdje oko 300 Komada,Ima vec ovih truhlih bogatasa koji su spremni da plate i milkion za jos ne dovrsen auto :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#130 Re: Cars & Coffee

aha to je taj , evo video

citroen

#131 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

za Babica:http://www.youtube.com/watch?v=IqCfmviil7g
Potvrđeno - GTbyCitroën ide u proizvodnju
danas
Vijesti - Potvrđeno - GTbyCitroën ide u proizvodnju

Ono o čemu se ranije samo neslužbeno navodilo kao mogućnost je sada i službeno potvrđeno. Citroënova studija prvenstveno zamišljena kao sudionik virtualnih utrka u najnovijoj verziji video igrice Gran Turismo je do te mjere oduševila poklonike ekstravagantnih sportskih automobila da su pod njihovim pritiskom Francuzi odlučili proizvesti ovaj automobil u iznimno limitiranoj seriji.

Podsjetimo ranije je iz Citroëna stigla vijest kako, ako ikada dobije zeleno svjetlo za proizvodnju, ona zasigurno neće biti veća od 20 jedinica. Sada pak stiže informacija kako je proizvodnja odobrena te kako će ih ukupno biti proizvedeno svega šest, barem kako sada stvari stoje.

Budući ponosni vlasnici će za ovaj automobil navodno trebati izdvojiti oko 1,3 milijuna Eura. Očekuje se kako će produkcijski GTbyCitroën zadržati svoj vanjski izgled i neobični interijer, za koji je zaslužan dizajner Takumi Yamamoto, ekstenzivnu upotrebu ugljičnih vlakana i sl. Što se motorizacije tiče u ponudi bi se trebao naći "središnje smješteni V8 motor jednog američkog proizvođača s najmanje 500 KS", a riječ je ili o Fordu ili o GM.

Ovog vikenda GTbyCitroën će javnosti biti predstavljen u Goodwoodu, u Velikoj Britaniji, na tamošnjem Sajmu brzine, a predstavljanje konačne produkcijske izvedbe se može očekivati već ove jeseni u Frankfurtu. Do tada na priloženim slikama i videu možete vidjeti promotivnu vožnju londonskim ulicama.
Hook

#132 Re: Cars & Coffee

Post by Hook »

jbt ovaj mišmaš moj istomišljenik na svim temama, ne mogu da vjerujem :D potpisujem sve! :D
mišmaš

#133 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

eto citroen pokazuje da danas gotovo svaki ozbiljniji proizvođač može napraviti strašan automobil, samo stvar je baš u tome na kakve kupce ciljaju, a do sad citroenu sigurno nisu bili zanimljivi ti koji uzimaju skupa, sportska auta... ali može se, to je pokazano evo još jednom ;)
emko1234

#134 Re: Cars & Coffee

Post by emko1234 »

mišmaš wrote:eto citroen pokazuje da danas gotovo svaki ozbiljniji proizvođač može napraviti strašan automobil, samo stvar je baš u tome na kakve kupce ciljaju, a do sad citroenu sigurno nisu bili zanimljivi ti koji uzimaju skupa, sportska auta... ali može se, to je pokazano evo još jednom ;)
ma dobro tacno je da danas svaki jaci proizvodjac moze napravit supersportasa al aj iskreno da li ce ovaj citroen ako ikad krene na cestu moc da konkurise jednom lambu,ferariju,porscheu,koenegseggu il kako se vec pise,maserattiju,viperu,aston martinu..sve su to renomirani proizvodjaci..ja vjerujem da je on dobar al ko ce dat lovu za citroena kad moze kupit nekog od ovih snagatora???
mišmaš

#135 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

emko1234 wrote:
mišmaš wrote:eto citroen pokazuje da danas gotovo svaki ozbiljniji proizvođač može napraviti strašan automobil, samo stvar je baš u tome na kakve kupce ciljaju, a do sad citroenu sigurno nisu bili zanimljivi ti koji uzimaju skupa, sportska auta... ali može se, to je pokazano evo još jednom ;)
ma dobro tacno je da danas svaki jaci proizvodjac moze napravit supersportasa al aj iskreno da li ce ovaj citroen ako ikad krene na cestu moc da konkurise jednom lambu,ferariju,porscheu,koenegseggu il kako se vec pise,maserattiju,viperu,aston martinu..sve su to renomirani proizvodjaci..ja vjerujem da je on dobar al ko ce dat lovu za citroena kad moze kupit nekog od ovih snagatora???
e upravo je to najjaci razlog zasto ovakvi proizvodjaci i ne rade takve automobile, jer imaju firme koje su puno duze u proizvodnji takvih auta i koji su svojevrsni zastitni znaci supersportasa... i koje ce naravno onaj koji ima pare prije uzet, tako da ovima drugim i nije bas isplativo toliko ulagati u razvoj sportasa od nule...
Rambo-Amadeus

#136 Re: Cars & Coffee

Post by Rambo-Amadeus »

kad vec govorimo o superluksuznom premium segmentu, kakvi bmw-ovi, audiji i mercedesi...teko toliko da im pokazu kako se prave luksuzna auta :wink: :

Image

Image

Image

Image
TheOne

#137 Re: Cars & Coffee

Post by TheOne »

Rambo-Amadeus wrote:kad vec govorimo o superluksuznom premium segmentu, kakvi bmw-ovi, audiji i mercedesi...teko toliko da im pokazu kako se prave luksuzna auta :wink: :

Image

Image

Image

Image
Potpisujem, imao sam prilike voziti ga, Phaeton je beton, jedino auto koje ni pod razno ne moze zamagliti, vjerovali ili ne! Mozes komotno caj napravit u njemu :lol:
mišmaš

#138 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

prethodno pominjani audi, bmw i mercedes su visa srednja klasa, dok je ovaj phaeton luksuzna... ako cemo vec na luksuznu ici, ona uporedimo ga sa ovim npr (jer opstepoznato je da superluksuz i vw se ne mogu bas usko povezati ;))

Audi A8:
Image
Image
Image

Bentley Arnage:
Image
Image
Image

Honda Legend:
Image
Image
Image

Lexus LS430:
Image
Image
Image

Maybach 57
Image
Image
Image

Mercedes S500:
Image
Image
Image

Rolls Royce Phantom:
Image
Image
Image

Chrysler 300C:
Image
Image
Image

Cadillac STS:
Image
Image
Image

Meni lično su ovi klasično kraljevski (bentley i rolls royce) favoriti, ali pošto su van konkurencije totalno :D između ostalih cadillac ;) i lexus i maybach jako dobri, i mercedes :D eto kad ovog phaetona uporedimo sa ovim, definitivno izgleda blago receno losije :-) nije da umanjujem vrijednost VW-a, vrijedjam ili bilo sta, nego je razlog onaj isti kao i zasto npr francuzi i neki tamo proizvodjaci ne proizvode super sportase ;)

Eto malo uvida u tu luksuznu klasu ;)
Rambo-Amadeus

#139 Re: Cars & Coffee

Post by Rambo-Amadeus »

Od gorepobrojanih - jedino Maybach moze proci, ovo ostalo je prenemaganje... :D
Šeha

#140 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Rambo-Amadeus wrote:Od gorepobrojanih - jedino Maybach moze proci, ovo ostalo je prenemaganje... :D

Pa A8 ti je Pheaton, ako ti je A8 prenemaganje onda je to isto i Pheaton...
mišmaš

#141 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

meni licno je audi malo "slabije" ipak izgleda od ostalih ovdje, ali sto ni u kojem slucaju ne znaci da ne valja :D
Bullet Tooth Tony

#142 Re: Cars & Coffee

mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose :x :x pa ja .... jao
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#143 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Uh *bem ti, ovi gore su dobri, sad ne znam sta da odaberem!
:D
mišmaš

#144 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

Beg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose :x :x pa ja .... jao
i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbt :roll:
muz66

#145 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Beg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose :x :x pa ja .... jao
Biser iz Miljacke...elem, neki kazu da Maybach moze proci a da su ostali preseravanje? :lol: E pa ako ti je RR preseravanje popenji sa na Avaz i fijuuu na glavu. Maybach je pokusaj reinkarnacije na temeljima bezlicne S-klase, tako da...
A ovo sto stavise Cadillaca, 300C i ostalo americko smece sa RR, Bentleyem, Audijem... :run:
muz66

#146 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

mišmaš wrote:
i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbt :roll:
U tome i jeste problem, u americkom i u evropskom vidjenju luksuza... ;-)
Bullet Tooth Tony

#147 Re: Cars & Coffee

mišmaš wrote:

Image

oficijelno cola , samo sto ima ukus soka na razgadjanje od borovnice :thumbup: :thumbup: bujrum :zoka:
Last edited by Bullet Tooth Tony on 01/07/2009 20:19, edited 1 time in total.
nidokralj

#148 Re: Cars & Coffee

Post by nidokralj »

ja ne znam kako je kod vas ali:MEČKA JE MEČKA!
nema tu puno price
mišmaš

#149 Re: Cars & Coffee

Post by mišmaš »

Beg_Babic wrote:
mišmaš wrote:
oficijelno cola , samo sto ima ukus soka na razgadjanje od borovnice :thumbup: :thumbup: bujrum :zoka:
jest oficijelno kola, al nije "luksuzna klasa kole"... i zastava 128 je oficijelno auto kao i mercedes S klasa, ali nije ista klasa, ako razumijes o cemu govorim ;)
corolla02

#150 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@mismas
jesi malo polupo loncice priznaj!?
:roll:
Post Reply