mah jbgcorolla02 wrote:Uh, e** te, ti tvoji favoriti moraju namjesto prikolice pumpu vlaciti za sobom!
i da, Šeha, svidja mi se tvoja filozofija i gledanje na to oko leasinga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
mah jbgcorolla02 wrote:Uh, e** te, ti tvoji favoriti moraju namjesto prikolice pumpu vlaciti za sobom!
Da da razumijem tvoj rezon. Ja bih opt za polovno, ovako najmanje gubim, upravo sto volim uopste oko auta te mjenjati ono sto ja mogu i ne za svaku sitnicu ici na servis obicni ili maticne kuce. Meni se tako najmanje gubi a i polovno mozes mijenjati koliko ti volja, pogotovo kad znas da imas svoj equty u njemu.Šeha wrote:Cuj, kao sto rekoh na onoj drugoj temi: hiljadu ljudi hiljadu cudi...corolla02 wrote:
Meni u taj range ulaze i mnoga druga auta, recimo nesto iz vise klase ali starje nekih 2-3 godine, jer onda i ta auta spadaju u ovu grupu $20-S30K, i naravno izbjeci leasing pod svaku cijenu!
Ja volim voziti novo i volim lease-ing. Rezon ide ovako. Ako kupim auto na kredit od pet godina (standardni kreditni uslovi u americi) po isteku tih pet godina auto ce imati oko 60000 milja (100000km) i bice zrelo za prodati, garancija ce isteci i popravci ce biti skupi. Ja sam ne znam uraditi nista i potpuno sam na milosti i nemilosti automehanicara koji iz aviona spaze levate poput mene. To mi se desavalo na prvom autu (polovnom) i nije nimalo ugodno. Znaci ja bih gledao da se tog, tek otplacenog auta, otarasim sto prije, nakon pet godina.
U tom slucaju kredit i lease mi dodje na isto. Nikad ne prestanem placati. Kredit cim otplatim auto prodam i kupim novi znaci mjesecna rata ostaje. Zasto ne, u tom slucaju, uzeti lease i placati manje mjesecno (ili uzeti bolje auto za iste pare koje bih davao za kredit.)
Uvijek novo auto vozim, uvijek pod garancijom, uvijek servis i odrzavanje besplatno... bez glavobolje i razmisljanja. Osim toga fino je i cesto promijeniti automobile. Za tri godine taman ti dosadi malo.
ma dobro tacno je da danas svaki jaci proizvodjac moze napravit supersportasa al aj iskreno da li ce ovaj citroen ako ikad krene na cestu moc da konkurise jednom lambu,ferariju,porscheu,koenegseggu il kako se vec pise,maserattiju,viperu,aston martinu..sve su to renomirani proizvodjaci..ja vjerujem da je on dobar al ko ce dat lovu za citroena kad moze kupit nekog od ovih snagatora???mišmaš wrote:eto citroen pokazuje da danas gotovo svaki ozbiljniji proizvođač može napraviti strašan automobil, samo stvar je baš u tome na kakve kupce ciljaju, a do sad citroenu sigurno nisu bili zanimljivi ti koji uzimaju skupa, sportska auta... ali može se, to je pokazano evo još jednom
e upravo je to najjaci razlog zasto ovakvi proizvodjaci i ne rade takve automobile, jer imaju firme koje su puno duze u proizvodnji takvih auta i koji su svojevrsni zastitni znaci supersportasa... i koje ce naravno onaj koji ima pare prije uzet, tako da ovima drugim i nije bas isplativo toliko ulagati u razvoj sportasa od nule...emko1234 wrote:ma dobro tacno je da danas svaki jaci proizvodjac moze napravit supersportasa al aj iskreno da li ce ovaj citroen ako ikad krene na cestu moc da konkurise jednom lambu,ferariju,porscheu,koenegseggu il kako se vec pise,maserattiju,viperu,aston martinu..sve su to renomirani proizvodjaci..ja vjerujem da je on dobar al ko ce dat lovu za citroena kad moze kupit nekog od ovih snagatora???mišmaš wrote:eto citroen pokazuje da danas gotovo svaki ozbiljniji proizvođač može napraviti strašan automobil, samo stvar je baš u tome na kakve kupce ciljaju, a do sad citroenu sigurno nisu bili zanimljivi ti koji uzimaju skupa, sportska auta... ali može se, to je pokazano evo još jednom

Potpisujem, imao sam prilike voziti ga, Phaeton je beton, jedino auto koje ni pod razno ne moze zamagliti, vjerovali ili ne! Mozes komotno caj napravit u njemuRambo-Amadeus wrote:kad vec govorimo o superluksuznom premium segmentu, kakvi bmw-ovi, audiji i mercedesi...teko toliko da im pokazu kako se prave luksuzna auta:

Rambo-Amadeus wrote:Od gorepobrojanih - jedino Maybach moze proci, ovo ostalo je prenemaganje...
i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbtBeg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose![]()
pa ja .... jao
Biser iz Miljacke...elem, neki kazu da Maybach moze proci a da su ostali preseravanje?Beg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose![]()
pa ja .... jao
U tome i jeste problem, u americkom i u evropskom vidjenju luksuza...mišmaš wrote:i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbtBeg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose![]()
pa ja .... jao
mišmaš wrote:i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbtBeg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose![]()
pa ja .... jao

jest oficijelno kola, al nije "luksuzna klasa kole"... i zastava 128 je oficijelno auto kao i mercedes S klasa, ali nije ista klasa, ako razumijes o cemu govorimBeg_Babic wrote:oficijelno cola , samo sto ima ukus soka na razgadjanje od borovnicemišmaš wrote:i jedni i drugi su luksuzna klasa oficijelno, sta cu ti ja ako imas problema sa pritiskom jbtBeg_Babic wrote:mismas lave ne da je strogo zabranjeno staviti slike smeca poput 300 C i RR phantoma zajedno nego ne zelim da spomenem imena njihova zajedno pa 300C nije do koljena BMW 5-ici a ne phantomu, maybachu , pa phaeton je izmislio luksuz za 300 C ... jao majko skoci mi pritisak .uhhhhh lose ti je ovo bilo... lose![]()
pa ja .... jao
![]()
bujrum