zonbirile wrote:@shoshona
-----------------------------------
zaboravio sam da ste majstori tame i sjenki kada treba eskivirati odgovor.Pusti šupljaka znamo na šta mislimo,nije ni narod ni nacija,eto korigujem se živalj na ovim prostorima ,među kojima i današnji Bošnjaci ko su?.Eto znate za Srbe,Hrvate,pravoslavce,katolike,a ko su Bošnjaci.
Nema potrebe ljutiti se, niti od istorije praviti bauka. Niti politiku. Meni je apsolutno nebitno ko ce se poistovjecivati sa kime, a ko nece... Ali od politickih zavrzlama do istorijskih cinjenica je ipak daleko. Teorija da su Slaveni postojali kao jedan narod, kao jedna homogena grupa, koja se razisla po svijetu odnekud od iza Kavkaza
nije nikada bila dokazana, niti potvrdjena. Nasuprot, moderna arheologija tvrdi da dosada nije pronadjen nijedan dokaz u korist teze o masovnom seljakanju naroda. S obzirom na kolicinu svjetine koja se trebala iseliti - dokaza bi, ipak, trebalo biti, zar ne?
Meni nije jasno sta tebi nije jasno... Kazes, ne pocinje istorija od Bosanaca... Pa, eto, sve i da si ti u pravu - ne pocinje, valjda, pobogu, istorija ni od Slavena, zar ne? De ti lijepo formulisi svoje pitane, pa cu ja lijepo na isto i odgovoriti.