Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Globus

#126 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Ako ti je to profesija onda mozes puno :D prvo informacijama onda i druga vrsta pomoci :D
Rottweiler

#127 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Izvoli, reci sta te interesuje, a ja cu pokusati da ti odgovorim na najbolji moguci nacin

lp
Globus

#128 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Posto mi je kuca u dolini .. (iza mene brdo ispred mene brdo) i trenutno mogu ufatiti ovaj digi tj thor ..hotbird onaj obicni ..astru obicnu... eutel w2 i to je to .. zanima me koliko ce se to odrazit na kolicinu programa koje cu moci gledati sa CS.om i da li se to moze rijesiti koliko toliko sa vecim tanjirom .. trenutno je 90 cm .. znam da je premiere tjs sky de na astri ovoj .. sta je sa ostalim ...
Rottweiler

#129 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ma pazi, to sto sada imas ti je i vise nego dovoljno, sve dalje ti po meni dodje cisto preseravanje, raja se fura eto fol gleda bskyb digiturk, a to ti netreba ko ni trece oko u glavi. sa tim sto sada imas imaces sta da gledas da neizlazis iz kuce. ali eto ako bas i ti hoces da se preseravas :D onda kupi gibertini 125 i mozes da je vrtis kud te volja i sve da gledas.

lp
Globus

#130 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Necu da se preseravam samo hocu da kad vidim utakmicu na livescore.com da je mogu i live gledat :lol: :lol: :lol: Ono uzeo bih to radi sporta najvise i poneki film a to se moze na hbo adriji pogledat ... A znas li ista o ovome sto ovi pricaju o sky italia da ne moze vise ni na CS ? Tu je talijanska liga jeboga xD
Rottweiler

#131 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Imas italijansku ligu i na nekim drugim kanalima, a istina je, sky it je uradila nesto po pitanju cs-a (vec ima jedan server na kojem radi ;) )tako da je pitanje dana kad ce i na drugim serverima da proradi.. suma sumarum, kupi dream i neces se pokajati sekunde

lp
Globus

#132 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

I jos nesto .. posto pricaju da trza slika i to .. to je do servera ? kako naci server na kojem ne trza da se ne pokajem kasnije .. ?
Rottweiler

#133 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

vrlo jednostavno, imas dvije opcije, kupi neki jak paket koji na zalost nema ispod 200-300€ i uletis onda CS vode i sam sebi pravis server, druga opcija je da ti neko koga ti licno poznajes i vjerujes mu, preporuci neki jak server na kojem neces sebi cupat kose Imas i ovako po oglasima nekih jebivjetara koji nude neku cs uslugu, ali po mom sromnom misljenju to je sve jad i bijeda (testira sam ih dosta iz znatizelje)
Znas onu
Kolko para, tolko muzike ;)

lp
Globus

#134 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

A gledao sam na oglasima ovim i ima npr. neki nude 2 servera i probni period 5 dana ... jel moguce da u tih prvih 5 dana bude sve ko mlijeko i onda pocne borba za zivot :D i sto nude dva servera ?
Rottweiler

#135 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

pa najcesce i jeste tako u probnom periodu sve med i mlijeko, a posle nastaju muke :D
ali nije sve tako crno, imas i extra dobrih i jakih servea da je to peverzija, slobodno nabavi oprem opusti se i uzivaj uz TV i nase ljiljane u JAR. ;)

lp
Globus

#136 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Vjerjuem da ima samo sto bi ja nabavljo preko oglasa pa zato ovoliko ispitujem :D ovo je nista kako sam ispitivo kad sam tek ovaj opticumov nabavljo :lol: :lol:
Rottweiler

#137 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Globus wrote:Vjerjuem da ima samo sto bi ja nabavljo preko oglasa pa zato ovoliko ispitujem :D ovo je nista kako sam ispitivo kad sam tek ovaj opticumov nabavljo :lol: :lol:
Kao sto sam ti gore u postu napisao. Koliko para, toliko muzike.
A mani se oglasa im ba dosta raje koja ima cs, pa ti je to najbolja opcija, preporuka

lp
Globus

#138 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Hvala ti na ovim informacijama svim nadam se da te nisam umorio :D
Rottweiler

#139 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Globus wrote:Hvala ti na ovim informacijama svim nadam se da te nisam umorio :D
Nema na cemu

ln
Globus

#140 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Evo naso sam na oglasima neki nude i po tri servera po 10 KM mjesecno garancija .. stvarno ne kontam ako nude to sve u cemu je kvaka :/ sto nude garanciju ? Ima li neko iskustva sa ovim njihovim garancijama .. Jel pokupe pare i nestanu ? :D
Globus

#141 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Kako on dostavlja opremu- postom ?.. uputsvo preko msna ? placanje preko banke ?
Ma informisem se vec duze vrijeme i stekam pare pomalo ne zuri mi se do nove godine za kad se najavljuje zamracenje digija ...
Globus

#142 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Ajd vidi koliko je izaso prvi mjesec za pola godine i oprema .. resiver .. pa mi javi bgt ako ti nije sta .. i vidi sa jaranom imal on sky italia sad :D
Globus

#143 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Pa kome je platio instalaciju ako je taj tamo u srbiji gdje vec :D
karanana

#144 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

a recite mi kako pazariti CS? da li neko ustvari fizicki treba da dodje ili ti samo trebas uplatiti i onda taj neko tvoj receiver nakaci na svoj server automatskim nekim putem?
karanana

#145 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by karanana »

fino. tenk you.
Globus

#146 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Lud i ponosan wrote:
Globus wrote:Pa kome je platio instalaciju ako je taj tamo u srbiji gdje vec :D
Ma neki momak mu je instalirao tanjir i spojio sve sto treba, a resiver mu je stigao kako sam ti gore naveo... Tako da je sve skupa doslo tako negdje oko 400km, mozda malo jace, ali sa godinu CS-a. Dakle on je pazario od njega Dreambox i CS, a ostalo je na tebi da zavrsis.
Aha pa dobro to nije problem oko instalacije kad sam mogao ovaj DIGI TV nastimat mogu i to nije nista posebno samo oko spajanja na server ali vjerovatno ce taj od koga sam kupio mi dati uputstva.. nisam debil da ne znam ako mi se sve fino objasni :D

@karanana imas neke ljude dostavljaju na adresu i oni to sve odrade .. imas neke salju postom i objasne ti preko telefona .. msn.a maila ... sve zavisi koga nadjes i kako se dogovoris ..al ja mislim da treba sacekat jos malo posto sad sky italia ne radi i uskoro ce siguran sam izaci nacin na koji ce se moci gledati to u javnost ( vec neki ljudi imaju to ali ne daju u javnost ) i onda kad se to pojavi i kad se bude dreambox sa tim prodavo onda uzeti to ... ali na kraju krajeva i nek se zakljuca sve sky de se nece zakljucati ni na taj nacin jer su oni tek nedavno presli u ovaj sistem i do 2012 ce sigurno biti gledivo preko CS-a
Globus

#147 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Ma zasad su prvi izbori ovaj iz srbije i ovaj jedan sto daje garanciju godinu dana na CS od godinu dana i dolazi on na adresu ...Ima jos neki sto daje garanciju i 3 servera ... poslo sam mu pitanje neko nije jos odg ... vjerovatno muljaza neka jer ga je neko pito moze li gledati CS preko yumatu iq a ovaj je rekao da moze .. a to nema sanse da se gleda preko yumatu ...
fole13

#148 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fole13 »

Pozdrav svima

Kao sto sami znate ko je korisnik Bihnetovog Adsla i hoce da gleda kanale sa Cardsheringom mora napraviti PPP konekciju to jest da smo uvijek online da bi rec primao kartice.Ali izgubio sam na taj nacin Free zonu kojoj vise nemogu pristupiti sa konekcijom koju sam prije koristio.Kako vi pristupate free zoni i da li je to uopce moguce ???? :? :? :-?
Globus

#149 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

fole13 wrote:Pozdrav svima

Kao sto sami znate ko je korisnik Bihnetovog Adsla i hoce da gleda kanale sa Cardsheringom mora napraviti PPP konekciju to jest da smo uvijek online da bi rec primao kartice.Ali izgubio sam na taj nacin Free zonu kojoj vise nemogu pristupiti sa konekcijom koju sam prije koristio.Kako vi pristupate free zoni i da li je to uopce moguce ???? :? :? :-?
Pa valjda se moze iskljucit sa CS-a i kasnije onda opet ukljucis .. Kako ces kad struje nestane ? Ha ya samo sto neces moci gledat TV kad si na free zoni :D a sta ces koji djavo na free zoni od kako su ukinuli ftp servere mene tamo nisu vidjeli :D A moze se i na free zonu i internet ovaj u isto vrijeme postojalo je objasnjenje na bihnet forumu nekad davno sam znao to dok sam se bavio tim sportom ...
zomri

#150 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zomri »

gdje u sarajevu uzeti original dreambox 800 bez cs-a? po mogućnosti odmah da ima na stanju i da se ne čeka da dođe daidža iz njemačke ili tako nešto.

našao sam samo jedan oglas ali taj ne želi prodati bez cs-a.
Post Reply