Milkos - kvalitet proizvoda

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
frngla

#126 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by frngla »

kako to samo ovim h8erima-pljuvacima se desava to da nadju pokvareno mlijeko, kako to da se meni nikad nije desilo da nadjem bilo sta pokvareno od milkosovih proizvoda?!? kupujem sve njihovo jer mi godi fakat, mlijeko mi ima shmek k'o domace, jogurt savrsen, kefir nezamjenjiv!!! pavlaka super, vocni jogurti preprepredobri (doduse malo rjedji od ostalih, ali barem ne dobijem osip od njih k'o par prijatelja od jogobele) jedino nisam probao fetu, sto ne znaci da necu... ugl. nije mi mrzak strani proizvod, ali sto bih kupovao dukat, vindiju, alpsko i razna sranja pored jednako dobrih domacih proizvoda :S ne kontam vas nikako... strasno razmisljanje imate...
VjecitiStudent

#127 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo javno su se ocitovali i iz Milkosa, uglavnom nisu oni krivi, kriv je mali Mujica sto se zalio. :(

http://sarajevo-x.com/clanak/090622068
I sto je najgore, opet lazu.
Mlijeko koje izlazi iz korektnog UHT procesa (tj. ono sto ovdje oduvijek zovemo "mlijeko u tetrapaku") trebalo bi trajati od 6 do 9 mjeseci, bez ikakvih dodatnih aditiva.
Ukoliko je mlijeko drzano na previsokoj temperaturi u skladistu supermarketa, to jos uvijek ne bi trebalo rezultovati kvarenjem mlijeka, vec stvaranjem taloga, poput zelea, na unutrasnjim zidovima pakovanja.
http://www.uq.edu.au/lcafs/index.html?page=53581&pid=0
ružmarin-a

#128 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

:)
kupilasammahsuz mlijeko 2,8% m.m.da vidimujutro je li ok

a možda su ti neki teorijci zavjernici fino naštampali kartona i upakovali pokvareno mlijeko od nekog drugog proizvođača i plasirali namjerno par kartona od po 12 l da bi uništili kponkurenciju

rekonstrukcija :?: :!:
strong69

#129 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by strong69 »

VjecitiStudent wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo javno su se ocitovali i iz Milkosa, uglavnom nisu oni krivi, kriv je mali Mujica sto se zalio. :(

http://sarajevo-x.com/clanak/090622068
I sto je najgore, opet lazu.
Mlijeko koje izlazi iz korektnog UHT procesa (tj. ono sto ovdje oduvijek zovemo "mlijeko u tetrapaku") trebalo bi trajati od 6 do 9 mjeseci, bez ikakvih dodatnih aditiva.
Ukoliko je mlijeko drzano na previsokoj temperaturi u skladistu supermarketa, to jos uvijek ne bi trebalo rezultovati kvarenjem mlijeka, vec stvaranjem taloga, poput zelea, na unutrasnjim zidovima pakovanja.
http://www.uq.edu.au/lcafs/index.html?page=53581&pid=0
Ovaj problem sa talogom sam ja pronasao nedavno... Mlijeko sam odnio na analizu preko Udruzenja potrosaca u Hrvatsku i bilo je mikrobioloski ispravno. Odnio sam ga i u Milkos.

Ovaj talog djeluje stvarno grozno a u Hr su rekli isto sto i ti. Da se talog stvara na visokim temperaturama i da je cesta pojava...
ružmarin-a

#130 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

je li taj talog emulzija

to samo dokazuje prisutnost masnoće u mlijeku :)
StupskaBitanga

#131 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by StupskaBitanga »

interesuje me jedna informacija u vezi Milkosa
Kakve su plaće? Da li su redovne?
Ako ko ima tačnu informaciju nek nam kaže živo me interesuje
shuriken

#132 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by shuriken »

frngla wrote:kako to samo ovim h8erima-pljuvacima se desava to da nadju pokvareno mlijeko, kako to da se meni nikad nije desilo da nadjem bilo sta pokvareno od milkosovih proizvoda?!? kupujem sve njihovo jer mi godi fakat, mlijeko mi ima shmek k'o domace, jogurt savrsen, kefir nezamjenjiv!!! pavlaka super, vocni jogurti preprepredobri (doduse malo rjedji od ostalih, ali barem ne dobijem osip od njih k'o par prijatelja od jogobele) jedino nisam probao fetu, sto ne znaci da necu... ugl. nije mi mrzak strani proizvod, ali sto bih kupovao dukat, vindiju, alpsko i razna sranja pored jednako dobrih domacih proizvoda :S ne kontam vas nikako... strasno razmisljanje imate...
nije ti jasno kako se nekom nesto desilo, a tebi se to isto nije desilo?
hm, kako da ti objasnim, mnogim ljudima se desavaju druge stvari nego tebi.
recimo, pogledaš čitulje u novinama, svi ti ljudi su umrli, a ti srecom nisi
i tako dalje, moglo bi se naci jos primjera
8. sekretar SKOJ-a

#133 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

http://sarajevo-x.com/clanak/090622068 wrote: ...
...
"Sarajevska Mljekara Milkos otkupljuje mlijeko koje je mikrobiološki i higijenski ispravno te jedino takvo mlijeko koristi u daljnjoj preradi.
...
...
A, da li sarajevski Milkos otkupljuje mljeko koje je hemijski ispravno?
Ima li u njemu antibiotika? Hormona brzog rasta rBGH?
mirzazmaj

#134 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by mirzazmaj »

ja jedino milkos mlijeko i kupujem, doduse u granapu u mahali i nikad nisam imao problema, uvijek odlicno :thumbup: :thumbup:
rumenige_brajtner

#135 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by rumenige_brajtner »

udrch wrote: Ma drug, sve je to ba diverzija sigurno..
jesi to ti ilija cvorovicu? :lol:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#136 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Big Boy »

Imao sam visestruka neugodna iskustva sa Milkosovim proizvodima... pa tako vec godinama ni pod razno ne kupujem Milkos proizvode.

Ako neko koristi moj patriotizam toliko da je spreman da me otruje zbog toga... nek' onda zaboravi i na mene i na moj patriotizam.
adio

#137 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by adio »

StupskaBitanga wrote:interesuje me jedna informacija u vezi Milkosa
Kakve su plaće? Da li su redovne?
Ako ko ima tačnu informaciju nek nam kaže živo me interesuje
plata :lol: kako sam cuo od 380-450 KM :oops: + 150 TO :(
ružmarin-a

#138 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

jutros popih mlijeko Milkosovo, i diše i miriše svežinom (isto domaće)

hvala ti @drvosječa što si me osvijestio

Milkos je dobio novog lojalnog kupca, a Mig Inmer izgubio (ja sve vrijeme mislila ide svaka KM u našu privredu koju sam dosad dala zapravo Dukatu) ali odsada će ići direkt u BiH, i kupovaću domaće sve što će kvalitetom opravdati očekivano

Da nisi pokrenuo ovu temu, ne bi nikada došlo do ovog preokreta kod mene u potrošačkim navikama

još jedarad velika hvala što se još više potrošački patriotizam probudi u meni

:::::::::::::::::

primjer kako negativni publicitet može imati sasvim drugačije efekte :thumbup: :bih:
karanana

#139 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by karanana »

samo naprijed ruzmarin. ja ti opet garantujem da iako je inmera kupio dukat, da je inmer i dalje vise domaci i da i dalje vise pomaze nasoj privredi od milkosa. barem je inmerovo mlijeko 30 feninga jeftinije i tih 30 feninga ostaje u mom dzepu i pomaze mojoj ekonomiji. a to sto je mlijeko nosatog brke pravljeno 2 kilometra od mog granapa i u tom se granapu prodaje po vecoj cijeni od dukata, vindije ili nekog slovenca, upitamo li se gdje taj profit ide? sudeci po onim platama navedenim gore, sigurno ne ide nazad nama, nego ide u pranje novca kroz raznorazne holiday inne, importane centre, stambene zgrade i ostale nekretnine.

ja cu radje u tom slucaju lovu dati hrvatskom nego nasem kriminalcu jer hrvatskog ne moram gledati kako pere te pare a ovog naseg iz dana u dan gledam i muka mi je.
ružmarin-a

#140 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

karanana wrote:samo naprijed ruzmarin. ja ti opet garantujem da iako je inmera kupio dukat, da je inmer i dalje vise domaci i da i dalje vise pomaze nasoj privredi od milkosa. barem je inmerovo mlijeko 30 feninga jeftinije i tih 30 feninga ostaje u mom dzepu i pomaze mojoj ekonomiji. a to sto je mlijeko nosatog brke pravljeno 2 kilometra od mog granapa i u tom se granapu prodaje po vecoj cijeni od dukata, vindije ili nekog slovenca, upitamo li se gdje taj profit ide? sudeci po onim platama navedenim gore, sigurno ne ide nazad nama, nego ide u pranje novca kroz raznorazne holiday inne, importane centre, stambene zgrade i ostale nekretnine.

ja cu radje u tom slucaju lovu dati hrvatskom nego nasem kriminalcu jer hrvatskog ne moram gledati kako pere te pare a ovog naseg iz dana u dan gledam i muka mi je.
Robot: Inmer= 1,25 KM/l
Milkos= 1,30 KM/l

znaš li ti razliku između onih silnih GDP i GNP uopće? :-) i lancu multiplikacije?
zonbirile

#141 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

@ružmarin
ne moraš nikoga ubijeđivati u svoj patriotizam,ali ima ljudi koji više vole stranu tortu,nego domaće govno,probaj shvatiti.
ružmarin-a

#142 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

Bruto nacionalni proizvod naspram bruto domaćeg proizvoda

"Bruto nacionalni proizvod" (BNP, GNP eng.) predstavlja ukupnu proizvodnju roba i usluga jedne nacionalne ekonomije, u određenom periodu po tržišnim cenama. On uključuje sve dohotke domaćih lica ostvarene ekonomskim aktivnostima u zemlji i inostranstvu. BNP meri ukupan dohodak zarađen od strane nacije. Na primer, ukoliko građanin Srbije poseduje stambenu zgradu u Minhenu, zakupni dohodak koji zaradi je deo nemačkog BDP-a, zato što je zarađen u Nemačkoj. Ali kako je ovaj zakupni dohodak činilac plaćanja inostranstvu, u krajnjem svođenju računa ipak nije deo nemačkog BDP-a, već srpskog. Drugim rečima, bruto nacionalni proizvod uključuje dohotke (plate, profite i zakupninu – rentu) od ostatka sveta, a isključuje plaćanja činilaca dohotka ostatku sveta, tj.:

evo malo za obnoviti...
ružmarin-a

#143 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

zonbirile wrote:@ružmarin
ne moraš nikoga ubijeđivati u svoj patriotizam,ali ima ljudi koji više vole stranu tortu,nego domaće govno,probaj shvatiti.
smatram da ti koji to vole nisu svjesni obratnog reda riječi u rečenici sigurno ;-) pa nek nastave "jesti la creme brule" ;-)
karanana

#144 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by karanana »

kod mene:
inmer 1,25
milkos 1,55

mozda si naletila na neku milkosovu akciju tih felericnih tetrapaka.

u kojem kontekstu me pitas za gdp i gnp? ja ovo gledam na jednostavnijem ulicnom nivou a ne na skolskom i tome iz knjige jer se to ne primjenjuje na ovom nasem divljem zapadu.

ja dadnem 1.55 nosatom brki. od toga on plati 0,30 stocaru, 0,01-0,02 radnicima. za ostatak (kredite, na primjer) me ne briga jer ne utice direktno na nasu ekonomiju. ostatak tali sebi i svojim interesnim sferama, potplacuje politicare i na osnovu toga kupuje zemlju na vrh lokacijama i gradi poslovne i stambene centre od kojih ja opet necu imati nikakvu korist. haj dobro, mozes racunati da ce uposliti gradjevinare, kupiti nesto naseg materijala, ali opet lopovluk prevazilazi korist.

a fino inmer 1,25, hajmo reci da je sve ostalo isto i otkupna cijena mlijeka i plate ljudi i plus na to ide meni 30 feninga dzep kao podsticaj da kupim nesto drugo.
zonbirile

#145 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by zonbirile »

ružmarin-a wrote:
zonbirile wrote:@ružmarin
smatram da ti koji to vole nisu svjesni obratnog reda riječi u rečenici sigurno ;-) pa nek nastave "jesti la creme brule" ;-)
------------------------------------------
malo si degutantna,patriotizam znači i proizvoditi kvalitetno,zdravo,usput platiti porez i plaće radnicima,a stalna priča o domaćem je smiješna.Ustvari smiješan je kvalitet,ambalaža,odsustvo kontrole svih vrsta i sl.Primjer Bira-e je edukativan,to smeće treba zabraniti dok neko ne nastrada od strujnog udara.
crnaguja

#146 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by crnaguja »

Milkos mlijeko 3,2 % i pavlaka od 1 kg ( crvenobjela kantica sa bubamarom ) do sada sasvim OK. Još nisam naletila na pokvareno mada samo ta dva proizvoda kupujem od milkosa.
Drvosjeca iz Dejcica

#147 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ružmarin-a wrote:jutros popih mlijeko Milkosovo, i diše i miriše svežinom (isto domaće)

hvala ti @drvosječa što si me osvijestio

Milkos je dobio novog lojalnog kupca, a Mig Inmer izgubio (ja sve vrijeme mislila ide svaka KM u našu privredu koju sam dosad dala zapravo Dukatu) ali odsada će ići direkt u BiH, i kupovaću domaće sve što će kvalitetom opravdati očekivano

Da nisi pokrenuo ovu temu, ne bi nikada došlo do ovog preokreta kod mene u potrošačkim navikama

još jedarad velika hvala što se još više potrošački patriotizam probudi u meni

:::::::::::::::::

primjer kako negativni publicitet može imati sasvim drugačije efekte :thumbup: :bih:
Meni je zaista drago sto sam barem jednog nasih sugrađana preobratio na pravi put. :) Za tvoju informaciju Drvosjeca vec godinama i godinama kupuje samo i iskljucivo domace proizvode, od mineralne vode, preko cetke za cipele, pa do drvenog uglja za rostilj. :) Tako ce ostati i sada, Milkos zaobilazim u sirokom luku, a sigurno da cu svoje povjerenje pokloniti nekom drugom domacem proizvođacu mlijecnih proizvoda sve do trenutka kada me ne pocnu varati.
ružmarin-a

#148 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by ružmarin-a »

@karanana, neko je već pisao kako je upućen u poslovnu politiku Inmera i otkupu od seljaka (tlačenju tačnije)
i kakve veze ima s Holiday Innom taj brko :?
istocnjak

#149 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by istocnjak »

crnaguja wrote:Milkos mlijeko 3,2 % i pavlaka od 1 kg ( crvenobjela kantica sa bubamarom ) do sada sasvim OK. Još nisam naletila na pokvareno mada samo ta dva proizvoda kupujem od milkosa.
Milkos proizvodi nisu pokvareni uopće već samo pokretać teme kako to ne možete da skontate? :-)

Nije ni cudo sto nas zovu glupi i naivni bosanci.

Kada ce vec ovaj narod razvucene pameti doci sebi?

Licno sam boravio poslovno par puta u proizvodnim prostorijama Milkos-a Sarajevskog, sve je cisto uredno i uradjeno po ISO standardima ...

Svaki mjesec kupujem paketima Milkos mlijeko i nikada nisam imao primjedbe kao ni vecina na ovom forumu ...
Last edited by istocnjak on 23/06/2009 09:22, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#150 Re: Milkos - ne kupujmo domace

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

istocnjak wrote:
crnaguja wrote:Milkos mlijeko 3,2 % i pavlaka od 1 kg ( crvenobjela kantica sa bubamarom ) do sada sasvim OK. Još nisam naletila na pokvareno mada samo ta dva proizvoda kupujem od milkosa.
Milkos proizvodi nisu pokvareni uopće već samo pokretać teme kako to ne možete da skontate? :-)

Nije ni cudo sto nas zovu glupi i naivni bosanci.

Kada ce ovaj narod razvucene doci sebi i pameti?

Licno sam boravio poslovno par puta u proizvodnim prostorijama Milkos-a Sarajevskog, sve je cisto uredno i uradjeno po ISO standardima ...
Istocnjak, ziv bio ne kaki, dođe mi da objavim mailove od Milkosa pa da vidite te ISO standarde. Nemojte me vuci za tastaturu. :oops: Sve filozof do filozofa, nije ni cudo sto nam je drzava u *urcu. :(
Post Reply