ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
escobar_

#126 Re: Nove HT ERONET tarife

Post by escobar_ »

LTE wrote:@escobar: Šta me persiraš stalno. Pa nisam ja pripadnik nekog klana pa da stalno VI OVO VI ONO. Boli mene briga za HT Eronet i za mtel i bht. Samo hoću reći da ima i zadovoljnih korisnika koji su realisti, a ne da se frustriram kao neki jel mi nešto marku gore i dole. Ti si toliko opalio po Eronetu kao da su ti selo zapalili.
Jeste, istina je da je Eronet bio agilniji kada je bio privatna firma isto kao i sad mtel, što je i normalno jer nisu padali pod zakon o javnim nabavkama.
Pa kada je Eronet bio privatan, bilo je većeg rušenja cijena kod nas nego kada je sad mtel se privatizirao (o BHT da i ne pričam jer se ne uklapa apsolutno u poentu priče).
I sam sam bio na BHTu dok mi nije nešto trebalo. I kad onda upoznaš lokalne šerife koji upravljaju određenim poslovnicama, poželiš preći i na islandsku mrežu samo da te niko ne zejebaje. Tada je Eronet bio super i to je to. Od kako je Eronet postao HT, meni je mreža i dalje kvalitetna kao i prije.
Ko te persira? Kad kažem "vi" mislim na tebe i @Grof-a, zaposlenike HT-a. I ja sam zadovoljni korisnik BH Mobile mreže, pa ipak ti mogu pronaći dosta negativnih stvari kod tog operatera, ali za takvo nešto ćeš otvoriti topic BH Mobile All About, pa ćemo to tamo raspraviti. Ovdje govorimo isključivo o HT ERONET-u, pa ćemo se na njih i fokusirati, jel' tako? Tako je.

Ne, nisam ja frustriran, samo govorim ono što je jasno kao dan, a što smo već rezimirali na ovom topicu.

Jeste, istina je da je, dok je bio ERONET, bio deset puta bolji od sadašnjeg sa prefiksom HT, ali to mene ne zanima. Mene zanimaju usluge i cijene koje mi nudi moj operater, a ako me počne za****vati onda imam pravo da govorim o tome, a to mi nećete uskratiti ni ti ni tvoj haver Grof.

PS: Hajde mi sad objasni, kakvo je to sniženje cijena na HT-u ako ja moram iskeširati 10 KM za aktivaciju novih tarifa?
LTE

#127 Re: Nove HT ERONET tarife

Post by LTE »

escobar_ wrote:Ko te persira? Kad kažem "vi" mislim na tebe i @Grof-a, zaposlenike HT-a. I ja sam zadovoljni korisnik BH Mobile mreže, pa ipak ti mogu pronaći dosta negativnih stvari kod tog operatera, ali za takvo nešto ćeš otvoriti topic BH Mobile All About, pa ćemo to tamo raspraviti. Ovdje govorimo isključivo o HT ERONET-u, pa ćemo se na njih i fokusirati, jel' tako? Tako je.

Ne, nisam ja frustriran, samo govorim ono što je jasno kao dan, a što smo već rezimirali na ovom topicu.

Jeste, istina je da je, dok je bio ERONET, bio deset puta bolji od sadašnjeg sa prefiksom HT, ali to mene ne zanima. Mene zanimaju usluge i cijene koje mi nudi moj operater, a ako me počne za****vati onda imam pravo da govorim o tome, a to mi nećete uskratiti ni ti ni tvoj haver Grof.

PS: Hajde mi sad objasni, kakvo je to sniženje cijena na HT-u ako ja moram iskeširati 10 KM za aktivaciju novih tarifa?
Pa svaki operater naplaćuje prelazak na neku od tarifa kada se taj prelazak već jednom iskoristi. Pa kako bi bilo da se rade promjene na način: Eh, sad mi trebaju 3 poruke pa odoh na smas tarifu. Ah sad mi treba jeftiniji poziv pa odoh na zovi tarifu...???
A mislim da je tolika cijena prelaska zato što su poruke na SMS duplo jeftinije nego na starim tarifama, ili pozivi na Zovima duplo jeftiniji nego na hej i non stop. I mislim isto da ako neko ima staru tarifu sa 40pf/min da nije puno dati 10KM za prelazak na 24pf/min jer se taj trošak vrlo brzo anulira.
I naravno da je sada sve povoljnije. Poskupio je hej ti broj ali je sve ostalo pojeftinilo tako da je ukupno sve jeftinije.

A brate ti možeš pisati o čemu god hoćeš, samo ne valja toliko negativnoh emocija ispoljavati na osnovu neke sporedne stvari u životu.
escobar_

#128 Re: Nove HT ERONET tarife

Post by escobar_ »

Da pitam zaposlenike HT-a kad će UMTS na 063 mreži?
escobar_

#129 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

Pročitao sam na jednom forumu da za desetak dana i HT ERONET u rad pušta 3G mobilnu mrežu. Ne znam da li su tu ovi gore pomenuti zaposlenici pomenute kompanije, da nam to potvrde ili demantuju? :D
enigma82

#130 Re: HT ERONET

Post by enigma82 »

Fascinatno je ako trosite sada 30 KM, eto zbog te uspostave poziva od 0,06 KM.
Znacilo bi to da od tih 30 KM, platite u startu 6 KM za tu uslugu, ostane vam 24 KM koje potrosite na uspostave pozive, ako je cijena 0,06 KM, znacilo bi da uspostavite 400 poziva ili 13,333 poziva dnevno.
Ako i ta druga osoba isto to uradi, onda je to 800 poziva mjesecno ili 26,666 poziva dnevno...
Ludnica, stigne li se ista drugo raditi...???
maybelline

#131 Eronet i najbroj - kako ga aktivirati?

Post by maybelline »

Izgubila sam onaj mali prirucnik koji se dobije uz broj i sada nemam pojma kako aktivirati naj broj, a na stranici im nista nisam uspjela naci u vezi toga, pa ako neko zna, nek se javi....

Hvala unaprijed!
maxim2000

#132 Re: Eronet i najbroj - kako ga aktivirati?

Post by maxim2000 »

Broj se aktivira tako sto u SMS poruku upises : Start +broj koji zelis da aktiviras i posaljes na 0637788 i onda ti oni skinu iznos i posalju poruku!!! Sretno
maybelline

#133 Re: Eronet i najbroj - kako ga aktivirati?

Post by maybelline »

Hvala najljepsa! :-D
beks5

#134 Re: HT ERONET

Post by beks5 »

Evo jedno pitanje da mi se pojasni, a tiče se HT Eroneta. Pretplatnik sam Eroneta već 10 godina, a od prije 4 imam na svoje ime 3 broja sa koja sam oformio grupu. Grupa je donosila uspotsavu poziva među ta 3 broja 10 feninga i nitšta više. Sve je to lijepo ferceralo do prošlog mjeseca, kada sam sa jednim od brojeva prešao sa tarife 20 na 25 plus. U subotu sam saznao( nitko me nije obavijestio) da sam ostao bez te grupe po računu koji je prispio. Sada pitam se kako je moguće da me nitko ne obavjesti o tome, jer ja sam za tu grupu potpisao ugovor sa Eronetom. Da sam znao da gubim grupu prelaskom na veću tarifu ne bi ni u snu prešao, jer uređaj koji sam kupio prelaskom na tarifu 25 plus, košta isto koliko u mojoj staroj tarifi. Osim ta tri broja imam još jedan broj u Eronetu na kartici, pa mislim da bi se trebalo povesti računa o korisnicima. Napominjem da nikada ne kasnim sa plaćanjem računa, i ne samo da nisam ništa dobio nego me eto jedan prelazak na veću tarifu košta računa koji sam nabio sa svojom grupom ne znajući da ona više ne postoji.
escobar_

#135 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

^^ Meni opet nije jasno što pitaš nas, valjda znaš šta si potpisao kada si prešao na 25 Plus tarifu? A i ljudi iz ERONET-a će ti sigurno bolje odgovoriti na tvoje pitanje od nas.
LTE

#136 Re: HT ERONET

Post by LTE »

beks5 wrote:Evo jedno pitanje da mi se pojasni, a tiče se HT Eroneta. Pretplatnik sam Eroneta već 10 godina, a od prije 4 imam na svoje ime 3 broja sa koja sam oformio grupu. Grupa je donosila uspotsavu poziva među ta 3 broja 10 feninga i nitšta više. Sve je to lijepo ferceralo do prošlog mjeseca, kada sam sa jednim od brojeva prešao sa tarife 20 na 25 plus. U subotu sam saznao( nitko me nije obavijestio) da sam ostao bez te grupe po računu koji je prispio. Sada pitam se kako je moguće da me nitko ne obavjesti o tome, jer ja sam za tu grupu potpisao ugovor sa Eronetom. Da sam znao da gubim grupu prelaskom na veću tarifu ne bi ni u snu prešao, jer uređaj koji sam kupio prelaskom na tarifu 25 plus, košta isto koliko u mojoj staroj tarifi. Osim ta tri broja imam još jedan broj u Eronetu na kartici, pa mislim da bi se trebalo povesti računa o korisnicima. Napominjem da nikada ne kasnim sa plaćanjem računa, i ne samo da nisam ništa dobio nego me eto jedan prelazak na veću tarifu košta računa koji sam nabio sa svojom grupom ne znajući da ona više ne postoji.
Koliko sam ja skontao, na ovim plus tarifama ne vrijedi grupa kao na ranijim pretplatama, nego imaju ove neke "plus family" tarife gdje se plaća neka zajednička pretplata i među tim brojevima je besplatno (ne znam ima li uspostava poziva?).
Tako valjda čim si potpisao novi ugovor sa novom tarifom, automatski ti je prestalo važiti sve sa stare tarife. A trebao si upitati na šalteru. Nije ti ni sad kasno :-)
Minnie_xd

#137 Re: HT ERONET

Post by Minnie_xd »

E ako mogu i ja nesto pitati :-)
Vec duze vrijeme koristim ovaj HT ERONET odn.onaj njihov hej ti broj gdje ima 1000 min besplatno... ali evo zelim ponovno da ga aktiviram jer je istekao i dosla mi poruka da se broj 063 7788 vishe ne koristi nego da su ga promijenili te da nazovem sluzbu za korisnike... evo zovem ih dva dana niko mi se ne javlja..pa da li neko zna u cemu je problem..jer stvarno me ovo pocinje nervirati..
:x :x :x :x :x :x :x
balashevic

#138 Re: HT ERONET

Post by balashevic »

Minnie_xd wrote:E ako mogu i ja nesto pitati :-)
Vec duze vrijeme koristim ovaj HT ERONET odn.onaj njihov hej ti broj gdje ima 1000 min besplatno... ali evo zelim ponovno da ga aktiviram jer je istekao i dosla mi poruka da se broj 063 7788 vishe ne koristi nego da su ga promijenili te da nazovem sluzbu za korisnike... evo zovem ih dva dana niko mi se ne javlja..pa da li neko zna u cemu je problem..jer stvarno me ovo pocinje nervirati..
:x :x :x :x :x :x :x

imam isti problem!

da se bar javljaju na tel., cccc!
escobar_

#139 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

Sve živo izmijenjaše, a na Web stranici, po staroj dobroj tradiciji, nema apsolutno ništa o tim promjenama. Kod mene ne radi ni kod za provjeru stanja na računu (*101#).

O komunikaciji sa Službom za korisnike nema potrebe trošiti riječi. Ona jednostavno ne postoji. :D :D

Nije ni čudo što su bukvalno propali u usporedbi sa druga dva operatera, totalno neozbiljna kompanija.

Btw, iz ovih svih promjena siguran sam da slijedi i pokoji lopovluk prema korisnicima, samo je pitanje šta će to biti.
escobar_

#140 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

Što se tiče aktivacije !hej TI broja, mislim da će to od sada ići preko !hej IZBORNIK-a (063 456). Naime, pokušajte ga aktivirati na slijedeći način:

1. Pozovite !hej IZBORNIK (063 456)
2. Birajte 5, za odabir menija "Opcije"
3. Birajte 2, za odabir opcije Besplatne minute i SMS-ovi
4. Birajte 3, za odabir opcije Besplatne minute
5. Birajte 4 za aktivaciju !hej TI broja

Dakle, pozovite !hej IZBORNIK, odaberite opciju broj 5 koju vam saopšti govorni automat i pratite upute.
Hummingbird

#141 Re: HT ERONET

Post by Hummingbird »

HT ima katastrofalnu uslugu, preskupi su, i gledaju kako ce te opljackati na svakom koraku... Bila sam korisnik 6-7 godina (pretplata), ni olovke nisam dobila od njih (kao sto se u normalnim drzavama i u normalnim operaterima radi), a na meni su zaradili hiljade maraka... Sluzba za korisnike (ako uopste dodjes do nekoga da razgovaras s njim) samo gleda kako ce te skinuti s neke stvari, derati se na tebe i ubjedjivati te da si ti nesto pogrijesio...
Vrhunac svega je bio kad mi je dosao racun gdje stoji da sam u 15ak dana potrosila preko sto maraka na nacionalni roaming dok sam bila u BiH, te mi je receno da mi mobitel SAM prebacuje na mrezu koja ima jaci signal, IAKO mi je na mobitelu podeseno manuelno prebacivanje mreze!!!! Ma nemoj!
Otada je ugovor raskinut! Cao shupci eronetovski!

Sorry, zbog otresitog posta, al gadovi to zasluzuju :-D
maxim2000

#142 Re: HT ERONET

Post by maxim2000 »

escobar_ wrote:Što se tiče aktivacije !hej TI broja, mislim da će to od sada ići preko !hej IZBORNIK-a (063 456). Naime, pokušajte ga aktivirati na slijedeći način:

Dakle, pozovite !hej IZBORNIK, odaberite opciju broj 5 koju vam saopšti govorni automat i pratite upute.

Hvala puno na ovome jer sam se i ja mucio sa tim!!!

BTW kako su presli na ovaj novi sistem nisu slali poruke da su istekle te "besplatne" minute pa mi je tel samo jeo kredit!!!
escobar_

#143 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

:thumbup:

Nadam se da će makar uvesti mogućnost provjere utrošenih minuta korištenjem USSD koda ako već ne planiraju slati SMS poruku o tome. Ako ni toga ne bude onda njihov lopovluk zaista prelazi sve moguće granice (i ovako su duboko zaglibili u vlastita go***).
balashevic

#144 Re: HT ERONET

Post by balashevic »

maxim2000 wrote:
escobar_ wrote:Što se tiče aktivacije !hej TI broja, mislim da će to od sada ići preko !hej IZBORNIK-a (063 456). Naime, pokušajte ga aktivirati na slijedeći način:

BTW kako su presli na ovaj novi sistem nisu slali poruke da su istekle te "besplatne" minute pa mi je tel samo jeo kredit!!!
kod mene ima samo da otkazem najbroj ?
nema nikako za aktivaciju :S

da li je nekome ovo uspjelo ?
maxim2000

#145 Re: HT ERONET

Post by maxim2000 »

balashevic wrote:
maxim2000 wrote:

kod mene ima samo da otkazem najbroj ?
nema nikako za aktivaciju :S

da li je nekome ovo uspjelo ?

Ovo jos uvijek ne radi jer je meni skinuo 6 km za aktivaciju i nastavio da mi trosi kredit prilikom zvanja naj broja, a u sluzbi za korisnike se ne javljaju!!1 Uzas kako da ih kontaktiramo kada se ne javljaju???
balashevic

#146 Re: HT ERONET

Post by balashevic »

maxim2000 wrote:

Ovo jos uvijek ne radi jer je meni skinuo 6 km za aktivaciju i nastavio da mi trosi kredit prilikom zvanja naj broja, a u sluzbi za korisnike se ne javljaju!!1 Uzas kako da ih kontaktiramo kada se ne javljaju???
ovo je nevjerovatno, hajd rekoh, vikend pa se ne javljaju, ali oni se ni danas ne javljaju na info broj!
autotoxis

#147 Re: HT ERONET

Post by autotoxis »

Ja koliko sam shvatio ovo nije nista drugo nego čisto uzimanje para za jedno veliko ništa tj. ¨đe ba ono nestalo ili nema ničega¨. Po ko zna koji put šaltaju tarife iz samo njima poznatih razloga i još traže 6 km za Hej ti tarifu u kojoj sam bio i do sada, niđe veze, taktika zbuni neprijatelja :-) . Što se tiče njihove podrške, prije bih dobio odgovore iz svoje mjesne zajednice nego od njihovih operatera, toliko o profesionalnosti a preko njihove stranice možeš saznati korisne informacije iz 2007 god. Mislim da eronet drži samo ova opcija Hej ti i umjesto da privuku raju na to oni nas još deru po ušima, zato im ne gine propast.
:sax:
escobar_

#148 Re: HT ERONET

Post by escobar_ »

Mafija moj brate, mafija.

Danas sam bio u ERONET Centru i čovjek koji tamo radi mi nije rekao ništa više od onog što bi mi npr. rekla moja nena, vezano za aktivaciju !hej Ti usluge.

Broj su ukinuli tako da će od sada aktivacija (bezuspješno, dabome) ići preko !hej Izbornika, i to je bilo sve što mi je dotični gospodin rekao. Da, zaboravih i ovo, rekao mi je ove korake koje sam već i sam skontao, tj. gore navedeni, ali iz primjera forumaša vidimo da to ne funkcioniše. Najjači mi je bio kada kaže pozovite Službu za korisnike - pa haveru, valjda si i ti tu da radiš sa korisnicima, a plus što je dotične manijake nemoguće dobiti.

Sve u svemu, ako zahebu i !hej Ti mislim da se mogu pozdraviti sa poslovanjem.
stidljiv

#149 Re: HT ERONET

Post by stidljiv »

Radi li ova aktivacija !Hej ti broja ? Da se bezveze ne zalijecem...
mrtva kokoš

#150 Re: HT ERONET

Post by mrtva kokoš »

ja ne smijem, a haman mi je vrijeme da dopunim :D
Post Reply