Što ? Ti bi volio i amortizer i auspuh... da ti neko da garanciju na 500 000km.
KUPOVINA AUTA 12.000KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAVANA
#126 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Što ? Ti bi volio i amortizer i auspuh... da ti neko da garanciju na 500 000km.
- sirocco
#127 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
P.S. ima li neko da hoce da zamijeni passata 2006 za clia bilo kojeg ( ja cu i doplatit ako treba)

P.S. ima li neko da hoce da zamijeni passata 2006 za clia bilo kojeg ( ja cu i doplatit ako treba)
- HAVANA
#128 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Hoću ja,po tržišnoj vrijednosti.
To mi i jest najslađe,uzet pare ovim što vole passate.
To mi i jest najslađe,uzet pare ovim što vole passate.
-
LeKo
#129 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Da su budale nisu, da te silne passate, audije, bmw-e, mercedese kupuju i održavaju svojom lovom - ne održavaju tako da ranije navedeni i nisu baš relevantni za poređenja sa nama "običnim" narodom.sirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
![]()
![]()
-
Lesli Eldridž
#130 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Npr francuski predsjednici su budale jer se oduvijek voze u Citroenima. Ministri se voze u "bijednim" Peugeotima visoke klase. Nekada je to bilo 6o4, pa 605, pa danas Boga pitaj do kojeg broja je došlo) De Golu je predsjednički Citroen DS bukvalno spasio glavu, jer su mu teroristi uništili zadnji točak, ali je on mogao i na 3 točka da nastavi i odvede velikog ratnog pobjednika u sigurnost. To je bilo u Alžiru, 60 i neke. Ma glupi su Francuzi, trebali su u bubi da se tada voze (kvalitet i udobnostsirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
![]()
![]()
-
Klodovik
#131 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
VW je prodao 10,6 miliona modela VW Polo. Toliko "idiota" je donijelo odluku da ga kupi. Renault je, također, prodao desetak miliona modela Clio. Taman je tolika realna razlika među tim vozilima za jednog prosječnog kupca, gotovo nikakva. Smiješno je govoriti da je Clio DALEKO bolji od Pola (i obratno).Better Man wrote:Novi Clio ako uporedimo sa autom iste klase iz VW grupacije Polom vidjecemo da je Clio daleko bolje auto, od dizajna, udobnosti, funkcionalnosti, voznih osobnina itd. Samo bi idiot kupio dasku od auta zvanu Polo i vozio se u tako tvrdom i neudobnom autu i razmisljao dali ce isto biti ukradeno, jer poznato je da VW ima daleko najlosije brave i da prave duple brave. Kljucem jednog VW vozila mozete sigurno otkljucati jos neko VW vozilo (vidjao sam dosta takvih slucajeva). Isao sam sa svojim Cliom na more i ne smetaju mu vrucine kao sto ti ironicno tvrdis i voznja je pravi odmor, jer stignes odmoran, a ne kao sa VW gdje te sve boli od tvrdoce auta. Kad vec hvalis VW kako komentiras boljku sa mjenjacem kodm modela sa SDI masinom i sta kazes na los kvalitet izrade novog Passata? Bila je jedna tema na ovom forumu gdje su se vlasnici novog Passata zalili na los kvalitet plastike u unutrasnjosti, jer se ista vrlo lako oguli, kao i na probleme sa nekim djelovima.Gile Šampion wrote:
Upravo zato što sam nekada razmišljao praznoglavo tako poput tebe i vozio ta smeća od auta koja ti hvališ toliko,NA PAMET mi više ne pada da bih kupio nešto slično...Jer sam kamaru para dao na kvarove i opet nikad nisam imao auto. Ako je tebi gušt voziti se u plastičnom autu poput Clia,onda bujrum,vozi se...samo nemoj nametati svoja mišljenja drugima kako je npr. Clio kvalitetniji od nekog VW...![]()
-
sabanss
#132 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Zamisli proizvodjaca kojem je executive klasa VelSatissirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
-
Majjah
#133 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Da, to si u pravu, ali to ima malo veze sa kvalietom i rejtingom vozila, koliko sa cinjenicom da ti proizvodjaci prave namjenska BLINDIRANA vozila za te potrebe.sirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
![]()
![]()
- sirocco
#134 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ma kakav reno
zamisli da pjesma ide " zar i Bog vozi reno"
pa ni za toga nevalja a ne za vozanja
P.s sta god ja rekao lesli ce naravno to negirati i navijati na stranu francuza tako da je svaki dialog bezpotrebno izlizivanje slova na tastaturi

zamisli da pjesma ide " zar i Bog vozi reno"
pa ni za toga nevalja a ne za vozanja
P.s sta god ja rekao lesli ce naravno to negirati i navijati na stranu francuza tako da je svaki dialog bezpotrebno izlizivanje slova na tastaturi
-
DJ Babo
#135 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Eve ga, Sarkozyjev Vel Satissabanss wrote:Zamisli proizvodjaca kojem je executive klasa VelSatissirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)Pa ni francuski predsjednik se ne vozi u tome

Al jebes Vel Satisa, ipak je bolji kakav Passat
- sirocco
#136 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Majjah wrote:Da, to si u pravu, ali to ima malo veze sa kvalietom i rejtingom vozila, koliko sa cinjenicom da ti proizvodjaci prave namjenska BLINDIRANA vozila za te potrebe.sirocco wrote:citajuci ovaj pdf shvatih da su predsjednici i ministri velike budale , jer oni se vozaju u nekakvim passatima , audijima , mercedesima , a neznaju za fiate , renole koji su premium klasa za ove prethodno navedene (sta ces ljudi misle ako ne znas sta valja znas sta je skupo)
![]()
![]()
A privatno svi oni sline za druge dvije italijanske marke Lamburgini i Ferrari
to za ferrari i lamgorghini stoji , jer ipak to je premium klasa vozila koji vec dugo godina grade tradiciju super sportskih vozila , mada im je i audi s modelom A8 prisao blizu
- HAVANA
#137 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Mala usporedba
Peugeot 407 i passat= šta je bolje za voziti?
Golf 4 i alfa 147= Šta je bolje za voziti?
Polo i peugeot 207=šta je bolje za voziti?
Touareg i Land cruiser=šta je bolje(i kvalitetnije)?
Škoda fabia i citroen c3=šta je bolje?
Škoda oktavia i honda accord=Šta je bolje
izvinite,smiješno mi
Audi a6,a4,a8,bmw,porsche...skidam kapu,dobra auta.
Škoda oktavia i honda accord=Šta je bolje
- sirocco
#138 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
uvijek je bilo izroda pa tako i ovaj sarkozy (ili kako se vec pise ) nebi valjalo da svi ljudi vole isto , mada se gleda sta vecina voli ,a to netreba komentarisati
-
ado-šampion
#139 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Haveru, da nisi možda malo dosadan? Ajde malo preberi svoje zadnje postove, pa vidi...HAVANA wrote:Mala usporedba
Škoda oktavia i honda accord=Šta je boljeizvinite,smiješno mi
![]()
A ovo da uspoređuješ, prvo nauči koja su auta u kojoj klasi.
- HAVANA
#140 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Jel neko vozio vel satisa 3.0 dci?
Milina za voziti i smiješno je to uporediti sa passatom.
E sad,da ima problema ima.Loše su riješili hlađenje motora i nisu se baš pokazali ali isto tako i kod novog passata loše su riješili skoro pola auta,ne znaš šta ćeš prije popraviti.Jal turbinu,jal zamajac,struja,podizaći...
E sad,da ima problema ima.Loše su riješili hlađenje motora i nisu se baš pokazali ali isto tako i kod novog passata loše su riješili skoro pola auta,ne znaš šta ćeš prije popraviti.Jal turbinu,jal zamajac,struja,podizaći...
- sirocco
#141 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
pazi ovo uzimas za poredjenje vw vozila sa svim ostalimHAVANA wrote:Mala usporedba
![]()
uzmi recimo vw i peugeto pa poredi po klasam pa ces vidit ko ce sve ukupno biti bolji mislim da ovo nije realno poredjenje
- sirocco
#142 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
HAVANA wrote:Jel neko vozio vel satisa 3.0 dci?
a za ovog pasata , stari ima passata 2006 2.0 tdi do sad je pregazio 170 000 km nista nije zamijenio osim redovnih servisa ( i sofer sajbe koju je razbio kamencic na auto putu)
- HAVANA
#143 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
ado-šampion wrote:Haveru, da nisi možda malo dosadan? Ajde malo preberi svoje zadnje postove, pa vidi...HAVANA wrote:Mala usporedba
![]()
A ovo da uspoređuješ, prvo nauči koja su auta u kojoj klasi.
Upoređujem auta koja su približna novonabavnom cijenom i klasom,nako prvo što mi naumpadne iz glave.
Ispravi me molim te,vidim znaš dosta a vjerovatno si dosta i vozio od ovih automobila.
Za 13g kroz ruke mi je prošlo preko 2000!!! auta i skoro svakom znam boljku.
Samo mi nemoj golfa faliti,o ostalom možemo pričati.
-
DJ Babo
#144 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
@Havana, ovo je svetogrdjeHAVANA wrote:Mala usporedba
![]()
VW je plafon, al samo u Bosni. Prosjecan Bosnjo ne zna i nikad nece saznati kako je voziti nesto drugo (ne daj boze bolje) od VW-a.
Strucni termin "Brand Loyalty"
http://en.wikipedia.org/wiki/Brand_loyalty
-
Klodovik
#145 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Porediš ti ovdje svakojake voćke.HAVANA wrote:Mala usporedba
![]()
Ako je 207 imalo nalik na 206 (koji imam u porodici, ne svojim odabirom), uvijek bih se radije opredijelio za novi Polo (Mk V). Moja tetka bi napravila bolji mjenjač od ovog u 206-ici. Meni bi to bilo dovoljno. A i poređenje Fabije i C3 je (po meni, naravno) također itekako "potijesno". Ispade C3 neki auto. Touareg, Land Cruiser... ima li u toj klasi kakvih Francuza, Italijana? Honda Accord i Škoda Octavia? Honda jeste bolja (mislim i značajno skuplja), ali Octavia je za naše prilike sasvim solidan i cjenovno dosta prihvatljiv automobil.
- HAVANA
#146 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
sirocco wrote:HAVANA wrote:Jel neko vozio vel satisa 3.0 dci?
a za ovog pasata , stari ima passata 2006 2.0 tdi do sad je pregazio 170 000 km nista nije zamijenio osim redovnih servisa ( i sofer sajbe koju je razbio kamencic na auto putu)
To ti je sve od slučaja do slučaja,servisiranja,serije...isto tako imaš bezbroj slučajeva sa puno manje kilometara i konstantni problemi.
Tom logikom ja bih recimo trebao sad reći da je lancia dedra najkvalitetnije auto.Kad idem na put ,tamo rentam dedru 2.0 td 98g sa 840 000km na satu sa prvim motorom
Ali ja ne kažem da je najbolja.Sve je to u pet deka kod auta novijih generacija,prije je bilo razlike.
Samo me nervira kad forsiraju jednu marku koja nije ništa posebno a pljuju po svemu drugom.
Ako je nešto kvalitetno onda su to honda i toyota.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
-
Klodovik
#148 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Dobro, Japanci su bez premca. To je jasno. Ali po ovoj tabeli je npr. jedna Škoda u istoj ravni kao Toyota, a Peugeot i Renault su u donjem dijelu tabele. Fiat da ne spominjem. Dno. Ovo govorim samo da se ne bismo svađalicorolla02 wrote:Hajd' nemojte se svadjati evo vrha:
http://www.carsuk.net/lexus-tops-jd-pow ... in-the-uk/
- HAVANA
#149 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Klodovik wrote:Porediš ti ovdje svakojake voćke.HAVANA wrote:Mala usporedba
![]()
Ako je 207 imalo nalik na 206 (koji imam u porodici, ne svojim odabirom), uvijek bih se radije opredijelio za novi Polo (Mk V). Moja tetka bi napravila bolji mjenjač od ovog u 206-ici. Meni bi to bilo dovoljno. A i poređenje Fabije i C3 je (po meni, naravno) također itekako "potijesno". Ispade C3 neki auto. Touareg, Land Cruiser... ima li u toj klasi kakvih Francuza, Italijana? Honda Accord i Škoda Octavia? Honda jeste bolja (mislim i značajno skuplja), ali Octavia je za naše prilike sasvim solidan i cjenovno dosta prihvatljiv automobil.
Ni nalik
Tačno je da na 206 mjenjač nije dobro riješen,bude problema a i tvrdo i glasno šalta,zapinje...ali i kod pola 1.4 redovno crkne skroz, a o sdi da ti ne pričam.
Ako porediš novog pola onda ga poredi sa 207 a 207 je sigurno i bolji za voziti i ljepši...
C3 je super autić i jako jeftin na servisu a i nema nekih većih problema osim ponekad bsi zeza sa ključem i paljenjem a poredim ga sa fabijom jer c4 je preozbiljan auto za fabiu a i skuplji je.
Hondu onako navedoh ko primjer ,mada teško se išta od škode sa njom može porediti i u vožnji i kvalitetom.
Sve su to solidna auta i nek vozi svako šta mu se sviđa ali bez ismijavanja nečijeg izbora.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#150 Re: KUPOVINA AUTA 12.000KM
Tvoje subjektivno mišljenje. Nije relevantno...Klodovik wrote:Dobro, Japanci su bez premca. To je jasno. Ali po ovoj tabeli je npr. jedna Škoda u istoj ravni kao Toyota, a Peugeot i Renault su u donjem dijelu tabele. Fiat da ne spominjem. Dno. Ovo govorim samo da se ne bismo svađalicorolla02 wrote:Hajd' nemojte se svadjati evo vrha:
http://www.carsuk.net/lexus-tops-jd-pow ... in-the-uk/