Da li stvarno misliš da dijete od sedam godina zna i može izmisliti ovakve stvari kao na koševu i u gluhoj bukovici
Da, ja bi prvi onog hodžu objesio za jaja a ovog obućara unakazio ,pa nek mi sude.
Naravno da ne moze, jer dijete koje odrasta u normalnoj porodici u 7-oj godini uopste nema koncept o tim stvarima.HAVANA wrote:Ja imam curice od 7 i 12 godina.
Da li stvarno misliš da dijete od sedam godina zna i može izmisliti ovakve stvari kao na koševu i u gluhoj bukovici![]()
Sto je jos strasnije sistem ne stiti ni djecu. I kako je kod nas, tako je u cijelom svijetu. Znas ko se izborio da u pojedinim zemljama na Zapadu postoje liste pedofila, odnosno adrese, tako da svi znaju ako im zive u komsiluku ?Pera Trta wrote: Ali stvar je u tome da je ovaj obućar, bio kriv ne bio, najebao kao posljedica dugogodišnje frustriranosti građana neučinkovitošću sistema, koji nije u stanju da ih zaštiti.
Potpisujem i akoBogda.Na kraju je puklo, i neko je morao nagrabusiti. Ne bi me začudilo da se dokaže da je obućar bio nevin. Ali stvar je u tome da otac možda ne bi tako reagovao da je imao povjerenja u pravni sistem ove države. Neka ovaj slučaj posluži kao primjer šta se desi kada sistem vlastite građane i njihovu sigurnost uzima zdravo za gotovo. Možda neki sudija ili tužilac, ili zakonodavac u parlamentu, koji dobija ničime opravdanu visoku platu, počne razmišljati da bi se i njemu sutra slično moglo desiti kad neko "pukne", pa da se štošta promijeni. Ali dabogda...
Latina wrote:Sto je jos strasnije sistem ne stiti ni djecu. I kako je kod nas, tako je u cijelom svijetu. Znas ko se izborio da u pojedinim zemljama na Zapadu postoje liste pedofila, odnosno adrese, tako da svi znaju ako im zive u komsiluku ?Pera Trta wrote: Ali stvar je u tome da je ovaj obućar, bio kriv ne bio, najebao kao posljedica dugogodišnje frustriranosti građana neučinkovitošću sistema, koji nije u stanju da ih zaštiti.
Roditelji, odnosno majke zlostavljane djece. Nije sistem, ne boj se.
Teorija!srce_sarajevsko wrote:kijameta wrote:Rulja spremna na linc i svoje djeljenje pravde je gora od pedofilije.Nije to moje misljenje, nego zakon svake drzave to tako tretira.Koliko god je je potrebna kazna pedofilu,jos vecu kaznu zasluzuje 'otac'.
Djeca lazu,lazu puno,strasno,bezocno i naivno.Lazu kad zinu.Posto su njihove lazi,uglavnom naivne-nisu okrugle,lako ih prepoznajemo,pa ih i tretiramo bez velike paznje,sa odrastanjem djeca sve manje i manje lazu,ako se radi o zdravoj i psihicki stabilnoj djeci ali u periodu od 6-9 godina svaka druga rijec im je laz.Ona djecja nevina.kijameta wrote:Teorija!srce_sarajevsko wrote:kijameta wrote:Rulja spremna na linc i svoje djeljenje pravde je gora od pedofilije.Nije to moje misljenje, nego zakon svake drzave to tako tretira.Koliko god je je potrebna kazna pedofilu,jos vecu kaznu zasluzuje 'otac'.
Pitao sam @Budalu, sad i tebe: Kako bi ti reagirao da si bio u istoj situaciji kao roditelj male djevojčice, da je tvoja djevojčica napastvovana ?[/quote )
Mnogo si jak...Op3r4t0r wrote:Da sam moderator banovao bih svakog demokratu na ovoj temi, ebala vas demokratija, ....
Sejdalija Šahmanija osumnjičeni pedofil ponovo se sukobio s ocem djevojčice
Niko od nadležnih nije znao da je Sejdalija Šahmanija izašao iz bolnice...
16.06.2009. 07:46 - Dnevni Avaz
Sejdalija Šahmanija (54), koji je u svojoj obućarskoj radnji u sarajevskom naselju Koševsko Brdo prije deset dana bludničio nad sedmogodišnjakinjom, nakon čega ga je njen otac potom pretukao, jučer je ispred ambulante na Koševskom Brdu ponovo došao u sukob sa A. S., ocem djevojčice.
Nije bio čuvan
Šahmanija je s povredama opasnim po život 6. juna primljen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, da bi šest dana kasnije, 12. juna, bio otpušten jer je njegovo liječenje završeno!
A samo četiri dana prije njegovog izlaska iz bolnice, iz policije i Tužilaštva je rečeno da od njega još nije uzeta izjava jer se nalazi u veoma teškom stanju.
Iz KCUS-a nam je jučer potvrđeno da je Šahmanija tretiran kao i svaki drugi pacijent, a nakon što se oporavio pušten je kući. Također, rečeno nam je da tokom cijelog boravka u bolnici on nije bio čuvan, niti je ikada iko od nadležnih pitao za njega.
Novi sukob s ocem sedmogodišnjakinje desio se kada je obućar sa suprugom i sinom došao u ambulantu koja se nalazi ispred njegove radnje kako bi tu otvorio zdravstveni karton.
Prekršajni nalozi
Igrom slučaja, u ambulanti se u tom trenutku nalazio A. S. sa svojom kćerkicom. Kada ga je otac ugledao, ponovo štiteći svoju djevojčicu, vikao je da joj ne prilazi i nije mu dozvoljavao da uđe u ambulantu.
Tada je, prema priči očevidaca, Šahmanijin sin počeo gurati A. S. te je došlo do konflikta između njih. Sva trojica su izbačena iz ambulante, ali je sukob nastavljen i vani. Stigla je policija, koja je sačinila zapisnik, a kako nam je potvrđeno iz MUP-a, akterima su na licu mjesta uručeni prekršajni nalozi.
Zapanjujuće je da niko od nadležnih ne bi ni znao da se Šahmanija našao na slobodi da on jučer nije učestvovao u novom incidentu.
Iz policije je kratko rečeno da cijeli slučaj vodi Tužilaštvo i da oni mogu postupati samo po nalogu tužioca.
Tužiteljica na odmoru
Iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo pojašnjeno nam je da je tužiteljica koja vodi ovaj slučaj od jučer na godišnjem odmoru te da o ovom slučaju ne mogu dati više informacija. Također, tužiteljicu koja je jučer bila dežurna niko nije obavijestio da je Šahmanija pušten i da je ponovo učestvovao u incidentu, tako da ni ona ne može reagirati.
zlatiborka wrote:Evo nastavka, pedofil je izasao iz bolnice i sukobio se sa ocem napadnute djevojcice. Sudstvo, policija i tuzilastvo su krivi jer ne koordiniraju svoje radnje. Jebe lud zbunjenog, a kako ce se ovo zavrsiti, citacemo valjda.......
Sejdalija Šahmanija osumnjičeni pedofil ponovo se sukobio s ocem djevojčice
Niko od nadležnih nije znao da je Sejdalija Šahmanija izašao iz bolnice...
16.06.2009. 07:46 - Dnevni Avaz
Sejdalija Šahmanija (54), koji je u svojoj obućarskoj radnji u sarajevskom naselju Koševsko Brdo prije deset dana bludničio nad sedmogodišnjakinjom, nakon čega ga je njen otac potom pretukao, jučer je ispred ambulante na Koševskom Brdu ponovo došao u sukob sa A. S., ocem djevojčice.
Nije bio čuvan
Šahmanija je s povredama opasnim po život 6. juna primljen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, da bi šest dana kasnije, 12. juna, bio otpušten jer je njegovo liječenje završeno!
A samo četiri dana prije njegovog izlaska iz bolnice, iz policije i Tužilaštva je rečeno da od njega još nije uzeta izjava jer se nalazi u veoma teškom stanju.
Iz KCUS-a nam je jučer potvrđeno da je Šahmanija tretiran kao i svaki drugi pacijent, a nakon što se oporavio pušten je kući. Također, rečeno nam je da tokom cijelog boravka u bolnici on nije bio čuvan, niti je ikada iko od nadležnih pitao za njega.
Novi sukob s ocem sedmogodišnjakinje desio se kada je obućar sa suprugom i sinom došao u ambulantu koja se nalazi ispred njegove radnje kako bi tu otvorio zdravstveni karton.
Prekršajni nalozi
Igrom slučaja, u ambulanti se u tom trenutku nalazio A. S. sa svojom kćerkicom. Kada ga je otac ugledao, ponovo štiteći svoju djevojčicu, vikao je da joj ne prilazi i nije mu dozvoljavao da uđe u ambulantu.
Tada je, prema priči očevidaca, Šahmanijin sin počeo gurati A. S. te je došlo do konflikta između njih. Sva trojica su izbačena iz ambulante, ali je sukob nastavljen i vani. Stigla je policija, koja je sačinila zapisnik, a kako nam je potvrđeno iz MUP-a, akterima su na licu mjesta uručeni prekršajni nalozi.
Zapanjujuće je da niko od nadležnih ne bi ni znao da se Šahmanija našao na slobodi da on jučer nije učestvovao u novom incidentu.
Iz policije je kratko rečeno da cijeli slučaj vodi Tužilaštvo i da oni mogu postupati samo po nalogu tužioca.
Tužiteljica na odmoru
Iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo pojašnjeno nam je da je tužiteljica koja vodi ovaj slučaj od jučer na godišnjem odmoru te da o ovom slučaju ne mogu dati više informacija. Također, tužiteljicu koja je jučer bila dežurna niko nije obavijestio da je Šahmanija pušten i da je ponovo učestvovao u incidentu, tako da ni ona ne može reagirati.
Ovo stvarno nema smisla...
Prekršajni nalozi
tatjanamster wrote:Ovo stvarno nema smisla...
Prekršajni nalozi
koliko god da je kriv ovaj čovjek, kažu osumnjičeni pedofil,
ja ne vidim smisla u ovom tekstu![]()
Kaže došao čovjek da otvori karton, fino otpušten iz bolnice, i to pošao sa sinom i ženom da se obrati liječniku za pomoć.
Došao pred ambulantu, igrom slučaja se zadesio taj famozni A.S. u ambulanti, i pazi sad, PONOVO ŠTITEĆI SVOJU KĆERKICU poskočio da ne dozvoli čovjeku da uđe u ambulantu![]()
Ko je ovdje lud?
Hvala, mislim isto i za tebekurshumi wrote:
Ma luda si jedino ti ovdje, stavi se malo u položaj oca djevojčice, djevojčica će čitav život imati traume zbog ovog idiota.
Budala wrote:Koliko god su nase emocije na strani oca ipak postoji pitanje da li gradjanin moze da bude iznad zakona? Moje misljenje je da ne. Otac ne moze da uzme zakon u svoje ruke i pravedno bi bilo da mu se sudi za pokusaj ubistva. Druga osoba, u ovom slucaju njegova cerka, nije bila u neposrednoj zivotnoj opasnosti. Naravno da treba uzeti u obzir i njegovu (ocevu) neuracunljivost prilikom tog pokusaja. Takodjer je pitanje dokaza i istinosti tvrdnje da je izvrseno to grozomorno djelo nad jadnom djevojcicom.
Znaci ne vjerujem da LJUDI mogu ovako razmisljati...samo malo wrote:A mozda je otac onako nasilan tip sa kratkim fitiljem.
Bilo bi dobro znati ime oca, bas me zanima ko je.
Ne bih da ispadne da branim pedofila, ali malo se jezim na sistem zakona divljeg zapada. Ono, neko te optuzi da si konjokradica i rulja te lincuje bez ikakvog sudjenja.
Otac je pretjerao, bez obzira na sve, nije njegovo da zakon sprovodi onako na svoju ruku. Ako se dokaze da je doticni pedofil onda ga sacekaj negdje u mraku sa letvom u ruci. Ovako, posro je i sefa i stanicu.
Jel ga trebao pustiti da sjedi pored nje mozda u ambulanti dok ceka na svoj red ili je trebao pustiti da se sretnu opet licem u lice, ako je dijete stvarno dozivilo takav sok i traumu?? Fakat ne razumijem pojedince koji glume nekakve kvazi gradjane koji u svakoj situaciji postuju zakon i pravo, sud i tuzilastvo, nije kriv dok ga drzava ne osudi, nije osuminjicen dok se ne pokrene krivicni postupak protivd njega... A sve bi to nekako imalo smisla da ne zivimo u drzavi gdje su politicari najveci kriminalci, gdje kriminalci slobodno setaju gradom i maltretiraju ljude i one koji posteno zaradjuju i zive, sve bi to imalo smisla da za pokusaj ubistva, pljacku, silovanje, napad na policajca nemas pravo da se branis sa slobode ili dobijes nekakve mizerne kazne, vec zasluzenu kaznu u trajanu strogog zatvora bez mogucnosti pomilovanja!!!Sve bi imalo smisla da onaj majmun koji je spalio staricu sada vec negdje lezi u nekakvom domu daleko od civilizacije, a ne da svaki drugi dan napadne drugu zrtvu ili ipak cekamo da spali jos neku bespomocnu staricu?? Koja je poenta? Da se ceka da napuni 18 godina pa da mu se prikace sva djela i da se osudi na nekoliko godina zatvora? Sta ce biti do tad, koliko ce jos starica postati zrtvom ovog delikventa?tatjanamster wrote:Ovo stvarno nema smisla...
Prekršajni nalozi
koliko god da je kriv ovaj čovjek, kažu osumnjičeni pedofil,
ja ne vidim smisla u ovom tekstu![]()
Kaže došao čovjek da otvori karton, fino otpušten iz bolnice, i to pošao sa sinom i ženom da se obrati liječniku za pomoć.
Došao pred ambulantu, igrom slučaja se zadesio taj famozni A.S. u ambulanti, i pazi sad, PONOVO ŠTITEĆI SVOJU KĆERKICU poskočio da ne dozvoli čovjeku da uđe u ambulantu![]()
Ko je ovdje lud?
Otac te curice je primitivna seljačina i navjerovatnije je bezveze napao čovjeka. Treba toga dripca oca policija sada prebiti k'o vola u kupusu i poslati ga u zatvor. Sve me ovo podsjeća na slučaj Hastor...Pera Trta wrote:Ma otac će robijati kako god. Ali stvar je u tome da je ovaj obućar, bio kriv ne bio, najebao kao posljedica dugogodišnje frustriranosti građana neučinkovitošću sistema, koji nije u stanju da ih zaštiti. Na kraju je puklo, i neko je morao nagrabusiti. Ne bi me začudilo da se dokaže da je obućar bio nevin. Ali stvar je u tome da otac možda ne bi tako reagovao da je imao povjerenja u pravni sistem ove države. Neka ovaj slučaj posluži kao primjer šta se desi kada sistem vlastite građane i njihovu sigurnost uzima zdravo za gotovo. Možda neki sudija ili tužilac, ili zakonodavac u parlamentu, koji dobija ničime opravdanu visoku platu, počne razmišljati da bi se i njemu sutra slično moglo desiti kad neko "pukne", pa da se štošta promijeni. Ali dabogda...samo malo wrote:Pa ne znam, otac je na osnovu tvrdnji svoje kcerke (ono, 7 godina to dijete ima, svi znamo kako djeca znaju pretjerivati i izmisljati) dakle bez ikakvog dokaza otisao i skoro ubio covjeka.
Sta ako se ne dokaze nista, recimo, a ovaj zavrsio u bolnici. Mozda covjek nije kriv, nije li logicno prvo sacekati neke dokaze za to sve.
Ako se dokaze, neka robija dozivotno sto se mene tice.
Ali vjerovati djetetu od 7 godina na rijec... malo je neozbiljno.
Upravo tako, a sve mi liči na slučaj Hastor... Sad će i od tebe mima tržiti da se banuješ...samo malo wrote:Cuj lud onaj ko ga je pustio na slobodu![]()
Ja sam mislio da se krivnja dokazuje, ne nevinost. Daj malo ljudi pravno se informisite.
Jebote koja atmosfera linca, ko da smo na divljem zapadu.
Najjace mi je sto svi svoje frustracije neucinkovitim pravosudjem pokusavaju lijeciti na slucaju nekakvog obucara koji je MOZDA i NAVODNO pokusao skinuti djevojcicu.
Eno ga Brankovic slobodan hoda, sto ga neko od dezurnih revolucionara i moralista ne prebije na ulici? jest kad bi neko imao muda.
Dok se ovom navodnom pedofilu ne dokaze krivica, on je nevin. Kad se dokaze, i ako se dokaze, robijat ce hvala Bogu.