Abu sam takodje nedavno vidio u Ferhadiji, tamo blizu slatkog ćošeta, sivkasti kačket, osijedio ali i dalje jednako kratko ošišan i obrijan, sav siv (ili je to do mantila) orlolik bez emocija u pogledu, ali živ i nekako konstantanDendrlix wrote:Jel' to onaj deduka sto je uvijek stajao pored neke samoposluge i pio kolu?andrija2007 wrote:Da li ko poznaje Abu, on je gluhonijem, prije rata je uvijek mijenjao kape,mislim da ih je imao na stotine,
prije 20-tak godina, najvise se kretao oko Muzicke skole i cesto je tamo znao i sjediti i cekati da mu neko da koji dinar.
Zadnji put sam ga vidio proslo ljeto, preko puta Parkuse, i kad sam mu dao markicu, poklonio mi je jedan od najljepsih
osmjeha koji sam ikad vidio!
Čudaci na sarajevskim ulicama
- Bloodflow
#126 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
- cute poison
#127 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Taj lik svaki dan dodje u titu oko podne, sjedi sam i pricaSunrise00 wrote:taj lik je i sada tu, valjda na istog mislimo, crni sako, poduza kosa.. vidjala sam ja njega i u drugim dijelovima grada.JThomas wrote:tih starih se ja ne mogu sjećati (ustvari, skende se sjećam, ali on je umro tek prije koliko, 3-4 godine?), ali prošlog ljeta sam primijetio nekog lika koji stalno na igralištu kod treće gimnazije šuta sam loptu na gol. nikad nije tu kad ima više drugih ljudi. i čini mi se da - gađa prečku. ja i raja smo ga isto viđali okolo u tom kraju, i u titu, hoda lik s loptom u jednoj ruci, i par nekih starih knjiga u drugoj, i uvijek ima nekakav sako i po najvećoj vrelini.
žao mi je ljudi koji polude, možda više nego bilo kojih drugih...
-
Betandwin
#128 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Bobo je bio iz jedne jako ugledne familije , njegovog oca je bista stajala u bolnici Koševo ,dal još stoji neznam , kad mu je umrla mama koj se brinula o njemu , Ganić mu je oteo stan (kod Njemačke ambasade) da smjesti nekog Srbina što mu je oteo vilu , a Bobo je završio u bolnici u Bakovićima kod Fojnice , gdje je prije nekoliko godina umroBajrinNajmladji wrote:Dr. Kovačević liječio i moje najbliže pretke, te kada me je tokom rata Slobo presreo na Bjelavama i priupitao za familiju, sve je znao o njima, čak i nadimke. Ja ostao zaprepašten, zabezeknut,...Pera Trta wrote:Pa sad se sjetih da sam čitao o Slobinoj sudbini u novinama, prije 10-ak godina. Kako ga je Ganić izbacio iz stana, čini mi se u Kralja Tomislava ulici ili tu negdje. I jeste, otac mu je bio neki ugledni ljekar, skoro 100% sam siguran.
-
shambho
#129 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
E a sjeca li se neko one zene sa koferima..
..Mozda prije 7-8 godina nisi mogao uci u tramvaj a da na nju ne naletis...
..Pa kad pocne psovat na NJEGA jer je ON ostavio NJU.. Zbog NJE..
Navodno se vrtila na Ilidzi ispred hotela.. I samo nestade.. Otputovala valjda..
Al' dok unese one kofere...
..Uvijek sam se pitala kakve li su zivotne price tih ljudi..
E da i zna li neko onog lika na Ali-pasinu iz A-faze sto je brojao korake?? Joj pa kad krene tri metra pravo pa dva metra desno..
Doduse mozda i danas broji ne znam..
..Mozda prije 7-8 godina nisi mogao uci u tramvaj a da na nju ne naletis...
Navodno se vrtila na Ilidzi ispred hotela.. I samo nestade.. Otputovala valjda..
Al' dok unese one kofere...
..Uvijek sam se pitala kakve li su zivotne price tih ljudi..
E da i zna li neko onog lika na Ali-pasinu iz A-faze sto je brojao korake?? Joj pa kad krene tri metra pravo pa dva metra desno..
- JThomas
#130 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
kao što rekoh, to me rastuži više od bilo čega kad vidim tako ludog, baš ludog čovjeka. više od neimaštine i bijede, možda čak više i od smrti...cute poison wrote:
Taj lik svaki dan dodje u titu oko podne, sjedi sam i pricalopta na stolici, knjige na stolu..
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#131 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ljudi, vratimo se na onu tvrdnju koju je forumaš ecstase iznio, da je onaj u kolicima prije rata bio DJ
Ova tvrdnja zaista zahtijeva provjeru, a zatim i iscrpniju elaboraciju
-
BajrinNajmladji
#132 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Da, tako je pisalo u novinama, svakodnevno pitajući kada će on ići kući,...Od tuge umro.Betandwin wrote: Bobo je bio iz jedne jako ugledne familije , njegovog oca je bista stajala u bolnici Koševo ,dal još stoji neznam , kad mu je umrla mama koj se brinula o njemu , Ganić mu je oteo stan (kod Njemačke ambasade) da smjesti nekog Srbina što mu je oteo vilu , a Bobo je završio u bolnici u Bakovićima kod Fojnice , gdje je prije nekoliko godina umro
Dabogda ganiću termiti napali vilu, zmije mu se legle u dvorištu, grom da mu sprži ono metalno lisje na kapiji,...!
- kockica_kockica
#133 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
shambho wrote:E a sjeca li se neko one zene sa koferima..![]()
..Mozda prije 7-8 godina nisi mogao uci u tramvaj a da na nju ne naletis.....Pa kad pocne psovat na NJEGA jer je ON ostavio NJU.. Zbog NJE..
![]()
Al' dok unese one kofere...![]()
..Uvijek sam se pitala kakve li su zivotne price tih ljudi..![]()
E da i zna li neko onog lika na Ali-pasinu iz A-faze sto je brojao korake?? Joj pa kad krene tri metra pravo pa dva metra desno..Doduse mozda i danas broji ne znam..
zene sa koferima se sjecam
a kako se vec odavno ne vozim tramvajem nisam je ni vidjala...brojaca koraka sam vidjala do nedavno .. i fakat je nestao u zadnje vrijeme
uvijek sam se sklanjala od njega.. nikad ne znas koliko koraka u kojem smijeru je trebao napraviti 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#134 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
jel to ona sto maramicom obuhvati rukohvat da se ne bi isprljala sa čudnom sminkom 
- terra_incognita
#135 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Sjecam se jedne sa torbama, sva u crnom, kosa vatreno crvena.
Pricala je nekim cudnim akcentom-preartikulisuci svaku rijec. Dok recenicu izgovori...vjecnost.
Sa tim torbama je hodala po gradu cak i subotom navece i nekako se uvijek uspjevala sa svom tom skalamerijom uvalaiti u najposjecenije objekte i to za sank
Par puta je uhvacena kako otvara vodokotlice u pomenutim objektima u nakani da se plakne.
Pricala je nekim cudnim akcentom-preartikulisuci svaku rijec. Dok recenicu izgovori...vjecnost.
Sa tim torbama je hodala po gradu cak i subotom navece i nekako se uvijek uspjevala sa svom tom skalamerijom uvalaiti u najposjecenije objekte i to za sank
Par puta je uhvacena kako otvara vodokotlice u pomenutim objektima u nakani da se plakne.
- upravnik
#136 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
čuj enes djPera Trta wrote:Ljudi, vratimo se na onu tvrdnju koju je forumaš ecstase iznio, da je onaj u kolicima prije rata bio DJ![]()
![]()
nego, zna li iko onu tetu što veže kike k'o pipi duga čarapa...
vazda u nečemu kariranom, mislim da je raja zovu hajdi
- ecstase
#137 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Pera Trta wrote:Ljudi, vratimo se na onu tvrdnju koju je forumaš ecstase iznio, da je onaj u kolicima prije rata bio DJ![]()
![]()
Ponavljam: zaista nisam siguran koliko je to tacno,tako je meni receno sad jel me neko zajebo ili nije nisam siguran.
Dalje o mangalu:U osnovnoj skoli dok sam bio jednom je ustao iz kolica i "ganjao" jednu curicu to je jedini put da sam ga vidio da hoda.
A sad gdje bio mogao biti DJ: ajmo reci da ima sada nekih 60 godina (neka neko ispravi ako sam totalno promasio), hajmo reci da Dj zavrsi sa karijerom dok 30 te godine
Znaci gdje je mogao mangalo raditi odnosno koje su diskoteke tada radile.Ako ima starijih forumasa nek nam napisu sta
- ecstase
#138 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Sto se tice "cudaka" na nasim ulicama ima jedan jako koristan cudak 
Kako se zove onaj sto zna sve ulice u Sarajevu, otprilike svaki kafic i po jednog konobara iz istog.
Zivi na Dobrinji 2
Kako se zove onaj sto zna sve ulice u Sarajevu, otprilike svaki kafic i po jednog konobara iz istog.
Zivi na Dobrinji 2
-
kEN0
#139 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
ne mogu da se sjetim kako ga raja zovu, al zna se i u troli samo poceti smijati, ne jer je nesto smijesno, vec samo odglumi smijeh , svi se zagledaju u njega, a on se samo uozbilji.. a upitacu nekoga kako se zove pa napisemecstase wrote:Sto se tice "cudaka" na nasim ulicama ima jedan jako koristan cudak
Zivi na Dobrinji 2
- Eweleen
#140 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
onaj u kolicima je stalno u kralja tomislava i fakat stalno vozi samo u rikvercalphonse kauders wrote:A, kako se zvao onaj dedo što je neposredno poslije rata redovno išao od stola do stola i tražio jednu cigaru, a kad bi mu je dao počeo bi pričati na njemačkome kako je bio zatvorenik u drugome svjetskom ratu?:))
A, bio je i onaj tip koji je redovno išao rikvercom po cesti u kolicima, kolona se iza njega protegne... Ne viđam ga više, valjda je negdje udomljen.
A, btw. kako se zove onaj lik što prodaje olovke (2 za 1KM)? I on mi je lik..
a ovaj s olovkama je baš lik, uzme me na foru i dođe mi kad sjedim s trebom , joj koliko sam ih nakupovao
njoj crvena, meni plava
Last edited by Eweleen on 09/06/2009 22:21, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#141 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Prije ih je bilo troje. Otac i dvije kćerke. Hodali su uglavnom oko Katedrale u nekim čudnim krpama i odjeći. Onda su umrli otac, poslije jedna kćerka i jedna je ostala sama. Sad rjeđe izađe, ali ima isti stajling. Stanuje na početku Petrarkijine i na prozorima je puno krpa i papira. Neki je dan na prozoru stajala i uzvikivala kako se.... samo kote pripadnici jednog naroda (da sad ne politiziram ovu temu, neću reći kojeg). Moj prilog o čudacima na sarajevskim ulicama.
- Eweleen
#142 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
ima jedan tip koji tako operiše po velikom parku i onom pored druge gimnazije, neofirno sjedne na klupu pored i okrene se prema curi i neprestano bulji, ne trepćebe highirly wrote:sjeca li se neko onog profi voajera sto je ordiniro u velikoj aleji....joj, krenes sa curom da razmjenis fluide i samo ga skuzis nedaleko iza kakvog grma kako pilji
-
Lesli Eldridž
#143 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
A tou kolicima je Enes jadni...Eweleen wrote:onaj u kolicima je stalno u kralja tomislava i fakat stalno vozi samo u rikvercalphonse kauders wrote:A, kako se zvao onaj dedo što je neposredno poslije rata redovno išao od stola do stola i tražio jednu cigaru, a kad bi mu je dao počeo bi pričati na njemačkome kako je bio zatvorenik u drugome svjetskom ratu?:))
A, bio je i onaj tip koji je redovno išao rikvercom po cesti u kolicima, kolona se iza njega protegne... Ne viđam ga više, valjda je negdje udomljen.
A, btw. kako se zove onaj lik što prodaje olovke (2 za 1KM)? I on mi je lik..![]()
a ovaj s olovkama je baš lik, uzme me na foru i dođe mi kad sjedim s trebom , joj koliko sam ih nakupovao
- Eweleen
#144 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
ima jedna stara žena skroz sijeda, onako malo šira za staricu i sa čudno zavezanim pletenicama iznad glave uvijek isti izraz lica i uvijek šuti
mislim da živi negdje iznad muzičke škole, jednom sam je vidio na prozoru jedne zgrade kako hrani golubove
aa prozor i prikaz ko iz filma
sve u svemu ispade da je mnogo raznih čudaka svaki dan oko nas
mislim da živi negdje iznad muzičke škole, jednom sam je vidio na prozoru jedne zgrade kako hrani golubove
aa prozor i prikaz ko iz filma
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#145 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Mislim da je to ova iz mog posta. Prije ih je bilo troje.Eweleen wrote:ima jedna stara žena skroz sijeda, onako malo šira za staricu i sa čudno zavezanim pletenicama iznad glave uvijek isti izraz lica i uvijek šuti
aa prozor i prikaz ko iz filma![]()
-
Mr Hiccup
#146 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
ciko u kolicima, sa florescentnim markerom i brkovima, a na kolicima napisano enes
ima i ona lujka, obucena haman k'o rokerka, stalno visi u parku kod ekonomije i tegli nekakve torbe i kofere?
takodjer, gospodja sa kikicama sto zivi u petrakijinoj ulici, iznad muzicke skole, sto pere i susi listove papira na striku u svom stanu
a zna li neko ime one zene, prije je imala dugu kosu svezanu u pletenicu i bez zuba, a sad je osisana na kratko i nabavila je kastanjete, odnosno umjetnu vilicu, hoda kroz na potezu bbi - bezistan, nekad ferhadijom nekad kroz branilaca sarajeva, i vodi neki cudan monolog zacinjen psovkama?
mislim da zivi negdje kod bkc
ima i ona lujka, obucena haman k'o rokerka, stalno visi u parku kod ekonomije i tegli nekakve torbe i kofere?
takodjer, gospodja sa kikicama sto zivi u petrakijinoj ulici, iznad muzicke skole, sto pere i susi listove papira na striku u svom stanu
a zna li neko ime one zene, prije je imala dugu kosu svezanu u pletenicu i bez zuba, a sad je osisana na kratko i nabavila je kastanjete, odnosno umjetnu vilicu, hoda kroz na potezu bbi - bezistan, nekad ferhadijom nekad kroz branilaca sarajeva, i vodi neki cudan monolog zacinjen psovkama?
-
BajrinNajmladji
#147 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ako je to Nešo (Bucmast, proćelav, pognut, radnički kačket), Nešo je umro prošle godine.be highirly wrote:sjeca li se neko onog profi voajera sto je ordiniro u velikoj aleji....joj, krenes sa curom da razmjenis fluide i samo ga skuzis nedaleko iza kakvog grma kako pilji
Tokom rata bio u opkoljenom dijelu grada, valjda, kod sestre.
- negativ
#148 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Vidio ga ja prije dva dana kod katedrale, naravno u Elvisovom odijelu, samo star pravo...tamara* wrote:Duško Mandić. Ne znam gdje je sada...
A sjeća li se ko Dragana Rokera, umro poslije rata, nije bilo koncerta bez njega nekad, a u kaktusu visio?
- HAVANA
#149 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Sjećam kako ne.
Kada je umro i kako?
Kada je umro i kako?
- negativ
#150 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama
Ma gudra koju je godinama unosio je uradila svoje, umro je odmah negdje poslije rata.