? jel' to baš onaj isti Tale sa M.Dvora, sa istom postavom, istom pljeskom, radnim vremenom 0-24...? Gdje je tačno u Neđarićima?Her Flick wrote:jel ko jeo kod novootvorenog taleta u nedzaricima
Burger King u Sarajevu!
- van Basten
#126 Re: Burger King u Sarajevu!
- van Basten
#127 Re: Burger King u Sarajevu!
eh, ako je tako, to će se morati provjeriti koliko danas... ako bude to to, prijavim ovdjeHer Flick wrote:kod UN-a ili EUPM-a, tacno na autobuskoj stanici, kad smotas prema Dobrinji, nemozes fulitvan Basten wrote:? jel' to baš onaj isti Tale sa M.Dvora, sa istom postavom, istom pljeskom, radnim vremenom 0-24...? Gdje je tačno u Neđarićima?Her Flick wrote:jel ko jeo kod novootvorenog taleta u nedzaricima
e sad da li je to taj Tale pojam nemam, ma garant jes cim je ogromnim slovima napisao TALE
- karanana
#128 Re: Burger King u Sarajevu!
ma meni je tale bio beze i na marijin dvoru. trovac sa bjelava je za taleta dzeko.
- burekodsira
#129 Re: Burger King u Sarajevu!
odlucite se ko je trovac a ko je otrov vec jednom 
- viva_castro
#130 Re: Burger King u Sarajevu!
Ma niđe veze, kad počnu nudit za petaka hamburger da ti stane u oko, malo pomfrita s uljem od zakuče i čašicu kole...
Bolje, zdravije i ukusnije je pojest 5 ćevapa, ili ako ti se baš jede junk food odeš kod Age k'o čo'ek, pojedeš za 3,5 KM dobru pizzu srednje veličine i OGROMAN i super dobar palačinak, ubiješ se k'o stoka
Mislim otići ću i ja kad se otvori normalno...al' da ću ga posjećivati više od 1-2x godišnje, ne pada mi napamet, nek ih hrane šminkeri, pun ih grad...ostaće Pingvin bez posla
Ne znam jeste li primijetili al' raja se hrani kod Trovača, Melise, ode na ćevape u Zmaj,...
dok su pred Pingvinom sve neka lafo opasna babina auta parkirana, čeka se hamburger(ako se i može tako nazvati)/pričam o kasnim noćnim satimam, doduše nisam odavno jaso po gradu, al garant se mahala nije puno promijenila
osim što su deložirali Taleta 
Bolje, zdravije i ukusnije je pojest 5 ćevapa, ili ako ti se baš jede junk food odeš kod Age k'o čo'ek, pojedeš za 3,5 KM dobru pizzu srednje veličine i OGROMAN i super dobar palačinak, ubiješ se k'o stoka
Mislim otići ću i ja kad se otvori normalno...al' da ću ga posjećivati više od 1-2x godišnje, ne pada mi napamet, nek ih hrane šminkeri, pun ih grad...ostaće Pingvin bez posla
Ne znam jeste li primijetili al' raja se hrani kod Trovača, Melise, ode na ćevape u Zmaj,...
-
Gospoda Ministarka
#131 Re: Burger King u Sarajevu!
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:07, edited 1 time in total.
- alica.k
#132 Re: Burger King u Sarajevu!
ne znam o cemu ti pricas...gdje god sam vidjela mcd i bk nisam vidjela nikakvih auta, a i sve su normalni ljudi unutra bili :S....jedino ako kod nas ne naprave od toga elitnu lokaciju za prezderavanje, ipak smo to mi...viva_castro wrote:Ma niđe veze, kad počnu nudit za petaka hamburger da ti stane u oko, malo pomfrita s uljem od zakuče i čašicu kole...
Bolje, zdravije i ukusnije je pojest 5 ćevapa, ili ako ti se baš jede junk food odeš kod Age k'o čo'ek, pojedeš za 3,5 KM dobru pizzu srednje veličine i OGROMAN i super dobar palačinak, ubiješ se k'o stoka![]()
![]()
Ne znam jeste li primijetili al' raja se hrani kod Trovača, Melise, ode na ćevape u Zmaj,...dok su pred Pingvinom sve neka lafo opasna babina auta parkirana, čeka se hamburger(ako se i može tako nazvati)/pričam o kasnim noćnim satimam, doduše nisam odavno jaso po gradu, al garant se mahala nije puno promijenila
osim što su deložirali Taleta
cevapi nisu zdravi, isto su nezdravi kao i sve drugo o cemu je tu prica.
-
todd_smith
#133 Re: Burger King u Sarajevu!
kfc je jedini fast-food lanac koji bih volio vidjeti u bih tako da drzim figeladyblue18 wrote:Toto wrote:a zato sarajlije kupuju gajgerove brojace![]()
![]()
![]()
Sta je sljedece? KFC u Sarajevu?
- atheist
#134 Re: Burger King u Sarajevu!
Dok ih svaka iole normalna sredina tjera, mi ih eto svim silama hochemo dovesti.Op3r4t0r wrote:100 % provjereno![]()
Cijene takvih lanaca fastfood-a su abnormalne za bosanske uslove prije svega. Jedan CheeseBurger (koji je najjeftiniji i najmanji, promjera cca 5 cm) trzhishno ne mozhe da koshta manje od jedne KM, shto je u svakom sluchaju potpuna losha investicija jedne jedine marke. Jedan klasichni Meny ne mozhe da koshta ispod petaka shto se chak ne mozhe svrstati ni u predjelo (takvih meny-a chovjek prosjechne tezhine mozhe pojesti 5-6 da bi mogao hodati).
S treche strane, na stranu cijene, ali shtetnost takve hrane se ne mozhe mjeriti ni milionima. Isto je kao da jedemo svaki dan chevape sa vishkom sode, a u zhivotu ste barem jednom morali probati stanichne vapache sa pola kile sode na kilu chevapa koji nakon pripreme narastu kao da su viagrom punjeni a ne sodom...
Whatever, Mac i BK je samo marketinshko sranje i bolji hamburger nechete nikada pojesti od komshijinog fast fooda ili onog kojeg u kuchi napravite...
- chuchumbamayumbe
#135 Re: Burger King u Sarajevu!
Prije svega, znaš li od čega se sastoji BK Cheeseburger, znači šta se stavlja u taj hamburger?!atheist wrote:Dok ih svaka iole normalna sredina tjera, mi ih eto svim silama hochemo dovesti.Op3r4t0r wrote:100 % provjereno![]()
Cijene takvih lanaca fastfood-a su abnormalne za bosanske uslove prije svega. Jedan CheeseBurger (koji je najjeftiniji i najmanji, promjera cca 5 cm) trzhishno ne mozhe da koshta manje od jedne KM, shto je u svakom sluchaju potpuna losha investicija jedne jedine marke. Jedan klasichni Meny ne mozhe da koshta ispod petaka shto se chak ne mozhe svrstati ni u predjelo (takvih meny-a chovjek prosjechne tezhine mozhe pojesti 5-6 da bi mogao hodati).
S treche strane, na stranu cijene, ali shtetnost takve hrane se ne mozhe mjeriti ni milionima. Isto je kao da jedemo svaki dan chevape sa vishkom sode, a u zhivotu ste barem jednom morali probati stanichne vapache sa pola kile sode na kilu chevapa koji nakon pripreme narastu kao da su viagrom punjeni a ne sodom...
Whatever, Mac i BK je samo marketinshko sranje i bolji hamburger nechete nikada pojesti od komshijinog fast fooda ili onog kojeg u kuchi napravite...
I ne, koštaće sigurno više od 1 km, osim možda ako ne bude na nekim akcijama.
Koliko te košta jedan, što ti kažeš, klasični MenY u bilo kojem "restoranu" brze hrane u Sarajevu? Sendvič, pomfrit, piće, to je menu. Sendvič 2km (najofirniji), pomfrit 2km, piće 1.5-2km. Eto, u najboljoj situaciji dolazimo do trenutne cijene koštanja menu-a u Sarajevu od 5.5km. I to je onaj sa "domaćom majonezom" (neko gore spomenu da se raja hrani u Melisi - jel to ona što se neki dan potrovaše?), sa mesom iz ko zna kakvog izvora, sa sastojcima iz kojekakvih izvora kojima bilo kakva inspekcija ne može ući u trag.
Higijena u tim objektima - čista nula (0) u većini slučajeva. Metode pranja ruku (antibakterijski sapuni, sanitizer), to je misaona imenica, da ne spominjem dalje - pranje povrća, prijem i skladištenje robe, pranje sredstava za rad, temperature gotovih proizvoda, itd...
Znači, govorim o standardima. Standard je ono što u BK, McD ili bilo kojem brand name restoranu te vrste u svijetu dobijate, gdje god da naručite taj proizvod. Sve će to jednog dana doći na svoje, kada ova zemlja bude spremna. U sadašnjem trenutku, kada se još ne zna da li će zemlja i opstati u narednih 5 godina (tako iz BK i McD sjedišta poručuju) niko nije lud da invetira pare. Jedino ako se nađe bogati "baja" koji će investirati svoje milione i uzeti franšizno, ali slabo ko je kod nas spreman na takav rizik. Iz BK su poručili da će ove godine u samoj Rusiji otvoriti preko 100 restorana, a da se ovdje zajebavaju sa kojekakvim korumpiranim političarima, da plaćaju rekete kriminalcima, da moraju da se peglaju sa inspekcijama i da ih potkupljuju (svi znate na šta se vodi rad naših inspekcija i da je biti inspektor jedno od najunosnijih zanimanja).
Tako da, daj BOže da od toga šta bude, ja sam bio optimista, a sada sam popriličan pesimista.
- atheist
#136 Re: Burger King u Sarajevu!
Khm, Cheeseburger? - Jedan rizhanj konzerviranog krastavca chudnog ukusa, shnicla mljevenog mesa koje ima ukus svega, ali ne i mesa, malo kechapa i senfa, vekna koja mozhe stati cijela u usta. To bi bio jedan Cheeseburger u BK ili Macu, od Melbourne-a do Vankuvera koji je najjeftinijii chija cijena za pet takvih ne prelazi jedan klasichni meny. Ne mozhe koshtati vishe od marke pa makar taj BK otvorili u sred Gluhe Bukovice.
Klasichni meny BK ili Mac u Evropi koshta cca 4-5 eura, shto je prihvatljiva cijena za takve standarde, dok bi u BiH takva cijena bila suluda, iz chega proizilazi da prosjechan meny brze hrane u BiH koshta univerzalnog petaka, pa zvao se on BK ili Chevapi kod Beshlicha svejedno je. Trzhishte diktira cijene uostalom. Razlog zbog chega pomenuti lanci sranje hrane nemaju svoje objekte u BiH su chista ekonomija. Niti se oni vide u BiH, niti BiH njih vidi na svojim ulicama. Uostalom, ukoliko sutra dodje Mac, nemoj se chuditi ako Avaz ne napravi nakav skandal oko svinjskih hamburgera kao shto je onomad sa KiKi bombonama ....
Higijena nije dovoljan razlog, a to shto BK ili Mac ima natpise na svakom zidu o pranju ruku i dezinficiranju, tiche se nove djece koja pochnu raditi, dok od starmalih mozhesh vidjeti da i prosuti pomfrit sa poda stavljaju u fritezu (London) ili lika kako baca smeche i vracha se drito na grill. Povrche nije djelo niti pakovanje Mac-a ili BK-a vech domicilnih kompanija s kojim imaju ugovore. Temperature gotovih prozivoda i chesto znache da si naruchio NachoMac koji raja chesto ne jede i koji stoji od jutros, kada je napravljen, ali uredno i grijan cijelo vrijeme.
Ali, kako rekoh vech, Mac ili BK je samo reklama i nishta vishe ...
Klasichni meny BK ili Mac u Evropi koshta cca 4-5 eura, shto je prihvatljiva cijena za takve standarde, dok bi u BiH takva cijena bila suluda, iz chega proizilazi da prosjechan meny brze hrane u BiH koshta univerzalnog petaka, pa zvao se on BK ili Chevapi kod Beshlicha svejedno je. Trzhishte diktira cijene uostalom. Razlog zbog chega pomenuti lanci sranje hrane nemaju svoje objekte u BiH su chista ekonomija. Niti se oni vide u BiH, niti BiH njih vidi na svojim ulicama. Uostalom, ukoliko sutra dodje Mac, nemoj se chuditi ako Avaz ne napravi nakav skandal oko svinjskih hamburgera kao shto je onomad sa KiKi bombonama ....
Higijena nije dovoljan razlog, a to shto BK ili Mac ima natpise na svakom zidu o pranju ruku i dezinficiranju, tiche se nove djece koja pochnu raditi, dok od starmalih mozhesh vidjeti da i prosuti pomfrit sa poda stavljaju u fritezu (London) ili lika kako baca smeche i vracha se drito na grill. Povrche nije djelo niti pakovanje Mac-a ili BK-a vech domicilnih kompanija s kojim imaju ugovore. Temperature gotovih prozivoda i chesto znache da si naruchio NachoMac koji raja chesto ne jede i koji stoji od jutros, kada je napravljen, ali uredno i grijan cijelo vrijeme.
- chuchumbamayumbe
#137 Re: Burger King u Sarajevu!
Prije svega, na BK Cheeseburger idu dva a ne jedan režanj kiselih krastavaca (pickles) i zaboravio si još da dodaš i cheddar cheese.atheist wrote:Khm, Cheeseburger? - Jedan rizhanj konzerviranog krastavca chudnog ukusa, shnicla mljevenog mesa koje ima ukus svega, ali ne i mesa, malo kechapa i senfa, vekna koja mozhe stati cijela u usta. To bi bio jedan Cheeseburger u BK ili Macu, od Melbourne-a do Vankuvera koji je najjeftinijii chija cijena za pet takvih ne prelazi jedan klasichni meny. Ne mozhe koshtati vishe od marke pa makar taj BK otvorili u sred Gluhe Bukovice.
Znači, mi smo na dnu evropske ekonomije, pošto svi imaju McD osim nas i Albanije?! Bez obzira na GDP, koji kod nas nije najniži?
I, zar je skupo ako bi klasični meni u Sarajevu bio 5km?! To bi bilo i više nego povoljno, a možda jedno 7km na Whopper menu, šta misliš? Misliš da bi i ta cijena bila suluda? Meniji koje nude naše čevabdžije su odavno tu negdje, ćevapi + jogurt 6-8km, kako gdje. Kod Mrkve ti je cheeseburger 5 km koliko vidjeh, pa opet vjerovatno ima mušterija i može da drži tu cijenu.
Higijena nije dovoljan razlog, ali je svakako jedan od razloga. Ako ništa, sjećaš li se kako su ti nekada svi davali hljeb golom rukom, a sada svi lafo koriste rukavice (pa makar to bilo i "lafo"), ali ima veliki utjecaj na psihu potrošača. To sa Londonom i slični primjeri su u promilima u odnosu na koliko mušterija se u tim restoranima u svijetu dnevno napravi hrane i posluži mušterija. Za povrće ti kažem da ima kontrolisano porijeklo, znači samo se uzima iz autorizovanih izvora, a ne kako gazdi padne na pamet i gdje bude jeftinije.
- atheist
#138 Re: Burger King u Sarajevu!
Jedan, bakice mi, a sir ne mogu ni nazvati sirom, jer niti se topi, niti ima ukus. Ma nishta promili ba, sve je do reklame. Ti sigurno mrzish one nashe reklame (jer su napravljene debilski) sa 118 omekshivacha i upravo te omekshivache ne kupujesh, dok na zapadu, kupac vjeruje reklami (prije svega jer nije debilski napravljena i jer ima smisla), a reklama za BK i Mac samo josh nema po shkolama... Kako god, pitaj prosjechnog shveda hoche li ici u Mac ili Max (svedski Mac sa domachim hamburgerima i sistemom koji ti narudzbu pravi tek kad je naruchish a ne jutros...) - svi che ti jednoglasno rechi Max i to ne zbog toga jer je domachi vech zato shto je hrana kvalitetnija od Macove.chuchumbamayumbe wrote: Prije svega, na BK Cheeseburger idu dva a ne jedan režanj kiselih krastavaca (pickles) i zaboravio si još da dodaš i cheddar cheese.![]()
Znači, mi smo na dnu evropske ekonomije, pošto svi imaju McD osim nas i Albanije?! Bez obzira na GDP, koji kod nas nije najniži?
I, zar je skupo ako bi klasični meni u Sarajevu bio 5km?! To bi bilo i više nego povoljno, a možda jedno 7km na Whopper menu, šta misliš? Misliš da bi i ta cijena bila suluda? Meniji koje nude naše čevabdžije su odavno tu negdje, ćevapi + jogurt 6-8km, kako gdje. Kod Mrkve ti je cheeseburger 5 km koliko vidjeh, pa opet vjerovatno ima mušterija i može da drži tu cijenu.
Higijena nije dovoljan razlog, ali je svakako jedan od razloga. Ako ništa, sjećaš li se kako su ti nekada svi davali hljeb golom rukom, a sada svi lafo koriste rukavice (pa makar to bilo i "lafo"), ali ima veliki utjecaj na psihu potrošača. To sa Londonom i slični primjeri su u promilima u odnosu na koliko mušterija se u tim restoranima u svijetu dnevno napravi hrane i posluži mušterija. Za povrće ti kažem da ima kontrolisano porijeklo, znači samo se uzima iz autorizovanih izvora, a ne kako gazdi padne na pamet i gdje bude jeftinije.
Sva pricha uostalom se i svodi na to da Mac nije dobar, pa makar sterilizirali cijelo tijelo po preuzimanju smjene. O hljebu nisam razmisljao na takav nachin jer nemamo poseban odnos, ali vodechi se logikom mogu dochi samo do zakljuchka da rukavicama i sterilizacijom tijelu pada imunitet na bakterije, pa tako shvabo kada pojede krishku hljeba koji je rezan rukama zavrshi u bolnici, a ja ti kao prave boshnje mozhemo i onog s poda...Tu se uklapa i pricha o povrchu. Shved che ti suhim zlatom platiti crvavi paradajz domachi + ako ima etiketu da je ekoloshki, njegovoj srechi nema kraja. Whatever, hochu rechi, yebo me paradjz kad izgleda kao sa slike i mogu nekome glavu razbiti sa njim, zbog debljine kore i vode koja nema ukusa...
Tako da, dole BK or Mac, zhivjele sogan dolmice...
- chuchumbamayumbe
#139 Re: Burger King u Sarajevu!
Ne gledam reklame i reklame imaju malo utjecaja na mene, vjeruj mi.atheist wrote:Jedan, bakice mi, a sir ne mogu ni nazvati sirom, jer niti se topi, niti ima ukus. Ma nishta promili ba, sve je do reklame. Ti sigurno mrzish one nashe reklame (jer su napravljene debilski) sa 118 omekshivacha i upravo te omekshivache ne kupujesh, dok na zapadu, kupac vjeruje reklami (prije svega jer nije debilski napravljena i jer ima smisla), a reklama za BK i Mac samo josh nema po shkolama... Kako god, pitaj prosjechnog shveda hoche li ici u Mac ili Max (svedski Mac sa domachim hamburgerima i sistemom koji ti narudzbu pravi tek kad je naruchish a ne jutros...) - svi che ti jednoglasno rechi Max i to ne zbog toga jer je domachi vech zato shto je hrana kvalitetnija od Macove.chuchumbamayumbe wrote: Prije svega, na BK Cheeseburger idu dva a ne jedan režanj kiselih krastavaca (pickles) i zaboravio si još da dodaš i cheddar cheese.![]()
Sva pricha uostalom se i svodi na to da Mac nije dobar, pa makar sterilizirali cijelo tijelo po preuzimanju smjene. O hljebu nisam razmisljao na takav nachin jer nemamo poseban odnos, ali vodechi se logikom mogu dochi samo do zakljuchka da rukavicama i sterilizacijom tijelu pada imunitet na bakterije, pa tako shvabo kada pojede krishku hljeba koji je rezan rukama zavrshi u bolnici, a ja ti kao prave boshnje mozhemo i onog s poda...Tu se uklapa i pricha o povrchu. Shved che ti suhim zlatom platiti crvavi paradajz domachi + ako ima etiketu da je ekoloshki, njegovoj srechi nema kraja. Whatever, hochu rechi, yebo me paradjz kad izgleda kao sa slike i mogu nekome glavu razbiti sa njim, zbog debljine kore i vode koja nema ukusa...
Tako da, dole BK or Mac, zhivjele sogan dolmice...
To za švede ti vjerujem, i ja ću sutra radije otići na dobru pitu ili ćevape, nego u McD ili BK.
Samo hoću da kažem da nisam od onih koji odmah kažu šta će oni ovdje pored pite i ćevapa, a pojma nemaju.
Neka ih, neka dođu, šta fali.
Ako budu radili OK, ostaće, ako ne budu, nikom ništa.
- atheist
#140 Re: Burger King u Sarajevu!
Ne, ne ne, daleko od toga da se protivim njihovom dolasku na nashe trzhishte, samo naglashavam da je zhalosna chinjenica da raja percipira da chemo sa BK ili Macom uchi u svijet nedosanjanog nam zapada. S druge strane su oni koji se protive, a da nikada nisu ni krochili u Mac, shto opet nema nikakvog smisla. U biti, sva fast food hrana je losha, pod ma kojim imenom bila, ali konkurencija svakako mozhe donijeti i bolje proizvode i uslugu, jer boshnjo kad ode u Mac i dobije "nasmijanu" uslugu, isto che zahtjevati od buregdzije Hasana sutra, shto je super kul...chuchumbamayumbe wrote: Ne gledam reklame i reklame imaju malo utjecaja na mene, vjeruj mi.
To za švede ti vjerujem, i ja ću sutra radije otići na dobru pitu ili ćevape, nego u McD ili BK.
Samo hoću da kažem da nisam od onih koji odmah kažu šta će oni ovdje pored pite i ćevapa, a pojma nemaju.
Ukratko, kada bih birao izmedju gadnog Cheeseburgera koji che mi dati nasmijana osoba, i bureka ispod sacha koji che mi baciti na stol a da ne moram platiti - izabrao bih cheeseburger...
- chuchumbamayumbe
#141 Re: Burger King u Sarajevu!
Hmm, ja bih zažmirio na oba oka i začepio uši kada bi burek letio prema stolu, i uzeo istog.atheist wrote:Ne, ne ne, daleko od toga da se protivim njihovom dolasku na nashe trzhishte, samo naglashavam da je zhalosna chinjenica da raja percipira da chemo sa BK ili Macom uchi u svijet nedosanjanog nam zapada. S druge strane su oni koji se protive, a da nikada nisu ni krochili u Mac, shto opet nema nikakvog smisla. U biti, sva fast food hrana je losha, pod ma kojim imenom bila, ali konkurencija svakako mozhe donijeti i bolje proizvode i uslugu, jer boshnjo kad ode u Mac i dobije "nasmijanu" uslugu, isto che zahtjevati od buregdzije Hasana sutra, shto je super kul...chuchumbamayumbe wrote: Ne gledam reklame i reklame imaju malo utjecaja na mene, vjeruj mi.
Ukratko, kada bih birao izmedju gadnog Cheeseburgera koji che mi dati nasmijana osoba, i bureka ispod sacha koji che mi baciti na stol a da ne moram platiti - izabrao bih cheeseburger...
-
A-ZO
#142 Re: Burger King u Sarajevu!
podriggggggggggg... uh, dobro ovo bjese
sreca pa cesto putujem evropom, inace bih se kod nas nacekao da konacno otvore neki BK ili sl.

sreca pa cesto putujem evropom, inace bih se kod nas nacekao da konacno otvore neki BK ili sl.

- seln
#143 Re: Burger King u Sarajevu!
Amani jarrabi, jesi nafakali...ja bih gujce dao da mogu otic u evropu i pojst vako nesto i tako slatko podrignut ko ti.A-ZO wrote:podriggggggggggg... uh, dobro ovo bjese![]()
- ofr
#144 Re: Burger King u Sarajevu!
Kraljuseln wrote:Amani jarrabi, jesi nafakali...ja bih gujce dao da mogu otic u evropu i pojst vako nesto i tako slatko podrignut ko ti.A-ZO wrote:podriggggggggggg... uh, dobro ovo bjese![]()
- van Basten
#145 Re: Burger King u Sarajevu!
provjereno... to je taj Tale... malo je napucao radnju sada, fancy reklama i sl... pljeska ista, jučer za nijansu lošija nego inače (pretpostavljam da je to dijelom zbog toga što sam je jeo trijezan što inače nisam praktikovao čestoHer Flick wrote:jel ko jeo kod novootvorenog taleta u nedzaricima
- karanana
#146 Re: Burger King u Sarajevu!
meni stvarno nije jasno kako hilmo i mujo selimovic ne vide dobru biznis priliku u burger kingu gdje bi u sam restoran takodjer mogli integrisati sve ostale svoje biznise i prehrambenu industriju te tako imati koristi i sa jedne i sa durge strane.
hilmo, mujo....ako ste na forumu pp-aj te me da popricamo o ovome. ali pozurite prije nego me fahro pp-a.
hilmo, mujo....ako ste na forumu pp-aj te me da popricamo o ovome. ali pozurite prije nego me fahro pp-a.
-
Gospoda Ministarka
#147 Re: Burger King u Sarajevu!
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:06, edited 1 time in total.
-
samo malo
#148 Re: Burger King u Sarajevu!
Nema potrebe za burger kingom, imamo mi cevape i burek, 100% domace, zdravo.
- karanana
#149 Re: Burger King u Sarajevu!
selam fahrinice,Gospoda Ministarka wrote:Poštovani forumas karanana,karanana wrote:meni stvarno nije jasno kako hilmo i mujo selimovic ne vide dobru biznis priliku u burger kingu gdje bi u sam restoran takodjer mogli integrisati sve ostale svoje biznise i prehrambenu industriju te tako imati koristi i sa jedne i sa durge strane.
Ja sam to svom Fahri vec govorila, ali kaze da je to za nas sitna para i da se netreba bakcati sa sicom rajom.
A ja sam ovako malo poguzija, pa bi volila da imam Đ otici ko gazdarica na đabalesku klopu, pa haj živ bio de ti to meni reci na p.p, da ce Fahro para za mog cejfa, mozda mi da i prostor u onoj zgradici sto je izgradio na MD a mozda i u onoj đe nam je han...
Maksuz selam
Fahrinica
kad ipak bolje razmislim, apsolutno nista protiv vas i vaseg cijenjenog fahre, ali mi se ipak cini da su gospoda selimovici nekako spremniji za otvaranje ovakvog restorana.
naime, vidite, u ekonomiji postoji izraz vertikalna integracija, gdje se jedan biznis siri i kreira nove poslovne mogucnosti na osnovu djelatnosti vec postojeceg biznisa. tako bih ja recimo uvezao pekaru, proizvodnju bezalkoholnih i alkoholnih pica, povrca, kechapa, ambalaze.....sve su ovo stvari koje gospoda selimovici vec proizvode, a recimo sve ove proizvode bi koristio burger king, od kifli za burgere-klas preko tocenih pepsija, mirindi i piva-pivara, krompirica, luka, paradajza i kiselih krastavaca-vegafruit pa do samih papirnih casa i omota za burgere-polet.
znaci na njima bi bilo da iz vana kupuju samo meso i jos neke sitnice kao sto su majoneza, senf....sve ostalo mogu sami proizvoditi.
- dr.Gonzo
#150 Re: Burger King u Sarajevu!
Nije stvar u hrani (koja je, objektivno, nezdravo sranje), nego u onome sto takve kompanije predstavljaju. Ekonomsku globalizaciju po receptu gospodara sa zapada, koja gusi male privrednike, bez obzira na djelatnost. Sve u duhu slobodnog trzista - nek se sarajevski cevabdzija takmici sa industrijskim carstvom kakav je McDonalds.