Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
seln

#126 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

Pocela je nove sezona "Posteno".
Zanimljiva emisija, o borcima i njihovim problemima. Iako su bili na tri strane, problemi su im izgleda isti.
Od zvanicnika bio Crnkic, i Slavisa Sucur.
Pitanje koje je ostalo neodgovoreno: cemu sistemsko pretvaranje bivsih boraca i invalida u primaoce milostinje? Zar nije bilo bolje, kako rece Sucur, umjesto 100.000 starih auta, omoguciti uvoz 100.000 masina?
Banksy

#127 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Banksy »

Nije, zato što niko neće da radi. Bolje je živjeti od sadake.
+ vlast dobija nove glasače.
Primjetih, kako svi šute kad Slaviša govori, ni muha se ne čuje. :D
Šteta, velika, što je taj čovjek sasvim neiskorišten. U SDP-u, prije svega.
seln

#128 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

Banksy wrote: Primjetih, kako svi šute kad Slaviša govori, ni muha se ne čuje. :D
Šteta, velika, što je taj čovjek sasvim neiskorišten. U SDP-u, prije svega.
Tako ti je to...onaj koji ima sta da kaze ne prica mnogo...osim kad treba.
Steta, mislim da on moze vise. U SDP-u, prije svega.
mala_truba

#129 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by mala_truba »

Novinari sa FTV-a su stvarno jedini koji imaju muda da se uhvate u kostac sa kriminalom i lopovlukom u drzavi, i imaju par dobrih emisija zadnjih godina, medjutim, duska jurisic je stvarno nemoguca! Uzme dobru temu i dovede relevantne goste ali svojom pristrasnoscu sve pokvari. Pratim je stalno i skoro u svakoj emisiji me strasno iznervira svojim upadicama i neprikladnim komentarima! Iako sam u vecini slucajeva i sam na strani koju ona favorizira, ipak moram da priznam da je jako neprofesionalna u studiju i da jedan novinar sa njenom reputacijom to sebi ne smije dozvoliti! Nek se bar malo ugleda na Bakira (60 min.); covjek hronicno napada svakog zivog, ali kada dovede gosta u studio ponasa se jako profesionalno i svakom da sansu da kaze sta ima!
seln

#130 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

mala_truba wrote:Novinari sa FTV-a su stvarno jedini koji imaju muda da se uhvate u kostac sa kriminalom i lopovlukom u drzavi, i imaju par dobrih emisija zadnjih godina, medjutim, duska jurisic je stvarno nemoguca! Uzme dobru temu i dovede relevantne goste ali svojom pristrasnoscu sve pokvari. Pratim je stalno i skoro u svakoj emisiji me strasno iznervira svojim upadicama i neprikladnim komentarima! Iako sam u vecini slucajeva i sam na strani koju ona favorizira, ipak moram da priznam da je jako neprofesionalna u studiju i da jedan novinar sa njenom reputacijom to sebi ne smije dozvoliti! Nek se bar malo ugleda na Bakira (60 min.); covjek hronicno napada svakog zivog, ali kada dovede gosta u studio ponasa se jako profesionalno i svakom da sansu da kaze sta ima!
To stoji, fakat bi se ponekad trebala malo suzdrzati, iako je to tesko s tipovima kao npr. Cengic.
skojotovski

#131 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by skojotovski »

mala_truba wrote:Novinari sa FTV-a su stvarno jedini koji imaju muda da se uhvate u kostac sa kriminalom i lopovlukom u drzavi, i imaju par dobrih emisija zadnjih godina, medjutim, duska jurisic je stvarno nemoguca! Uzme dobru temu i dovede relevantne goste ali svojom pristrasnoscu sve pokvari. Pratim je stalno i skoro u svakoj emisiji me strasno iznervira svojim upadicama i neprikladnim komentarima! Iako sam u vecini slucajeva i sam na strani koju ona favorizira, ipak moram da priznam da je jako neprofesionalna u studiju i da jedan novinar sa njenom reputacijom to sebi ne smije dozvoliti! Nek se bar malo ugleda na Bakira (60 min.); covjek hronicno napada svakog zivog, ali kada dovede gosta u studio ponasa se jako profesionalno i svakom da sansu da kaze sta ima!
ali ne i muda za isti u kuci u kojoj rade! :run:
Vodenjak

#132 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Vodenjak »

Namam prilike gledati je ali je interesanto da je, i pored svega sto mislis o tome sto kaze, stalno pratis. ;-)
Ne shvati ovo kao peckanje. Zaista nije. :)
Radi se jednostavno o tome da su antireklame - najbolje reklame. :wink:
Tako je i sa tim koji nas nerviraju. Cak i ako ih mrzimo, ne mozemo bez njih! :-) :)
pOZz

#133 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by pOZz »

Pa do kad ona konta zvati onog prnjavorskog policajca? :|
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#134 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by KatarinaKosaca »

pOZz wrote:Pa do kad ona konta zvati onog prnjavorskog policajca? :|
:D :D :D :lol: :lol:

Međed kaže. A spominjao se Medo Brundo. Da nije njega bilo bi jako deprimentno. Ovako je bolji humor od onog što nam ga nudi na primjer Batko :-) :-)
Ghita

#135 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Ghita »

duška je odlična voditeljica, a zna se kome ona ne odgovara. onima kojima ne odgovara emisija 60 minuta :D

a ovaj yxcvbn je ovdje došao samo da bi otvorio ovu temu, što je, sigurna sam, učinio na još desetak foruma, kako bi duški napravio lošu reklamu
dared

#136 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by dared »

Dušku morate znati i privatno da bi mogli shvatiti kakav je to lik...ne sviđa mi se njen rad ali vjerujte da je u pitanju jedan gigant...Duška je toliko predana svom poslu da to ide u krajnost...e sad nevolja je što onakva kakva je, a zajebana je skroz, radi posao koji traži i dozu kreativnosti, ironije, emocija itd...ali dozirano i s mjerom, a naša Duška je operisana od emocija...inače Duška je pravnica, nije novinar, ali ni to nije problem...problem je što je žena suha kao suha drenovina, ni K. Marko tu ništa , ma ni kap duha ne bi iscijedio...to je žena robot...ne bih volio raditi za nju,...
seln

#137 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

dared wrote:Dušku morate znati i privatno da bi mogli shvatiti kakav je to lik...ne sviđa mi se njen rad ali vjerujte da je u pitanju jedan gigant...Duška je toliko predana svom poslu da to ide u krajnost...e sad nevolja je što onakva kakva je, a zajebana je skroz, radi posao koji traži i dozu kreativnosti, ironije, emocija itd...ali dozirano i s mjerom, a naša Duška je operisana od emocija...inače Duška je pravnica, nije novinar, ali ni to nije problem...problem je što je žena suha kao suha drenovina, ni K. Marko tu ništa , ma ni kap duha ne bi iscijedio...to je žena robot...ne bih volio raditi za nju,...
Je li slobodna? :D
Ghita

#138 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Ghita »

šta misliš seln bila bi dobra za neobvezan "keks" :-D

a jel stvarno tako hladna, kako dobro je poznaješ Dared?
pjegica

#139 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by pjegica »

dared wrote:Dušku morate znati i privatno da bi mogli shvatiti kakav je to lik...ne sviđa mi se njen rad ali vjerujte da je u pitanju jedan gigant...Duška je toliko predana svom poslu da to ide u krajnost...e sad nevolja je što onakva kakva je, a zajebana je skroz, radi posao koji traži i dozu kreativnosti, ironije, emocija itd...ali dozirano i s mjerom, a naša Duška je operisana od emocija...inače Duška je pravnica, nije novinar, ali ni to nije problem...problem je što je žena suha kao suha drenovina, ni K. Marko tu ništa , ma ni kap duha ne bi iscijedio...to je žena robot...ne bih volio raditi za nju,...
Ja sam nekoliko puta imala priliku prokomunicirati sa njom i mislim da ovo nije tačno. Ali nije ni bitno kakva je privatno, već kako radi svoj posao.

Ona nije najprofesionalniji novinar na svijetu, ali svakako je profesionalnija od 95% novinara u BiH. Neprofesionalno je što često u emisiji zauzme nečiju stranu (što se u profesionalnom novinarstvu nikad ne bi smjelo dogoditi), ali sam shvatila da svaki put zauzme onu pravedniju stranu, pa i ne ispadne tako strašno. Nervira i mene sa svojim upadicama i stalnim pod*ebavanjem sagovorinika, ali mi se i sviđa što svaki put uspije izvući laži i obmane sagovornika na vidjelo. Ne gledam baš svaku emisiju, tako da ne znam da li je uvijek tako. Za skoro sve novinare bih mogla odmah reći koju političku opciju simpatiziraju i ko ih kupuje, ona mi se čini prilično neobojena i nepotkupljiva. Ako se varam, prosvijetlite me.
seln

#140 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

Ghita wrote:šta misliš seln bila bi dobra za neobvezan "keks" :-D
Ne vjerujem. Ona je projekat oko kojeg bi se covjek morao potruditi, a to nije za nas ozenjene.
hamdija

#141 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by hamdija »

E gledam i ja i samo se iznerviram beze, zbog onog majmuna sto se fol nesto smije mame mu se sjetim, pa onda onaj banjac njega bi trebalo prikazivati ljudima kako retardin covjek izgleda, stalno nesto mjenja teze sad jedno sad drugo i jos pun sebe.Prosto da covjek nevjeruje, i haj sad ti nesto dogovaraj s takvim ljudima.

Da ne bi sad bilo internet ratnik ovo ono, al stvarno ovo se jedino moze puskom rjesiti pa sta se kome zalomi.S ovakvim idiotima koji se cerekaju nazor i koji su nam realnost i buducnost sta se drugo moze ?
Utokkha

#142 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Utokkha »

zaista se osjećam nemoćnim i poraženim kada ti neko balavče koje se 92.-95. jedva ili nikako sjeća, i kaže vakat je za pušku u ruke. neko da priželjkuje rat...
rado_vidjen

#143 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by rado_vidjen »

Zasto su nam pustili reprizu emisije, koja je vidjena najmanje 723 puta? Samo sto ovaj put nije bilo maskote emisije, Vojvode Kalabica. :)

Dusanka je promasena zena. ccc
hamdija

#144 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by hamdija »

........................................
Last edited by hamdija on 29/10/2009 22:24, edited 1 time in total.
Utokkha

#145 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Utokkha »

brishi
seln

#146 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

rado_vidjen wrote:Zasto su nam pustili reprizu emisije, koja je vidjena najmanje 723 puta? Samo sto ovaj put nije bilo maskote emisije, Vojvode Kalabica. :)

Dusanka je promasena zena. ccc
Mileta ti?
zokizozon

#147 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by zokizozon »

....zbog Duskinih cestih insistiranja na "profesionalizmu" i maltretiranja mladih novinara (osobito djevojaka), u desku BHT1 je svojedobno na zidu bio papir sa porukom :"Ova zena nece nikada umrijeti. Nije Bog lud da salje luciferu, tako kompetentnu konkurenciju!"
seln

#148 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by seln »

zokizozon wrote:....zbog Duskinih cestih insistiranja na "profesionalizmu" i maltretiranja mladih novinara (osobito djevojaka), u desku BHT1 je svojedobno na zidu bio papir sa porukom :"Ova zena nece nikada umrijeti. Nije Bog lud da salje luciferu, tako kompetentnu konkurenciju!"
Stvarno uzas, insistirat na profesionalizmu....i to kod nas, gdje se pfuseraj tako dobro pokazao....
Haris.ba

#149 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by Haris.ba »

seln wrote:
zokizozon wrote:....zbog Duskinih cestih insistiranja na "profesionalizmu" i maltretiranja mladih novinara (osobito djevojaka), u desku BHT1 je svojedobno na zidu bio papir sa porukom :"Ova zena nece nikada umrijeti. Nije Bog lud da salje luciferu, tako kompetentnu konkurenciju!"
Stvarno uzas, insistirat na profesionalizmu....i to kod nas, gdje se pfuseraj tako dobro pokazao....
Ma odmah u zatvor. Koliko meni smetali neki pogledi gospodje Duske, to ne znaci da je los novinar. A da se zafrknula pa rodila u Americi ja vjerujem da bi ako nista vodila segment na "60 minutes"(mislim CBS -u). Nek je nama Adil Kulenovic dobar. I sada ispade on i pametniji od Duske. Ona maltretira mlade novinare i pokusava ih necemu nauciti, a debili iz Adilove kuce zaposljavaju se po Radmanovicevim kabinetima (Igor Bunic) , te Adil na svoj nerad zaradi milionce.

Nekada pomislim sto si gluplji - u ovoj dembeliji lakse. :mrgreen:
saibaba

#150 Re: Duška Jurišić pala na ispitu profesionalizma

Post by saibaba »

Duška mora voditi računa koga dovodi na emisiju ne mogu prof. raspravljati sa idiotima i glupanima ... Banjac je idiot kojem nisu jasne osnovne stvari uopšte o historiji ... Kakav debil ...
Locked