Dobra supruga je temelj drustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#126 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by pici »

burek_in_space wrote:
pici wrote:Ja bih samo da nadovežem jednu latinsku pa bjeeeeežim

Bonus penis, pax in domu - Dobar ku*ac, mir u kuci :thumbup:
Nadam se da uvazheni kolega pici :thumbup: neve zamjeriti na maloj korekciji :

Penis bonus,pax in domus :dance: :mrgreen:

ni najmanje burekČe iz vasione :mrgreen: :thumbup: ...dapaČe(manje peČeno) hvala na korekciji i uvažavam je :mrgreen: :thumbup: ....kolega nadam se da je prijevod thoČan.... :mrgreen:
zemo_online

#127 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

zasto na zapadu nije tako, svi su materijalno situirani, rade i zaradjuju, a ipak se ne zene, nece djecu, isl.
nije to samo do materijalnog.
ljubav_aha

#128 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ljubav_aha »

test01 wrote:
mima wrote:TEST01.................sta ti u stvari hoces?

da promjenim ovaj svijet na bolje.
:lol: :zjev: :lol: :-) :mrgreen:
burek_in_space

#129 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by burek_in_space »

pici wrote:
burek_in_space wrote:
pici wrote:Ja bih samo da nadovežem jednu latinsku pa bjeeeeežim

Bonus penis, pax in domu - Dobar ku*ac, mir u kuci :thumbup:
Nadam se da uvazheni kolega pici :thumbup: neve zamjeriti na maloj korekciji :

Penis bonus,pax in domus :dance: :mrgreen:

ni najmanje burekČe iz vasione :mrgreen: :thumbup: ...dapaČe(manje peČeno) hvala na korekciji i uvažavam je :mrgreen: :thumbup: ....kolega nadam se da je prijevod thoČan.... :mrgreen:
Prijevod iliti ga preHvod :D je apsolutno tachan i,shto je josh vazhnije, u praksi se pokazao istinitim. :dance: :mrgreen:

:thumbup:
ladyada

#130 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyada »

racunica je to sve ........jedno dijete do 18 godine kosta 150 000€ po racunici njemacki statisticara , toliko te dodje jedan stan ..........do 18 godine nije jos gotovo sa skolom, odnosno nema jos neki zanat ili gimnaziju ............ ma nije to vise vakat da djeca zive od nafake ...........
zemo_online

#131 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

ljubav_aha wrote:
test01 wrote:
mima wrote:TEST01.................sta ti u stvari hoces?

da promjenim ovaj svijet na bolje.
e gdje si ba. kako je sta ima? imali vrucine? kako se rashladjujes?
zemo_online

#132 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

ladyada wrote:racunica je to sve ........jedno dijete do 18 godine kosta 150 000€ po racunici njemacki statisticara , toliko te dodje jedan stan ..........do 18 godine nije jos gotovo sa skolom, odnosno nema jos neki zanat ili gimnaziju ............ ma nije to vise vakat da djeca zive od nafake ...........
pa zato sto se sve svodi na novac i ima toliko stresa. to je neprirodno da se sve svodi na novac.
i neodrzivo.
kapitalu ne trebaju emocije niti ih poznaje. njemu treba samo radna snaga koja ce da ostvaruje profit.
poremecen sistem vrijednosti.
u takvom sistemu i djeca su teret.
ljubav_aha

#133 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ljubav_aha »

ladyada wrote:ma nije to vise vakat da djeca zive od nafake ...........
:thumbup:
ljubav_aha

#134 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ljubav_aha »

test01 wrote:
ljubav_aha wrote:
test01 wrote:da promjenim ovaj svijet na bolje.
e gdje si ba. kako je sta ima? imali vrucine? kako se rashladjujes?
evo me,svasta nesto,ima vrucine,rashladjujem se u vise varijacija,hvala na pitanjima ;-)
Last edited by ljubav_aha on 20/05/2009 15:26, edited 1 time in total.
zemo_online

#135 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

LJUBAVAHA ima najbolji avatar.
cestitam.
zemo_online

#136 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by zemo_online »

znaci dosla si sposla i odmah za pc? nema ni pauze. takav sam i ja.
ladyada

#137 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyada »

test01 wrote:
ladyada wrote:racunica je to sve ........jedno dijete do 18 godine kosta 150 000€ po racunici njemacki statisticara , toliko te dodje jedan stan ..........do 18 godine nije jos gotovo sa skolom, odnosno nema jos neki zanat ili gimnaziju ............ ma nije to vise vakat da djeca zive od nafake ...........
pa zato sto se sve svodi na novac i ima toliko stresa. to je neprirodno da se sve svodi na novac.
i neodrzivo.
kapitalu ne trebaju emocije niti ih poznaje. njemu treba samo radna snaga koja ce da ostvaruje profit.
poremecen sistem vrijednosti.
u takvom sistemu i djeca su teret.
nisu varas se djecu treba svaki sistem jer bez djece bi izumro ...........
patrius

#138 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

test01 wrote:zasto na zapadu nije tako, svi su materijalno situirani, rade i zaradjuju, a ipak se ne zene, nece djecu, isl.
To je privid,drugarice,ta njihova situiranost.Oni su u "govnima" do vrata.Grcaju u dugovima.I onda ostanu bez posla i sve sto su imali preko noci vise nije njihovo.Pustite se vi Hollywooda.Oni su,prije nego sto ista pocnu radit,prije nego sto i jedan dolar zarade,duzni za skolovanje...Sistem je to.Masina.To ti je ko na onoj pokretnoj traci u spotu Pink Floyda za "Another brick in the wall".Iz skolskih klupa direkt u masinu za mljevenje.(Pogledati pod:Protesti studenata u Hrvatskoj).O zdravstvenoj "situiranosti" da i ne govorimo.
Zasto se ne zene?Brak kao brak,znaci da pojedinac prepolovi svoja prava i udvostruci svoje obaveze :) Privatna svojina,kao sto je poznato,razara porodicu.Nema vece tragedije nego kad se obitelj raspadne,pa i "zakrvi",po tom pitanju.A to je svakodnevna pojava.
damirm

#139 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by damirm »

Dobra supruga koja otplacuje stambeno-hipotekarni kredit je temelj drustva. :thumbup:
Ateista

#140 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Ateista »

test01 wrote:suoceni s dekadencijom modernog drustva, cesto smo u prilici postaviti si pitanje: zasto je to tako? smatram da je jedan od glavnih razloga to sto pripadnice njeznijeg spola odbijaju preuzeti ulogu koju im je nametnula majka priroda: biti dobra supruga, drzati 3 zida kuce i doprinositi opstanku vrste ucestalim porodima i kvalitetnim odgojem podmlatka.

vecina zena zapravo ne zna na koji nacin prihvatiti tu ulogu i kako na taj nacin doprinijeti njegovanju tradicionalnih vrijednosti. stovise, sklone su vlastite neuspjehe pripisivati konzervativnom drustvu u kojem zive pritom pogresno misleci da bi karijera trebala predstavljati uspjeh, a uloga supruge i majke drugu, manje sjajnu stranu medalje. na koji bi se nacin moglo pomoci djevojkama da promijene svoj pogled na vlastitu ulogu u drustvu?
Ja se najiskrenije nadam da nisi ozbiljan sa ovim svim sto si napisao.
vox-populi

#141 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by vox-populi »

patrius wrote:
test01 wrote:zasto na zapadu nije tako, svi su materijalno situirani, rade i zaradjuju, a ipak se ne zene, nece djecu, isl.
To je privid,drugarice,ta njihova situiranost.Oni su u "govnima" do vrata.Grcaju u dugovima.I onda ostanu bez posla i sve sto su imali preko noci vise nije njihovo.Pustite se vi Hollywooda.Oni su,prije nego sto ista pocnu radit,prije nego sto i jedan dolar zarade,duzni za skolovanje...Sistem je to.Masina.To ti je ko na onoj pokretnoj traci u spotu Pink Floyda za "Another brick in the wall".Iz skolskih klupa direkt u masinu za mljevenje.(Pogledati pod:Protesti studenata u Hrvatskoj).O zdravstvenoj "situiranosti" da i ne govorimo.
Zasto se ne zene?Brak kao brak,znaci da pojedinac prepolovi svoja prava i udvostruci svoje obaveze :) Privatna svojina,kao sto je poznato,razara porodicu.Nema vece tragedije nego kad se obitelj raspadne,pa i "zakrvi",po tom pitanju.A to je svakodnevna pojava.
Ovo je mozda tacno za USA. U Evropi je malo drugacije.
PalaSa Marsa

#142 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

U Evropi je jos gore, jer su uzeli "recept" bas od "majke im, Amerike".
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#143 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyblue18 »

Ateista wrote: Ja se najiskrenije nadam da nisi ozbiljan sa ovim svim sto si napisao.
Ma nije on ni napisao :mrgreen:
PalaSa Marsa

#144 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by PalaSa Marsa »

ladyblue18 wrote:
Ateista wrote: Ja se najiskrenije nadam da nisi ozbiljan sa ovim svim sto si napisao.
:lol: :lol: :lol: :lol:
vox-populi

#145 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by vox-populi »

PalaSa Marsa wrote:U Evropi je jos gore, jer su uzeli "recept" bas od "majke im, Amerike".
Pa ne bih se slozio. Bar ovdje u Njemackoj, ljudi su jako pazljivi sa kreditima. Znam dosta ljudi koji nece da koriste ni limit na debitnoj kartici, da ne govorim da dignu kredit. A imam nesto prijatelja i u drugim evropskim zemljama i u glavnom nisu zaduzeni. Ne kazem da su svi takvi, ali bar krug ljudi u kojem se ja krecem je bez kredita.
Ateista

#146 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by Ateista »

ladyblue18 wrote:
Odtipkao, izvinjajem se. :D
vox-populi

#147 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by vox-populi »

Ateista wrote:
ladyblue18 wrote:
Odtipkao, izvinjajem se. :D
Ma nije ni to, copy/paste sigurno. Da je tipkao, napravio bi bruku gramatickih gresaka.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#148 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by ladyblue18 »

Copy/paste sa indexa :lol: :mrgreen:
hadzinicasa

#149 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by hadzinicasa »

Test01

Ja mislim da si ti u pravu. Evo ja bih rado radjala djecu, brinula se o muzu i kuci, uzoj i siroj obitelji. Da mi to bude karijera. I da se tome posvetim. Kada bi imala mogucnost izbora. Recimo. Pa da je ovo drustvo tako razvijeno da ja mogu ustati jedno jutro i reci, ja ne zelim vise da radim. Zelim biti sa svojom djecom. Prvo naravno saopcim to muzu koji to sa odusevljenjem prihvati i kaze - nista se ne brini draga, ja cu se pobrinuti da vama nista ne fali, ako je to tvoja zelja. Odem u opcinu, nisam ni usla na vrata sluzbenica sirokog osmijeha (ne mora zlatan zub) me doceka i prije no sto zaustim ona pita sta mi treba i kako ona moze pomoci. Te ti ja njoj tu saopcim odluku o svom nemjerljivom doprinosu drustvu savrsenim odgojem djece. Ona popuni sve formulare za mene, odjavi me i kaže da je država/kanton/općina (zaokruži tačan odgovor) jaaaaako sretna i ponosna na mene te da će dati svoj doprinos moralni i materijalni i podržati me u mojoj nakani a sve za dobrobit društva tj. svih nas. I tako mi svi živimo do kraja života sretni. I moj muž nikad meni ne predbaci što ne privređujem, država nas sve gura dok živimo, djeca budu sretna što ne mogu dahnut' od roditelja i nikad se ne odvoje, rode svoju djecu i živimo u 17 generacija zajednica, a ja osjećam ponos Marije Bursać s dekicom pred tenkom.

nirvana
patrius

#150 Re: Dobra supruga je temelj drustva

Post by patrius »

hadzinicasa wrote:Test01

Ja mislim da si ti u pravu. Evo ja bih rado radjala djecu, brinula se o muzu i kuci, uzoj i siroj obitelji. Da mi to bude karijera. I da se tome posvetim. Kada bi imala mogucnost izbora. Recimo. Pa da je ovo drustvo tako razvijeno da ja mogu ustati jedno jutro i reci, ja ne zelim vise da radim. Zelim biti sa svojom djecom. Prvo naravno saopcim to muzu koji to sa odusevljenjem prihvati i kaze - nista se ne brini draga, ja cu se pobrinuti da vama nista ne fali, ako je to tvoja zelja. Odem u opcinu, nisam ni usla na vrata sluzbenica sirokog osmijeha (ne mora zlatan zub) me doceka i prije no sto zaustim ona pita sta mi treba i kako ona moze pomoci. Te ti ja njoj tu saopcim odluku o svom nemjerljivom doprinosu drustvu savrsenim odgojem djece. Ona popuni sve formulare za mene, odjavi me i kaže da je država/kanton/općina (zaokruži tačan odgovor) jaaaaako sretna i ponosna na mene te da će dati svoj doprinos moralni i materijalni i podržati me u mojoj nakani a sve za dobrobit društva tj. svih nas. I tako mi svi živimo do kraja života sretni. I moj muž nikad meni ne predbaci što ne privređujem, država nas sve gura dok živimo, djeca budu sretna što ne mogu dahnut' od roditelja i nikad se ne odvoje, rode svoju djecu i živimo u 17 generacija zajednica, a ja osjećam ponos Marije Bursać s dekicom pred tenkom.

nirvana
He-he.Vrlo konstruktivan prijedlog. :) Bilo je i to nekad moguce,u jednom "mracnom sistemu"(ne smijem mu pominjat ime,poznat i kao "tamnica naroda" :wink: )
Post Reply