Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Životinjić

#126 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Životinjić »

Je li mogu muslimani iz BiH ući u Hrvatsku samo s osobnom iskaznicom (CIPS-ova)?
patrius

#127 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by patrius »

No sikiriki.Globalizacija i slobodna trgovina su vec duboko u procesu da nas sve ostave bez "domovina",i da obesmisle drzave. :wink: Polako,ali sigurno,"poklapaju".Nema veze sto,recimo,Hrvati mogu slobodno putovat Evropom.Oni idu u Evropu da bi nasli posao,a Evropa dolazi k njima da im popreuzima poduzeca,kuce,hotele...Jadran.Lijepo je to kad se moze slobodno putovat,ali je zajebano ako se nemas kud vratit :wink: Ironicno,odes kod Svabe da zaradis eurice,pa dodjes kuci da ih potrosis kod Svabe :D
Klodovik

#128 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Klodovik »

amrica wrote:Shvatam da kukaju ljudi koji moraju putovati sa bh pasosem, jer moraju cekati u redovima i narocito PLACATI svaku vizu, koja moze biti i odbijena, ali ne shvatam ljude koji imaju mogucnost uzeti putovnicu, a ne uzmu je :shock: :shock: :shock:

Od supljeg patriotizma samo tebe boli glava. A i nema logike, davati pare EU ambasadama, biti donji, cucati u redovima da te policija pred amabasadama kao cuku gura do zida.... a mo's k'o hadzija na put, kad god ti je cejf, samo sjednes u prevozno sredstvo i adio be i ha.

I putovnica vazi 10 godina.
Imao sam mogućnost, ali je nisam ostvario jer je trebalo potpisati papir na kojem je pisalo da se "osjećam pripadnikom hrvatskog naroda" (ako se dobro sjećam formulacije). Ne osjećam se tako. Naravno, svako čini vlastiti izbor. A sa BH pasošem sam se naputovao (i putujem i sada) više nego masa mojih prijatelja, rodbine i poznanika koji imaju hrvatske putovnice.
mark II

#129 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

Životinjić wrote:Je li mogu muslimani iz BiH ući u Hrvatsku samo s osobnom iskaznicom (CIPS-ova)?
Da. Zapravo, na tragu teme, a na osnovu osobnih iskustava svih nas koji smo pretprjeli rat u Bosni, bili izloženi četverogodišnjem teroriziranju sa brda, genocidu, koji se nije desio samo u Srebrenici, sistematskim progonima i čišćenjima sa pojedinih dijelova bh teritorije, zapitao sam se čemu nagrađivanje onih koji su počinili zlodjela, i dalje kažnjavanje i izolacija onih koji su bili žrtve. Tako kad uđeš u diskusiju, skontaš kontinuitet odnosa Evrope prema Bošnjacima posebno (velim, nezdravo je biti musliman u Evropi generalno, a na našim prostorima još više - pa makar da i nemaš čist background, kao ja, i mnoge druge Sarajlije, posebice), vidiš da nisu mijenjali kurs tog odnosa nikako u zadnjih 15 godina, vidiš da su svjesni da viznim režimom pogađaju isključivo pripadnike jedne vjerske skupine (traže od Srbije tehničko objašnjenje kako će izdavati pasoše Srbima iz genocidom očišćenog dijela Bosne), i zapitaš se je li to sve slučajnost? Onda na kraju skontaš da je njima jedino u cilju da muslimanima - zato što su pripadnici tog monoteističkog nazora, većina ne iz nekog velikog uvjerenja, većina onako porijeklom; zapalo ih; "nesreća", šta da se radi - stijesne prostor za razvoj, da ih oslabe maksimalno, i na kraju dio gdje su još preostali pripoje Hrvatskoj. Nema teorije da će dopustiti muslimanima da imaju samoodrživ okoliš na Balkanu - koliko god da su autohtoni - a sa druge strane, srpska fašistička politika u BiH je nagrađena PC-om za genocid i fizičko uništavanje nesrba, posebice muslimana, nad kojima su počinili genocid (da nije bilo svih onih ratnih izvještača i slika, moglo bi se to zataškati, pripisati, što bi Konrad rekao, mudžahedinima, ali avaj; cijeli svijet vidio, pa se moralo o tome i malo govoriti - sad se to pokušava stišati, ali se samo izaziva kontraefekt - previše nas ima mrtve u familijama). Logično je da Evropa ne želi Bosnu, želi je oslabiti, podijeliti, a muslimane dalje raseliti - kad ih nesposobnjakovići nisu uspjeli počistiti - ostatak ide Hrvatskoj. Problem je što se to u ovom momentu ne poklapa sa američkim interesima, zbog Kosova, odnosno Gruzije sa druge strane, i i američkog rivalstva sa Rusijom - no na kraju ovo je rješenje za Evropu, odatle vizni režim uperen isključivo protiv jedne vjerske zajednice. Oni koji imaju osjećaje prema Bosni - i Hrvati (bosanski katolici imaju dugu historiju i tradiciju u vezi s Bosnom, bar ovi iz centralne Bosne, još uvijek su ostaci Bosanskog kraljevstva duboko urezani u njihovo kolektivno sjećanje, fratri koji to sjećanje čuvaju, Bobovac, itd.) i Srbi - dio su bosanske prošlosti tolerancije i suživota, koji je trajao u Bosni stotinama godina, dok nacionalističko divljanje nije uzelo maha. Ja neću reći da se radi o statističkim greškama, stvarno ne mogu to reći, ali mislim da su u manjini, i da će na kraju po sili prilika biti prisiljeni da se odreknu svega što ima veze sa Bosnom, inače će biti izopćeni u svom narodu - što je već sad slučaj, ako ćemo biti objektivni. Jedini kojima je Bosna od životne važnosti su Bošnjaci, sve što je upereno protiv nje njih pogađa u srž bivstvovanja - ostali imaju priliku da jednostavno rade za susjede i budu dio njih.
osa

#130 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by osa »

Životinjić wrote:Je li mogu muslimani iz BiH ući u Hrvatsku samo s osobnom iskaznicom (CIPS-ova)?
mogu.
konrad

#131 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by konrad »

mark II wrote:Jedini kojima je Bosna od životne važnosti su Bošnjaci, ...
Potpuno pogresno i naopako razmisljanje.
osa

#132 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by osa »

konrad wrote:

ali jako puno zastupljeno.
bosna123

#133 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by bosna123 »

mark II wrote:

Evo zašto mi nikada nećemo dobiti Welcome u Evropu.
Kakvu akciju :?
Pa to kao propaganda protiv Jevreja, prestrasno...
njonjica

#134 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by njonjica »

pita wrote:
njonjica wrote:
Ateista wrote: Ne zaboravi, ima nas i BOSANACA, moras prihvatiti da se ne dijele svi na bosnjake, srb i hrvate, a i mi BOSANCI cemo ispastati kao i vi, zahvaljujuci nasim politicarima. Otvori malo oci i vidjeces da je ova zemlja suplja, nista se ne moze uraditi kako treba, a najlakse je prebacivati na druge, kakve veze ima protekli rat sa tm sto mi nismo sposobin za EU - nikakve, to samo ti lijecis svoj nacionalizam.
Neces se ljutiti da dopunim tvoj post?

RAT je zavrsen prije 14 godina. 14!!!!
Ne da se nismo maknuli sa mrtve tacke, dapace!
Gore nam je nego ikad. Otisli smo u apsolutni minus i to ne samo materijalno.

Moralno, prije svega!
To svi znamo da smo u pizdi u svakom pogledu. DA TO PONAVLJAMO SVAKI DAN U SVAKOM POGLEDU SVE VISE I VISEEEE NAM NECE POMOCI!!
i sto je rijesenje...ja ga ne vidim....bar u sljedeci 100 godina...
Ak je rijesenje da se podijeli drzavo...onda sam i za tu opciju...Samo naravno podjela mora biti pravedna i ne smijemo stvoriti geta...
SciFi je na spratu, treca polica lijevo :mrgreen:

To sto ti ne vidis rijesenje apsolutno ne znaci da ono ne postoji.
Jedan od razloga stanja u domovini je taj sto masa ne vidi dalje od nosa vlastitog :wink:
pita

#135 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by pita »

Reci..da cujem rijesenje...
Maraschino

#136 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Maraschino »

addem

Postoje 4 bitna zakona koja skupstina treba da donese ali ih SNSD odbija. I zbog toga nema ukidanja viza za gradjane BiH. Dodik to pametno radi, ogroman broj Srba u RS ima dvojno drzavljanstvo sa Srbijom i njima to zapravo nista ne znaci. Eh sad je pitanje zasto visoki predstavnik jednostavno ne donese te zakone, a oni neka ih kasnije mijenjaju ako su u stanju ista da se dogovore.
da, to je to...

ovim potezima eu ne kaznjava one koji koce procese priblizavanja eu vec naprotiv kaznjavaju one koji nemaju ama bas nikakvog uticaja na kocnicare...

a iste zabole cosak za one koji nece moci putovati bez viza...
njonjica

#137 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by njonjica »

pita wrote:Reci..da cujem rijesenje...
Jedan od razloga stanja u domovini je taj sto masa ne vidi dalje od nosa vlastitog
Sta mislis da pocnes od svog?
Vares City

#138 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Vares City »

Mogu,....probati
mark II

#139 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by mark II »

konrad wrote:
Koliko ja znam većina Srba mrzi i ime Bosna - pogledajte Dodu, koji ima podršku u PC-u; čovjek veli da je PC prepoznata kao trajna kategorija, a za Bosnu ljudi pitaju šta je to? Ne možeš voliti PC, koja je nastala na ubijanju i progonu nesrba, odnosno genocidu, i Bosnu, koja predstavlja ideju zajedničkog života. Ideja etničke segregacije, koja je zastupljena od strane srpske politike u Bosni, i dobrim dijelom od strane hrvatske politike, u suprotnosti je sa bosanskom tradicijom tolerancije. Ne znam šta je tu pogrešno. Ne znam, Konrad, kako ćeš ti objasniti Bošnjacima Srebrenice da je Srebrenica bila nužna da se uspostavi PC, te da bi je oni sad trebali voliti, a entitet se zove po jednom narodu, njegove institucije imaju srpske slave, mijenjaju se imena gradova u njemu da se izbriše svaki trag bosanskog identiteta... Ne, ne, drug moj, srpska politika je tuđe tijelo u BiH, radi na njenom uništenju i to intenzivno i u kontinuitetu. Bosna je za opsatank jedino važna Bošnjacima, ostali rade za susjede - ovdje mislim na politike, ne na osjećanja pojedinaca.
pita

#140 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by pita »

mark II wrote:
konrad wrote:
Koliko ja znam većina Srba mrzi i ime Bosna - pogledajte Dodu, koji ima podršku u PC-u; čovjek veli da je PC prepoznata kao trajna kategorija, a za Bosnu ljudi pitaju šta je to? Ne možeš voliti PC, koja je nastala na ubijanju i progonu nesrba, odnosno genocidu, i Bosnu, koja predstavlja ideju zajedničkog života. Ideja etničke segregacije, koja je zastupljena od strane srpske politike u Bosni, i dobrim dijelom od strane hrvatske politike, u suprotnosti je sa bosanskom tradicijom tolerancije. Ne znam šta je tu pogrešno. Ne znam, Konrad, kako ćeš ti objasniti Bošnjacima Srebrenice da je Srebrenica bila nužna da se uspostavi PC, te da bi je oni sad trebali voliti, a entitet se zove po jednom narodu, njegove institucije imaju srpske slave, mijenjaju se imena gradova u njemu da se izbriše svaki trag bosanskog identiteta... Ne, ne, drug moj, srpska politika je tuđe tijelo u BiH, radi na njenom uništenju i to intenzivno i u kontinuitetu. Bosna je za opsatank jedino važna Bošnjacima, ostali rade za susjede - ovdje mislim na politike, ne na osjećanja pojedinaca.
Hhhm...sve je to tocno...al sto je rijesenje...mislim...da se opcento ljudi vrte u krug i ponavljaju sto je problem.
Sto je rijesnje...i da li ga upoce ima...
Maraschino

#141 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Maraschino »

Srpski delegati protiv ukidanja viza
Piše: Almir TerzićFoto: Damir Ćumurović21/05/09

U drugom krugu glasanja svih pet delegata iz reda srpskog naroda izjasnilo se protiv prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme čime je on pao u proceduriDelegati iz reda srpskog naroda izjasnili su se na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH u drugom krugu glasanja protiv prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme čime je ovaj akt definitivno pao u parlamentarnoj proceduri i to već na principima (prvom čitanju).

Biometrijski pasoši

Inače, prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme jedan je od uslova iz Mape puta za liberalizaciju (ukidanje) viznog režima.

Ovim činom delegati Dušanka Majkić, Drago Ljubičić, Zoran Koprivica, Mladen Ivanić i Slobodan Šaraba jasno su iskazali da im nije stalo do građana BiH, odnosno njihove slobode kretanja.
Izaslanik iz reda hrvatskoga naroda Branko Zrno zatražio je da se dostave podaci da li će do 1. jula vlasti naše zemlje - kako se ranije navodilo - ispoštovati uslove iz Mape puta koji se odnose na izdavanje biometrijskih putnih isprava.

- Ovo je jedan od prioriteta u procesu liberalizacije viznog režima. Već znamo da su za posao tiskanja biometrijskih putnih isprava naše zemlje odabrane kompanije u Njemačkoj, ali je nužno odgovoriti i kada će se pojaviti prvi set tih isprava - naveo je Zrno.

Dom naroda na jučerašnjoj sjednici nije raspravljao o prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA. Kolegij Doma je Komisiji za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije dao rok od 15 dana za podnošenje novih amandmana na zakonski prijedlog. Naloženo je i da se prije razmatranja ovog akta u komisijskoj fazi obave razgovori sa predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH i ministrom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose Mladenom Zirojevićem.

Ukidanje PDV-a

Mladen Ivanić zatražio je da Uprava za indirektno oporezivanje BiH dostavi podatke o efektima smanjenja stope poreza na dodanu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice sa 17 na pet posto.

- Podaci koji su mi dostavljeni o tome da bi se na ukidanju PDV-a za lijekove, te hljeb, mlijeko i ostale osnovne životne namirnice smanjili prihodi od ukupno 84 miliona KM jasno pokazuju da to ne bi bio nikakav strašan udar. Izgleda da jednostavno Uprava za indirektno oporezivanje ne želi da učini pomak koji bi građanima uveliko olakšao život, jer bi jednom penzionerskom paru samo na osnovu ukidanja PDV-a na lijekove ostajalo mjesečno po 100 KM u kućnom budžetu što je za njih veliko, istakao je Ivanić.

Od Ministarstva pravde BiH delegat Zoran Koprivica zatražio je da hitno dostavi podatke da li je tačno da 3.000 osuđenika sa pravosnažnim presudama čeka na slobodi njihovo izdržavanje zbog prebukiranosti zatvorskih kapaciteta.

Za sanaciju BHRT-a 50 miliona KM?

Dom naroda primio je k znanju izvještaje o poslovanju BHRT-a u toku 2007. godine. Kako je istakao predsjedavajući UO Nikola Deretić gubici BHRT-a nakon novog uvida u stanje u toku 2007. godine bili su 4,7 miliona KM, a 2008. godine dodatnih milion KM.

- Situacija u toku 2004, 2005 i 2006. godine je također bila veoma loša i UO cijeni kako su i ti izvještaji menadžmenta bili frizirani. To jasno govori i podatak koji se iznosio kako je za sanaciju BHRT-a potrebno 50 miliona KM, naveo je Deretić.

Dom naroda usvojio je zaključak kojim poziva Konkurencijsko vijeće BiH da hitno preduzme sve mjere kako bi se spriječilo monopolističko stanje u oblasti reklamiranja koje provode određene agencije u oblasti javnih emitera.
ja mislim da je ovdje kompromis rjesenje...

da nije tuzno, bilo bi smijesno... :oops:
pita

#142 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by pita »

Maraschino wrote:

U drugom krugu glasanja svih pet delegata iz reda srpskog naroda izjasnilo se protiv prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme čime je on pao u proceduriDelegati iz reda srpskog naroda izjasnili su se na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH u drugom krugu glasanja protiv prijedloga zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme čime je ovaj akt definitivno pao u parlamentarnoj proceduri i to već na principima (prvom čitanju).

Biometrijski pasoši

Inače, prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme jedan je od uslova iz Mape puta za liberalizaciju (ukidanje) viznog režima.

Ovim činom delegati Dušanka Majkić, Drago Ljubičić, Zoran Koprivica, Mladen Ivanić i Slobodan Šaraba jasno su iskazali da im nije stalo do građana BiH, odnosno njihove slobode kretanja.
Izaslanik iz reda hrvatskoga naroda Branko Zrno zatražio je da se dostave podaci da li će do 1. jula vlasti naše zemlje - kako se ranije navodilo - ispoštovati uslove iz Mape puta koji se odnose na izdavanje biometrijskih putnih isprava.

- Ovo je jedan od prioriteta u procesu liberalizacije viznog režima. Već znamo da su za posao tiskanja biometrijskih putnih isprava naše zemlje odabrane kompanije u Njemačkoj, ali je nužno odgovoriti i kada će se pojaviti prvi set tih isprava - naveo je Zrno.

Dom naroda na jučerašnjoj sjednici nije raspravljao o prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA. Kolegij Doma je Komisiji za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije dao rok od 15 dana za podnošenje novih amandmana na zakonski prijedlog. Naloženo je i da se prije razmatranja ovog akta u komisijskoj fazi obave razgovori sa predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH i ministrom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose Mladenom Zirojevićem.

Ukidanje PDV-a

Mladen Ivanić zatražio je da Uprava za indirektno oporezivanje BiH dostavi podatke o efektima smanjenja stope poreza na dodanu vrijednost (PDV) za osnovne životne namirnice sa 17 na pet posto.

- Podaci koji su mi dostavljeni o tome da bi se na ukidanju PDV-a za lijekove, te hljeb, mlijeko i ostale osnovne životne namirnice smanjili prihodi od ukupno 84 miliona KM jasno pokazuju da to ne bi bio nikakav strašan udar. Izgleda da jednostavno Uprava za indirektno oporezivanje ne želi da učini pomak koji bi građanima uveliko olakšao život, jer bi jednom penzionerskom paru samo na osnovu ukidanja PDV-a na lijekove ostajalo mjesečno po 100 KM u kućnom budžetu što je za njih veliko, istakao je Ivanić.

Od Ministarstva pravde BiH delegat Zoran Koprivica zatražio je da hitno dostavi podatke da li je tačno da 3.000 osuđenika sa pravosnažnim presudama čeka na slobodi njihovo izdržavanje zbog prebukiranosti zatvorskih kapaciteta.

Dom naroda primio je k znanju izvještaje o poslovanju BHRT-a u toku 2007. godine. Kako je istakao predsjedavajući UO Nikola Deretić gubici BHRT-a nakon novog uvida u stanje u toku 2007. godine bili su 4,7 miliona KM, a 2008. godine dodatnih milion KM.

- Situacija u toku 2004, 2005 i 2006. godine je također bila veoma loša i UO cijeni kako su i ti izvještaji menadžmenta bili frizirani. To jasno govori i podatak koji se iznosio kako je za sanaciju BHRT-a potrebno 50 miliona KM, naveo je Deretić.

Dom naroda usvojio je zaključak kojim poziva Konkurencijsko vijeće BiH da hitno preduzme sve mjere kako bi se spriječilo monopolističko stanje u oblasti reklamiranja koje provode određene agencije u oblasti javnih emitera.

Kak kompromis...fakat mi nije jasno...
kak kompromis mozemo napraviti ja i ti...ak meni nije u interesu..da bilo sto pozitivno uradim.
Brisbane

#143 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Brisbane »

Pojeli smo govno kad smo pristali da zlocinci sjede u parlamentu.
Da promjene zastavu.
Cuj, zastavu mijenjati, a priznata od 50 drzava i ujedinjenih nacija.
Pa ne bih nek' je sto godina rat.
Bolje da je ostala zastava i fildan drzava nego ovakva genocidna spodoba!
Ovo samo za pocetak.
A Evropa jebem mater od '92, jos presto nisam....
zgembo_sa

#144 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

Maraschino wrote:

Biometrijski pasoši

Ukidanje PDV-a

Ma da, sve je ovo "nasa" zajednicka krivica... "zasluzili smo" sto rece kockica... :roll:
Ateista

#145 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Ateista »

mark II wrote:
konrad wrote:
Jeli to mislis na Alijinu viziju Bosne? :lol: Mozda si u pravu, jeste bio za ideju zajednickog zivota, ali po njegovim pravilima, kao i svi ostali, u tome i jeste problem, niko nije bio za rat ni Karadzic i Tudjman, svi su htjeli mir, ali da sve bude po njihovim pravilima, pa je onda zato i doslo do rata...
Ateista

#146 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Ateista »

zgembo_sa wrote:
kockica_kockica wrote:ne glasam za SDA, SDP, HDZ i slicne ... nasa drzava nema buducnosti sa ovim nacionalistickim strankama... valjda je to svima jasno... nama treba jedan covjek koji ce upravljati drzavom... o kakvom dodiku i slicnim vise govoris... oni su zlo ove nase sadasnjice...

opet cu ti ponoviti bavimo se posljedicama problema a ne stvarnim problemima ove drzave...

i bas si uporan u tome da su bosnjaci jedini zakinuti za sve... vidis ja mislim da su gradjani ove drzave zakinuti a ne samo bosnjaciiiii ... dosadno mi je vise citati o tim podjelama, o tome sta je ko uradio ko ciju politiku viodi... ma bolan zgembo nama politiku vode iz Srbije i Hrvatske jer im to nasi politicari dopustaju... kako ne razumijes da su nasi politicari samo p od tog politicari i da gledaju samo malo manje svoj interes i pobrinu se da djeluju zajedno mi bi bili na konju... EU od nas ne trazi bog zna kakve reforme, ali ono sto trazi nasim politicarima ne odgovara...

fasistima, kriminalcima i slicnim je mjesto u zatovrima... mi se prava i zakona drzimo kao lopovi postena rada...
Joj price majko mila :roll: To je isto kao ona prica "za rat je potrebno dvoje". Ti pokusavas da Bosnjake kao jedini narod kojem je de facto jos stalo do ove drzave optuzis za iste stvari koje rade Srbi i Hrvati - secesionizam, aparthejd, konstantno podrivanje drzave... Mozes ti sad govoriti kako ima i Hrvata i Srba koji vole BiH. Ima, ali i oni su obicna statisticka greska.

Ne mozes ti ovdje govoriti svi smo mi krivi, ako ce krivicu za tu "nasu" krivicu snositi samo jedni. Zakinuti jesu Bosnjaci i to ogromnom vecinom, nema razloga usminkavati situaciju pa govoriti kako se radi o gradjanima BiH, jer je svakom jasno ko ima, ko moze dobiti i ko ce dobiti pasose Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a ko ih nema, ne moze dobiti i nece dobiti.

Ti govoris o politicarima uopsteno, kao na nekoj kafici "ah ti politicari, losi, ovakvi, onakvi", a ja ti govorim konkretno, da zbog nametnutog nam Daytona mi moramo da "saradjujemo" sa jednim fasisticki nastrojenim mafijasem iz Laktasa i da nikakva nasa politicka mudrost to ne moze promijeniti. Jel ti stvarno mislis da neki recimo "nas" politicar moze zaustaviti Beograd i Zagreb u mijesanju u nasa unutrasnja pitanja? Ne budi naivna. Bosnjaci su zadnji kojima mozes spocitavati da smo nekooperativni i da ne zelimo dobro ovoj drzavi. Zna se tacno i konkretno odakle proizilazi 90% problema u ovoj drzavi. Mi u drzavi imamo tumor koji sve radi na tome da unisti drzavu, da nam je svima ogadi i da se na kraju izdvoji. Ovakve stvari kao sto su vize za EU su savrsen instrument kojim ce se frustrirati svi oni kojima je BiH u srcu. Nisu takvi zasluzili takav tretman. Nagradjuju se pogresni. Umjesto da Evropa kazni secesionizam, fasizam, aparthejd, oni kaznjavaju jedine koji se tome protive. Zna se tacno, imenom i prezimenom ko je zaustavio gotovo sve reforme od kad je dosao na vlast u BiH, a ta Evropa prstom nije mrdnula da nesto uradi po tom pitanju, slucajno ili namjerno. Od onih koji vole ovu drzavu trazi se da pravimo "kompromise" sa fasizmom. Pitam se da li su od jevreja nakon drugog svjetskog rata trazili da prave kompromise sa nacistima :roll:

Sve je to nastavak one mlitave politike Evrope jos od pocetka 90tih kad je trebalo odlucnije stati u odbranu jedne evropske drzave, kad je trebalo sprijeciti genocid, etnicka ciscenja, ratne zlocine... Ali nisu, opet se zapitaj zasto.
Kao sto sam vec gore napisao, svima je stalo do ove drzave, i to im je jako puno stalo, i bosnjacima i tzv. srbima i hrvatima, samo sto bi svi da je urede po njihovom, jedni bi da bude dio velike srbije, jedni da bude hrvatska pokrajina, a jedni da bude islamska republika i dio zelene magistrale...

Jedino Bosanci su za pravu Bosnu, potpuno multietnicku, nikom drugom to ne odgovara, a nas je na zalost najmanje.
Šaner

#147 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Šaner »

a sta ako je cilj bosnjacke strane da se jedino bosnjacima ne ukinu vize...tako da bi ovi ostali otisli iz BiH i u njoj ostali samo bosnjaci??
zgembo_sa

#148 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by zgembo_sa »

Šaner wrote:a sta ako je cilj bosnjacke strane da se jedino bosnjacima ne ukinu vize...tako da bi ovi ostali otisli iz BiH i u njoj ostali samo bosnjaci??
Jasta je, evo slomismo se blokirajuci drzavu :lol:
Sta sve covjek na ovom forumu nece procitat :lol:
veljaca

#149 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by veljaca »

Šaner wrote:a sta ako je cilj bosnjacke strane da se jedino bosnjacima ne ukinu vize...tako da bi ovi ostali otisli iz BiH i u njoj ostali samo bosnjaci??
Nije glupa ova teza ....... Ostati ovdje, sto vise povecati natalitet ( jer kad ne mozes ici i putovati - radi ono sto mozes - pravi i radjaj djecu .... ), a ovi koji mogu ici van :run: ( a to nisu Bosnjaci i Bosanci ) kad odu - nece se sigurno ovdje zeljeti vratiti ...... Interesantna teza - cak sam slicnu cuo od onog iz Rudog - Nasa stranka ....
Ateista

#150 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj

Post by Ateista »

zgembo_sa wrote:
Jasta je, evo slomismo se blokirajuci drzavu :lol:
Sta sve covjek na ovom forumu nece procitat :lol:
Ma ne nego kao i ostala plemena, slomiste se da privucete sto vise bosanaca, srba i hrvata i napravite multietnicku bosnu... :lol:
Post Reply