Odkud tebi pravo da dijelis lekcije ko je pismen ili ne....!!! Ko si to ti!? Zavrsila fakultet! Da li ti znas koliko na ovom forumu ima ljudi koji bolje znaju o racunarima, popravcima itd. od nekog ko je zavrsio elektrotehn. fakultet! Sta si to ti zavrsila pa si radila u IT comp. Pomogli su ti da nedjes neki novi posao preko "stele" to se tako kaze na ovim prostorima. Preporuku, o kojoj govoris,ostavi na nekog neupucenog kako stvari stoje na ovim prostorima!carica2009 wrote:Kao prvo da svi znate da se nisam prijavila da bih "branila" IT.....i ja sam ostecena za par hiljadica...al to sad nebitno....
Ali sam zahvalna IT Computersu , u ovoj firmi sam dosta naucila .... unaprijedjena nekoliko puta....(ne platom ako to mislite tako) nego radnim mjestom.....
Pare nisu sve u zivotu.....jer meni pare nisu pomogle da za ovako kratko vrijeme dobijem posao u drugoj firmi, nego mi je pomogla firma IT Computers koja je bila iza mene....
A to sto sam na nakoliko postova ogovorila i "branila" firmu je zato sto ti momci ili ko vec pricaju nesto sto i sami znaju da to nije istina.....i to me iznerviralo....
Lijep pozdrav svima!!!!
Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
Mesud11
#126 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#127 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
CLIO wrote:Divi ovo zivota ti![]()
![]()
![]()
Bilo je to lijepe 2006 godine
http://www.gracija.ba/Tekst.aspx?TekstID=515
recesija....
ne nego menadžemnt ima visoke plate
a radnike handre
- Truba
#128 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
carica2009 wrote:Ajd molim te ne pricaj gluposti i jer i sam znas da nije tako....norma nikada nije bila 50000 a pogotovu za pocetnike....komi wrote:zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat
frajer proda robe za 10000 dobije nogu... i platu od 500 stoja a slamo se jedan mjesec uvaljivo i rodbini i prijateljima robu
a ta roba je vrijedila oko 6000 realno.... eto... i tako su radili
razlika gazdi moš kako hoćeš a ne dokle hoćeš
Ne razumijem kako mozete da kudite firmu toliko.....jeste priznajem bilo je losih dana....ali se barem sjetite vi koji ste radili u firmi koliko toga ste naucili.....
carice šta ima na jamajki
ne fakat dobro pamtim brojeve
- TarikSA
#129 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nikad jednom dobrom manageru ne moze biti velika plata, al naravno ako radi i vise nego sto je predvidjeno...a naravno u skladu s tim, da i radnici imaju pristojna primanja i tako su svi sretni...al zato postoje i otkazi, odgovornost, definise se u ugovoru managera kako se postupa s njim u slucaju da ne ispuni ocekivano itd...sve se to da srediti...komi wrote:CLIO wrote:Divi ovo zivota ti![]()
![]()
![]()
Bilo je to lijepe 2006 godine
http://www.gracija.ba/Tekst.aspx?TekstID=515
recesija....
ne nego menadžemnt ima visoke plate
a radnike handre![]()
![]()
![]()
- konrad
#130 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Propala firma, normalna pojava u kapitalizmu, najjaci samo opstaju, prirodna selekcija 
-
ajgenrauh
#131 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
AAAAAAA to je znaci obrazovanje. Ipak su nasi fakulteti kvalitetni. Vidi samo kako vehementne erudite i lumeni izlaze iz njih.carica2009 wrote:Kako si samo neobrazovan .... ti mozda ne znas sta je preporuka....ma da sta da ja pricam ovdje ljudima koji su neobrazovani i nepismeni.....TarikSA wrote:Vidis da je nekoliko puta unaprijedjena...kako ne ulazim u to...vidis da joj je cak IT pomogao da drugi posao nadje, kako humano od njih:) al to ti je kad imas nick carica2009ispodNihada hahah jesam se ismijao...DobroJutroKolumbo wrote:Mozes misliti koliko je "ono" nadmeno , kad sebi da nick carica jos 2009...Trebalo je carica2009podstecajem ili carica2009podNihadom...Haj sad ti carice meni reci dobro jutro Kolumbo i ispadni pametna...![]()
![]()
Hmmm...unaprijedjena svojim znanjem i radom....i fakultetom koji ti sigurno nemas....a danas nepismeni i nebrazovani ukoliko nisi znao ti treba preporuka firme i iskustvo da bi dobio posao....
a po pvoj tvojoj prici i ovakvom pisanju se vidi da si dijete.....nebrazobvano i nepismeno....idi uci i skoluj se trebat ce ti u zovotu vise od tok kucanja po tastaturi ....
- Truba
#132 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
da i ne treba od toga praviti neku frkukonrad wrote:Propala firma, normalna pojava u kapitalizmu, najjaci samo opstaju, prirodna selekcija
otpustenim zelim da sto prije nađu bolji posao
bit će bolje
mora biti
- Ridjobrki
#133 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Hajde bar nek i kod nas bude nešto normalno u ekonomiji: šta će firma koja ne poštuje ni uposlenika ni kupca neg' propasti?
Pozdravljam propast IT-a i toplo preporučujem svim ostalim firmama da nauče nešto iz ovog primjera. Pa nije svak' Milan Tarot da od levaćenja živi...
A carica mi je fakat carica... Šta je ona sve naučila: i komunikacijske vještine i gramatiku i informatiku i krizni PR.... Ma sve!

Pozdravljam propast IT-a i toplo preporučujem svim ostalim firmama da nauče nešto iz ovog primjera. Pa nije svak' Milan Tarot da od levaćenja živi...
A carica mi je fakat carica... Šta je ona sve naučila: i komunikacijske vještine i gramatiku i informatiku i krizni PR.... Ma sve!
- bach
#134 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nema više niti internet stranice, nikakava šteta...
- Truba
#135 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
i još štošta je naučila
under the menadžer
-
addotz
#136 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Uhhh...Kad samo pomislim koliko puta sam Dragog Boga zamolio samo da mu dadne ono sto je zasluzio!!!Nije islamski radovati se tudjoj nesreci,ali nisam uspio da ne kazem Elhamdulillah kad sam cuo ovu vijest.Ja sam jedan od prvih radnika u IT-u, u stvari poceo sam raditi u PCC Profix Computers centru, tako se tada zvao. IT Computers je ime ubaceno krajem 2001. kao marketinski potez, cisti zvucnosti radi.Odmah tad su nastupili problemi,cini mi se da je bila neka IT kuca iz tesnjaa sa slicnim nazivom,ali nije bitno.Ja sam se zadrzao u IT oko 2 godine,od 2001 do 2003. trebaa biti covjek i reci da nije bas cijelo vrijeme bilo grozno.Plte su bile redovne sve do kraja 2002. i vec tad su poceli problemi.Znaci korijeni raspada IT-a su malo dalje od tzv. recesije.Ali mojih zadnjih 5-6 mjeseci u IT-u su bile pakao,doslovno.Nihad je takaav,siledzija po vokaciji i intelektualnom odredjenju,strasno voli da psuje radnicima majku, Boga (posebno ovo!),da urla, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,da gadja ljude pepeljarama.Ovo vam pricam jer sam bio nijemi svjedok Nihadovih ispada bijesa.Ima divnu sestru,potpuna suprotnost njemu ciji je muz ugledni ljekar.Alma,njegova zena,isto tako nije bila (podcrtavam nije bila) tako lose, sta s poslije mog odlaska desavaalo, neznam.Sad radim u jednoj kompaniji,evo vec 6 punih godina, kod direktora koji nikad nije glas zaa decibel povisio, ma kakvo sranje radnik napravio, plate na vrijeme, obevze u bocu poplacane, itd.Vjerujte da mi je 2 godine trebalo da se oslobodim stresa koji mi je Nihad nabio.Ali sve dodje na naplatu, moje suze, neprospavane noci,mokri kreveti od znoja,uplakana trudna zena koja me tjesi a sama sa trbuhom do zuba.O prevarama kupaca,hmm...Mogu samo predloziti nekom ekonomisti da uzme ze temu disertacije "Kako prevariti masu u tri poteza-masovna reklama,naapucani objekti,masovna rasprotranjenost".Puno ga je ljudi prooklelo, kupaca, radnika, partnera, poznatih, nepoznatih... Puno, previse, da ga Bog ne kazni vec na ovom svijetu. Opet zelim mu svu srecu koju je zasluzio,da Bog da mu porodica bila ziva i zdrava, to je i njemu, siguran sam, najprece, a Bog je taj koji na kraju svima da bas ono sto su zasluzili.
- Truba
#137 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ostali samo dugmićibach wrote:Nema više niti internet stranice, nikakava šteta...
- Ridjobrki
#138 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
komi wrote:ostali samo dugmićibach wrote:Nema više niti internet stranice, nikakava šteta...

-
musac
#139 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
addotz wrote:, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,
- Truba
#140 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
addotz wrote:Uhhh...Kad samo pomislim koliko puta sam Dragog Boga zamolio samo da mu dadne ono sto je zasluzio!!!Nije islamski radovati se tudjoj nesreci,ali nisam uspio da ne kazem Elhamdulillah kad sam cuo ovu vijest.Ja sam jedan od prvih radnika u IT-u, u stvari poceo sam raditi u PCC Profix Computers centru, tako se tada zvao. IT Computers je ime ubaceno krajem 2001. kao marketinski potez, cisti zvucnosti radi.Odmah tad su nastupili problemi,cini mi se da je bila neka IT kuca iz tesnjaa sa slicnim nazivom,ali nije bitno.Ja sam se zadrzao u IT oko 2 godine,od 2001 do 2003. trebaa biti covjek i reci da nije bas cijelo vrijeme bilo grozno.Plte su bile redovne sve do kraja 2002. i vec tad su poceli problemi.Znaci korijeni raspada IT-a su malo dalje od tzv. recesije.Ali mojih zadnjih 5-6 mjeseci u IT-u su bile pakao,doslovno.Nihad je takaav,siledzija po vokaciji i intelektualnom odredjenju,strasno voli da psuje radnicima majku, Boga (posebno ovo!),da urla, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,da gadja ljude pepeljarama.Ovo vam pricam jer sam bio nijemi svjedok Nihadovih ispada bijesa.Ima divnu sestru,potpuna suprotnost njemu ciji je muz ugledni ljekar.Alma,njegova zena,isto tako nije bila (podcrtavam nije bila) tako lose, sta s poslije mog odlaska desavaalo, neznam.Sad radim u jednoj kompaniji,evo vec 6 punih godina, kod direktora koji nikad nije glas zaa decibel povisio, ma kakvo sranje radnik napravio, plate na vrijeme, obevze u bocu poplacane, itd.Vjerujte da mi je 2 godine trebalo da se oslobodim stresa koji mi je Nihad nabio.Ali sve dodje na naplatu, moje suze, neprospavane noci,mokri kreveti od znoja,uplakana trudna zena koja me tjesi a sama sa trbuhom do zuba.O prevarama kupaca,hmm...Mogu samo predloziti nekom ekonomisti da uzme ze temu disertacije "Kako prevariti masu u tri poteza-masovna reklama,naapucani objekti,masovna rasprotranjenost".Puno ga je ljudi prooklelo, kupaca, radnika, partnera, poznatih, nepoznatih... Puno, previse, da ga Bog ne kazni vec na ovom svijetu. Opet zelim mu svu srecu koju je zasluzio,da Bog da mu porodica bila ziva i zdrava, to je i njemu, siguran sam, najprece, a Bog je taj koji na kraju svima da bas ono sto su zasluzili.
- bach
#141 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zamolio bih da neko postira sliku tog NIhada, da vidimo junaka i menaĐera-
- amrica
#142 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
musac wrote:addotz wrote:, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,![]()
![]()
Hoces li s nama podijeliti tajnu sta je tu sega? Narocito nama zenama da objasnis, da se i mi smijemo.
Ovo je najbolji opis tog lika.
-
addotz
#143 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nije smijesno, ne dao Bog nikom. ja pricam svoju pricu, i sad sam pomucenih osjecanja, od delirijuma sto se to NJEMU desilo do tuge zbog 250 otkaza, kud ce ti jadni ljudi, bilo je tu jako dobrih momaka i zena koji su tu radili samo zato sto su voljeli raditi bas taj posao. A za menzes, sto sam naveo, nemoj me tjerati da ti kazem ime i prezime osobe kojo se to desilo, marta 2003. kad ju je gadjao pepeljarom u svojoj kancelariji, i tome smo nas 15-ak bili svjedoci, samo sto drugi sute, a ja pricam, doslo mojih 5 minuta.musac wrote:addotz wrote:, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,![]()
![]()
- Karabaja
-
addotz
#145 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
BRAVO KARABAJA!
Imam i ja neke, samo malo straije, postacu kad dodjem kuci, jos sam na poslu.
Imam i ja neke, samo malo straije, postacu kad dodjem kuci, jos sam na poslu.
- bach
#146 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Što je još najgore neko je ovo bagru proglasio "najpoželjnijim poslodavcem u BIH"
Ima to ima, samo dok nađem
Ima to ima, samo dok nađem
- atko
#147 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Dje je sad ona carica ... mozda je tvoju guzicu i jos par njih dopalo neko relativno ugodno mjesto u firmi, da menadzirate i palamudite iz supljeg u prazno ... da se klincite kako ste sad zajebani i pametni i naucili ... pravi menadzment je samo velika odgovornost i briga o ljudima a ne gazenje po mrtvim do nekog mizernog ciljaaddotz wrote:Uhhh...Kad samo pomislim koliko puta sam Dragog Boga zamolio samo da mu dadne ono sto je zasluzio!!!Nije islamski radovati se tudjoj nesreci,ali nisam uspio da ne kazem Elhamdulillah kad sam cuo ovu vijest.Ja sam jedan od prvih radnika u IT-u, u stvari poceo sam raditi u PCC Profix Computers centru, tako se tada zvao. IT Computers je ime ubaceno krajem 2001. kao marketinski potez, cisti zvucnosti radi.Odmah tad su nastupili problemi,cini mi se da je bila neka IT kuca iz tesnjaa sa slicnim nazivom,ali nije bitno.Ja sam se zadrzao u IT oko 2 godine,od 2001 do 2003. trebaa biti covjek i reci da nije bas cijelo vrijeme bilo grozno.Plte su bile redovne sve do kraja 2002. i vec tad su poceli problemi.Znaci korijeni raspada IT-a su malo dalje od tzv. recesije.Ali mojih zadnjih 5-6 mjeseci u IT-u su bile pakao,doslovno.Nihad je takaav,siledzija po vokaciji i intelektualnom odredjenju,strasno voli da psuje radnicima majku, Boga (posebno ovo!),da urla, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,da gadja ljude pepeljarama.Ovo vam pricam jer sam bio nijemi svjedok Nihadovih ispada bijesa.Ima divnu sestru,potpuna suprotnost njemu ciji je muz ugledni ljekar.Alma,njegova zena,isto tako nije bila (podcrtavam nije bila) tako lose, sta s poslije mog odlaska desavaalo, neznam.Sad radim u jednoj kompaniji,evo vec 6 punih godina, kod direktora koji nikad nije glas zaa decibel povisio, ma kakvo sranje radnik napravio, plate na vrijeme, obevze u bocu poplacane, itd.Vjerujte da mi je 2 godine trebalo da se oslobodim stresa koji mi je Nihad nabio.Ali sve dodje na naplatu, moje suze, neprospavane noci,mokri kreveti od znoja,uplakana trudna zena koja me tjesi a sama sa trbuhom do zuba.O prevarama kupaca,hmm...Mogu samo predloziti nekom ekonomisti da uzme ze temu disertacije "Kako prevariti masu u tri poteza-masovna reklama,naapucani objekti,masovna rasprotranjenost".Puno ga je ljudi prooklelo, kupaca, radnika, partnera, poznatih, nepoznatih... Puno, previse, da ga Bog ne kazni vec na ovom svijetu. Opet zelim mu svu srecu koju je zasluzio,da Bog da mu porodica bila ziva i zdrava, to je i njemu, siguran sam, najprece, a Bog je taj koji na kraju svima da bas ono sto su zasluzili.
... ocigledno je da su desetine onih koji su posteno sarafali konfiguracije i stotine onih koji su ih kupili ispastali zestoko
@addotz sve je u zivotu jedna velika skola;)
Prove sam 13 mjeseci u firmi u kojoj su se ljudi bukvalno sakrivali od direktora na hodniku ... nemam ti sta dalje pricati... meni bilo presmjesni, cuj da se bojim direktora ... prvih 6 mjeseci je bilo ok ... naredna 4 mjeseca su nastupile oscilacije plate, nakon tih 10 mjeseci je bilo jasno da je vrijeme da se digne sidro i u naredna tri mjeseca ja fino nadjem novi posao ... odem sa osmjehom bez stresova, u toj firmi i dan danas ljudima kasne po 18 plata, jedno 36 mjesevi neuvezanog staza itd itd
-
Fozgen
#148 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Pa dobro svako zasto ima i svoje zato
.
Ne treba se radovati nicijem zlu, zali Boze onih radnika sto ostadose bez posla i koliko ce jos ostati.
To da je IT bio skuplji nego ostali je istina ali niko nikoga nije tjerao da kupuje u IT-u.
O tome koliko je ko strucan kada je prodaja u pitanju, bez daljnjeg da ima malo pa i nimalo strucnih ( da poznaju barem osnove ) prodavaca, ali ih ima.
Malo je i previse za ocekivati za jednog covjeka da zna sve o 1000 elektronskih artikala ( najmanje ), pa su tako i moguce neke greske. Vecina fali IMTEC, ja sam takodje kupovao neke stvari tu, ali IMTEC takodje radi i dumping cijena, znam da nama kupcima odgovara ono sto je jeftinije ali sve ima i svoje granice ( ipak i oni nabavljaju robu od KimTec-a, CT-a, Sensa itd. ).
U BiH je i previse slicnih kompanija koje se bave ovakvim slicnim biznisom pa je i za ocekivati da pojedine se ugase, samo ne vidim tu neki razlog da bi se trebalo slaviti.
Ne treba se radovati nicijem zlu, zali Boze onih radnika sto ostadose bez posla i koliko ce jos ostati.
To da je IT bio skuplji nego ostali je istina ali niko nikoga nije tjerao da kupuje u IT-u.
O tome koliko je ko strucan kada je prodaja u pitanju, bez daljnjeg da ima malo pa i nimalo strucnih ( da poznaju barem osnove ) prodavaca, ali ih ima.
Malo je i previse za ocekivati za jednog covjeka da zna sve o 1000 elektronskih artikala ( najmanje ), pa su tako i moguce neke greske. Vecina fali IMTEC, ja sam takodje kupovao neke stvari tu, ali IMTEC takodje radi i dumping cijena, znam da nama kupcima odgovara ono sto je jeftinije ali sve ima i svoje granice ( ipak i oni nabavljaju robu od KimTec-a, CT-a, Sensa itd. ).
U BiH je i previse slicnih kompanija koje se bave ovakvim slicnim biznisom pa je i za ocekivati da pojedine se ugase, samo ne vidim tu neki razlog da bi se trebalo slaviti.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#149 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
atko wrote:Dje je sad ona carica ... mozda je tvoju guzicu i jos par njih dopalo neko relativno ugodno mjesto u firmi, da menadzirate i palamudite iz supljeg u prazno ... da se klincite kako ste sad zajebani i pametni i naucili ... pravi menadzment je samo velika odgovornost i briga o ljudima a ne gazenje po mrtvim do nekog mizernog ciljaaddotz wrote:Uhhh...Kad samo pomislim koliko puta sam Dragog Boga zamolio samo da mu dadne ono sto je zasluzio!!!Nije islamski radovati se tudjoj nesreci,ali nisam uspio da ne kazem Elhamdulillah kad sam cuo ovu vijest.Ja sam jedan od prvih radnika u IT-u, u stvari poceo sam raditi u PCC Profix Computers centru, tako se tada zvao. IT Computers je ime ubaceno krajem 2001. kao marketinski potez, cisti zvucnosti radi.Odmah tad su nastupili problemi,cini mi se da je bila neka IT kuca iz tesnjaa sa slicnim nazivom,ali nije bitno.Ja sam se zadrzao u IT oko 2 godine,od 2001 do 2003. trebaa biti covjek i reci da nije bas cijelo vrijeme bilo grozno.Plte su bile redovne sve do kraja 2002. i vec tad su poceli problemi.Znaci korijeni raspada IT-a su malo dalje od tzv. recesije.Ali mojih zadnjih 5-6 mjeseci u IT-u su bile pakao,doslovno.Nihad je takaav,siledzija po vokaciji i intelektualnom odredjenju,strasno voli da psuje radnicima majku, Boga (posebno ovo!),da urla, da zene od njega dobiju menzesa od straha dva daana naakon zavrsetka isstog,da gadja ljude pepeljarama.Ovo vam pricam jer sam bio nijemi svjedok Nihadovih ispada bijesa.Ima divnu sestru,potpuna suprotnost njemu ciji je muz ugledni ljekar.Alma,njegova zena,isto tako nije bila (podcrtavam nije bila) tako lose, sta s poslije mog odlaska desavaalo, neznam.Sad radim u jednoj kompaniji,evo vec 6 punih godina, kod direktora koji nikad nije glas zaa decibel povisio, ma kakvo sranje radnik napravio, plate na vrijeme, obevze u bocu poplacane, itd.Vjerujte da mi je 2 godine trebalo da se oslobodim stresa koji mi je Nihad nabio.Ali sve dodje na naplatu, moje suze, neprospavane noci,mokri kreveti od znoja,uplakana trudna zena koja me tjesi a sama sa trbuhom do zuba.O prevarama kupaca,hmm...Mogu samo predloziti nekom ekonomisti da uzme ze temu disertacije "Kako prevariti masu u tri poteza-masovna reklama,naapucani objekti,masovna rasprotranjenost".Puno ga je ljudi prooklelo, kupaca, radnika, partnera, poznatih, nepoznatih... Puno, previse, da ga Bog ne kazni vec na ovom svijetu. Opet zelim mu svu srecu koju je zasluzio,da Bog da mu porodica bila ziva i zdrava, to je i njemu, siguran sam, najprece, a Bog je taj koji na kraju svima da bas ono sto su zasluzili.![]()
... ocigledno je da su desetine onih koji su posteno sarafali konfiguracije i stotine onih koji su ih kupili ispastali zestoko![]()
![]()
![]()
@addotz sve je u zivotu jedna velika skola;)
Prove sam 13 mjeseci u firmi u kojoj su se ljudi bukvalno sakrivali od direktora na hodniku ... nemam ti sta dalje pricati... meni bilo presmjesni, cuj da se bojim direktora ... prvih 6 mjeseci je bilo ok ... naredna 4 mjeseca su nastupile oscilacije plate, nakon tih 10 mjeseci je bilo jasno da je vrijeme da se digne sidro i u naredna tri mjeseca ja fino nadjem novi posao ... odem sa osmjehom bez stresova, u toj firmi i dan danas ljudima kasne po 18 plata, jedno 36 mjesevi neuvezanog staza itd itd
Atko živ bio, ako nije problem reci koja je firma u pitanju da ljudi znaju šta ih tu čeka?!
- atko
#150 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Ma to je bilo jos 2004 godine, a naravno da nije problem ... unis pretis NIS (vojni dio pretisa ), firma koja je nekad pravila 200 miliona $ izvoza ... godinama je drze u vejestackoj komi i muljau oko nje ... bas ovih dana se desavaju nove peripetije ... vrli ministar Heco je sa Jusufom Piralicem (tim "zajebanim" diektorom) osnovo neki unis company ili kako vec kao korvnu organizaciju svih namjenskih firmi u vlasnistvu FBiH koja ce se baviti samo prodajom onog sto druge firme proizvedu da bi kupili kajmak na vecem nivou posto sam NIS puca po savovima, radnici su u strajku, i nema se vise sta iz njega izvuci ...Romeo 80 wrote: Atko živ bio, ako nije problem reci koja je firma u pitanju da ljudi znaju šta ih tu čeka?!![]()
Iskreno tih radnika meni nije zao... godinama trpe ... cak krisom na crno rade vikendima da bi prezivjeli i imali para da dodju na "posao" ... lazu sami sebe u nadi da jos ti 5 ili 7 godina izguraju do prijevremene penzije i svale se na budzet zatvarajuci oci pred problemima i pred buducnoscu svoje djece
Ali u svakom slucaju sumnjam da ce iko normalan ovih dana poslati tamo CV