Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Moderator: anex
-
jaca78
#126 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
duboka_misao hvala mnogo. Maza ce biti zahvalan, kao i svaki kojem se pruzi malo paznje.
inace bili smo jutros kod njega, sve bolje izgleda, a karakterom je predivan
inace bili smo jutros kod njega, sve bolje izgleda, a karakterom je predivan
-
amelino
#127 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Maza nije vise na veterini, nego je u pansionu posto nam je to jeftinija varijanta a bolja za njega, briga i paznja na zavidnom nivou i nije zatvoren u box-u sto mu itekako godi:) Dan umjesto 11,7KM kosta 10KM
:)
Svaka pomoc je i dalje dobrodosla do stalnog udomljavanja. Hvala svima koji su mu pomogli i koji mu i dalje pomazu:)
Svaka pomoc je i dalje dobrodosla do stalnog udomljavanja. Hvala svima koji su mu pomogli i koji mu i dalje pomazu:)
-
jaca78
#128 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Maza je skoro potpuno ozdravio. Da smo ga bogdo prije premjestili u pansion, prije bi i ozdravio, jer je gore stalno vani na suncu i mislim da je to ucinilo svoje, za razliku od boksa na Veterini, vlaznog i mracnog.
Jos placamo smjestaj za Mazu, divan je pas, ljubimac za pozeliti. uskoro budemo imali i slike njega zdravog, pa se mozete raspitati kod prijatelja i poznanika zeli li neko ovog predivnog psa koji obozava ljude
Jos placamo smjestaj za Mazu, divan je pas, ljubimac za pozeliti. uskoro budemo imali i slike njega zdravog, pa se mozete raspitati kod prijatelja i poznanika zeli li neko ovog predivnog psa koji obozava ljude
-
JapanskaBuba
#129 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
kako je cukica?
-
amelino
#130 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Kao da ste znali da trebate pitati kako je:) Jer sam ja upravo dosla na forum da napisem novosti o Mazi.
Maza je lose. dijagnoza je bila pogresna kao i terapija koja je samo djelovala da se simtomi povuku privremeno.
Dijagnoza je Demodikoza definitivno. Prima injakcije od danas - lijek se zove Ivermectin svakih 5dana se daje i antibiotike da smiri upalu - Cephabos i Omegu 3-6-9. U pansionu je. Treba nam svaki vid pomoci za njega. Na terapiji ce biti minimum mjesec dana.
Potrebna je pomoc oko placanja pansiona - 10KM je dan za njegov box i pomoc oko kupovine kvalitetne hrane za njegovu situaciju. Nadam se da gospodin kod koga je Maza u pansionu nece reci da ga vodimo iz istog, jer je zarazan za sve pse do godinu dana, bez obzira na vakcinu. Izolovan je i nije u kontaktu sa njima, ali ipak.....Ako se to desi, u velikom smo problemu jer veterinarski fakultet ne radi...
Hvala svima.
Maza je lose. dijagnoza je bila pogresna kao i terapija koja je samo djelovala da se simtomi povuku privremeno.
Dijagnoza je Demodikoza definitivno. Prima injakcije od danas - lijek se zove Ivermectin svakih 5dana se daje i antibiotike da smiri upalu - Cephabos i Omegu 3-6-9. U pansionu je. Treba nam svaki vid pomoci za njega. Na terapiji ce biti minimum mjesec dana.
Potrebna je pomoc oko placanja pansiona - 10KM je dan za njegov box i pomoc oko kupovine kvalitetne hrane za njegovu situaciju. Nadam se da gospodin kod koga je Maza u pansionu nece reci da ga vodimo iz istog, jer je zarazan za sve pse do godinu dana, bez obzira na vakcinu. Izolovan je i nije u kontaktu sa njima, ali ipak.....Ako se to desi, u velikom smo problemu jer veterinarski fakultet ne radi...
Hvala svima.
-
jaca78
#131 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
i da fakultet radi, bilo bi uzasno odvesti ga opet u onu hladnu, mracnu prostoriju 
-
amelino
#132 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Maza je veliki borac i od jutros pije antibitike i vitamine, malo je bolje nego jucer. Slijedeca boca Ivermectina je u nedjelju.
Potrebna nam je pomoc za njegov boravak kod Nenada .
Potrebna nam je pomoc za njegov boravak kod Nenada .
-
jaca78
#134 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Mnogo je bolje nas heroj Maza ili Fungi, kako su ga prozvali na Veterinarskom fakultetu (iako on, suprotno njihovom misljenju nije ni imao gljivice). Hvala svima koji su pomogli njegovo lijecenje i njegov boravak na sigurnom.
danasnje fotke

danasnje fotke

-
jaca78
#135 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Nas Maza je ozdravio. stvarno predivan pas, koji nazalost jos nije imao srece da pronadje vlasnika. jako voli ljude, poslusan je i ima samo jednu manu> voli da se mnogo mazi. svi koji su od pocetka pratili ovu temu, sad ce se uvjeriti kako je Maza lijepo ozdravio

Ovdje je sa Senci, koja takodjer trazi dom

Ovdje je sa Senci, koja takodjer trazi dom

- SenSen
#136 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Ah vidi sto su slatki! Ziku kako je "moja" Senci nakrivila glavicu
Moram reci, posto sam srela Mazu (ili Funghija), da je on stvarno fin i druzeljubiv cuko. Vrlo poseban i sarmantan, pogotovo sa onim svojim usima
Mislim da bi mogao biti glumac kao Lesi 
Moram reci, posto sam srela Mazu (ili Funghija), da je on stvarno fin i druzeljubiv cuko. Vrlo poseban i sarmantan, pogotovo sa onim svojim usima
-
duboka_misao
#137 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
a sto se ismijah majko mila vidi Funghija na ovoj zadnjoj slici sa jokerovskim kezom a Senchi u pozadini ko hanumica .Oboje su stvarno predivni psi, i ko bi ih udomio usrecio bi se.
-
amelino
#138 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Funghi moj najdrazi
Sneci k'o Senci
Hairsuz 
Oporavio se i vakat mu je da napusti pansion kod Nenada i nadje svoj pravi dom
Oporavio se i vakat mu je da napusti pansion kod Nenada i nadje svoj pravi dom
- SenSen
#139 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Obadvoje su takve drage slatkice
Nekako mi je zao da ce se razdvajati, posto se druze otkad je Senci dosla tu.. A mogu misliti kako ce se svima vama biti tesko odvojiti od njega kada nadje dom. Ipak ga cuvate jos od maja.. Svaka cast na trudu, vidi se da je vrlo dobro pazen i mazen
Btw @Amelino i @jaca78, danas saljem "kiriju" za Senci i cukice.
Btw @Amelino i @jaca78, danas saljem "kiriju" za Senci i cukice.
-
amelino
#140 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
@SenSen hvala, javim ti se mail-om kada posiljka stigne. Sve je trenutno pod kontrolom. Hvala ti puno za sve!!!

- SenSen
#142 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Ja sam poslala jos u prosli ponedjeljak, tako da ce valjda uskoro stici. Inace sam vam mislila napisati mail oko toga, ali eto nikako da se nakanim...

-
amelino
#143 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Napisi pls da rasporedim kako ti kazes, kao i prosli put.
Nakani se sto prijeeeeeeeeeeeee

Nakani se sto prijeeeeeeeeeeeee
-
duboka_misao
#144 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
Funghiju se vraca demodikoza
sta je uzrok neznamo jos pocela je terapija novi ciklus pa onda idemo na analizu dlake.
-
tetak1
#145 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
duboka_misao wrote:Funghiju se vraca demodikozasta je uzrok neznamo jos pocela je terapija novi ciklus pa onda idemo na analizu dlake.
šta je potrebno od lijekova želim pomoći oko kupovine potrebnih lijekova javite mi se na pp,
-
jaca78
#146 Re: Potrebna pomoc za bolesnog psa !!!!!
hvala mnogo