serijatsko vjencanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alkalada

#126 Re: serijatsko vjencanje

Post by alkalada »

[/quote]

Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.

Isto tako u vezi homoseksualnost, mozes reci da prihvatas da zakoni u bosni legaliziraju homoseksualnost jel zivis u bosni, ali kazes da se NE slazes sa tim i smatras homoseksualnost veliki grijeh za kojeg te ceka kazna na buducem svijetu (Allah nas sacuvao)

Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.[/quote]

Bit ce rata sa vama jarane. Ali tada vas Alija nece spasiti vise. A cetnici su mila majka u poredenju sa Bosanskim nacionalistima. Izdajico roda svoga! Fuj.[/quote]

Drago mi je da si pokazao/pokazala tvoje pravo lice. Dakle da znam gdje si.

U svakom slucaju ko kaze da ja podrzavam Aliju? I kako ce nas on spasiti kad je on taj koji je zaustavio offanzivu ARBIH 1995 godine?
alkalada

#127 Re: serijatsko vjencanje

Post by alkalada »

Pietje_Bel wrote:
almin-78 wrote:kako ces iz Holandije bolan? hajde dodji u BIH pa onda objavljuj rat :-)

hahahahahaha a budale Boze sacuvaj :D :D

ma drzi se ti Holandije,takvi kao ti nisu potrebni Bosnjacima
Pa iz Holandije moze poslati kamion naoruznja npr. Ovi likovi su opasni. A vi ste jednostavno cesto preglupi da shvatiti koliko su oni opasni. I meni vas je zao ali sam istovremeno i malo zabrinut sto ste vi tako ravnodusni prema tome.
"vi ste jednostavno cesto preglupi"

Znaci ko god se neslaze sa tobom je glup?

I ko je to opasan? De mi reci koji su to ljudi koji su "opasni"?
alkalada

#128 Re: serijatsko vjencanje

Post by alkalada »

HAVANA wrote:
alkalada wrote: Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.

Isto tako u vezi homoseksualnost, mozes reci da prihvatas da zakoni u bosni legaliziraju homoseksualnost jel zivis u bosni, ali kazes da se NE slazes sa tim i smatras homoseksualnost veliki grijeh za kojeg te ceka kazna na buducem svijetu (Allah nas sacuvao)

Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.

Mrshhhhhhhhhhhhh
Mozes li malo vise objasniti sa tim sta hoces da kazes?
Pietje_Bel

#129 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

alkalada wrote:

U svakom slucaju ko kaze da ja podrzavam Aliju? I kako ce nas on spasiti kad je on taj koji je zaustavio offanzivu ARBIH 1995 godine?
Pa Alija vas je spasio. Juka vas je htijeo vratiti u Sandzak i Tursku zajedno sa Celom Bajramovicem a Alija vas nije dao. I Alija vam je dao Bosanske pasose umjesto da vas vrati u Alzi i Aganistan odakle ste i dosli. Da vam nije Alija, mislis da bi ti mogao na Alipasinom polju drzati 3 bule u kuci i vodati ih u burkama po gradu? Ti trebas da se molis za Aliju kao sto smo se mi molili za Tita jer on ti je dao sve zivo u zivotu, to zapamti.

A to o tome da znas gdje sam, je li to prijetnja? :D
HAVANA

#130 Re: serijatsko vjencanje

Post by HAVANA »

alkalada wrote:
HAVANA wrote:
alkalada wrote: Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.

Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.

Mrshhhhhhhhhhhhh
Mozes li malo vise objasniti sa tim sta hoces da kazes?

Ne mogu.Baniraće me. :roll: :lol:
alkalada

#131 Re: serijatsko vjencanje

Post by alkalada »

Pietje_Bel wrote:
alkalada wrote:

Pa Alija vas je spasio. Juka vas je htijeo vratiti u Sandzak i Tursku zajedno sa Celom Bajramovicem a Alija vas nije dao. I Alija vam je dao Bosanske pasose umjesto da vas vrati u Alzi i Aganistan odakle ste i dosli. Da vam nije Alija, mislis da bi ti mogao na Alipasinom polju drzati 3 bule u kuci i vodati ih u burkama po gradu? Ti trebas da se molis za Aliju kao sto smo se mi molili za Tita jer on ti je dao sve zivo u zivotu, to zapamti.

A to o tome da znas gdje sam, je li to prijetnja? :D
Ko je to "vas"? Jesil ti srbin ili hrvat pa govoris za bosnjake "vas"? I ti kazes da smo dosli iz Alzira i Afghanistana, de mi reci jel ti kazes da sam ja odatle, i otkuda ti ta informacija? Inace svi muslimani su dobrodosli u bosni bez obzira dali su iz Afghanistana ili Iraka, ili arapskog poluostrva ili Alzira, svi muslimani su nasa braca i dobrosli su u bosnu.

I to za Tita, trebas znati da mi muslimani samo se Allahu (swt) molimo i samo od njega pomoc trazimo. Ako Allah (swt) hoce da nam se desi nesto onda ce se to desiti, bez obzira ako cijeli svijet hoce drugacije, ukljucujuc tvoj Tito. I Allah (swt) je taj koji nam daje sve u zivotu i on je taj kojima cemo se svi vratiti. Tito je mrtav i njegovo vrijeme na ovom svijetu je gotovo. Nema ga vise.
Last edited by alkalada on 17/05/2009 22:08, edited 1 time in total.
ekvivalent

#132 Re: serijatsko vjencanje

Post by ekvivalent »

Pietje_Bel wrote:
almin-78 wrote:kako ces iz Holandije bolan? hajde dodji u BIH pa onda objavljuj rat :-)

hahahahahaha a budale Boze sacuvaj :D :D

ma drzi se ti Holandije,takvi kao ti nisu potrebni Bosnjacima
Pa iz Holandije moze poslati kamion naoruznja npr. Ovi likovi su opasni. A vi ste jednostavno cesto preglupi da shvatiti koliko su oni opasni. I meni vas je zao ali sam istovremeno i malo zabrinut sto ste vi tako ravnodusni prema tome.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jel vas ovome uce gore na tih prestiznim zapadnoevropskim univerzitetima :-)
dobro posto si ti malo zabrinut da se ovako dogovorimo
taj kamion oruzja nemoj slati
sjedi mu ti za volan i pravac sarajevo,podjeli duge cjevi toj vecini sekularista koje spominjes i na sred bascarsije izbaci proglas:
Achtung,achtung od danas zabranjene sve aktivnosti vezane s islamom pa tako i serijatska vjencanja
u potpisu stranka pedofila iz amsterdama :-) :-)
pa kom opanci kom obojci
uh sto ces odmah shvatit da ovde niko nije preglup bez obzira na to sto nemaju dipolmu zapadnoevropskog univerziteta

sinko popravi mi dan fakat :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#133 Re: serijatsko vjencanje

Post by pape »

Posto je stiglo par upozorenja i prituzbi na diskusije po ovoj temi, a na zalost, .... moderatori ovog podforuma nisu prisutni, a moja malenkost je nije pratila, .... tema ce do daljnjeg biti zatvorena.
Moderator ovog p/f ce je procitati i odluciti sta dalje ciniti.
Locked