Sex prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Loulou

#126 Re: Sex prije braka

Post by Loulou »

JThomas wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
rumenige_brajtner

#127 Re: Sex prije braka

Post by rumenige_brajtner »

ko ga metne il primi prije braka, ide direkt u dzehenem :evil: pa vi vidite :D
rumenige_brajtner

#128 Re: Sex prije braka

Post by rumenige_brajtner »

a sto je najgore, prakticira i sex prije braka. 100% dzehenem :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#129 Re: Sex prije braka

Post by pape »

mercur wrote:ti ne kontaš

evo npr. tvoja mama
primala ga kad je god ko navalio

brak joj nije trebo
nije žena luda... :lol: :lol: :lol:
@mercur, .... bit ce ti uskracena mogucnost pristupa forumu.
Duzinu trajanje bana ce odrediti administrator.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#130 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Valbon_1 wrote:
Latina wrote:
Valbon_1 wrote:
A zar verujes u prokletstvo? Ili smo sami sebe prokleli misleci nesto, govoreci nesto drugo, a radeci nesto sasvim trece! ;-)
Vidis meni ne smetaju oni za koje sex prije braka je potpuna normalna stvar, tako su odgojeni, formirani i nikom nista. Ali kada se neko koji sebe identifikuje kao pobozan, koji se poziva na neku religiju i njenu filozofiju (bilo koja da je), kada na drugim temama pokusava da dokaze da je "veci papa od pape" i sada se ovdje pokazuje kao "demokrata" i borac za ljudska prava, tako da sex prije braka je potpuna normalna stvar, onda za mene je to licemjerstvo u punom znacaju...i za te ljude mogu rjeci samo jedno...Boze oprosti im jer ne znaju sta rade. :sad:
Izuzetno nisko.

Mozes ti reci sta god hoces. Vjerujem u Boga i u svakom pogledu se pokusavam pridrzavati svih uputa svoje vjere. Ali ne mislim da svi trebaju, mogu ili zele dijeliti moje misljenje. Isto tako znam da je Bog zelio svi bi bili vjernici. Ali On Mudri je pustio ljudima da sami donose odluke. Ka sam ja da im sudim ?

I kao sto te neko vec pitao : Ako trazis nevinu - jesi li nevin ? Mene tvoj odgovor UOPSTE ne zanima, odgovori samom sebi prije nego sto drugima pocnes spocitavati licemjerje.
Nemas ti potrebe suditi nekome jer danas i da hoces ne mozes. Ali mozes mu dati dobar i iskren savet. E tu su "oni" (oni koji vjeruju, oni koji su religiozni, koji su tradicionalni, konzervativni oni koji se prave da su neko i nesto a u stvarnosti nisu niko i nista) posustali, jer nisu u stanju da daju ni jedan dobar i iskren savet, onako kako ih i njihova filozofija zivota "primorava". Govore nesto, a rade nesto sasvim drugo...slazes se?

Mene niko nije pitao dal sam nevin. Neko je rekao da me trebaju pitati a nije me pitao, i zamisli kakva slucajnost da me bas ti pitas. :P
A posto si me pitala, odgovor imas na PP, jer smatram da sam sebi odavno odgovorio 8-)
Ne slazem se. Imam obicaj da govorim isto sto i radim. Ti smatras da bih trebala o necemu savjetovati nekoga ? Ja smatram da nema potrebe za to. Svako ima prava na svoja djela i na posljedice istih.

Nije slucajno sto sam te ja pitala. Ti si mene javno optuzio za licemjernost ( a u zivotu me nisi sreo, niti cemo se ikada aBd sresti ), i jos imas drskosti da mi saljes privatne poruke. Svasta ti sebi uzimas za pravo.

Nema potrebe da mi se obracas na pp, rekla sam ti i prije. Ne bih se ni upustala u diskusiju s tobom, da nam nisi poceo objasnjavati tradicionalne obicaje tvoje zajednice i njihov duboki smisao ( koji mi hudi ne shvatamo ). Samo ti budi ubijedjen u njih, tvoj problem, s tim da mene ostavis na miru.

Hvala ti puno.
ambiguous

#131 Re: Sex prije braka

Post by ambiguous »

baby_girl wrote:
Sta vi mislite o ovome, da li tolerisete sex prije braka i da li u BiH momci jos uvijek traze cure nevine za brak? I da li poznajete neku zenu koja je imala problema u braku zbog toga sto je izgubila nevinost prije braka?

Molim vas odgovorite, svaki odg mi je vazan jer u posljednje vrijeme stalno misllim o ovome i ne znam sta da radim...
Ako smatras da ti je nevinost jedina vrijednost, i tvog buduceg izabranika jedini razlog da te zeni, onda sama sebe spustas vrlo nisko kao zenu. Ne smatram da je to jedina vrijednost zene i gadi mi se i sama pomisao da se neko zeni samo iz tog razloga, a da ne pominjem udaje.. Ovo je tvoja odluka, a meni se cini da si je ti vec donijela, samo trazis potvrdu. :razz:
baby_girl

#132 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

FAKE:)
Razlog: previše si ti pismen/a za nekog ko zivi u dijaspori i ima 18 godina:)
:) sta to treba da znaci?? :)
baby_girl

#133 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

A, btw. red je i da se odluči je li živi u Bosni ili dijaspori :run:
Mislim da nije tesko skontati da se odnosilo na grad u kojem sam rodjena i u koji dolazim na odmor :lol:
baby_girl

#134 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

sodom wrote:
znam da ce ti ovo pitanje bitio nelogicno ali koju muziku slusas*???
od toga ce ti zavisiti odgovor na postavljeno pitanje :)

ako slusas cecu, draganu mirkovic i ostrale fuxe i uz to mastas da budes kao one jednog dana, nemoj da gubis nevinost ni za zivu glavu jer ces traziti decka slicnog sebi( koji slusa istu mjuzu, vara cure i nastoji ih sto vise promjeniti a obavezno ozeniti nevinu gdje mu se niko nece iza leđa smijati kako mu je nekad opalio zenu.)
e sad ako si normalna riba imaces normalan stav o tome i neces traziti decka-čobana koji ce te zeniti samo sto si nevina vec zato sto nesto osjeca prema tebi.

nevinost je super stvar ako je cuvas iz vjerskih principa a ne zbog toga da bi se mogla jednom udati za čobana kojem je jedino to bitno :sad:
slusam i cecu i draganu i sve ostale narodnjeke i dinu merlina i ostale ali i muziku house techno itd.. Mislim da muzika ne znaci toliko
baby_girl

#135 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

Zoya wrote:Sjecam se jedne forumsice kojoj se suprug rekao nesto poput "da si ti valjala, ne bi bila nevina do sad" a ona se za braka cuvala :) Toliko o tome!
Bas ce postavljacica teme da uzme u obzir ovo sto mi pisemo, ako joj 20 njih napise da se seksa ona ce se jos veceras iseksati sa nekim amerikancem ili gdje vec zivi.
da necu da uzmem u obzir ono sto pisete ne bih ni postavljala ovu temu.. a da sam susala sve one koji su mi rekli seksaj se davno bih se iseksala
Zoya wrote:Tvoj zivot, tvoja stvar. Glupo je uopste traziti savjet o tome na forumu, tvoje je tijelo u pitanju.
pa onda ne znam zasto postoji forum??? najvjerovatnije da bi raja razmjenjivala misljenja i davali savjete jedni drugima
*mima*

#136 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

Sta ti mislis....dal da se veceras sexam?
Zoya

#137 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

Sve je to individualno i zavisi o kakvim se savjetima radi. Po meni, traziti savjet hocu li se ebati ili necu je malo previse i vise mi izgleda kao privlacenje paznje na sebe nego na nesto drugo.

Mima, ja mislim da ako se budes poseksala veceras ispast ces kao los primjer ovoj omladini ovdje, zato se suzdrzi :oops:
*mima*

#138 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

Dobro.....necu :(
baby_girl

#139 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

Valbon_1 wrote:
Elmir_bug wrote:Po meni je sex prije braka normalna stvar,nezz sto je to neobicno,ali u narodu u kojem mi zivimo je to tabu tema.Ako nadjes momka koji ce te voljeti i postovati ozenice te bez obzira na to da li si ti nevina ili nisi.Al opet pamet u glavu i sretno
E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???
ako si musko evo jedno pitanje.. ako nisi ozenjen kad bi ozenio djevojku koja nije nevina a da ti je to krila sta bi uradio?? ili kad bi ti rekla da se vec seksala a da ti se puno svidja bil jel ozenio bez obzira na to sto nije nevina??

ako si ozenjen da li je tvoja zena bila nevina kad si je ozenio???
Valbon_1

#140 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

@Valbon_1
Nemas ti potrebe suditi nekome jer danas i da hoces ne mozes. Ali mozes mu dati dobar i iskren savet. E tu su "oni" (oni koji vjeruju, oni koji su religiozni, koji su tradicionalni, konzervativni oni koji se prave da su neko i nesto a u stvarnosti nisu niko i nista) posustali, jer nisu u stanju da daju ni jedan dobar i iskren savet, onako kako ih i njihova filozofija zivota "primorava". Govore nesto, a rade nesto sasvim drugo...slazes se?

Mene niko nije pitao dal sam nevin. Neko je rekao da me trebaju pitati a nije me pitao, i zamisli kakva slucajnost da me bas ti pitas. :P
A posto si me pitala, odgovor imas na PP, jer smatram da sam sebi odavno odgovorio 8-)

@latina
Ne slazem se. Imam obicaj da govorim isto sto i radim. Ti smatras da bih trebala o necemu savjetovati nekoga ? Ja smatram da nema potrebe za to. Svako ima prava na svoja djela i na posljedice istih.

Nije slucajno sto sam te ja pitala. Ti si mene javno optuzio za licemjernost ( a u zivotu me nisi sreo, niti cemo se ikada aBd sresti ), i jos imas drskosti da mi saljes privatne poruke. Svasta ti sebi uzimas za pravo.

Nema potrebe da mi se obracas na pp, rekla sam ti i prije. Ne bih se ni upustala u diskusiju s tobom, da nam nisi poceo objasnjavati tradicionalne obicaje tvoje zajednice i njihov duboki smisao ( koji mi hudi ne shvatamo ). Samo ti budi ubijedjen u njih, tvoj problem, s tim da mene ostavis na miru.

Hvala ti puno
.

Mislim da bi ti trebala mene ostaviti na miru.
I hvala i tebi...bas si dobar primer "savremene i kulturne muslimanke" ;-)
Valbon_1

#141 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

baby_girl wrote:
Valbon_1 wrote:
Elmir_bug wrote:Po meni je sex prije braka normalna stvar,nezz sto je to neobicno,ali u narodu u kojem mi zivimo je to tabu tema.Ako nadjes momka koji ce te voljeti i postovati ozenice te bez obzira na to da li si ti nevina ili nisi.Al opet pamet u glavu i sretno
E pa vidis prema meni to nije normalna stvar. I sta sad!???
ako si musko evo jedno pitanje.. ako nisi ozenjen kad bi ozenio djevojku koja nije nevina a da ti je to krila sta bi uradio?? ili kad bi ti rekla da se vec seksala a da ti se puno svidja bil jel ozenio bez obzira na to sto nije nevina??

Da
baby_girl

#142 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

Ateista wrote:Evo sta ti je moje misljenje, najozbiljnije.

Prvo, trebas ti sama da odlucis sta ti je koliko vazno, pod tim se podrazumijeva puno toga, da li stvarno zelis sex prije braka (vjerovatno najvaznije), kao i tvoja uvjerenja, bilo vjerska bilo neka druga, da li ti mislis da je u redu da imas sex prije braka ili nije, da odvagas koliko je tebi vazan sex a koliko to da ostanes nevina i dosljedna svojim vjerskim propisima. Mislim da se ne trebas puno obazirati na roditelje, roditelji to nikad ne mogu u potpunosti prihvatiti i nemoj to ni ocekivati, odluci sta ti zelis i sta ti je bitnije.

Sto se tice momaka koji to tolerisu ili ne, vjeruj mi ima svega, ali ja na to ovako gledam: ako odlucis da imas sex prije braka, to znaci da nisi konzervativna po tom pitanju i u tom slucaju ako nekom to smeta - on jeste konzervativan i nije za tebe, zivite u razlicitim svjetovima. Ako odlucis da ne zelis sex prije braka, onda oni koji zele nevinu djevodku jesu za tebe dok ovi drugi nisu, vrlo jednostavo. Sta god da odlucis, to treba da bude tvoj stav, a onda ces se lakse naci sa onima koji imaju isti stav i po tom pitanju, tako da se ne moras obazirati na one koji misle drugacije, kad se budes htjela udati, svakako ce ti vise odgovarati sa svih aspekata oni koji misle slicno tebi, a odnos prema sexu prije braka je jako vazan stav koji utice na puno stvari u zivotu.

To bi ti bio moj savjet. Pozdrav.
Hvala na savjetu :)
baby_girl

#143 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

Valbon_1 wrote:
baby_girl wrote:

Da
:roll: :roll:
sta????? :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#144 Re: Sex prije braka

Post by Latina »

Valbon_1 wrote: Mislim da bi ti trebala mene ostaviti na miru.

Nemosh vjerovat'. :lol: :lol: :lol:

I hvala i tebi...bas si dobar primer "savremene i kulturne muslimanke" ;-)
Valbon_1

#145 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

baby_girl wrote:
Valbon_1 wrote:
baby_girl wrote:

Da
:roll: :roll:
sta????? :D
Pa da de...Da :D
*mima*

#146 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

Ove koje nisu nevine ne mogu se udat.....to je strasno.
Zoya

#147 Re: Sex prije braka

Post by Zoya »

A zato ja deveram godinama, zato mene nece niko zeniti. Hvala sto me prosvjetliste :( :(
baby_girl

#148 Re: Sex prije braka

Post by baby_girl »

ladyblue18 wrote:
:thumbup: sve istina.
Ja rekoh da se ne samo nas narod vec opcenito svijet prsi nakom savremenoscu, iako to na zapadu nije toliko bitno koliko je ovdje.
Bitno je to vama itekako, samo se pravite ludi, cast izuzecima.
Znam za vise slucajeva gdje se zena udala za savremenog kojem nije vazno sto ona nije djevica, a kasnije su imale pakao od zivota, i price "bog zna s kim si se ti, ko te je, koliko puta..." toliko prigovora da je to uzas :run:
e tog se i ja bojim, nije bitno da li je savremen ako je neki glupan..
ladyblue18 wrote: A vi bi da stavite u svaku koja vam se nadje na putu, a onda imate pravo zeni nesto prigovarati. Fuj!
Inace simpaticno mi je i to kako su u nasem narodu muskarci svi odreda "Hebaci", na forumu takvih ima desetine, da covjek samo cita ovaj forum pomislio bi pa jbt ovi nista ne rade osim sto se sexaju, ali istina je u sustini mnogo drugacijaaaa :wink:
One koje daju olako kao sto se vode napiju su u vecini slucajeva teske sponzoruse i nedostupne vecini momaka, a sve prsti od prica "ma jarane ako ne da za mjesec goni to, sta ce ti".
Stvarno sam razocarana.

A da ne pricam koliko puta sam ja licno momke uhvatila u lazima, pa cak i svoje bivse, "ja sam hebo sa 15 vec" jesi aha medu plisanog. :oops:
slazem se u potpunosti s tobom
Valbon_1

#149 Re: Sex prije braka

Post by Valbon_1 »

Zoya, da li znas da ti je nick na albanskom? :D
Last edited by Valbon_1 on 11/05/2009 22:14, edited 1 time in total.
*mima*

#150 Re: Sex prije braka

Post by *mima* »

Ja sam svoj himen ponovo sasila i sad se mogu udat :dance: .......evo me ko nova :lol:
Locked