Plaćanje nema veze sa tradicijom, tačno, ali ja sam navela primjer sto mi moji roditelji pričaju/kako je bilo, vremena se mijenjaju ja se i trudim da budem sto normalnija u ovoj okolini gdje zivim, mene vise sputava tudje razmisljanje i ne mogu doci do izražaja!fixer wrote: mentol - to placanje nema veze s tradicijom kako ti impliciras. ima, ali onda ostani kuci i radi sve ono stto su nase mame, bake-nane radile. taj zahtjev za nekim postovanjem u vidu placanja je novi set vrijednosti, a popularan kod naroda pod imenom sponzorstvo. naravno. on ima neke negativne popratne pojave po tvoje sebstvo, bas kao sto nista na ovom svijetu nije "samo tako". preporucio bi ti da se boris da budes sto ravnopravnija u svemu. na taj nacin ces sebe zastititi od eventualno losih iskustava.
Jesam za ravnopravnost 100%, i kod mene vazi misljenje nekada ja nekada ti..bilo cega sto se tice, da li je to plaćanje, poziv, sms ili bilo sta drugo, nisam ni ja budlala koja ce uvijek prvi korak uciniti, a takodje necu niti dozvoliti da on prvi korak uvijek ucini...