Definitivno nezaboravno iskustvo osjecaj u zraku je sjajan definitvno ko je u prilici trebao bi probati. Fahrudin sjajan i pouzdan pilot samo morate pripazit koga stavljate za kopilota
savsvoj wrote:Kao sto sam obecao par slika iz aviona![]()
Definitivno nezaboravno iskustvo osjecaj u zraku je sjajan definitvno ko je u prilici trebao bi probati. Fahrudin sjajan i pouzdan pilot samo morate pripazit koga stavljate za kopilota
E7-AAM wrote:..pozz svima...evo malo reklame za rafting kanjonom Neretve...
http://www.youtube.com/watch?v=4rvwrW5Kc4c
srdacna pozdrav iz USofAE7-AAM wrote:...hej narode...pozdrav svima.......posebno prolazniku i ljubav-aha......prolaznik javi se ......dakle jeste imam PPL i CPL dozvolu....poceo letjeti u Ak sarajevo ...proslog stoljeca ,klasa "86.......zadnje dvije godine bio na BH avio reli-ju....a i ove godine cu akoBogda.....koji ce krenuti iz Sarajeva preko tuzle do prijedora...negdje krajem 8 mjeseca.......neko je jednom dao super definiciju ....kaze.. "..da bi letjeo, moras vjerovati u ono sto ne vidis..."....i u tome jeste car letenja.odnosno ,jedna od stvari.........sa G1000 u avionu....zivot je puno jednostavniji kad si gore......zbog vizualizacije one "carolije".......ali opet to je sama prica za sebe...sta nosi letenje sa novom tehnologijom (tzv. glass cockpit) i koja pravila ...a sta sa starinskim ,odnosno analognim instrument panelom.......za avione nije bitno koje je godiste....bitno je stanje resursa komponenti........cessna je uspjesan model (mislim na C172) , koncept koji se ni do danas nije znacajno promjenio ....osim poboljsanja linkovanja elektronike sa motorima, instrumentima i navigacije......bas kao sto je to slucaj sa danasnjom autoindustrijom.............G1000 je super,super stvar......mada sam ja vise za... da neko ko zeli postati pilot..... prvo dobro savlada one osnovne vjestine letenja, poznavanje meteorologije i vodjenje navigacije po karti i satu......a za sva ostala "sokoćala" lako se naviknuti.......eto toliko za sad.....
pricelessE7-AAM wrote:..pozz svima...evo malo reklame za rafting kanjonom Neretve...
http://www.youtube.com/watch?v=4rvwrW5Kc4c

E7-AAM je rajadadoka84 wrote:E7-AAM svaka čast. Čovjek je prva liga. Danas smo napravili krug i ja sam oduševljen, kao i bolja polovica
Prvi nam je put bilo da se vozimo u manjem avionu tako da je prije polijetanja bilo malo nervoze, ali nakon par minuta u zraku sve je doslo na svoje. Avion je bez packe, cist ko suza. Sve preporuke. Evo i par slikica.
lampard wrote:Pozdrav,
Prikupio sam dovoljno informacija vezano za iznajmljivanje aviona.
Medjutim, za nekih mjesec dana mi dolazi prijatelj iz Norveske da snima dokumentarni film i njemu bi vise odgovarao helikopter s kojim bi snimao kadrove iznad Sarajeva, Visokog i jos nekih gradova.
Potrebni su mi hitno brojevi telefona,mail adrese i da su u stanju da komuniciraju na Engleskom jeziku.
Projekat je finansiran od strane jedne Norveske organizacije,tako da pare nisu problem,ali u svakom slucaju udaranje klempi ne dolazi u obzir.
Hvala svima unaprijed.
Sve info mozete mi poslati na mail: [email protected] ili na PP i naglasiti u naslovu o cemu je rijec.
lampard,kontatiraj krestu,tip je super,a moze ti pomoci u potrazi za helikopterskom voznjom ,ali probaj i avion,dobra kamera odlicno podnosi avio voznjedadoka84 wrote:Evo ti broj telefona 062 452 388 i email: [email protected]
Polijece se sa sportskog aerodroma visoko.
Traje oko pola sata.
Cijena nazoves pa pitaj u zavisnosti od želja (180KM za panoramski let)
-II-
U avion staju pilot i tri osobe
C172 je dovoljna,kao imas top od kamere,znaci profi foto aparat/kameradrndalo wrote:@lampard
Bilo je vec pitanja ovdje za helikopter... Dabogda...![]()
Zasto ? Zato sto je inace helikopter dosta skuplji za operisati od aviona, radni je stroj za specificne namjene... Helikoptera svakako skoro da i nema, osim u vojsci, policiji, EUFOR-u... I to su sa turbinskim motorima, koji su pouzdaniji sto se kvara motora tice, ali su jos skuplji za operisati od obicnih-klipnih... Ne znam ima li iko u BiH "privatni" klipni helikopter, tipa R44, ali on i nije bas najsretnije rjesenje inace... Privatne (firmine) helikoptere imaju/imali su Jata iz Srebrenika, Sirbegovic iz Gracanice, i to su bili par godina stari Eurocopteri, sa turbinskim motorima... Ali koristenje njih nije nimalo jeftino, i ne moze se porediti sa cijenom panorame iznad nekog grada od npr. 200 KM... Ovdje bi se sigurno radilo o vise hiljada KM, za par sati rada/letenja... Umalo da zaboravim, avio-servis RS iz BL ima 1-2 Gazele u pogonu, od kojih je jedna sigurno "napucana" za vozanje glavesina, a druga je mislim "obicna"...
Ja isto mislim da se slican efekat osim nekih stacionarnih kadrova moze postici i sa malim avionom tipa C172, sa skinutim vratima zbog cistoce kadra, jer ona moze letjeti dovoljno sporo da se neki grad/objekat ima u kadru duze od par sekundi...
I policija i vojska, mozda i EUFOR (posto su Norvezani, mozda bi se preko NATO-a moglo pokusati pitati za uslugu) nekada mogu neki takav "posao" odraditi bilo komercijalno, bilo pro-bono, ako neko tako odluci, zamoli, pita... Mozda bi to mogli preko Norveske ambasade zatalasati sa BiH institucijama...
Postoji i mogucnost "uvoza" helikoptera za neke namjene ako ga ovdje nema, ali je za to potrebno opet malo duze planiranje, a i cijene rastu s potrebom duzeg preleta iz baze do mjesta letenja...
BOSMAL HELIpad lokacijaSerenity wrote:Ljudi, čuo sam da neko u Sarajevu iznajmljuje helikopter za business letove po BiH i balkanu. Je li to istina? Ako jeste, radovao bih se kontakt informacijama. Hvala!
cijena je 180 za avion kolko god osoba bilo.idealnolosa wrote:Da li je cijena 180 za jednu osobu ili za 3 skupa?