Čevljanska bodljavina (korida)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shalaedin

#126 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by shalaedin »

madner wrote:
pici wrote:Image

haj .BA nebudite na kraj srca ima i dobrijeh stvari na koridama :thumbup: ......a bude i domaČe rakije a mesa ko drva :thumbup: :bih:
Kako se dolazi do iste?

Treba to vidjeti. :D
Jebo koridu i bitku bikova... HAHA

Treba ove dvije plesacice za pinku natjerati da se hrvaju u blatu ili cokoladi :)
Ih kako bi se tada provincija poljuljala jebo bitku bikova :D

Doduse i grad bi se pomamio... jurisali bi na koridu svi redom :D hhhhh
karanana

#127 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

haj .BA nebudite na kraj srca ima i dobrijeh stvari na koridama :thumbup: ......a bude i domaČe rakije a mesa ko drva :thumbup: :bih:

Gdje se mogu unaprijed karte kupiti? Nedelja 26. srpanj, Cevljanovici, stizem vam.
sinus

#128 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by sinus »

mIRCerka wrote:Je li ovdje demokratija? Ja imam puno pravo da kazem da je za mene to idiotluk, ali necu tebi reci da ne smijes ici tamo.
Meni je super i Teferic ili Vasar bez borbi zivotinja, i to ce biti u prvoj sedmici avgusta u Kaknju.
Neće biti, nije bio ni prošle godine...jer su ga ukinuli...

Ljudima pod prozorima okretali ražnjeve i pekli razne mesne proizvode :mrgreen:

P.S.
Sad ne znam opet možda se promijeni odluka pa ponovo da uvedu vOšer :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#129 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

sinus wrote:
mIRCerka wrote:Je li ovdje demokratija? Ja imam puno pravo da kazem da je za mene to idiotluk, ali necu tebi reci da ne smijes ici tamo.
Meni je super i Teferic ili Vasar bez borbi zivotinja, i to ce biti u prvoj sedmici avgusta u Kaknju.
Neće biti, nije bio ni prošle godine...jer su ga ukinuli...

Ljudima pod prozorima okretali ražnjeve i pekli razne mesne proizvode :mrgreen:

P.S.
Sad ne znam opet možda se promijeni odluka pa ponovo da uvedu vOšer :mrgreen:
meni teta iz opcine rekla da ce biti, prva hefta avgusta...
fixer

#130 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

s obzirom da rijetki citaju proslu temu, dopustite.
barby02 wrote:Ako iz 2 posta nisi shvatio, htjela sam da kazem, da ne uvazavam tvoje misljenje, da si nepromisljen u izjavi ali eto nade za svakoga ima i da zalim sto nisi uznapredovao sa svjescu o Zakonu jer i ti si dio prirode . .

Nekada davno, ljudi su bili robovi, pa su ih dovodili u arene da se tuku ,kladili se na pobjednika a robu i nije bilo do toga,da svog "brata" razbija . .. samo u ovom slucaju : bik to ne moze da kaze !

U ljudskoj prirodi je da se izazove rivalitet (borba) bez razloga, koja ne opravdava opstanak (hrana, produzenje vrste,cuvanje teritorije) . Cetvrti razlog u zivotinjskom svjetu ne postoji.

Dakle, ne postoji zivotinjski razlog, zasto bi se korida odrzavala jer :
-oni su siti i ugojeni bikovi
-njih ne gleda zenka
-imaju gdje boraviti

Korida je razlog organizatora, da se uzme lova,da se istomisljenici (ocito zedni bar necije krvi ) nadju itd. .

Ostalo je: ljudska glupost i bezobrazluk,seljakluk i krkanluk (jer polupismenim je to istinska zabava i uzitak ili propratni motiv . . svejedno)

Ljudi imaju potrebu za identifikacijom sa drugima, boljima,ali necu shvatiti da se mogu identifikovati sa bikom !

Polupismena osoba moze imati zavrsen fakultet a pismena samo osnovnu skolu, dakle nije uslovljeno titulom , vec svjescu.

Za zivot i cjenu zivota na zemljinoj kugli i dar zivota i sto ce nasi potomci zivjeti,trebali bi da se zrtvujemo i promjenimo stajaliste, da bar preko tudje ,govorom ne obdarene vrste i njihove krvi, ne pravimo slavlja i vasare.

Za sve sto covjek sam pozeli da radi, nemam nista protiv. Moze da se tuce,da hoda bos po uzarenom uglju,da lezi na ekserima, da se sjece pred svima,vjesa na trgovima (sve sa potvrdom da je mentalno zdrav), apsolutno nemam sta da kazem i nijednom rijecju se ne bunim. SVAKO odgovara za sebe (u ovom kontekstu ).

Zato sto odredjena zivotinja ima alat(rogove), ne znaci da mora da se mora boriti.
I konj ima itekako jak udarac, pa ne prave borbe konja. Psa su krizali i izumili i nazalost ih koriste ali sam osjecaj se mjenja, onog momenta, kada covjek dotakne zivotinju i osjeti njeno disanje, lupanje srca a mozda je to najbolji nacin da se svjest, bar o tim borbama, promjeni.
i naravno KRIVICNI ZAKON DONESE NAPOKON !
MoHiKaNaC

#131 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by MoHiKaNaC »

Ovo je Alternative Stage na koridi... Za svakog ponesto...
Bandierra Rossa

#132 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by Bandierra Rossa »

madner wrote:Sad ispade tradicija ustati starijoj osobi u troli :D
Ako uzmemo u obzir da val naseljenika poslje drugog svjetskog rata prvi put vidio trolu tada, cisto sumnjam da to mozemo pikati kao tradiciju.
Nisam spomenuo trolu nego tramvaj.

Tramvaj u Sarajevu postoji preko 130 godina.

Želim njegovati tradiciju koja podrazumijeva pristojnost i dobronamjernost a ne onu koja podrazumijeva lažni moral ili krv do koljena.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#133 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by KatarinaKosaca »

Bandierra Rossa wrote:Nisam spomenuo trolu nego tramvaj.

Želim njegovati tradiciju koja podrazumijeva pristojnost i dobronamjernost a ne onu koja podrazumijeva lažni moral ili krv do koljena.
Ne znam uopće zašto je tradicija i moralno obavezujuća? Sve evoluira, pa tako nije netko bez identiteta ako po svojim kriterijumima odbacuje ili prihvata nešto iz tradicije. Ti si odlično naveo primjere loše tradicije. I mučenje životinja je jedna od njih.
madner

#134 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by madner »

Bandierra Rossa wrote:
Ako uzmemo u obzir da val naseljenika poslje drugog svjetskog rata prvi put vidio trolu tada, cisto sumnjam da to mozemo pikati kao tradiciju.

Mozda, ali pogledaj promjene stanovnistva u tih 130 godina i demografiju Sarajeva pa ce skontati kolka je glupost govoriti o tradiciji.

Korida je tradicija, rekoh da se prije odrzavala na Stupu i Kosevu (do malo prije rata).
fixer

#135 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

shalaedin wrote:
Sta je strasno u broju ljudi koji uziva u koridi? Uzivaju u tome provincijalci. Nijedna ne okupi vise od 10-tak hiljada ljudi, rijetko se taj broj posjetilaca udvostruci.
Ne treba me to da brine, niti ikoga u Bosni jer je to neznatan broj pojedinaca.
Nasa urbana sredina je odavno postala sranje i nemamo pravo da se zalimo na bilo koga. Kad u Sarajevu, na koncertima Tine, Nine, Jane, Cane stotinjak ljudi i vise dodje onda nemamo pravo puno da kudimo druge. Klubovi, radija i tv su nam puni cingili pingili muzike prema tom i necudi me sto mnogi sve to slusaju.
Doduse i prije rata se dosta toga slusalo, sto valja i sto nevalja.

Korida i sevdalinke nemogu ici u isti ravan iako i jedno i drugo imaju svoju tradiciju. Sevdalinka ima svoju historijsku i opću vrijednost i svjedoci su mnogih vremena, smatraju se usmenom knjizevnoscu, poezijom, muzikom koja pecati mnoge ljubavne price pojedinaca prije nas. Prezivjela je i ocuvala se zahvaljajuci mnogim pojedincima koji su je njegovali sto kroz folklor sto kroz njegovanje Bosanske knjizevnosti i Bosanske izvorne muzike. Sevdalinke su pjesme mnogih Bosanskih carsija i svojevrsni su spomenici nase Bosanske kulture. Koride nikada nece biti ono sto je sevdalinka. Mislim da je lose festivale sevdalinke nazvati kao neku kvazi manifestaciju i odbacivati je. To nije mjesto koje ona zasluzuje.
u bosni je jos 600 000 ljudi nepismeno. 600 000 ljudi jos i dan danas pise glagol s negacijom zajedno. demografska slika nije za pohvalit. mi nemamo kapacitet sive mase dovoljan da ucinimo iskorak prema necemu boljem.
a molim te napisi mi gdje sam ja rekao ovo boldirano. desetak hiljada ljudi u cevljanovicima? je ali u qurcu. pronadji podatke!
shalaedin

#136 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by shalaedin »

Bandierra Rossa wrote:
shalaedin wrote:
Bandierra Rossa wrote:
Ama čija je to tradicija KORIDA???

Daj ba više sa tim tradicijama...

(Znate,nama je u tradiciji da s vremena na vrijeme istučemo ženu,
Znate,nama je u tradiciji da s vremena na vrijeme popijemo rakijicu...
Znate,nama je u tradiciji da preletimo do kone dok joj je muž na poslu...
Znate,nama je u tradiciji da slušamo folk i razbijamo čaše golim rukama...
Znate,nama je u tradiciji da se sjekirama pobijemo oko komadića avlije...
Znate,nama je u tradiciji da parkiramo po trotoarima...
Znate nama je u tradiciji da pišamo gdje stignemo...
Znate nama je u tradiciji da mrzimo svakoga ko uspije u životu...
Znate,nama je u tradiciji da tračamo jedni druge...
Znate,nama je u tradiciji pravimo kuće na klizištima...
Znate,nama je u tradiciji da pravimo kuće na pet spratova,iako svi živimo u jednoj sobi zbog štednje energenata...
Znate,nama je u tradiciji da idemo u džamije/crkve samo da bi nas drugi tamo vidjeli...
Znate,nama je u tradiciji da pustimo glasnu muziku u autu da bi skrenuli pažnju na sebe...).

Muka mi je od tradicija...
Mislim da je glupo sto navodis neke uobicajene mane rijetkih Bosanaca pod tradiciju...
tipa ovo samaranje djece, folk, tuce oko avlije, parkiranje na trotoaru i td.

Sta korida ima sa tucom zene i parkiranjem na trotoaru kako jedno i drugo mozes nazvati tradicijom. :)
Ne mogu da vjerujem da ti ovo smatraš "uobičajenim manama rijetkih Bosanaca".

Nažalost,ako je išta opšteprisutno u Bosni,to su onda ovi maniri koje sam nabrojao (ima toga još kamara,ali nema veze).

Ja više preferiram tradiciju u nekom drugom smislu.

Npr:Priletiti kad je neko u nevolji,
Pozvati prijatelje na ručak,
Pomoći nekome ko pravi kuću (to se nekad zvalo "moba"),
Održavati rodbinske veze,
Ustati starijoj osobi u tramvaju...
Pa to su maniri i nema ih svak. To je kucni odgoj. Zbog pojedinaca ne treba da pravimo generalizaciju ljudi.
Ali ti pricas kao da je udaranje zene popularno medju 4 milijuna ljudi, ko da su to rijeci "Dobar dan". Isto tako pricas o parkiranju, rakijici, prebjegu kod kone, folku i drugim gore navedenim stvarima. To budale pravdajuci svoje gluposti nazivaju tradicijom i podvode je pod to.

Korida je dio seoske tradicije i ako je nekome bez smisla, nekom drugom nije.
fixer

#137 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

Her Flick wrote:odo sad na facebook-u oformiti grupu
podrska organizatorima Cevljanske koride
haj molim te, pa da okrutnost prema zivotinjama dobije svoj sinonim u obliku imena i prezimena.
madner

#138 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by madner »

Kolko ovih prijatelja zivotinja ima bika kojeg uzgaja?

Ono cisto da usporedimo od koga isti imaju vise fajde.
vratnik

#139 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by vratnik »

Bandierra Rossa wrote:

Pa njeguj! Idi na veceri poezije (Pa CBS se nije mogao napuniti kad Miki dodje), idi na hor!! Mirci mjesecima moli da se prijavi neko na hor.
Nije problem u cevljanovicima (ne diraju me, a urlaju na livadi, gledam slike, nisu u suzama vec nasmijani). Problem drugovi pardon, gospodo, je sto VAS nema kad se govori o nekoj kulturi! NEMA VAS!! Samo drkate qrac po forumu, sjedite u kuci kako je sve bezze, a nigdje nikog. Ovi ce makar na koridi imati neku zabavu.. Sta je s vama? Gdje to vi hodate, i koje koncerte posjecujete? Nadam se samo da U2 stvarno ne dodje, tek bi tak jad i cemer isplivao.. Ne znam samo sta bi bio razlog: skupo, ma valja stajat u redu, ili necu ja na fucking travu.
fixer

#140 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

shalaedin wrote:
Korida je dio seoske tradicije i ako je nekome bez smisla, nekom drugom nije.
i poligamija je dio tradicije, a i vjerske doktrine pojedinih vjerskih grupa, pa je ona zabranjena.
mIRCerka

#141 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

vratnik wrote:
Bandierra Rossa wrote:

Pa njeguj! Idi na veceri poezije (Pa CBS se nije mogao napuniti kad Miki dodje), idi na hor!! Mirci mjesecima moli da se prijavi neko na hor.
Nije problem u cevljanovicima (ne diraju me, a urlaju na livadi, gledam slike, nisu u suzama vec nasmijani). Problem drugovi pardon, gospodo, je sto VAS nema kad se govori o nekoj kulturi! NEMA VAS!! Samo drkate qrac po forumu, sjedite u kuci kako je sve bezze, a nigdje nikog. Ovi ce makar na koridi imati neku zabavu.. Sta je s vama? Gdje to vi hodate, i koje koncerte posjecujete? Nadam se samo da U2 stvarno ne dodje, tek bi tak jad i cemer isplivao.. Ne znam samo sta bi bio razlog: skupo, ma valja stajat u redu, ili necu ja na fucking travu.
e jebi ga, sad ga ti pretjera, gdje ce biti MACHO i pjevat u horu??? nije tradicija da musko pjeva...bla bla bla...
karanana

#142 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

fixer wrote:s obzirom da rijetki citaju proslu temu, dopustite.
barby02 wrote:
-njih ne gleda zenka
-imaju gdje boraviti

upravo ovo boldirano i jeste dokaz da prica o ugrozenosti zivotinja ne stoji. za razliku od mnogih nesretnika koji zive u kojekakvim rupama i smrdljivim stalama, a ako su sretni zavrse na raznju ovi bikovi su siti, imaju harem lijepih, cistih i sexi krava i imaju cist krov nad glavom. sve osnovne stvari maslow-ove piramide potreba su zadovoljene.
pa da je meni ovo i ja bi se boo.
fixer

#143 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

Her Flick wrote:
fixer wrote:
Her Flick wrote:odo sad na facebook-u oformiti grupu
podrska organizatorima Cevljanske koride
haj molim te, pa da okrutnost prema zivotinjama dobije svoj sinonim u obliku imena i prezimena.
vise bi volio da se ime tog sinonima koristi za okrutnost prema nekim ljudima
ali neda zakon
koja Neda? meni Neda nije zakon.
shalaedin

#144 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by shalaedin »

fixer wrote:
shalaedin wrote:
Sta je strasno u broju ljudi koji uziva u koridi? Uzivaju u tome provincijalci. Nijedna ne okupi vise od 10-tak hiljada ljudi, rijetko se taj broj posjetilaca udvostruci.
Nasa urbana sredina je odavno postala sranje i nemamo pravo da se zalimo na bilo koga. Kad u Sarajevu, na koncertima Tine, Nine, Jane, Cane stotinjak ljudi i vise dodje onda nemamo pravo puno da kudimo druge. Klubovi, radija i tv su nam puni cingili pingili muzike prema tom i necudi me sto mnogi sve to slusaju.

Korida i sevdalinke nemogu ici u isti ravan iako i jedno i drugo imaju svoju tradiciju. Sevdalinka ima svoju historijsku i opću vrijednost i svjedoci su mnogih vremena, smatraju se usmenom knjizevnoscu, poezijom, muzikom koja pecati mnoge ljubavne price pojedinaca prije nas. Prezivjela je i ocuvala se zahvaljajuci mnogim pojedincima koji su je njegovali sto kroz folklor sto kroz njegovanje Bosanske knjizevnosti i Bosanske izvorne muzike. Sevdalinke su pjesme mnogih Bosanskih carsija i svojevrsni su spomenici nase Bosanske kulture. Koride nikada nece biti ono sto je sevdalinka. Mislim da je lose festivale sevdalinke nazvati kao neku kvazi manifestaciju i odbacivati je. To nije mjesto koje ona zasluzuje.
u bosni je jos 600 000 ljudi nepismeno. 600 000 ljudi jos i dan danas pise glagol s negacijom zajedno. demografska slika nije za pohvalit. mi nemamo kapacitet sive mase dovoljan da ucinimo iskorak prema necemu boljem.
a molim te napisi mi gdje sam ja rekao ovo boldirano. desetak hiljada ljudi u cevljanovicima? je ali u qurcu. pronadji podatke!
Poznavanje i nepoznavanje pravopisa se ne podvodi pod nepismenost.
Reko si da je korida kvazi manifestacija kao sto je to koncert sevdalinki. To je za mene omalovazavanje sevdalinke i odbacivanje njene vrijednosti u B. kulturi i tradiciji.

Jbg hajde jos bolje ako je broj manji :D
Bezveze sam broj bubno... ali se tome poklanja paznja kao da pola milijuna ljudi bude tamo :D

Otkud tebi sesto hiljada nepismenih?
fixer

#145 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

karanana wrote:
barby02 wrote:
-njih ne gleda zenka
-imaju gdje boraviti

upravo ovo boldirano i jeste dokaz da prica o ugrozenosti zivotinja ne stoji. za razliku od mnogih nesretnika koji zive u kojekakvim rupama i smrdljivim stalama, a ako su sretni zavrse na raznju ovi bikovi su siti, imaju harem lijepih, cistih i sexi krava i imaju cist krov nad glavom. sve osnovne stvari maslow-ove piramide potreba su zadovoljene.
procitaj i vidi koji su prirodni razlozi za borbu. cuj da ja imam i ja bi se borio. :D pa sta cekas? evo ja cu doci na tu koridu gdje ces se ti pobiti s ovim mojim jaranom. hoces?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#146 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by KatarinaKosaca »

Pa i uzgajaju ih da bi se bolje borili, a ne što ih vole. Na pitanje ima li netko bika, nemam, jer živim u stanu. Imam mačku. Pazim ga.
A o ruralnom odnosu prema životinjama, najbolje govori primjer koji sam doživljela prije nekoliko dana. Za praznike sam bila na nekom selu, gdje ima krava, ovaca, patki, konja. Niti jedna se životinja nije dala pomilovati, jer na to nije naučena. A kad sam nekog dječaka koji je čuvao jariće pitala koliko imaju, on je rekao 15kg. ja sam , naravno, pitala za dob.
Last edited by KatarinaKosaca on 06/05/2009 15:57, edited 1 time in total.
mIRCerka

#147 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by mIRCerka »

shalaedin wrote:
fixer wrote:
shalaedin wrote:

Reko si da je korida kvazi manifestacija kao sto je to koncert sevdalinki. To je za mene omalovazavanje sevdalinke i odbacivanje njene vrijednosti u B. kulturi i tradiciji.

Bezveze sam broj bubno... ali se tome poklanja paznja kao da pola milijuna ljudi bude tamo :D

greska nije 600 vec 750
Porazna statistika
750.000 nepismenih u Bosni i Hercegovini
Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK BiH) u okviru provođenja Sedmice globalne akcije, na svjetskoj razini, saopćio je da će akcija biti provedena i u BiH, te da će kantonalni odbori sindikata u FBiH i republički odbori sindikata u RS-u organizirati prigodno predstavljanje prava na besplatno javno obrazovanje.
Aktivnosti će biti vođene na svim nivoima sindikalnog organiziranja kako bi se doprinijelo pozivu za opismenjavanjem građana BiH.

Sindikat podsjeća da u svijetu živi više od šest milijardi stanovnika i da je od je više od 750 miliona odraslih osoba nepismeno, što čini jednu osminu populacije. U BiH živi oko 3,5 miliona stanovnika, od čega je 750.000 nepismenih, što čini jednu petinu populacije, odnosno 20 posto.

Prema zvaničnim statistikama iz 1991. godine, u BiH je živjelo 3.697,232 stanovnika, a od toga je bilo nepismeno oko 360.000 stanovnika, odnosno 10 posto.

Po tome se, kako navodi Sindikat u saopćenju za javnost, može zaključiti da je procent nepismenih u BiH udvostručen te da je, prema zvaničnim statistikama, u Evropi nepismeno 1,8 posto populacije, što znači da mi činimo većinu nepismene populacije.

Sindikat apelira da se ujedinimo u pozivu na opismenjavanje djece i odraslih kako bismo stvorili preduvjete za stvaranje društva koje ima budućnost.
(FENA)
a posjecenost je oko 100.000
sinus

#148 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by sinus »

mIRCerka wrote:meni teta iz opcine rekla da ce biti, prva hefta avgusta...
Pa sve je moguće ako ponovo vijeće donese odluku da se održi onda će i biti...ali prošle godine nije bio iz mnogih razloga...

A evo ja ću navesti neke koji meni smetaju konkretno za Vašar u Kaknju...

- Narod piša i sere gdje stigne ( nema fajde što im se postavi par WC-a )
- Gaze zelenilo iako nema potrebe za time
- Ljudima se bukvalno pod prozorima okreću ražnjevi i peku pljeskavice, ćevapi i razni "specijaliteti"
- Do kasno u veće muzika drma isto tako pod prozorima uz glasove divnih pjevaljki

Ja nema ništa protiv toga kod nas u Kaknju, ali samo kada bi ga malo izmjestili sa glavne ulice bilo bi ok, ovako stvarno previše je krkanluka i bukvalno vidiš da narod ne jebe ni pod razno okolinu, i neka pravila koja bi se barem u gradu trebala da poštuju...
karanana

#149 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by karanana »

fixer wrote:
karanana wrote:
procitaj i vidi koji su prirodni razlozi za borbu. cuj da ja imam i ja bi se borio. :D pa sta cekas? evo ja cu doci na tu koridu gdje ces se ti pobiti s ovim mojim jaranom. hoces?
hocu, pobit cu se, ako ces me godinu dana prije te borbe, hraniti, obezbjedit mi krov nad glavom i desetak krav....zenskih da me zabave i opuste pred veliki boj.
fixer

#150 Re: Čevljanska bodljavina (korida)

Post by fixer »

shalaedin wrote:

ti ako ne razumijes jedan moj kratak text, kako ces razumjeti da je ovo zlostavljanje zivotinja. haj ga molim te jos jednom procitaj i reci gdje sam rekao da je festival sevdalinki kvazi kulturna manifestacija.
bezveze si bubnuo. bubnuo si ti mnoge stvari.
podatak sam procitao, pokusat cu da ti pronadjem link.
Post Reply