jok ja, ne da mi vehabija zoomarzuhal wrote:O, Ummu Hurejra!
Haj, Žeeelje ti, podnesi prijedlog da se tri podforuma (Religija, Politika i Razne diskusije)ukinu i spoje u jedan i nazove: Reis Cerić. Malo je neka tamo All about tema...
Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#126 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#127 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Prica o ugrozenosti se vrti skoro 20 godina.NIN wrote:Aha. Nego, vidim ljudi postali nesto pravo osjetljivi, bolje reci mentalno ugrozeni, a njih je haman ogromna vecina sirom Bosne, pa se nesto pitam sto ne specijalizirah psihijatriju na vrijeme. Tu je izgleda prava lova, al' jebaji ga sad.Latina wrote:Ne, ovo je tema o mentalnom uzrastu pojedinaca koji je Galaksijama udaljen od njihovog bioloskog uzrasta.NIN wrote:Jel' ovo tema o ko fol ugrozenosti?
Istina je cudna zvijerka.
- Callahan44
#128 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
hej ba lakše malo
uljepšaj mi dan, pa to je moj lajn
uljepšaj mi dan, pa to je moj lajn
JThomas wrote:uljepša mi dan![]()
![]()
![]()
ma hajde, ne može se insan u sve ni razumjeti![]()
![]()
- Latina
#129 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Sve dok te zastupaju.Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva.
Ne dajes ti nikome commitment, oni su dali zakletvu/obecanje - drzavi/Bogu da ce tebe zastupati na najbolji nacin. Za to dobijaju p l a t u. Ako svoje funkcije ( po misljenju vecine ) ne obavljaju na zadovoljavajuci nacin, nekom drugom treba dati sansu. Nije to visa matematika jel'da ?ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
- Latina
#130 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Podrzavam inicijativu.weed wrote: i da NAPOKON Latina dobije ban...
- Latina
#131 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamofobia@adnan BIH,
sta je po tebi islamofobija ? Imas li bar ti vlastitu definiciju,jer ogromna vecina mlatara njom iz vrlo perfidnih razloga.
-
Hoce li sloboda ...
#132 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Postovanje institucije a ne pojedinca. Postujem Reisa kao reisa, a ne kao Mustafu efendiju. O Mustafi imam svoje misljenje koje nije za javnost. O Karicu isto.Shoshana wrote:NAucices jednog dana da se postovanje ne daje nikome. Postovanje se zasluzuje!Hoce li sloboda ... wrote:
Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica. Vrata su mi otvorena ako hocu da mijenjam vjeru ili drzavu, ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
Onaj ko postovanje 'daje' zato sto se 'mora' - ne postuje, prvo sam sebe, pa onda ni ostale.
-
Hoce li sloboda ...
#133 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Tolika kolicina ufuranosti pa sam ocekivao da si osoba koja redovno diskutuje na forumu religija. Pogledao sam tvoje postove i vidio da jedina tema na kojoj ucestvujes a koja ima neke daleke veze sa islamom glasi "Nikol Rici voli obrezane muskarce"ladyblue18 wrote:o cemu tiHoce li sloboda ... wrote:
Vidim da si puno upucenija u seksualne teme jer su ti postovi na temi "Vaginalni orgazam" puno ozbiljniji.
Ako imas vremena izmedju orgazama da procitas knjigu Davora Marka "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" pa ces imati malo vise uvida u nesto o cemu nemas pojma![]()
Nema potrebe da vrijedjas, meni je ova tema bliska koliko i tebi seks, ali ja ne idem na temu vaginalni orgazmi i ne ucim te sta je to pa nemoj ni ti mene uciti sta je islammislim, ustvari ne, znam da si me 100% pomjesao sa nekim drugim
![]()
nisi ti dobar nikako
Tvoji postovi na forumu govore puno o tebi kao o osobi a posebno o skolovanju i intelektualnim kvalitetima.
Nema potrebe da dalje palamudimo drz se ti foruma seks na kojem si ekspert.
-
Hoce li sloboda ...
#134 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Draga stazo, dobre su brosurice za vjernike-pocetnike koji misle da su muslimani ako su rodjenjem dobili muslimansko ime i prezime. Ne kontaju da su oni u stvari Bosnjaci-ateisti i da biti musliman ne znaci roditi se od oca muslimana vec VJEROVATI.staza wrote: Ne znam navodiš li Davora Marka radi poantiranja u diskusiji: ili, on ima više reference od Reisa.
![]()
Reis ima odlično školovanje, inteligentna je osoba, dobar orator, mudar i kulturan: vjerski poglavar kojim bi se i veliki broj zapadnih provenijencija ponosio. (Ovo odgovaram, jer si spomenuo u jednom svom prijašnjem postu i njegovo školovanje.)
To, što bi Indijci rekli, da li on to sprovodi na iskren način i da li je to univerzalna istina - priča je za neku drugu diskusiju.
U kontekstu toga naobrazba Davora Marka je odlična, a funkcija ACIPS-a za svaku pohvalu, pogotovo kada tako djeluje sinergijski.
No zaista autentične stvari uvijek su nevjerovatno tihe, a vječno referentne.
Ljudi se načitaše vehabijskih brošurica o nekonvergenciji islama i hinduizma: a niko ne prozbori o svj. relevantnom Mariju Morenu, koji je pisao o dhikru i ovaj je termin usput vezan za afganistanskoga mistika, koji je potpuno nepoznat živio uz afganistansku granicu.
Morena spominjen, jer je relevantno prvi u potpunosti opovrgnuo vezu između islamske i hinduističke tradicije.
![]()
Vjerujem da uguglavši Davora Marka, ACIPS, Reisa, mogu naići na tisuće podataka: kao i za mnoge 10-naplative intelektualce multikulturne ili nacionalne bh. tradicije: i to je lijepo, i za poštivanje, ali govoriti o ozbiljnim stvarima, zahtijeva ako ne ozbiljne diskutante, a ono barem one koji su spremni na skroman dijalog i priliku da nešto nauče.
Mislim mi ovdje gubimo vrijeme na diskusije sa ljudima koji o islamu nemaju veze pa je knjiga Davora Marka najlaksi pristup. Za ozbiljnije citaoce kao sto si ti Muhammad Asad
-
Hoce li sloboda ...
#135 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Ko je u ex YU dobio Teodor Hojs nagradu?
REISU-L-ULEMI U ŠTUTGARTU URUČENA NAGRADA THEODOR HEUSS
Sarajevo, 12. maj 2007. (MINA) - Reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću danas je na prigodnoj ceremoniji u Štutgartu uručena nagrada Theodor Heuss za 2007 godinu.
Pored reisu-l-uleme nagradu je dobila i bivša predsjednica njemačkog parlamenta, prof. dr. Rita Süssmuth.
Četrdeset druga ceremonija dodjele nagrade Theodor Heuss održana je pod naslovom: „Religija i integracija u Europi" u Haus der Wirtschaft u Stuttgartu.
MINA prenosi riječi reisu-l-uleme sa ceremonije dodjele nagrade :
-Hvala Allahu Uzvišenom na blagodati ovoga dana, na radosti ovoga trenutka i na blagodati mira među ljudima.
Dr. Ludwig Theodor Heuss, predsjednik Fondacije Theodor-Heuss
Dr. Chrisitan Schwarz-Schilling, član počasnog odbora i Odbora povjerenika Fondacije Theodor-Heuss
Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, MdB, član Njemačkog parlamenta i drugi predsjednik Fondacije Theodor-Heuss
Prof. Dr. Gesine Schwan, dobitnik nagrade Fondacije Theodor-Heuss
Mr. Dragan Bagarić, generalni konzul BiH u Stuttgartu
Mrs. Sabina Hasanefendic, konzul BiH u Stuttgartu
Mr. Nermin Mesinovic, konzul BiH u Stuttgartu
Mr. Mustafa ef. Klanco, glavni imam IZ-e Bošnjak u Njemačkoj
Eminencije i ekselencije,
Braćo i sestre,
Dame i gospodo,
Čast mi je što danas primam Theodor-Heuss nagradu za 2007. godinu kako u svoje ime tako i u ime bosanskih muslimana koje predstavljam, koji su to zaslužili zbog svoje iskrene predanosti istini, pravdi, miru i pomirenju.
Hiljadu godina bosanske povijesti bogato je primjerima tolerancije u jedinstvenoj religijskoj i kulturnoj raznolikosti. Oni koji poznaju povijest Bosne i Hercegovine znaju ko su "Dobri Bošnjani". To je narod od bosanske zemlje (Bosnaland), kao što je i narod od njemačke zemlje (Deutschland), otvorenog uma i dobroga srca. Oni vole čitati Goetheova znamenita djela te posebno pjesmu posvečenu Poslaniku Muhammedu, kao i poemu: Gottes ist der Orient! Gottes is der Okzident! Nord - und südliches Gelände / Ruht in Frieden seiner Hände. (Bogu pripada Istok! Bogu pripada Zapad! Sjever - i južni krajevi! Uživajte u miru Njegovih ruku).
Njima su za srce prirasle riječi Theodora Heussa: "Njemačka treba Europu, ali i Europa treba Njemačku." Inspirirani tom povijesnom rečenicom prvog predsjednika Republike Njemačke Theodora Heussa, Dobri Bosanci vole danas reći: "Bosna treba Njemačku, kao što ju je trebala tokom agresije 1992-1995 kada je ova zemlja otvorila svoje dveri i u svoj topli zagrljaj primila stotine hiljda prognanih i izbjeglih Bosnjaka od kojih mnogi danas uživaju njezino gostoprimstvo koje nikada neće biti zaboravljeno. Naravno i Njemačka na svoj način treba Bosnu a svi zajedno trebamo Europu slobodnu od straha i siromaštva."
Dame i gospodo,
Ja nisam danas ohrabren samo zato što znam da moja zemlja ima svoje mjesto u Europi, već i zato što sam čvrsto uvjeren da je iskustvo od četiri godine okupacije grada Sarajeva dobra lekcija za čovječanstvo da dekodira knjigu života na novi i bolji način.
Danas čovječanstvo živi pod velikim prijetnjama kako od ljudskog grijeha tako i od prirodne nesreće. Više nego ikad ranije čovječanstvo mora uposliti razum, kao najbolji dar Božji, da "dekodira knjigu života", koja će mu omogućiti da preživi teške i nepridvidive uvjete postojanja.
Čovjek mora shvatiti da u dubinama okeana, u mraku i u pijesku, različita stvorenja žive i cvjetaju u raznolikosti boja i oblika. Svaki oblik ili crta na njihovim tijelima je zbog nekog razloga: da jede, da lovi, da se brani, da pobjegne, da se skrije. Ljudi, kao najsavršenija Božja stvorenja, imaju razum i dušu. Zato oni moraju dati priliku da ljudski um razvije međuljudsku komunikaciju i na taj način pokažu da čovječanstvo treba da dijeli zajedničku podlogu za sretniju budućnost.
Nažalost, naše vrijeme je puno strahova. Strah se širi cijelim svijetom. Strah je u našem domu, u našoj ulici i u našoj glavi. Strah zaustavlja progres, udaljava nas od zajedništva i sprečava pozitivne domete. Stoga je sloboda od straha najznačajnija vrijednost našeg vremena. Potrebno je da budemo slobodni kretati se, govoriti, misliti, osjećati i živjeti u zajedništvu naših raznolikosti i naših sličnosti. Stoga moramo njegovati život usmjeren protiv straha i neznanja.
Uistinu, mi nemamo izbora osim da gradimo međusobnu komunikaciju i povjerenje kako bismo savladali strah od od brojnih pošasti savremenog svijeta među kojima je svakako i teror i terorizam. Nemamo izbora već da se služimo svojim umom i svojim razumom, kao najboljim Božjim darom, u prihvatanju zajedničke osnove, u premošćavanju naših različitosti i poštivanju naših sličnosti.
Stoga mi čini posebno zadovoljstvo što ovu nagradu dijelim sa prof. dr. Ritom Sussmth zbog njezine izuzetne predanosti pravima običnih građana ove zemlje, kao i pravima manjina i osoba koje su izložene diskriminaciji i društvenoj izolaciji. Njezina posvećenost integraciji u Europi i mirnoj koegzistenciji među različitim vjerama i kulturama predstavlja veliki doprinos europskoj kulturi dijaloga koji je danas toliko potreban.
Nadam se da će muslimani iskopristiti priliku otvorenosti njemačkog društva i nači način da se integriraju ne gubeći muslimanski indentitet, ali i pokazujući svoju predanost europskim demokratskim vrijednostima.
Eminencije i ekselencije,
Braćo i sestre,
Dame i gospodo,
Želim da se zahvalim članovima Odbora Theodor Heuss zbog časti koju je ukazao mom narodu, mojoj zemlji i meni osobno sa ovom nagradom. Posebno se zahvaljujem predsjedniku Fondacije Theodor Heuss dr. Ludwigu Theodoru Heussu.
Zahvalan sam također mojim bosanskim prijateljima koji su danas sa monom ovdje, kao i svim Bosanscima koji žive u Njemačkoj a koji su danas došli da podjele ovu našu zajedničku radost.
I, naravno, zahvaljujem se svojoj Azri koja je uvijek sa mnom u radosti i u žalosti, u zravlju i u bolesti, u mom uspjehu i mom neuspjehu, kao moja supruga i moj životni prijatelj. Neka nas Bog Uzvišeni sve blagoslovi sa ovom dovom koju želim ovdje proučiti:
Neka Svemogući Bog bude s nama kod svakog koraka kojeg koračimo!
Neka nas Bog vodi pravim putem kod svake odluke koju donosimo!
Neka nas Bog pomogne kad nam bude teško u životu!
Neka nas Bog čuje kad Ga molimo!
Neka nam Bog Milosni dadne da uvijek budemo u Njegovoj neizmjernoj milosti! Amin!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#136 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
opet onHoce li sloboda ... wrote:
Tolika kolicina ufuranosti pa sam ocekivao da si osoba koja redovno diskutuje na forumu religija. Pogledao sam tvoje postove i vidio da jedina tema na kojoj ucestvujes a koja ima neke daleke veze sa islamom glasi "Nikol Rici voli obrezane muskarce"
Tvoji postovi na forumu govore puno o tebi kao o osobi a posebno o skolovanju i intelektualnim kvalitetima.
jel vjezbas il si prirodno glup
ako planiras ispasti duhovit lose ti ide
-
mIRCerka
#137 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
vela havle...sta radite od teme?
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#138 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Onda ih nisi upoznao dovoljnoHoce li sloboda ... wrote:
Traži vjeru kakvu ti hoces, budi Shiit ako zelis. Niko ti ništa ne zabranjuje. Ovo je slobodno drustvo, demokratija.
Ako si clan izvidjackog kluba moras postovati statut i predsjednika kluba makar mislio da je on kreten. Ako si clan IZ-a moras postovati autoritet njenog vodje sta god mislio privatno o njemu. Svaka vjera ima svoja pravila, kome se ne svidjaju ravna im je Romanija.
Ne upoznah jos katolika koji prihvata vjeru katolicku ali ne prihvata instituciju Crkve i Papu.
- HAVANA
#139 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
ladyblue18 wrote:opet onHoce li sloboda ... wrote:
Tolika kolicina ufuranosti pa sam ocekivao da si osoba koja redovno diskutuje na forumu religija. Pogledao sam tvoje postove i vidio da jedina tema na kojoj ucestvujes a koja ima neke daleke veze sa islamom glasi "Nikol Rici voli obrezane muskarce"
Nema potrebe da dalje palamudimo drz se ti foruma seks na kojem si ekspert.![]()
![]()
![]()
jel vjezbas il si prirodno glup![]()
![]()
S obzirom da sam upoznao ladyblue 18 u aktivnostima u kojim vi pojedini vjerski pametnjakovići rijetko učestvujete a redovni ste na vjerskim temama,moralu i sl.a i upoznat sam šta uči i radi,mogu samo reći da bih želio da moja 12 godišnja ćerka bude kao ona.
-
callmethebreeeze
#140 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
ignorisat' budalu!ladyblue18 wrote:opet onHoce li sloboda ... wrote:
Nema potrebe da dalje palamudimo drz se ti foruma seks na kojem si ekspert.![]()
![]()
![]()
jel vjezbas il si prirodno glup![]()
![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#141 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
dragi havana postidi ti meneHAVANA wrote: S obzirom da sam upoznao ladyblue 18 u aktivnostima u kojim vi pojedini vjerski pametnjakovići rijetko učestvujete a redovni ste na vjerskim temama,moralu i sl.a i upoznat sam šta uči i radi,mogu samo reći da bih želio da moja 12 godišnja ćerka bude kao ona.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#142 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Dobio si opomenu na drugoj temi,vezano za tvoje pisanje na sa-x forumu ponašanje, i poimanje ovog foruma.Ukoliko nisi vidio da je ponovim.Hoce li sloboda ... wrote:Tolika kolicina ufuranosti pa sam ocekivao da si osoba koja redovno diskutuje na forumu religija. Pogledao sam tvoje postove i vidio da jedina tema na kojoj ucestvujes a koja ima neke daleke veze sa islamom glasi "Nikol Rici voli obrezane muskarce"ladyblue18 wrote:o cemu tiHoce li sloboda ... wrote:
Vidim da si puno upucenija u seksualne teme jer su ti postovi na temi "Vaginalni orgazam" puno ozbiljniji.
Ako imas vremena izmedju orgazama da procitas knjigu Davora Marka "Zar na Zapadu postoji neki drugi Bog?" pa ces imati malo vise uvida u nesto o cemu nemas pojma![]()
Nema potrebe da vrijedjas, meni je ova tema bliska koliko i tebi seks, ali ja ne idem na temu vaginalni orgazmi i ne ucim te sta je to pa nemoj ni ti mene uciti sta je islammislim, ustvari ne, znam da si me 100% pomjesao sa nekim drugim
![]()
nisi ti dobar nikako
Opomena pred trajni ban.
- zlatiborka
#143 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Oh neeee....ja nisam islamomrzac, ja sam ovdje proglasena za islamofoba, a mislim da nisam cak ni to.adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
Zvocam i bunim se, kritikujem casnog reisa Cerica i njegovu spregu sa kriminalcima na vlasti, lopovskom gamadi, izdajicama i grobarima BiH! Smijem li ja kao kjafir za tebe i "nove muslimane" (jer sam druge vjere i nisam "konstitutivna"), dakle smijem li ja kritikovati doticnog nam vrlog efendiju, da kad usere da smijem kazati da je posr'o i sefa i stanicu?
Ili da mu pisem hvalospjeve i velicam ga do neba, ili da se uhvatim Puljketa i njega rezuckam (ima i on putera na glavi podosta, no to nije tema ove emisije).
Ja cu vazda reci popu pop a bobu bob, pa sta kosta da kosta!
- zlatiborka
#144 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
O odjeci sam se vise puta ocitovala. Svaka odjeca zena i djevojaka muslimanki mi je prelijepa, stanem i divim im se kad ih vidim, osim onih kojeadnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
prekrivaju cijelo lice i jos gore, na koje je nabacena crna vreca preko cijelog tijela i preko lica!
Nedavno sam se vozeci tramvajem, kod tehnicke skole vidjela zensku crnu nindzu kako mobitelom razgovara. Cijela scena mi je bila nadrealisticna, na njoj crna vreca a ona prica mobitelom, a bila sama, nigdje joj pratioca sa bradom i kratkim pantalonama!
Kako vi "novi muslimani" smijete koristiti moderne tekovine kao sto je mobitel, molim vas lijepo na ulici, zenska je bila sama bez muske pratnje, zar vam nije zabranjeno sve sto su ljudi stvorili poslije vremena poslanika Muhameda, zar smije zena sama, makar i skroz pokrivena da hoda ulicom?
Nikada BiH nije bila preplavljena sa ovoliko ekstremno nastrojenih islamskih vjernika, reis rece da su to "novi muslimani", jerbo su "stari muslimani" bili slabi i kukavice i zato im se desio genocid, dok nasuprot tome, "novi muslimani" su po reisu jaki, hrabri i njima se ne bi mogao desiti genocid!
Strasne su ovo rijeci ef. Cerica, taj ludak nije svjestan sta govori i sta to znaci za bosanske muslimane! Da li to radi u neznanju ili sa tacno odredjenom namjerom? To ce vrijeme uskoro pokazati.
Ponavljam pitanje:
Kako "novi muslimani" smiju koristiti moderne tekovine kao sto je mobitel, zar niije zabranjeno koristiti sve sto su ljudi stvorili poslije vremena poslanika Muhameda, zar smije zena sama, makar i skroz pokrivena da hoda ulicom? Sta mislis o rah. Jusufu Barcicu i njegovom (ne)postivanju saobracajnih pravila?
Odgovori mi na ovo jednostavno pitanje pa da rascistimo pitanje islamomrznje i islamofobije.
- travar
#145 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
Budite mirni, dok "nindže" ne počnu koristiti nunčake za šamaranje svijeta oko sebe, sigurni ste!
(Mada bi katana bila bolje rješenje
)
(Mada bi katana bila bolje rješenje
- black
- Ahmmed
#147 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
zlatiborka wrote:O odjeci sam se vise puta ocitovala. Svaka odjeca zena i djevojaka muslimanki mi je prelijepa, stanem i divim im se kad ih vidim, osim onih kojeadnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
prekrivaju cijelo lice i jos gore, na koje je nabacena crna vreca preko cijelog tijela i preko lica!
Nedavno sam se vozeci tramvajem, kod tehnicke skole vidjela zensku crnu nindzu kako mobitelom razgovara. Cijela scena mi je bila nadrealisticna, na njoj crna vreca a ona prica mobitelom, a bila sama, nigdje joj pratioca sa bradom i kratkim pantalonama!
Kako vi "novi muslimani" smijete koristiti moderne tekovine kao sto je mobitel, molim vas lijepo na ulici, zenska je bila sama bez muske pratnje, zar vam nije zabranjeno sve sto su ljudi stvorili poslije vremena poslanika Muhameda, zar smije zena sama, makar i skroz pokrivena da hoda ulicom?
Nikada BiH nije bila preplavljena sa ovoliko ekstremno nastrojenih islamskih vjernika, reis rece da su to "novi muslimani", jerbo su "stari muslimani" bili slabi i kukavice i zato im se desio genocid, dok nasuprot tome, "novi muslimani" su po reisu jaki, hrabri i njima se ne bi mogao desiti genocid!
Strasne su ovo rijeci ef. Cerica, taj ludak nije svjestan sta govori i sta to znaci za bosanske muslimane! Da li to radi u neznanju ili sa tacno odredjenom namjerom? To ce vrijeme uskoro pokazati.
Ponavljam pitanje:
Kako "novi muslimani" smiju koristiti moderne tekovine kao sto je mobitel, zar niije zabranjeno koristiti sve sto su ljudi stvorili poslije vremena poslanika Muhameda, zar smije zena sama, makar i skroz pokrivena da hoda ulicom? Sta mislis o rah. Jusufu Barcicu i njegovom (ne)postivanju saobracajnih pravila?
Odgovori mi na ovo jednostavno pitanje pa da rascistimo pitanje islamomrznje i islamofobije.
E vidiš, ona će nositi tu "crnu vreću" sve dok to bude htjela....I u jednoj ruci držati mobitel, a drugom pridržavati kasetofon na lijevom ramenu iz kojeg će se razlijegati vehabijski hip-hop. I ti joj to nikad, ama baš nikad, nećeš moći uskratiti.
Svoje sam mišljenje o priličnom broju pripadnika, kako ih reis naziva, "novih muslimana" davno rekao....I o nikabu.....
Ali, ovolika količina nepodnošenja, mržnje, vrijeđanja koju zlatiborka pokazuje prema ženama pod nikabom....prosto je nevjerovatna....
A pošto nivo muslimanskog ekstremizma,očito, procjenjuješ prema vrsti odjeće.....Onda sigurno znaš da je više od 80 posto muslimanki u BiH, sve do 1949 , pripadalo islamističko-ekstremističko-fundamentalističko-saudijsko-teheransko-malezijsko-sudansko-afganistanskom pokretu.....
I hvala Bogu, zlatiborka, pa se ti ni za šta ne pitaš.....Bogu velikom hvala, ti bi bila gora od najgoreg četnika, da te može zapasti....(I znam, nisi Srpkinja, nick je u čast oca tvoje snahe, ili tako nekog, tako da ovo četnik trebaš da shvatiš hipotetički )
-
callmethebreeeze
#148 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
sta tebe briga kako se ko oblaci? ovo sto si ti napisala je divan primjer talibanizma.zlatiborka wrote:O odjeci sam se vise puta ocitovala. Svaka odjeca zena i djevojaka muslimanki mi je prelijepa, stanem i divim im se kad ih vidim, osim onih kojeadnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
Ponavljam pitanje:
- black
#149 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
ma njen stav spram ovog je odavno poznat, a kakav je mislim da nema potrebe pojasnjavati ..Ahmmed wrote:zlatiborka wrote:
O odjeci sam se vise puta ocitovala. Svaka odjeca zena i djevojaka muslimanki mi je prelijepa, stanem i divim im se kad ih vidim, osim onih koje
Ponavljam pitanje:
E vidiš, ona će nositi tu "crnu vreću" sve dok to bude htjela....I u jednoj ruci držati mobitel, a drugom pridržavati kasetofon na lijevom ramenu iz kojeg će se razlijegati vehabijski hip-hop. I ti joj to nikad, ama baš nikad, nećeš moći uskratiti.
Svoje sam mišljenje o priličnom broju pripadnika, kako ih reis naziva, "novih muslimana" davno rekao....I o nikabu.....
Ali, ovolika količina nepodnošenja, mržnje, vrijeđanja koju zlatiborka pokazuje prema ženama pod nikabom....prosto je nevjerovatna....
A pošto nivo muslimanskog ekstremizma,očito, procjenjuješ prema vrsti odjeće.....Onda sigurno znaš da je više od 80 posto muslimanki u BiH, sve do 1949 , pripadalo islamističko-ekstremističko-fundamentalističko-saudijsko-teheransko-malezijsko-sudansko-afganistanskom pokretu.....
I hvala Bogu, zlatiborka, pa se ti ni za šta ne pitaš.....Bogu velikom hvala, ti bi bila gora od najgoreg četnika, da te može zapasti....(I znam, nisi Srpkinja, nick je u čast oca tvoje snahe, ili tako nekog, tako da ovo četnik trebaš da shvatiš hipotetički )
zlatiborka wrote:Traba zakonom zabraniti pokrivanje lica. Kazniti sa 500 KM kada je cijelo lice pokriveno onim crnim krpama, 300 KM za sarene ili crne krpe kada se vide samo oci!
Neka se pokrivaju u svojim kucama, neka hodaju gole u svojim kucama, a na ulici i javnom mjestu ima da se prikladno odjevaju!
Joj sto sam alergicna na ove crne nindze, muka mi je kad ih vidim!
-
mIRCerka
#150 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.
I dok vi tako napadate zlatiborku, odmicete od onoga sto je pokrenulo ovu temu...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090416092/komentari
portal, na cije clanke komentare moze kaciti svako, objavi vijesti i onda osvane ovoadnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090416092/komentari
DelPiero
16.04.2009. u 20:14
ja cirkusa..
ljudi kad ćete skontat da nema gore nekog čike koji će vas nagraditi zato što izgovarate neke besmislene molitve, izgladnjavate se, ratujete u njegovo ime (tog fiktivnog čike) itd i sl![]()
sare
16.04.2009. u 19:35
Urbani seljakluk
rejZkardinaL...
16.04.2009. u 19:57
ovčice moje
a odgovori na to sunadimak
16.04.2009. u 20:45
"urbana muslimanka" sto mrzim kad neko nesto namece a jednostavno ofirno zvuci.
Vjera je cool .. cool bule a sama zelja za dokazivanjem ne mozes biti cool ako glumis da si cool.
Vjera nije cool.. nije nikad bila niti ce ikad biti!
meni je ovo jednostavno jadno
istina
17.04.2009. u 10:34
Mrzite sve STO IMA VEZE SA ISLAMOM... Kako ste samo jadni... zao mi je muslimana svakim danom ima sve VISE!!!
I kazete OVCE... razmislite malo ko je ovca na ovom svjetu i cemu SVE vi sto ne vjerujete u Boga robujete? cega se sve bojite???
Ima mali milion stvari koji upravljaju Vasim zivotima... A opet Mrzite ISLAM... tezak Vam je zivot...
dronfulja-el...
17.04.2009. u 10:55
Kako je lijepo procitati ove "pametne", "urbane",... islamomrsce i komunistčine kako se uzrujavaju zbog ovakvih tekstova...
Šatro neka dronfulja piše o tetovaži na unutrašnjoj strani butina... Ajde fukso praznoglava obožavaj i dalje Saru Džesiku Parker, kravo pic.koglava...
Crknite žohari komnusitički a komšijama i susjedima poručujem: imajte respekt, nagu.zismo vas goloruki :-]
i tako dalje...seljakluk
17.04.2009. u 14:38
Ovo je obicni seljakluk, sto bi Schroeder rekao: Ostavite crkvu, dzamiju, i ostalo tamo gdje pripadaju..... NA SELU!
emily
17.04.2009. u 15:12
nazalost vi ste ti koji uvijek prvi spominjete vjeru,i cim je nesto o muslimanima,napalite se na komentarisanje. Ja zivim u norveskoj,stidila sam se sto sam bila muslimanka,ali promjenila sam vjeru,promijenila sam ime,oblacim se kako treba,nemam komplexa,haha. A nekad sam razmisljala kao vi...tako da ima i za vas nade
ona
17.04.2009. u 15:42
@emily
najeb.m ti se mame kurvo glupa