Kakva veza, ba?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
crnaguja

#126 Re: Kakva veza, ba?

Post by crnaguja »

Ima li ko za one night stand...dok se nisam udala ???? :D
seln

#127 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

JThomas wrote:odgovor može stati u jednu rečenicu: nisi dovoljno jasno dao do znanja šta hoćeš.

i žene i muškarce preprečesto misle da druga strana čita njihove misli...
Ili suti i nada se da se podrazumijeva. Ili da ce musterija, kada proba robu, postati stalna musterija.
x0z0y0

#128 Re: Kakva veza, ba?

Post by x0z0y0 »

seln wrote:
Trebala si se javiti na onu temu o glupim trebama, tamo bi bila na pravom mjestu.
Ne objasnjava mi se, jer ti to ipak ne bi shvatila, samo ukratko: mislis li da sam imao samo jednu trebu u zivotu?
A tvoji pokusji da nadjes neke kontradiktornosti su samo povrijedjena zenska sujeta i nista vise. Ako neko ima vremena i zivaca, neka ti objasni, mada sumnjam da ce uspjeti.
ja nisam vrijedjala...
niti cu..
to je tvoj nivo..isuvise nisko za mene da se spustam na njega :D
dr.Gonzo

#129 Re: Kakva veza, ba?

Post by dr.Gonzo »

Seks je fizicki nagon. Cini mi se da su muskarci u principu iskreniji, prije svega prema sebi, kada se radi o seksu. Naravno da hoce. Zasto se ne seksati kad je ugodno, zdravo, jeftino u odnosu na druge vidove zabave itd.... :mrgreen:

Iskreno, u slicnim situacijama na pitanje "Sta smo sad" obicno ne mogu da ponudim nikakav odgovor :) Jer to se pitanje i ne namece u klasicnim one night stand situacijama. Kada se sav trud zavrsi za dio veceri, tesko je da i cura nesto ocekuje. Svima dobro, hvala lijepo, moze nekad opet. Do tad kud koji. IMHO, nema nista lose u ovakvom ponasanju. Pa nek se kasnije razvija i jos nesto, ako ima prostora i volje.

Al, ali problem je u tome sto tipicni zenski stav prema seksu nije ovako liberalan. U zavisnosti od kulture, do izrazaja dolaze razlicite drustvene i psiholoske barijere. Npr. Da li je takvo ponasanje moralno ispravno (hocu li biti kurva ako to uradim)? Sta ce misliti okolina (hoce li misliti da sam kurva)? Hoce li mi kasnije biti zao (hoce li onaj do koga meni bude stalo misliti da sam bila kurva)? etc. Opet moram naglasiti da intenzitet ovih dilema varira od kulture do kulture. Recimo u Ceskoj su neuporedivo manje izrazene nego na Balkanu, a geografska udaljenost nije ni 1000 KM...

A sada da se vratim na to zasto je meni pitanje "sta cemo sad" nezgodno. Postaje nezgodno nakon sto se ulozi odredjeni trud (recimo 2-3 izlaska) kada ocigledno postoji ili je postojala neka vrsta interesa, ali nije jasno da li je dovoljno jak da bi se na njemu pravila veza. Obicno mi se cini da taj osnov posoji, ali mi iskustvo govori da budem oprezniji jer je mozak obicno prepustio primat nekim drugim dijelovima tijela :) Podsjeca me na pjesmu jednu pjesmicu od Gang of Four koja kaze: "Sometimes I'm thinking that I love you, but I know it's only lust" ...
seln

#130 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

Compos_Sui wrote:
seln wrote:
Trebala si se javiti na onu temu o glupim trebama, tamo bi bila na pravom mjestu.
Ne objasnjava mi se, jer ti to ipak ne bi shvatila, samo ukratko: mislis li da sam imao samo jednu trebu u zivotu?
A tvoji pokusji da nadjes neke kontradiktornosti su samo povrijedjena zenska sujeta i nista vise. Ako neko ima vremena i zivaca, neka ti objasni, mada sumnjam da ce uspjeti.
ja nisam vrijedjala...
niti cu..
to je tvoj nivo..isuvise nisko za mene da se spustam na njega :D
Ispod tvog nivoa nije ni Mrtvo more. Ako nisi shvatila, mogla si pitati, umjesto hinjskih insinuacija o mojoj kontradiktornosti, da ne kazem lazima. U onom postu nisam govorio o sebi, vec sam odgovarao nekoj djevojci. Ja se nikad nisam trudio mjesecima, niti bih: uglavnom se odmah vidi ko se kome svidja, ostalo je tehnika i navika. A truditi se oko udate zene....danas pozdrav, sutra kompliment...moze da potraje par nedelja. Za dalja objasnjenja posaljite frankiranu kovertu.
seln

#131 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

crnaguja wrote:Ima li ko za one night stand...dok se nisam udala ???? :D
Obrati se Herr Flicku....on bi i guju u oko. :D
x0z0y0

#132 Re: Kakva veza, ba?

Post by x0z0y0 »

seln wrote:
Ispod tvog nivoa nije ni Mrtvo more. Ako nisi shvatila, mogla si pitati, umjesto hinjskih insinuacija o mojoj kontradiktornosti, da ne kazem lazima. U onom postu nisam govorio o sebi, vec sam odgovarao nekoj djevojci. Ja se nikad nisam trudio mjesecima, niti bih: uglavnom se odmah vidi ko se kome svidja, ostalo je tehnika i navika. A truditi se oko udate zene....danas pozdrav, sutra kompliment...moze da potraje par nedelja. Za dalja objasnjenja posaljite frankiranu kovertu.
opet uvreda ..

ja sam navela ono sto si napisao..tvoj stav..citirala sam ih u potpunosti i nisam te ostetila po tom pitanju
ako ti ne vidis kontradiktornost u njima...potrazi pomoc nekoga da ti objasni

moj post je bio vezan za temu..i nisam isprovocirana niti se osjecam prozvanom :D
ti ocito jesi :D
seln

#133 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

Compos_Sui wrote:
seln wrote:
opet uvreda ..

ja sam navela ono sto si napisao..tvoj stav..citirala sam ih u potpunosti i nisam te ostetila po tom pitanju
ako ti ne vidis kontradiktornost u njima...potrazi pomoc nekoga da ti objasni

moj post je bio vezan za temu..i nisam isprovocirana niti se osjecam prozvanom :D
ti ocito jesi :D
Kako god. Smatraj me supkom, sto se mene tice.
kockica_kockica

#134 Re: Kakva veza, ba?

Post by kockica_kockica »

meni nije jasno taj trud oko neke zenske osobe vise dana samo da bi imao s njom sex za jednu noc... :-) hajd probas tu noc i ona prihvati.. razumljivo mi je ali vise dana se truditi oko nekoga samo zbog jednog seksa ... ne znam...

djevojka, zena kad se seksa obavezno ima neke emocije prema toj muskoj osobi ( neke to priznaju, neke ne, ali svaka ima gorak ukus poslije tog seksa za jednu noc, i potajno se nada da ce to prerasti u nesto vise) zenski mozak je cudo :)
muskarac ne mora imati nikakve emocije da bi se seksao.. njemu to dodje kao praznjenje baterija... dovoljno je da ona izgleda iole normalno i privlacno da mu se probudi zelja....

obicno muskarci "misle" ( sto je pogresno) da zena ako pristane na sex zeli to sa njim samo tad i da je poslije kraj... za sve muskarce koji se tako zdusno trude oko djevojaka vise dana da bi s njom proveli jednu noc, pa ljudi moji ima ih toliko koje odmah pristanu zasto sami sebe ukopavate nekim ispraznim obecanjima, manirima, izigravanjem dobrog decka ako ne mislite nista sto podrazumjeva vidjanje i nakon tog cina... ne razmijem da nemate osjecaj da kada zena ne zeli odmah prvu noc sex zapravo nije cura za jednu noc, i da time sto joj toliko udovoljavate danima da bi je privolili na sex ona to vidi kao mogucnost potencijalne veze...na kraju ostane povrijedjena jer je pogresno protumacila vase signale a vi ste "mislili" da ona zna... e pa ne zna...
JThomas

#135 Re: Kakva veza, ba?

Post by JThomas »

seln wrote:
JThomas wrote:odgovor može stati u jednu rečenicu: nisi dovoljno jasno dao do znanja šta hoćeš.

Ili suti i nada se da se podrazumijeva. Ili da ce musterija, kada proba robu, postati stalna musterija.
i to je njeno ljudsko pravo :)

ali ništa u životu se ne podrazumijeva, niti iko čita tuđe misli. šta ti znaš šta neko traži, i šta taj neko zna šta ti tražiš?
seln

#136 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

kockica_kockica wrote:meni nije jasno taj trud oko neke zenske osobe vise dana samo da bi imao s njom sex za jednu noc... :-) hajd probas tu noc i ona prihvati.. razumljivo mi je ali vise dana se truditi oko nekoga samo zbog jednog seksa ... ne znam...

djevojka, zena kad se seksa obavezno ima neke emocije prema toj muskoj osobi ( neke to priznaju, neke ne, ali svaka ima gorak ukus poslije tog seksa za jednu noc, i potajno se nada da ce to prerasti u nesto vise) zenski mozak je cudo :)
muskarac ne mora imati nikakve emocije da bi se seksao.. njemu to dodje kao praznjenje baterija... dovoljno je da ona izgleda iole normalno i privlacno da mu se probudi zelja....

obicno muskarci "misle" ( sto je pogresno) da zena ako pristane na sex zeli to sa njim samo tad i da je poslije kraj... za sve muskarce koji se tako zdusno trude oko djevojaka vise dana da bi s njom proveli jednu noc, pa ljudi moji ima ih toliko koje odmah pristanu zasto sami sebe ukopavate nekim ispraznim obecanjima, manirima, izigravanjem dobrog decka ako ne mislite nista sto podrazumjeva vidjanje i nakon tog cina... ne razmijem da nemate osjecaj da kada zena ne zeli odmah prvu noc sex zapravo nije cura za jednu noc, i da time sto joj toliko udovoljavate danima da bi je privolili na sex ona to vidi kao mogucnost potencijalne veze...na kraju ostane povrijedjena jer je pogresno protumacila vase signale a vi ste "mislili" da ona zna... e pa ne zna...
To je osnova svih nerazumijevanja izmedju muskaraca i zena: mi smo razliciti!!!
seln

#137 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

JThomas wrote:
seln wrote:

i to je njeno ljudsko pravo :)

ali ništa u životu se ne podrazumijeva, niti iko čita tuđe misli. šta ti znaš šta neko traži, i šta taj neko zna šta ti tražiš?
Upravo tako. Zato, kao kod kupovine auta, pitaj kolika je garancija. Da ne bude poslije iznenadjenja.
crnaguja

#138 Re: Kakva veza, ba?

Post by crnaguja »

seln wrote:
crnaguja wrote:Ima li ko za one night stand...dok se nisam udala ???? :D
Obrati se Herr Flicku....on bi i guju u oko. :D
Herr Fick , pomozi !!!
kockica_kockica

#139 Re: Kakva veza, ba?

seln wrote:
kockica_kockica wrote:meni nije jasno taj trud oko neke zenske osobe vise dana samo da bi imao s njom sex za jednu noc... :-) hajd probas tu noc i ona prihvati.. razumljivo mi je ali vise dana se truditi oko nekoga samo zbog jednog seksa ... ne znam...

To je osnova svih nerazumijevanja izmedju muskaraca i zena: mi smo razliciti!!!
jako smo razliciti... :)

i bilo bi mnogo lakse kad bi prestali "misliti" i "podrazumjevati" i kad bi poceli verbalizirati nase misli i zelje i donekle planove....vjerujem da bi bilo mnogo manje nesporazuma... :)
swirl

#140 Re: Kakva veza, ba?

Post by swirl »

Ne mogu a da ne napisem za gore navedeni post :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pustopoljina

#141 Re: Kakva veza, ba?

Post by pustopoljina »

emancipovane zene nikad nece imati sex gdje ce joj lik nakon sexa reci-slam bam thank you ma'am...osim ako je emancipovana prostitutka.
pravo je smijesno kad likovi traze od zena emancipaciju u krevetu...a u svemu ostalom je ta emacipacija nepozeljna.
dok fakeri traze "emancipovane" zene za kreveta,dotle mame,sestre,zene trebaju biti samo zene,bez onog emancipovane.
znaci-ja ako odem s likom u krevet-odmah,onda sam emancipovana,ali nisam materijal za suprugu? supruga treba jos koji put da obleti oko kokosinjca,da se barem pravi da ne da?
gdje li su emancipovani muskarci?
a tek nedjeljama uletati da bi dosao do sexa...i to onog-jednom...najnekvalitetniji :P
Seven of Nine

#142 Re: Kakva veza, ba?

Post by Seven of Nine »

@ seln

A kako si majke ti uhvatio onda svoju ženicu?
Koji ti je onda tu bio kriterij? ili je i ona bila jedna od poželjnih, pa si se onda predomislio ili...
Loulou

#143 Re: Kakva veza, ba?

Post by Loulou »

JThomas wrote:ali ništa u životu se ne podrazumijeva, niti iko čita tuđe misli. šta ti znaš šta neko traži, i šta taj neko zna šta ti tražiš?
To sam i ja rekla. I onda @seln, ako znamo da smo (većinom) različiti po tom pitanju (mislim, muškarci i žene,općenito), zašto bi onda bio problem ako se postavi pitanje ili neke stvari definiraju na samom početku, bez "podrazumijevanja"?
"Ja sam ovdje zbog toga i toga. A ti? Je l' oboje želimo one night stand, dakle bez obaveze"? Da? OK, super. Go for it.
Ako ne, onda jednostavno odlučimo da li ćemo se upustiti u nešto ili ne. I onda nemamo šta koga kriviti za ovo ili ono.... "Ja mislio...", "Ti mislila" i sl.
Loulou

#144 Re: Kakva veza, ba?

Post by Loulou »

kockica_kockica wrote:djevojka, zena kad se seksa obavezno ima neke emocije prema toj muskoj osobi ( neke to priznaju, neke ne, ali svaka ima gorak ukus poslije tog seksa za jednu noc, i potajno se nada da ce to prerasti u nesto vise) zenski mozak je cudo :)
U ovo se nemoj zakleti.
Ne možemo o drugima suditi na osnovu vlastitog sistema vrijednosti, odn. uzimajući sebe kao referentnu vrijednost.
Michun

#145 Re: Kakva veza, ba?

Post by Michun »

Kockice...sto mi krades misli :D
U mene se i one night stand pretvorio u duzu vezu. To ko' ja nesto bila hrabra, pa opet zaglavila u emocijama - i svojim i njegovim. Kako onda da znam kad neko hoce nesto ili NESTO :?
Seven of Nine

#146 Re: Kakva veza, ba?

Post by Seven of Nine »

Michun wrote:
kockica_kockica wrote: Kako onda da znam kad neko hoce nesto ili NESTO :?
E, to i mene zanima. Bujrum sa odgovorima...
kockica_kockica

#147 Re: Kakva veza, ba?

Loulou wrote:
kockica_kockica wrote:djevojka, zena kad se seksa obavezno ima neke emocije prema toj muskoj osobi ( neke to priznaju, neke ne, ali svaka ima gorak ukus poslije tog seksa za jednu noc, i potajno se nada da ce to prerasti u nesto vise) zenski mozak je cudo :)
U ovo se nemoj zakleti.
Ne možemo o drugima suditi na osnovu vlastitog sistema vrijednosti, odn. uzimajući sebe kao referentnu vrijednost.

zene uglavnom imaju emocije neke vrste kad se upustaju u sex... kod zena je vrlo rijetko i u vrlo malim procentima to samo sex... ako je otisla s nekim u krevet onda se njoj svidio ON muskarac na nacin da bi ga mogla voljeti... ja sebe ne stavljam u nikakva mjerila i ne mjerim nista prema sebi jer sam totalni unikat :D
i svaka ali svaka zena kad ode u krevet sa muskarcem zeli nesto vise od sekasa za jednu noc od njega... i sam seln rece da one nude nesto sto ce se mozda svidjeti drugoj strani pa ce pozeljeti ostati s njom.. rekoh ja zenski mozak je cudo :)

kako ces znati da li zeli vezu ili samo za jednu noc seks... jednostavno... ne znas... :oops: vidis da ih ima koji se trude danima oko tebe i kad odes u krevet on ti kaze Haj cao... kako nisi znala kakva veza ba??? ... 8-) :skoljka:
pustis ga da trudi dovoljno dugo ... :lol: ako mu je do jedne noci sa tobom nece se truditi mjesecima ako mu je stalo do tebe vise od jedne noci u krevetu izdrzat ce sve jer njegov stajling to moze izdrzati :D
Aurora Borealis

#148 Re: Kakva veza, ba?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:37, edited 1 time in total.
dr.Gonzo

#149 Re: Kakva veza, ba?

Post by dr.Gonzo »

pustis ga da trudi dovoljno dugo ... :lol: ako mu je do jedne noci sa tobom nece se truditi mjesecima ako mu je stalo do tebe vise od jedne noci u krevetu izdrzat ce sve jer njegov stajling to moze izdrzati :D
Zbog ovakvih, neprirodnih i kulturno izforsiranih, zenskih stavova ljudi uzivaju u seksu mnogo manje nesto sto bi zapravo mogli :)
Aurora Borealis

#150 Re: Kakva veza, ba?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:37, edited 2 times in total.
Post Reply