Naravno da to nije blizu Mercedesa i MANa jer to nije najbolje sto Ikarbus moze da ponudi. Sarajevu niko nije branio da kupi ove Ikarbuse, po mnogima najljepse gradske autobuse :axyz wrote:Jeste krenuli su danas s radom. Prve impresije poslije voznje za Vogošću su "kako sam se nadala dobro sam se udala"..... Konstrukcijski su masivna vozila , fino lože na cesti, čini mi se da im je prednji kraj nešto otežan u odnosu na IK 201 jer su IK 201 klatili se u voznji non stop. Kao što vam je poznato motor je na prikolici i hladnjak je na vecoj visini u odnosu na motor što može biti prednost da se nebi grijali. Takođe posjeduju tzv poluklimu tj klimu za vozača.... mađutim da se razumijemo, kad je u pitnanju vizuelni dojam enterijera i eksterijera nije to ni blizu MAN-a Mercedesa, Neoplana, Irisbusa i sl. Jedino su sjedista malo "dotjerana" i nema vise stakala sa "kederima" ...ostalo je kao u vozilima prije 20 godina (vrata, tapacirunzi, instrument tabla). Bilo kako bilo da ih je Bog dao više nabavljeno ne samo zglobnih nego i "solo" bilo bi mnogo bolje....Inače ova vozila su kupljena preko S leasinga a cijena vozila je oko 340 000 KM....(toliko stoji na fakturama)MILCHO & JV wrote:Jesu li krenuli?

...ali to kosta, prema tome koliko para toliko muzike. Ikarbus je izdrzljiv autobus i to je za Sarajevo najbitnije.