rusmir.ba wrote:Kilometraza ce ti se poklopiti, ako je neko vracao sat onda je pobrisao podatke i u ECU i ti ces na dijagnostici vidjeti ono sto i na tabli. Nema tu nikakvog skrivenog chipa do koga ljudska ruka ne dopire da promjeni podatke ako mu je cilj. Bolje ti pogledaj ostalo detaljnije.
Moj buraz ima G4 iz 1999.god, sa 5god starosti ga je kupio na cca 110-120.000 prekucanih, one je prekucao jos oko 100.000, pa eto, to je neki prosjek mada imas ljudi koji svaki dan spartaju preko 200km do posla i nazad. Ako je on tip-top, i odrzavan redovno moze jos 100 - 200.000 bez problema.
Uglavnom idi na servis, nek pregledaju sve, PC dijagnostiku takodjer, pa razmisli. Inace 14.000KM su meni trazili po auto kucama za opel astra i ford fokus 2003.godiste.
Sretno sta god odlucis!
Bio sam juce na servisu, katastrofa...mozda bi u auto kuci mene i prevarili ali kada mi je covjek u servisu pokazao par fazona za prepoznavanje ja sam se shebo. Bilo mi je pravo krivo...
Auto je komplet ofarban, i to malo bolje...ali strucnjak ipak primjeti. Prikopcao ga je na PC dijagnostiku, osim toga sto se primjeti da je komplet ofarban,
airbag-ovi mu nisu u konekciji sa senzorima, jos jedan znak da je udaran. ABS mu nesta nije u redu. Klima mu nesto ne fercera kako treba...ma bruku nekih nedostataka.
A kada sam uzeo auto od gazde i dosao do servisa, gazda auto kuce je u međuvremenu kontaktirao servisere i pokusao da utice na njig u nadi da ce mi dati lazne podatke.
U svakom slucaju sam se razocarao.