Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Steta sto vas na fakultetu nisu naucili da se u civilizovanoj diskusiji potrebno koncentrisati na argumente sagovornika, a ne na njegovu licnost.
Za zadacu pogledaj znacenje pojma ad hominem, i sljedeci put se "ugrizi za jezik" kad budes htio napisati nesto slicno. Jer duhovit sigurno ne ispadas.
Izgleda da na ETF-u studenti najbolje nauce "Kako biti ufuran i kako se prodavati drugima!". Nisam informaticar al sam imao priliku upoznati se i razgovarati sa jednim i drugim inzinjerima (ETF/PMF), tako da fakat nisam uvidjeo cemu toliko "dizanje u visine" ovih sa ETF-a .
Išla sam jučer na studentsku zbog drugog ciklusa studiranja.
Mislim da puno studenta ima problem sličan mom, odbrana im zakazana poslije 1.9., pa ne mogu predati papire.
Teta na studentskoj mi samo rekla bit će drugi rok - doviđenja.
*miara* wrote:ja sam sluzbeno postala student biologije ovog ljeta
moze li mi neko dati nekih savjeta, sta me ocekuje, sta ni slucajno ne smijem uraditi pred nekim profesorom ako mislim u roku zavrsiti, itd...
Probaj ici na predavanja redovno, uci i polazi u roku. Nemoj niposto izbjegavati casove.
Onda ce sve biti u redu.
Ako ti ovo ne ide od ruke, probaj zguzit nekog profesora ili asistenta.
koliko sati se otprilike ostaje na faxu radnim danom?
Ako mislis u roku zavrsiti sjedi i uci...
Dnevno na faxu ostajes??? Zavisi jbg. Jedan dan nemas nista, dok drugi dan si od 8 - 18h na faxu. Vidjet ces i na koje predavanja ne moras ic (prvi semestar biofizika i hemija ) itd... Vjezbe su ti obavezne
*miara* wrote:nema sanse da preskacem hemiju jer ja fkt veze nemam. ni u osnovnoj ni u srednjoj nisam imala profesora kako treba.
od 8 do 18 sta se to tamo radi? izmisljamo nove zivotinje? kloniramo ljude?
rece mi jedna djevojka da nece vise biti ubijanja golubova. jel se sta pricalo po faxu?
Ucices hemiju od 8 do 18.
cuj golubove, ja kad sam zadnji put bio na faxu, zgrada biologije je bila ko iz horor filma. Nisu bili golubovi u pitanju nego nesto mnogo, mnogo, mnogo, vece. I imalo je 4 ruke.
P.S.
Cuvaj se studentske sluzbe, oni su najgori. Sa njima nema dogovora, sa ostalim da. (Ovo je ozbiljno)
cuj golubove, ja kad sam zadnji put bio na faxu, zgrada biologije je bila ko iz horor filma. Nisu bili golubovi u pitanju nego nesto mnogo, mnogo, mnogo, vece. I imalo je 4 ruke.
P.S.
Cuvaj se studentske sluzbe, oni su najgori. Sa njima nema dogovora, sa ostalim da. (Ovo je ozbiljno)
ja sam imala prijemni u onoj visokoj rozoj "violeta" zgradi i izgledalo je solidno. uglavnom bolje nego u srednjoj. moja gimnazija i nema zgrade
o kakvim ti zivotinjama pricas? sta si to ubio? sta imas na dusi? ja se nadam da necu morati nista otvarati. da sam htjela, veterinu ili medicinu bi upisala... ja samo hocu da se borim za prava zivotinja, da otkrivam nove vrste i da gledam kroz mikroskop
dok si ljubazan sa ljudima, bice ljubazni i prema tebi. uvijek sirok kez nabaci i nece ti niko sa studentske srati.
Alhemicarkaa wrote:Ako ti budu trebale instrukcije iz hemije javi se
imam dobrih knjiga od sikirice za gimnaziju, zbirku zadataka, repetitorij ali mi tako mrsko uciti nikad mi hemija nije bila zanimljiva. jedino malo organska. kontam do alkina, ali kad dodje do zavrtanja ravni alfa beta secera i sl.
Alhemicarkaa wrote:Ako ti budu trebale instrukcije iz hemije javi se
imam dobrih knjiga od sikirice za gimnaziju, zbirku zadataka, repetitorij ali mi tako mrsko uciti nikad mi hemija nije bila zanimljiva. jedino malo organska. kontam do alkina, ali kad dodje do zavrtanja ravni alfa beta secera i sl.
Ako ce ti biti lakse te alfa beta secere ne voli ni vecina hemicara
P.S.
ja sam imala prijemni u onoj visokoj rozoj "violeta" zgradi i izgledalo je solidno. uglavnom bolje nego u srednjoj. moja gimnazija i nema zgrade
o kakvim ti zivotinjama pricas? sta si to ubio? sta imas na dusi? ja se nadam da necu morati nista otvarati. da sam htjela, veterinu ili medicinu bi upisala... ja samo hocu da se borim za prava zivotinja, da otkrivam nove vrste i da gledam kroz mikroskop
dok si ljubazan sa ljudima, bice ljubazni i prema tebi. uvijek sirok kez nabaci i nece ti niko sa studentske srati.
ja sam sa matematike.
Ali nisam smio ni prici zgradi biologije. Strah me bilo raznih zivotinja tamo....sta im rade.....
Ma salim se bona, samo uci i ne treba da se bojis nikoga.
Karen wrote:Išla sam jučer na studentsku zbog drugog ciklusa studiranja.
Mislim da puno studenta ima problem sličan mom, odbrana im zakazana poslije 1.9., pa ne mogu predati papire.
Zna li tko kad će raspisati drugi rok?
Kako mi rece sef odsjeka prije par dana, ovaj rok ce biti prolongiran, tako da ce se na drugi ciklus moci upisati i oni koji zavrse prvi ciklus poslije 1.9., a drugogo roka ne bi trebalo biti.
ćiro wrote:Mehanizmi anorganskih reakcija, pa šta se tu izučava molim te?
Karen wrote:Išla sam jučer na studentsku zbog drugog ciklusa studiranja.
Zna li tko kad će raspisati drugi rok?
Kako mi rece sef odsjeka prije par dana, ovaj rok ce biti prolongiran, tako da ce se na drugi ciklus moci upisati i oni koji zavrse prvi ciklus poslije 1.9., a drugogo roka ne bi trebalo biti.
Možeš reći koji odsjek?
Nisam bolonja, stari sistem, zadnji voz starog sistema bio (u roku sam). Ali kažu da nas primaju. Iako ću se odmah prijaviti na vandredne.
Jel cijena semestra ostaje ista ili? (1200 KM po semestru?)
I znaš li nešto o skraćivanju sa 2 godine na 1 (bar tako piše u konkursu). Nisam završila na PMF-u, pa nisam upoznata.
zna li iko mogu li ja otici do faxa i uzeti potvrdu da sam redovan student za zdravstveno osiguranje? fax mi tek pocinje za 3 sedmice, a meni sutra istice osiguranje. moram nesto skontati za ovu osmicu sto mi raste, ali sumnjam da cu sutra sve uspjeti zavrsiti.
Nisam bolonja, stari sistem, zadnji voz starog sistema bio (u roku sam). Ali kažu da nas primaju. Iako ću se odmah prijaviti na vandredne.
Jel cijena semestra ostaje ista ili? (1200 KM po semestru?)
I znaš li nešto o skraćivanju sa 2 godine na 1 (bar tako piše u konkursu). Nisam završila na PMF-u, pa nisam upoznata.
Odsjek za hemiju! Studenti koji su zavrsili po staron sistemu moći će upisati postdiplomski, tj. drugi ciklus studija po Bolonji s tim da ce svi biti upisani vanredno i placati studij, a koliko, to jos niko ne zna, na zalost. I da, na Odsjeku za hemiju sistem školovanja je 4+1, dakle ovaj drugi ciklus traje jednu godinu, a za druge odsjeke odsjeke ne znam.
*miara* wrote:zna li iko mogu li ja otici do faxa i uzeti potvrdu da sam redovan student za zdravstveno osiguranje? fax mi tek pocinje za 3 sedmice, a meni sutra istice osiguranje. moram nesto skontati za ovu osmicu sto mi raste, ali sumnjam da cu sutra sve uspjeti zavrsiti.
Ako imas index mozes. A i ako nemas, ako si predala sve papire, oni su tebe trebali protokolisati, staviti br, samo teta treba da potrazi tvoj index i da ti potvrdu, odi na faks i pitaj.
*miara* wrote:zna li iko mogu li ja otici do faxa i uzeti potvrdu da sam redovan student za zdravstveno osiguranje? fax mi tek pocinje za 3 sedmice, a meni sutra istice osiguranje. moram nesto skontati za ovu osmicu sto mi raste, ali sumnjam da cu sutra sve uspjeti zavrsiti.
Ako imas index mozes. A i ako nemas, ako si predala sve papire, oni su tebe trebali protokolisati, staviti br, samo teta treba da potrazi tvoj index i da ti potvrdu, odi na faks i pitaj.
nisam jos dobila index. predala sam sve papire jos u prvom roku. rekla mi je teta sa studentske da cu index dobiti na prvom predavanju, ali oticu sutra da vidim moze li sta da mi sredi
*miara, nadam se ćeš moć izvadit to sutra, al nisam siguran da se to može. Mada ako si predala sav upisni materijal trebala bi. No, svejedno moraš nekako dokazat da si ti ta što je upisala, ako nemaš indexa . I ozbiljno, neko ti je gore već napiso, one tete na studenskoj znaju bit grozne, čuvaj se
Što se tiče biologije, pripazi se histologije i stanovitog Šuške , ostalo se valjda može proć. Nisam biolog (komšija sa geografije ), al tako pričaju...