Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
oddodood

#126 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

Kad se već nakačih na ovaj topik, da završim sa jednom lijepom porukom. Trebalo je 1996. godine odvesti ambasadora Irana, gospodina Muhameda Ibrahima Teherijana na Drinu. Naravno, to su odbili svi oni koji su to trebali službeno i neslužbeno učiniti, jer ih je bilo strah američkih reakcija.
Na Proskoku sam objašnjavao velikom bosanskom prijatelju šta se tu nedavno događalo i, na kraju, zahvalio mu se za pomoć.
Gospodin Teherijan je odgovorio: “Gospodine, sve vi to lijepo rekoste. Ali, poslušajte me – nikad nemojte zaboraviti ono što je vaše, što vas je održalo ovdje kad mi za vas nismo ni znali.”
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#127 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

tataratira wrote:Yebem ti čvarak, čuj nema pive
Teheranka već postoji, ovoj više odgovara naziv Šeherezada
Rek'o reis ima...samo one bezalkoholne. :D
dast.stanislav

#128 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by dast.stanislav »

oddodood wrote:Kad se već nakačih na ovaj topik, da završim sa jednom lijepom porukom. Trebalo je 1996. godine odvesti ambasadora Irana, gospodina Muhameda Ibrahima Teherijana na Drinu. Naravno, to su odbili svi oni koji su to trebali službeno i neslužbeno učiniti, jer ih je bilo strah američkih reakcija.
Na Proskoku sam objašnjavao velikom bosanskom prijatelju šta se tu nedavno događalo i, na kraju, zahvalio mu se za pomoć.
Gospodin Teherijan je odgovorio: “Gospodine, sve vi to lijepo rekoste. Ali, poslušajte me – nikad nemojte zaboraviti ono što je vaše, što vas je održalo ovdje kad mi za vas nismo ni znali.”
Wtf?!

I tako je crvenkapicu pojeo vuk...
Luke Perry

#129 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Luke Perry »

Ako ista mozda krene diskusija u drustvu o bezobzirnoj prodaji alkohola i kladionicama. Nije BBI ultimativno zlo.
oddodood

#130 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by oddodood »

dast.stanislav wrote: Wtf?!
I tako je crvenkapicu pojeo vuk...
Da bi postala - besmrtna. A vuka ni svi lovostaji ne mogu spasiti od samoistrjebljenja.
dast.stanislav

#131 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by dast.stanislav »

I evo da ponovim jos jednu stvar... Ovaj potez potpunog uklanjanja svinjetine i kladionica je cista smijurija i meni se cini samo trik za sire narodne mase, da se malo prica o tome i da se digne prasina, da li njima marketing ove vrste treba (da li im je uopste marketing i potreban) ne znam, ali ocigledno da su sa ovim postigli znatne rezultate u toj oblasti.

Dalje, kada mi ZELENASI uvode neka pravila i ponasaju se po odredjenim zakonima (bilo da su vjerski, ili bilo koji drugi) meni to djeluje kao ona fraza svima nama poznata, "kurva prica o postenju"!
ado-šampion

#132 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ado-šampion »

Ja bih se samo osvrnuo na cijene u fancy buticima. Zna li iko od ovih što se žale na "majičice" od 115 KM koliko vani košta Gant ili Tommy Hilfiger polo majica?! Nego je Bošnjo naviko na polu-bofl Tom Tailor za cvaju, pa sad hoće i Gant majicu za cvaju. :roll: Inače, kad već pišem, tržni centar je super, ponuda odjeće je svjetska, sad ko će to kupit to je već drugo pitanje. I kafa gore na vrhu je 2 KM a ne 4 kao što neki pričaju. Mali makijato 2,5 KM, mada nije baš "mali". :-)

Zamolio bih i moderatore da obrate pažnju na ove što dođu da provociraju. Evo ova ili ovaj što je arognatno i ismijavajuće postavio/la kao "Radi li BBI petkom" nije dobio/la nikakvu sankciju za to a kad bih joj/mu ja sad jebao mater četničku (pazite, rekao sam "kad bih", ništa nisam psovao, ne znam ni koji dotični/a) automatski bih dobio ban. To je meni uvreda iste vrste. Isto kao što ja njoj/njemu ne smijem psovat, tako ni ona/on ne smije vrijeđat na vjerskoj osnovi.
clav

#133 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by clav »

oddodood wrote:
clav wrote:Pa ovo nije normalno kako se raja upali na pomen svinjetine, alkohola i kladionice. Da ona tema na vrijeme nije zakljucana garant bi prevazisla i asocijacije i kaladont.
Normalno je, clav, radi se o objektu koji je u centru BiH, a čije koordinate su vrlo maglovite. Znači da raju zanima sudbina BiH. Kvislinzima je potreban uvijek neko sa strane, zato što oni ljudski i ne znaju živjeti. A sve mi se čini da su u igri baš oni.
Izvini nije normalno! Da se provlaci pitanje na koji je nacin prosao tender za datu lokaciju, na koji su nacin dobivene dozvole i da se ukaze na eventualne nepravilnosti i kriminal ne bih imao nista protiv. Prica se o nekakvom zapisavanju teritorije, zabrani i nametanju necega jer je u tom trznom centru odluceno da se ne prodaje svinjetina, alkohol i da nema kladionice. Ja smatram da je to posljedica ksenofobije i tu zavrsava cijela prica o multivitaminskom liberalnom Sarajevu i nekoj Bosni. Jebe mi se za takvu Bosnu i njenu sudbinu gdje je neko otpisan kao osoba ako jede ili ne jede svinjetinu. Varietas delectat nema sta. Smjesna je narocito i odakle je potekla informacija i gdje je prica bila udarna(Pincom - ako neko ne zna bas pravi primjer tolerancije i liberalnosti, a narocito briga za sudbinu Bosne).
Kakva je situacija: Vlasnik je musliman i odlucio investirati u trzni centar. Po njegovim religijskim ubjedjenjima zabranjeno mu je prodavati svinjetinu, alkohol i baviti se kockom. Nije mu zabranjeno prodavati tanga gace, nije mu zabranjeno prodavati prezervative, nije ga briga da li je neko osunecen, da li ima himen, jel ozenjen ili udat, drogira li se, slusa li Cecu ili slicno. Apsolutno nije niko primoran da udje u pomenuti objekt, niti nikom ne zabranjuje da udje u taj objekt na osnovu neke odredbe. Apsolutno ne namece nista potencijalnim kupcima. Ne krsi apsolutno nikakav zakon ni BiH, ni bilo koje zapadne zemlje. Kraj price osim ako neko ima problema s njegovim religijskim ubjedjenjima i to poistovjecuje s necim ruznim.
Posto je religija u zadnje vrijeme osjetljivo pitanje ajmo slicnu situaciju: Vlasnik je Japanac i odluci otvoriti japanski restoran. Pri ulazu gosti moraju skinuti cipele i imaju ponudjeno da mogu piti sake, a ne mogu Sarajevsko pivo ili sljivovicu recimo. Nema ugrozavanja ljudskih prava i nikakve segregacije, jer niko ne mora uci u restoran. Kraj price osim ako neko ima problem s Japancima i njihovom tradicijom i to poistovjecuje s necim ruznim!
Opet ponavljam, ako je bilo nepravilnosti i kriminala kod dobijanja tendera i izgradnje, mora se sankcionisati! Medjutim pricati o nekim krsenjima ljudskih prava i nametanju necega, zato sto nema svinjetine ili alkohola da nije zalosno i ozbiljno, bilo bi smjesno. Ako nekom bas toliko smeta uvijek moze odabrati pogodnost da dati objekat zaobidje u sirokom luku.
tamara*

#134 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by tamara* »

dast.stanislav wrote:I evo da ponovim jos jednu stvar... Ovaj potez potpunog uklanjanja svinjetine i kladionica je cista smijurija i meni se cini samo trik za sire narodne mase, da se malo prica o tome i da se digne prasina, da li njima marketing ove vrste treba (da li im je uopste marketing i potreban) ne znam, ali ocigledno da su sa ovim postigli znatne rezultate u toj oblasti.

Dalje, kada mi ZELENASI uvode neka pravila i ponasaju se po odredjenim zakonima (bilo da su vjerski, ili bilo koji drugi) meni to djeluje kao ona fraza svima nama poznata, "kurva prica o postenju"!
U svakom slučaju jeste pokušaj marketinga za određenu ciljnu grupu, ali i antimarketing u isto vrijeme za sve koji u tu grupu ne spadaju...
Previsoke cijene, skučenost i neuređenost prostora u startu pokazuju da tu i nema zdrave ambicije za trgovanjem, čak ni sa pomenutom ciljnom grupom. Vjerujem da će taj prostor u budućnosti biti korišten u sasvim druge svrhe.
ja.neron

#135 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ja.neron »

boja je fuj inače nisam ulazio unutra
BaileyS

#136 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by BaileyS »

Kladionice svakako treba zabraniti
jel_u_vinklo

#137 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by jel_u_vinklo »

Ne sekiraj se Tamara! RS je uz tebe :lol:
fixer

#138 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fixer »

clav wrote:
oddodood wrote:
clav wrote:Pa ovo nije normalno kako se raja upali na pomen svinjetine, alkohola i kladionice. Da ona tema na vrijeme nije zakljucana garant bi prevazisla i asocijacije i kaladont.
Normalno je, clav, radi se o objektu koji je u centru BiH, a čije koordinate su vrlo maglovite. Znači da raju zanima sudbina BiH. Kvislinzima je potreban uvijek neko sa strane, zato što oni ljudski i ne znaju živjeti. A sve mi se čini da su u igri baš oni.
Izvini nije normalno! Da se provlaci pitanje na koji je nacin prosao tender za datu lokaciju, na koji su nacin dobivene dozvole i da se ukaze na eventualne nepravilnosti i kriminal ne bih imao nista protiv. Prica se o nekakvom zapisavanju teritorije, zabrani i nametanju necega jer je u tom trznom centru odluceno da se ne prodaje svinjetina, alkohol i da nema kladionice. Ja smatram da je to posljedica ksenofobije i tu zavrsava cijela prica o multivitaminskom liberalnom Sarajevu i nekoj Bosni. Jebe mi se za takvu Bosnu i njenu sudbinu gdje je neko otpisan kao osoba ako jede ili ne jede svinjetinu. Varietas delectat nema sta. Smjesna je narocito i odakle je potekla informacija i gdje je prica bila udarna(Pincom - ako neko ne zna bas pravi primjer tolerancije i liberalnosti, a narocito briga za sudbinu Bosne).
Kakva je situacija: Vlasnik je musliman i odlucio investirati u trzni centar. Po njegovim religijskim ubjedjenjima zabranjeno mu je prodavati svinjetinu, alkohol i baviti se kockom. Nije mu zabranjeno prodavati tanga gace, nije mu zabranjeno prodavati prezervative, nije ga briga da li je neko osunecen, da li ima himen, jel ozenjen ili udat, drogira li se, slusa li Cecu ili slicno. Apsolutno nije niko primoran da udje u pomenuti objekt, niti nikom ne zabranjuje da udje u taj objekt na osnovu neke odredbe. Apsolutno ne namece nista potencijalnim kupcima. Ne krsi apsolutno nikakav zakon ni BiH, ni bilo koje zapadne zemlje. Kraj price osim ako neko ima problema s njegovim religijskim ubjedjenjima i to poistovjecuje s necim ruznim.
Posto je religija u zadnje vrijeme osjetljivo pitanje ajmo slicnu situaciju: Vlasnik je Japanac i odluci otvoriti japanski restoran. Pri ulazu gosti moraju skinuti cipele i imaju ponudjeno da mogu piti sake, a ne mogu Sarajevsko pivo ili sljivovicu recimo. Nema ugrozavanja ljudskih prava i nikakve segregacije, jer niko ne mora uci u restoran. Kraj price osim ako neko ima problem s Japancima i njihovom tradicijom i to poistovjecuje s necim ruznim!
Opet ponavljam, ako je bilo nepravilnosti i kriminala kod dobijanja tendera i izgradnje, mora se sankcionisati! Medjutim pricati o nekim krsenjima ljudskih prava i nametanju necega, zato sto nema svinjetine ili alkohola da nije zalosno i ozbiljno, bilo bi smjesno. Ako nekom bas toliko smeta uvijek moze odabrati pogodnost da dati objekat zaobidje u sirokom luku.
religijska uvjerenja nisu iznad drzavnih zakona, a vec sam rekao, po europskom zakonu o diskriminaciji pojedinci imaju veliko pravo da se zale na ovu odluku. onog trenutka kad taj zakon zazivi kod nas moci cemo da podizemo optuznice. sto naravno ja necu, ali ta ce opcija postojat. nije to samo tako jednostavno- ti kazes da je vlasnik musliman i da ne zeli da se bavi rabotom u kojoj ce prodavati alkohol, svinjetinu i sl - odlicno, ali onda nisi trebao da ides na natjecaj da otkupis zemlju koja je namijenjena za trzni centar. i velika je razlika izmedju zabrane za sve zakupce, i donosenja samostalne odluke direktnih zakupaca.
dok se u europi trude da cak i osudjeni zlocinci dobijaju ishranu u skladu sa njihovim uvjerenjima i navikama, mi namecemo svoje religijske dogme drugima.
melb26sa

#139 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by melb26sa »

ado-šampion wrote:Ja bih se samo osvrnuo na cijene u fancy buticima. Zna li iko od ovih što se žale na "majičice" od 115 KM koliko vani košta Gant ili Tommy Hilfiger polo majica?! Nego je Bošnjo naviko na polu-bofl Tom Tailor za cvaju, pa sad hoće i Gant majicu za cvaju. :roll: Inače, kad već pišem, tržni centar je super, ponuda odjeće je svjetska, sad ko će to kupit to je već drugo pitanje. I kafa gore na vrhu je 2 KM a ne 4 kao što neki pričaju. Mali makijato 2,5 KM, mada nije baš "mali". :-)

Zamolio bih i moderatore da obrate pažnju na ove što dođu da provociraju. Evo ova ili ovaj što je arognatno i ismijavajuće postavio/la kao "Radi li BBI petkom" nije dobio/la nikakvu sankciju za to a kad bih joj/mu ja sad jebao mater četničku (pazite, rekao sam "kad bih", ništa nisam psovao, ne znam ni koji dotični/a) automatski bih dobio ban. To je meni uvreda iste vrste. Isto kao što ja njoj/njemu ne smijem psovat, tako ni ona/on ne smije vrijeđat na vjerskoj osnovi.

Znam ja za Tommy Hillfiger - polo majica $49 trenutno. Dodjes sa kuponom i onda imas snizenje oko 15% plus kupon od $10 pa je dobijes za kojh $25.
http://www1.macys.com/catalog/product/i ... ryID=44052

A da, ne moram ni spominjati da ako odes u outlets npr ovaj Lighthouse http://www.premiumoutlets.com/outlets/s ... .asp?id=18 imaju i TH vec snizeno za 40% a onda i posebne popuste.

Jedino sam u Bosni vidjela da apsolutno ne postoje prava snizenja i rasprodaje nego prvo dignu cijene pa onda kao dadnu popust od 20%. Tako da molim te ne spominji cijene vani ako ne znas kako idu i da se za "cvaju" vani moze uzeti dobrih stvari.
BaileyS

#140 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by BaileyS »

fixer wrote: religijska uvjerenja nisu iznad drzavnih zakona, a vec sam rekao, po europskom zakonu o diskriminaciji pojedinci imaju veliko pravo da se zale na ovu odluku. onog trenutka kad taj zakon zazivi kod nas moci cemo da podizemo optuznice. sto naravno ja necu, ali ta ce opcija postojat. nije to samo tako jednostavno- ti kazes da je vlasnik musliman i da ne zeli da se bavi rabotom u kojoj ce prodavati alkohol, svinjetinu i sl - odlicno, ali onda nisi trebao da ides na natjecaj da otkupis zemlju koja je namijenjena za trzni centar. i velika je razlika izmedju zabrane za sve zakupce, i donosenja samostalne odluke direktnih zakupaca.
dok se u europi trude da cak i osudjeni zlocinci dobijaju ishranu u skladu sa njihovim uvjerenjima i navikama, mi namecemo svoje religijske dogme drugima.
Pricas gluposti, ovo ne bi podpadalo ni pod kakav zakon o diskriminaciji. Vlasnik ne zeli da se bavi odredjenim biznisom a tvoje pravo nije ugrozeno jer imas mogucnost izbora.
fixer

#141 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by fixer »

BaileyS wrote:
fixer wrote: religijska uvjerenja nisu iznad drzavnih zakona, a vec sam rekao, po europskom zakonu o diskriminaciji pojedinci imaju veliko pravo da se zale na ovu odluku. onog trenutka kad taj zakon zazivi kod nas moci cemo da podizemo optuznice. sto naravno ja necu, ali ta ce opcija postojat. nije to samo tako jednostavno- ti kazes da je vlasnik musliman i da ne zeli da se bavi rabotom u kojoj ce prodavati alkohol, svinjetinu i sl - odlicno, ali onda nisi trebao da ides na natjecaj da otkupis zemlju koja je namijenjena za trzni centar. i velika je razlika izmedju zabrane za sve zakupce, i donosenja samostalne odluke direktnih zakupaca.
Pricas gluposti, ovo ne bi podpadalo ni pod kakav zakon o diskriminaciji. Vlasnik ne zeli da se bavi odredjenim biznisom a tvoje pravo nije ugrozeno jer imas mogucnost izbora.
za ovaj zakon postoji bojazan iz crkvenih krugova da ce po prvi puta uvesti zenu rame do ramena muskarcima kad je u pitanju misno sluzenje. po ovom zakonu crkva nece smjeti ni homosexualnim brakovima odbiti crkveno vjencanje, a ti pricas o nekom izboru i slicno. :roll: :roll: :roll: :roll: i vec sam rekao - mnogo diskriminacija nastane nesvjesno ili iz sasvim drugih razloga, ali to sud ne zanima kad je u pitanju utvrdjivanje da li ona postoji.
JThomas

#142 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by JThomas »

vrlo je jasno, daješ li ti banci naknadu za ono što ona tebi daje? vraćaš li isti iznos koji ti je dat ili ipak više?

ako daješ naknadu - onda je sve to isto, kojim god imenom ti to zvao.
Ali_G

#143 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Ali_G »

E da ja tebi kazem da veze nemas o TH ni o ostalom. Kreni bilo gdje u Evropu pa pogledaj koliko u radnji TH, Lacoste, RL kosta njihova polo majica. Cijene koje ti navodis su cijene po macy koji trguje u Americi i istina je da je ta roba u Americi jeftinija. Cim predje baru postaje skuplja. Tako da nemojte lupati ko maksim po diviziji sto je TH majica 150 maraka. Isto toliko kosta i u Zagrebu i u Minhenu, Parizu...
Springfield skup? Ja znam da ekonomsko stanje u zemlji nije bajno, da se ljudi bore da prezive, al izvini molim te gdje to mozes kupiti majicu za manje od 40KM a da lici na nesto? Pa jednobojne majice bilo koje marke kostaju po 10-ak eura.
Sto se ponude tice, fali samo Zara i eto Jack. New Yorkeri, Berishke i ostalo neki ide u Tush i Tom. Jedni se zale da je skupo, a onda par postova ispod eh sto nema Diesela. A ako cemo posteno ni Zara, a ni Jack nisu jeftine radnje.
Unutrasnjost se nekom svidja, nekom ne svidja. Meni je odlicna, s ponosom da nekom pokazes da i na ovom divljem zapadu imas takav centar.

a sto se ovih zastitnika ljudskih prava tice, nesto sumnjam da bi se ovoliko digli da se kojim slucajem sutra uvede zakon da zene na radnim mjestima, skolama ne smiju biti pokrivene. Al eto ubacenih elemenata svuda. Najlakse je iza tastature srati.
Last edited by Ali_G on 09/04/2009 21:53, edited 1 time in total.
black

#144 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by black »

clav wrote: Izvini nije normalno! Da se provlaci pitanje na koji je nacin prosao tender za datu lokaciju, na koji su nacin dobivene dozvole i da se ukaze na eventualne nepravilnosti i kriminal ne bih imao nista protiv. Prica se o nekakvom zapisavanju teritorije, zabrani i nametanju necega jer je u tom trznom centru odluceno da se ne prodaje svinjetina, alkohol i da nema kladionice. Ja smatram da je to posljedica ksenofobije i tu zavrsava cijela prica o multivitaminskom liberalnom Sarajevu i nekoj Bosni. Jebe mi se za takvu Bosnu i njenu sudbinu gdje je neko otpisan kao osoba ako jede ili ne jede svinjetinu. Varietas delectat nema sta. Smjesna je narocito i odakle je potekla informacija i gdje je prica bila udarna(Pincom - ako neko ne zna bas pravi primjer tolerancije i liberalnosti, a narocito briga za sudbinu Bosne).
dobar, dobar :thumbup:
clav

#145 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by clav »

Niko te ne tjera da udjes u tu prodavnicu i ne postoji drzavni zakon kojim se regulise drzanje, odnosno ne drzanje svinjetine i alkohola na policama(a narocito zbog religijskih uvjerenja). Takav zakon je apsolutno nemoguce donjeti jer ce se onda naci i oni koji jedu pse, macke, zemlju, zmijska jaja itd, itd ili vegetarijanci cija su prava i osjecaji uvrijedjeni jer se tu prodaje meso. Cak i taj drugi primjer ti nije odgovarajuci, jer osudjeni kriminalci nemaju izbora, a ovdje je ocito da postoji izbor. I izgleda da ne mozes da zamislis da taj vlasnik tebi ne namece dogmu, nego jednostavno zivi sa svojim religijskim uvjerenjem da mu je zabranjeno da prodaje navedene stvari.
Better Man

#146 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Better Man »

paral0c0 wrote:Centar je divan i super!

Ponuda nije nesto: Samo Replay, Six i Tommy Hilfiger je novo.

Ocekivao sam i JAck & Jones, NewYorker, MC donalds, Costa Coffee, VeroModa, Zara i tako dalje.

Mislim da ce ovo^^ gore sve biti u Alti!
Ni Replay nije novo u SA. Prije 10 godina bila je njihova radnja u Strosmajerovoj. Takođe i u Skenderiji bila Dowtown radnja, gdje si takođe mogao da kupiš Replay, Energy Wrangler. Tu sam kupio Replay-eve cipele. Cipele su bile prva liga. Zaista su bile vrhunskog kvaliteta i 6 godina sam ih nosio. Jack & Jones ima u BBI. Ima jedna radnja i kad uđeš imaju ispisani svi brendovi koji se mogu u toj radnji kupit, a jedan od njih je i Jack & Jones. Nije samostalna radnja Jack & Jones, ali ga ima i znam da ga je bio u Vizi. Generalno problem je što npr. Shoe Be Do u BBI, nema ni 10% ponude i izbora kakv taj isti She Be Do ima u Splitu, a tako i ostali butici. Kad se u Sarajevu otvori jedan svjetski cd shop u kojem ćemo moći kupti svjetske novitete odmah po izlasku, a ne kao u Magazi sa zakašnjenjem od nekih godinu dana (nije njhova krivica, već dobavljača), tada će Sarajevo početi ličiti na metropolu (svi glavni gradovi ex YU republika, pa i oni manji takve cd shopove već odavno imaju) i za mene će to biti ekskluzivnije ne samo od BBI, već bilo kojeg drugog centra.
Last edited by Better Man on 09/04/2009 23:11, edited 1 time in total.
melb26sa

#147 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by melb26sa »

Ali_G wrote:E da ja tebi kazem da veze nemas o TH ni o ostalom. Kreni bilo gdje u Evropu pa pogledaj koliko u radnji TH, Lacoste, RL kosta njihova polo majica. Cijene koje ti navodis su cijene po macy koji trguje u Americi i istina je da je ta roba u Americi jeftinija. Cim predje baru postaje skuplja. Tako da nemojte lupati ko maksim po diviziji sto je TH majica 150 maraka. Isto toliko kosta i u Zagrebu i u Minhenu, Parizu...
Springfield skup? Ja znam da ekonomsko stanje u zemlji nije bajno, da se ljudi bore da prezive, al izvini molim te gdje to mozes kupiti majicu za manje od 40KM a da lici na nesto? Pa jednobojne majice bilo koje marke kostaju po 10-ak eura.
Sto se ponude tice, fali samo Zara i eto Jack. New Yorkeri, Berishke i ostalo neki ide u Tush i Tom. Jedni se zale da je skupo, a onda par postova ispod eh sto nema Diesela. A ako cemo posteno ni Zara, a ni Jack nisu jeftine radnje.
Unutrasnjost se nekom svidja, nekom ne svidja. Meni je odlicna, s ponosom da nekom pokazes da i na ovom divljem zapadu imas takav centar.

a sto se ovih zastitnika ljudskih prava tice, nesto sumnjam da bi se ovoliko digli da se kojim slucajem sutra uvede zakon da zene na radnim mjestima, skolama ne smiju biti pokrivene. Al eto ubacenih elemenata svuda. Najlakse je iza tastature srati.
A Karstadt? Njemacka robna kuca evo cijena za TH http://www.karstadt.de/kategorieAnzeigen.do?kid=865441

Kako to da je svugdje jeftinije osim u Bosni? Prosle godine sam vidjala gomile evropljana po State St i Michigan Aveniji masovno se kupovalo i nosilo nazad (pao dolar). U Evropi imaju avgustovska masovna snizenja - naravno da je jos i jeftinije.
roki

#148 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by roki »

Posjetio sam danas BBI.Hrpa običnog stakla na fasadi,nit je zatamljeno nit ima kakve boje da se presijava.Unutra ko u tunelu.Prizemlje gdje je mobil media izgleda kao odsječeno od garaže,djeluje pravo podrumski.Za vrijeme moje posjete nisu radile sve pokretne stepenice,pa su momci iz osiguranja upućivali posjetioce na obične stepenice.Mislim da niko nije znao gdje su obične stepenice i nikome nije bilo jasno zašto se ne popeti pokretnim iako one ne rade.
Nesviđa mi se ni položaj pokretnih.Penjem se a ispod sebe vidim provaliju .Iako "I" profili djeluju masivno nisam se osjećao sigurno.
Tržni centri niču,raja ima sve manje para.
Last edited by roki on 09/04/2009 22:47, edited 1 time in total.
IBM

#149 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by IBM »

svi se zale, svi kirtikuju a BBI-om se ne moze proci kolika je guzva :D
roki

#150 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by roki »

IBM wrote:svi se zale, svi kirtikuju a BBI-om se ne moze proci kolika je guzva :D
hehe.Meni se iskreno sviđaju oni restorančići pa ću otići nekad da probam klopu i tu kafu od 2.5KM
Locked