ek0 wrote:Evo da se malo prituzim
U belaju sam, prvo sam planirao upisati fpn, odsjek na zurnalistici poslovna komunikacija tako nesto, i ja odem tamo jucer kad ka'e ona taj smjer se ukida od ove godine, sad samo ima obicna zurnalistika. E posto mene zurnalistika ne zanima, ja se pokupim i pravac na ekonomski. Naravno ima ono redovno, redovno samofinansirajuce i DL. Redovno sam odmah otpisao jer su mi i ocjene srednja zalost, a nisam se ni pripremao za prijemni jer sam mislio da cu na fpn a gore nema prijemnog. E sad ostaju redovni samofinasirajuci i DL. Posto i na ovom prvom ima prijemni, a ja ne mogu da se spremim za 3 dana i tu sam opciju otpisao, pa nesto kontam da idem kao DL jer tu ima na prijemnom samo engleski koji nece biti problem. Da zakljucim , da li je pametno ici kao DL iako zivim u sred Sarajeva ( da li ima neko 'ko je nesto slicno uradio ? ) i da li je velika razlika izmedju DL i redovnog ?
Razlika je jedino u cijeni. I naravno redovni imaju vise in class nastave. DL i paralelni su sada cini mi se isti po pitanju cijene.
To gdje se ti nalazis nema veze sa dl studijom. I ja sam iz Sarajeva pa sam dl. Iskreno u pocetku sam mislio da je propast svijeta sto sam dl, na kraju mi je draze nego da sam redovni i sutra bih opet izabrao kad bi morao(jedino mi je malo zao sto nisam jos vise raje upoznao alli ne bih tada znao ove osobe, prve godine nas je bilo preko 350

a sada nas je oko 60,70 sa svih smjerova. Ja sam konkretno bankarstvo i osiguranje i ima nas na dl 10). Ako si zaposlen i nemas druge solucije. Ja trenutno ne radim i imam vremena tj. imao sam koliko hoces buduci da sam pri kraju. U toku semestra imas 5 sedmica in class i 10 online tj. slobodan si

. U nekim online sedmicama ti zadaju zadace koje iztipkas,(obicno se trazi neki tvoj stav, misljenje, jer pisanje teorije nema smisla), onda kvizove, diskusije, semianrske. ukratko gosposdski fax. Imas samo engleski da polazes iako ti to ne igra neku ulogu vec cisto da te rasporede po kursevima. Pokusaj to da polozis jer automatski polazes prva 2 kursa i ne moras placati ponovo 180 za 2 glupa kursa.
Imas redovne konsultacije sa asistentima online a mozes uvijek otici face to face. Asistenti su stvarno za 5, odgovaraju na mailove u roku 24,48 sati, ja sam prakticno znao uci u chat koliko sam ih ispitivao. U toku 3 godine nikad problema, bar se ne sjecam. Profe su druga prica i kod njih moras ici u kabinet jer ih nikad online.
Takodjer imaj na umu da uvijek mozes otici na predavanja i vjezbe sa redovnim i paralelnim bez ikakvog problema ako ti nesto nije jasno, niko te nista nece pitati, samo se potpises i stavis dl pored imena, zavrsena prica

.
Ako te jos sta zanima pitaj, posalji pp, jer sam ovdje rijetko.
takodjer imaj na umu da se dl vodi sada kao redovni samofinansirajuci ako ti bude trebalo za kakvih potvrda i sl.